Web Analytics Made Easy - Statcounter

سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان این‌که گفتگو‌های وین انجام خواهد شد، گفت: آمریکا باید با دستورکار واقعی به وین بیاید.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، «سعید خطیب‌زاده» سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران امروز (دوشنبه) در نشست هفتگی با رسانه‌ها که به دلیل رعایت پروتکل‌های بهداشتی به صورت آنلاین برگزار شد، ضمن تشریح آخرین تحولات در حوزه سیاست خارجی به سؤالات خبرنگاران پاسخ داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی در ابتدای این نشست خبری یاد شهدای ۱۷ شهریور را گرامی داشت.

خطیب‌زاده در پاسخ به سؤالی درباره سفر احتمالی رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به ایران بیان کرد: موضوعات فنی بین آژانس و سازمان انرژی اتمی توسط سخنگوی سازمان انرژی اتمی گفته می‌شود. اجلاس پیش روی شورای حکام یک نشست عادی است.

وی افزود: هیچ طرفی اشتباه محاسباتی نکند و به سمتی نرود که مذاکراتی که در وین تحت تاثیر قرار بگیرد. استفاده سیاسی از بستر فنی آژانس پاسخ متفاوتی را از ایران در پی خواهد داشت. روابط ایران و آژانس فنی و محترمانه است و مفاهمه درست و عمیقی بین دو طرف است و امیدواریم بقیه دخالتی در این مفاهمه نکنند. سفر گروسی را شنیدیم نمی‌دانم برنامه ریزی شده یا نه و باید از سازمان انرژی اتمی سؤال کنید. گفتگو‌ها به صورت منظم ادامه دارد.

این دیپلمات ارشد ایرانی همچنین درباره ضرورت از سرگیری مذاکرات وین برای احیای برجام گفت: اصل گفتگو‌ها انجام خواهد شد و ایران در سطوح مختلف اعلام کرده مذاکراتی که برای اطمینان از اجرای بی کم و کاست تعهدات آمریکا ذیل برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ بین ایران و ۱+۴ شروع شده حتما ادامه می‌یابد. این گفتگو‌ها باید تامین کننده منافع ایران باشد

سخنگوی دستگاه دیپلماسی اضافه کرد: با این هدف و رسالت حتی یک ساعت برای رفع تحریم‌های ظالمانه معطل نخواهیم کرد. یک فرآیند انتقال دموکراتیک در ایران صورت گرفته و هم طرف‌ها می‌دانند باید این روند به نتیجه برسد. به زودی تمام مواردی که باید اعلام شود اعلام می‌شود. درباره ادامه مذاکرات پیام‌ها توسط وزیر خارجه و رئیس جمهور کاملا روشن است.

وی گفت: طرف آمریکایی باید بداند با ذهنیت دوران ترامپ نمی‌تواند نتیجه‌ای جز شکست حداکثری داشته باشد. آمریکا با دستورکار واقعی به وین بیاید.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره دخالت نظامی پاکستان در خصوص تحولات افغانستان نیز اظهار داشت: اخباری که از پنجشیر می‌رسد نگران کننده است. حملات دیشب به اشد وجه محکوم است. شهادت رهبران افغانستانی مایه تاسف عمیق است. دخالت خارجی را در دست بررسی داریم. تاریخ افغانستان نشان داده مداخله خارجی مستقیم و غیرمستقیم نتیجه‌ای جز شکست برای نیروی متجاوز نداشته و مردم افغانستان مستقل و غیور هستند. موضوع پنجشیر باید از طریق گفتگو حل شود.

این دیپلمات ارشد کشورمان تصریح کرد: هیچ کس نباید اجازه دهد این مسیر به برادرکشی ختم شود. طالبان به تعهدات خود پایبند باشد. گرسنگی دادن به مردم پنجشیر و قطع آب و برق و ... مایه تاسف است. ایران تمامی مساعی و همت خود را به کار می‌گیرد که به پایان آلام مردم افغانستان کمک کند. این خواست و اراده مردم است که باید محقق شود نه دخالت خارجی و نه هیچ طرح و توطئه دیگری.

تذکر جدی می‌دهم که تمامی حقوق قرمز و تعهدات ذیل حقوق بین‌الملل رعایت شود. ایران از نزدیک تحولات افغانستان را پیگیری می‌کند.

خطیب‌زاده گفت: نهاد‌های بین‌المللی در کنار کشور‌های منطقه وظیفه دارند صلح و ثبات را در افغانستان تضمین کنند. با کمک گروه‌های افغانستانی کمک می‌کنیم صلح پایدار در افغانستان برقرار شود. رفتار دولت آتی است که نوع رفتار ایران و کشور‌های بین‌المللی و عرصه بین‌المللی را مشخص می‌کند.

