Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-28@21:23:56 GMT

وزیر خارجه آلمان در سفر به افغانستان به‌دنبال چه بود؟

تاریخ انتشار: ۱۵ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۲۶۲۹۸

وزیر خارجه آلمان در سفر به افغانستان به‌دنبال چه بود؟

به گزارش روز دوشنبه ایرنا، پس از قدرت گیری طالبان در افغانستان و تصرف کابل توسط آنها، ارتش آلمان بیش از ۵۰۰۰ نفر را از این کشور خارج کرده است، با این حال هنوز بیش از ۱۰ هزار نفر در فهرست خروج آلمان قرار دارند و عملیات نجات در حال ورود به مرحله جدیدی است.

خبرگزاری د. پ. آ. آلمان در این رابطه نوشت: «هایکو ماس» وزیر خارجه آلمان درباره گسترش بحران در افغانستان در مرزها هشدار داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی درعین حال به کشورهای همسایه وعده کمک های اقتصادی و بشردوستانه داد.

ماس یکشنبه گذشته در آغاز یک سفر چهار روزه به این منطقه گفت: این که مانع از سقوط افغانستان و ایجاد بی ثباتی در کل منطقه شویم به نفع خود ماست. ' این سیاستمدار حزب سوسیال دموکرات (SPD) همچنین از موضع گیری هماهنگ بین المللی علیه طالبان که از دو هفته پیش قدرت را در افغانستان به دست گرفته اند، حمایت کرد.

بر این اساس ماس در این سفر از پنج کشور دیدن کرد که همه آنها در تلاش های بیشتر برای خارج کردن افراد نیازمند حمایت از افغانستان نقش دارند. وی گفت: من امروز به منطقه سفر می کنم تا روشن کنم، تعهد آلمان با اتمام ماموریت تخلیه نظامی به پایان نمی رسد.

وزیر خارجه آلمان ابتدا عازم ترکیه شد که برای تداوم عملیات فرودگاه کابل و پذیرش پناهجویان نقش مهمی ایفا می کند. وی سپس از سه کشور همسایه افغانستان یعنی ازبکستان، پاکستان و تاجیکستان دیدن کرد و در پایان به قطر رفت. این امیرنشین کوچک اما تأثیرگذار خلیج فارس نیز فعالانه در فرایند تخلیه شرکت کرده است. دفتر سیاسی طالبان نیز در پایتخت آن یعنی دوحه قرار دارد.

سفر ماس تنها سه روز پس از پایان عملیات ارتش آلمان در افغانستان انجام شد. نیروی هوایی ارتش آلمان تا کنون ۵۳۴۷ شهروند حداقل ۴۵ کشور جهان را در شرایط بسیار خطرناک از کابل خارج کرده است. این عملیات عمدتا از سوی ازبکستان پشتیبانی شده است، جایی که ارتش آلمان دارای پایگاه نظامی است. ماس سعی کرد در این سفر بخاطر این امر تشکر و اطمینان حاصل کند که 'همکاری بین المللی حتی در مرحله بحرانی که اکنون در حال شروع است ادامه می یابد. '

هم اکنون بیش از ۱۰ هزار نفر از جمله ۳۰۰ آلمانی هنوز در لیست خروج وزارت خارجه آلمان از افغانستان هستند. ماس وعده داد: «کار ما تا زمانی ادامه خواهد داشت که همه کسانی که در افغانستان مسئولیت آنها را بر عهده داریم ایمن باشند.»

این در حالی است که این سیاستمدار حزب سوسیال دموکرات به دلیل پیش بینی های نادرست قبل از روی کار آمدن طالبان، تحت فشار زیادی قرار گرفت و با درخواست استعفا مواجه شد. از این رو آینده سیاسی او پس از انتخابات سراسری آلمان به احتمال زیاد به موفقیت تلاش هایش برای خارج ساختن افراد نیازمند حمایت از افغانستان بستگی دارد.

دولت فدرال می خواهد از افرادی که در جستجوی حفاظت از خروج کشور از راه زمینی به کشورهای همسایه و همچنین از طریق هوا از طریق فرودگاه کابل هستند، حمایت کند.

در این سفر مذاکرات با مولود چاووش اوغلو وزیر خارجه ترکیه در تفرجگاه ساحلی آنتالیا روز یکشنبه از اهمیت ویژه ای برخوردار بود. دولت ترکیه پس از خروج نیروهای آمریکایی در ۳۱ آگوست در مورد عملیات فرودگاه کابل با طالبان در حال مذاکره است. رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه اخیراً گفته است که طالبان پیشنهاد داده است، اما هنوز تصمیمی نگرفته است. این فرودگاه قبلاً در طول ماموریت ناتو توسط نیروهای مسلح ترکیه محافظت شده بود و آنها همچنین در عملیات تخلیه فرودگاه شرکت داشته اند.

در عین حال ترکیه به احتمال زیاد نقش مهمی در مسئله پناهجویان ایفا خواهد کرد. علاوه بر حدود ۳.۶ میلیون سوری پناهجو، صدها هزار افغان و مهاجر از کشورهای دیگر در حال حاضر در این کشور زندگی می کنند. آنکارا همچنین از حمایت مالی اتحادیه اروپا برای تامین سوری ها برخوردار است.

به نوشته خبرگزاری د. پ. آ. در دیدارهای ماس مسئله پناهجویان در کشورهای همسایه ازبکستان، پاکستان و تاجیکستان نیز مورد بحث قرار گرفت. این کشورها از جمله اولین مراکز تماس برای کسانی هستند که به دنبال پناهگاه هستند و می خواهند از طریق زمینی خارج شوند. در پایتخت پاکستان هزاران تخت هتل برای کارکنان محلی افغان که با نیروهای بین المللی همکاری می کردند، پر شده است. دولت به هتل ها دستور داده تمام اتاق های موجود را برای تخلیه افراد از افغانستان در سه هفته آینده رزرو کنند.

اما یک چیز نیز روشن است: از اول سپتامبر(۱۰ شهریور)  تمام تلاش ها برای اطمینان از خروج امن از افغانستان به طالبان بستگی دارد - خواه در مورد رفتار ایمن در ایست های بازرسی از طریق زمینی باشد یا از سرگیری عملیات پرواز در کابل و شاید در شهرهای دیگر. از همین روست که «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان (CDU) در بیانیه دولت خود گفت: «طالبان اکنون در افغانستان یک واقعیت است، یک واقعیت جدید تلخ، اما ما باید با آن کنار بیاییم.»

برچسب‌ها هایکو ماس افغانستان پرسش از خبر آلمان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: هایکو ماس افغانستان پرسش از خبر هایکو ماس افغانستان پرسش از خبر آلمان خارجه آلمان ارتش آلمان وزیر خارجه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۲۶۲۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترکیه: بی‌عدالتی علیه فلسطینی ها نتیجه نژادپرستی است

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، وزیر خارجه ترکیه بر ضرورت یافتن راه حل دائمی برای بحران در غزه تاکید کرد.

«هاکان فیدان» وزیر خارجه ترکیه روز جمعه اعلام کرد جامعه جهانی باید کشور فلسطین را بر اساس کنوانسیون‌های بین المللی به رسمیت بشناسد.

وزیر امور خارجه ترکیه تاکید کرد که این کشور تمام تلاش خود را برای یافتن راه حلی دائمی برای وضعیت نوار غزه به کار خواهد بست.

فیدان بی عدالتی‌هایی که فلسطینی‌ها امروز با آن روبرو هستند، را نتیجه نژادپرستی دانست.

وزارت بهداشت نوار غزه از افزایش شمار شهدای تجاوز رژیم صهیونیستی به نوار غزه از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ تا کنون به ۳۴ هزار و ۳۵۶ نفر و شمار مجروحان به ۷۷ هزار و ۳۶۸ نفر خبر داد.

وزارت بهداشت نوار غزه همچنین اعلام کرد که رژیم صهیونیستی در ۲۴ ساعت گذشته مرتکب پنج جنایت کشتار جمعی در مناطق مختلف نوار غزه شد که طی آن ۵۱ نفر شهید و ۷۵ نفر زخمی شدند.

کد خبر 6089217

دیگر خبرها

  • تحولات «غزه»، محور سفر وزیر خارجه ترکیه به ریاض
  • دیپلمات افغان: جهان به سمت تعامل با کابل پیش می‌رود
  • دیدار مخفیانه دبیرکل ناتو و وزیر خارجه آلمان در رستوران تا پاسی از شب لو رفت+ تصاویر
  • دیدار بلینکن با رئیس‌جمهور چین و تاکید بر حل اختلافات
  • ترکیه به تلاش برای توقف جنگ وحشیانه علیه غزه ادامه می دهد
  • ترکیه: بی‌عدالتی علیه فلسطینی ها نتیجه نژادپرستی است
  • کابل: هیچ گروه تروریستی در افغانستان فعال نیست
  • طالبان به دنبال دانش خودروسازی
  • طالبان: سه کشور همسایه زمینه داعش در منطقه را فراهم کرده‌اند
  • بازداشت عضو جمعیت اسلامی افغانستان در کابل