۲۰ میلیون دُز واکسن تا سه هفته آینده وارد خواهد شد

وی درباره واردات واکسن و اقدامات وزارت خارجه نیز بیان کرد: وزارت خارجه در مرحله جذب کمک‌ها و امکانات و منابع بین‌المللی برای مبارزه با کرونا و همچنین تسریع واردات واکسن نقش کلیدی و اساسی را داشت. به جهت حفظ آرامش جامعه و فضای روانی جامعه اجازه به مجاهدان سلامت برای این‌که کارهایشان را با دقت انجام دهند با سکوت و در کنار آن‌ها سعی کردیم به تحقق برنامه‌ها کمک کنیم. سفرای ما نقش کلیدی داشتند در تامین مواد اولیه و دستگا‌ه‌های مورد نیاز برای تولید واکسن. برای نیاز جامعه نمی‌توانستیم معطل باشیم. واردات از روسیه، هند، چین و کوواکس انجام شد. با تلاش‌های صورت گرفته و جدیت در چند هفته اخیر نزدیک ۲۵ میلیون و ۳۰۰ هزار دز از چین واردات داشتیم و چندین میلیون دُز از کوواکس و آسترازنکا داشتیم.

خطیب‌زاده گفت: این‌ها در هفته آتی تشدید خواهد شد. از دوستان در وزارت بهداشت درخواست می‌کنم آمار دقیق و لیست را بدهند. واکسن به میزان ۲۰ میلیون دُز تا سه هفته آینده در ماه جاری میلادی به کشور وارد خواهد شد. علاوه بر واکسن‌هایی که به صورت مقطعی وارد خواهد شد. برای ماه آینده چند ده میلیون دُز در ماه اکتبر وارد می‌شود. اینکه رقم دقیقی را نمی‌گویم، چون وزارت خارجه پیش وعده نداده است و هر زمان وارد شده خبر داده است.

وی افزود: فرزندان در دستگاه دیپلماسی به تلاش خود در این خصوص ادامه می‌دهند.

سخنگوی وزارت خارجه بدترین برخورد با کرونا را سیاسی کردن منشأ کرونا و ابعاد مختلف آن برشمرد و افزود: آنچه آمریکا و برخی کشور‌های غربی در سیاسی کردن منشأ کرونا انجام می‌دهند و در حالی که باید همت گذاشته شود که همه دسترسی برابر به واکسن کرونا داشته باشند سیاسی کردن کرونا را کلید زدند و با شدت جلو می‌برند جای تأسف دارد. الان باید تمرکز کنیم کشور‌های تولید کننده واکسن دسترسی منصفانه بدهند و این امر محقق نشده است و متأسفانه دچار آپارتاید واکسن هستیم. آمریکا و اروپا باید به مسئولیت قطعی خود عمل کنند. همه در این میانه به هم کمک کنند بشر از این بیماری و فراگیری به سلامت عبور کند.

وی گفت: وزرای خارجه‌ای که با امیرعبداللهیان تماس گرفتند درباره ابتکارات در خصوص افغانستان نکاتی داشتند و قرار شد هر دو موضوع را در دستور کار بگذاریم هم نمایندگان ویژه و هم وزرای خارجه کشور‌های همسایه و باید ببینیم تحولات به کدام سمت می‌رود. ایران در کنار مردم افغانستان ایستاده و می‌ایستد. ایران دوستی خود را با مردم افغانستان قرن‌هاست که داشته و دهه‌ها نشان داده و همه سیاست اصولی ایران در خصوص افغانستان می‌دانند. تمامی تلاش خود را به کار خواهیم گرفت که به صلح و ثبات افغانستان کمک کنیم.

در حال تکمیل ...

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: سعید خطیب زاده نشست خبری سخنگوی وزارت امور خارجه نشست خبری سخنگوی وزارت خارجه نشست خبری خطیب زاده مردم افغانستان وزارت خارجه انرژی اتمی بین المللی میلیون د ز خطیب زاده گفتگو ها خواهد شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۲۶۸۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخواست کنسرسیوم ریلی برای انجام تشریفات قطار ترانزیتی افغانستان به گمرک ارائه شد

گمرک ایران اعلام کرد: درخواست کتبی کنسرسیوم توسعه ریلی برای کالای ترانزیت از افغانستان، امروز بعدازظهر ارائه شده و به محض اظهار کالا از سوی کنسرسیوم، در سریع‌ترین زمان ممکن کارهای تشریفات گمرکی آن انجام می‌شود و قطار برای ادامه راه آماده خواهد بود.

به گزارش ایسنا، در روزهای گذشته اخباری مبنی بر ورود و توقف اولین قطار ترانزیتی افغانستان - ترکیه به خاک ایران منتشر شد که به دنبال آن شرکت راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد طبق استعلام و بررسی‌های صورت‌گرفته،  هیچ قطار تجاری ترانزیتی از سوی کشور افغانستان وارد محدوده ریلی جمهوری اسلامی ایران نشده است.

البته روز بعد، مرتضی جعفری - معاون بهره‌برداری و بازرگانی راه‌آهن- با اشاره به لزوم حفظ جایگاه جمهوری اسلامی ایران در مناسبات بین‌المللی گفت: علی‌رغم عدم هماهنگی صورت‌گرفته، با توجه به رویکرد توسعه‌ای راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران در حوزه کریدورهای بین‌المللی ریلی، اقدامات لازم جهت اعزام آزمایشی قطار مذکور انجام گرفته و راه‌اندازی رسمی مسیر تجاری مذکور پس از رفع نواقص و تأیید متخصصین فنی ریلی با هماهنگی راه‌آهن‌های دو کشور انجام خواهد شد.

معاون بهره‌برداری و بازرگانی راه‌آهن همچنین امروز در خصوص قطار ترانزیتی افغانستان - ترکیه که در خاک ایران قرار دارد، گفت: کنسرسیوم توسعه ریلی به خلاف اعلام کرد "واگن بارداری وارد ایران نشده است"، اما چون این واگن‌ها بارگیری شده بود، با دستور مدیرعامل راه‌آهن با ارسال آنها موافقت شد که هنوز هم کنسرسیوم تشریفات گمرکی را برای ترانزیت بار انجام نداده است.

بیشتر بخوانید کنسرسیوم هنوز تشریفات گمرکی قطار ترانزیتی افغانستان - ترکیه از خاک ایران را انجام نداده است  افغانستان به‌ دنبال استفاده از کریدور لاجورد

با وجود این، جواد طاهرافشار - معاون کنسرسیوم توسعه ریلی- امروز بار دیگر اظهار کرد که شرکت راه‌آهن، لکوموتیو کنسرسیوم ریلی را از یکم اردیبهشت توقیف کرده است. او گفت که مسؤولان هیأت‌ حاکمه افغانستان گفتند اگر راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران نمی‌خواهد بگذارد کریدور شرق به غرب به بهره‌برداری برسد، از مسیر کریدور لاجورد (یعنی ترکمنستان - دریای خزر - آذربایجان - ترکیه) اقدام به انتقال محموله‌های خودمان به ترکیه خواهند کرد.

طاهرافشار درباره اظهارات راه‌آهن مبنی‌بر اینکه کنسرسیوم توسعه ریلی هنوز تشریفات گمرکی را برای ترانزیت کالا صورت نداده است، گفت: ناظر کل گمرکات استان خراسان هفته گذشته در مصاحبه‌ای عنوان کرد که تا الان تمامی قطارها با انجام تشریفات گمرکی و هماهنگی قبلی بوده و از الان به بعد هم با هماهنگی انجام می‌شود و توسط استاندار خراسان رضوی هم از قبل ورود این قطار را اطلاع داده بود. بنابراین ما تشریفات گمرکی را انجام داده و می‌دهیم.

درخواست کتبی کنسرسیوم توسعه ریلی برای انجام تشریفات، به گمرک ارائه شد

در این خصوص فرهاد ولی - مدیر روابط عمومی گمرک ایران - به ایسنا توضیح داد: درخواست کتبی کنسرسیوم توسعه ریلی امروز بعدازظهر برای انجام تشریفات ارائه شده و به محض اظهار کالا از سوی کنسرسیوم، در سریع‌ترین زمان ممکن کارهای تشریفات گمرکی انجام می‌شود و قطار برای ادامه راه آماده خواهد بود.

پیش از این، ناظر گمرکات استان خراسان رضوی گفته بود که اولین قطار حامل سنگ ترانزیتی از افغانستان به مقصد ترکیه وارد ایستگاه روزنک افغانستان شده و با هماهنگی انجام شده و برای جلوگیری از توقف واگن‌ها، گمرک دوغارون تشریفات گمرکی این محموله را با کد این گمرک انجام خواهد داد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • درخواست کنسرسیوم ریلی برای انجام تشریفات قطار ترانزیتی افغانستان به گمرک ارائه شد
  • تقویت انسجام ملی در سایه انجام عملیات وعده صادق
  • راه آهن: کنسرسیوم توسعه ریلی از حسن نیت ما سوءاستفاده کرد
  • راه‌آهن:کنسرسیوم توسعه ریلی از حسن‌نیت ما سوء استفاده کرد
  • طرح ازبکستان برای اتصال از افغانستان به آسیای مرکزی
  • وزرای دفاع عضو شانگهای حمله رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران در دمشق را محکوم کردند
  • خطیب نماز جمعه تهران: به زور کسی را به بهشت نخواهیم برد
  • خطیب نماز جمعه تهران: صهیونیست‌ها اگر دوباره غلطی کنند سیلی محکم‌تر خواهند خورد
  • لکوموتیو قطار ترانزیتی افغانستان-ترکیه توقیف شد!
  • واکسیناسیون حجاج از امروز آغاز شد