Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-03@16:02:33 GMT

استاندار منتخب وامدار احزاب و گروه‌ها نباشد

تاریخ انتشار: ۱۵ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۲۷۰۲۹

استاندار منتخب وامدار احزاب و گروه‌ها نباشد

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، تعیین استاندار را شاید بتوان پس از انتخاب کابینه، مهمترین گزینش یک دولت نامید. 

طبق قانون شورای عالی اداری، استاندار هر استان نماینده عالی دولت و صاحب اختیارات در ابعاد سیاسی، اداری و امنیتی است.

استاندار با ریاست بر شورای تامین هر استان، وظیفه ایجاد امنیت و آرامش را بر عهده دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او موظف است سیاستها و تصمیماتی که در مرکز گرفته می‌شود را در استان خود اجرا نموده و به مرکز در مورد عملکرد خود گزارش دهد.

استاندار همچنین موظف به نظارت بر تمام دستگاه‌هایی است که از بودجه عمومی کشور استفاده می‌کنند. در واقع استاندار نه تنها نماینده عالی دولت بلکه نماینده حاکمیت است و باید تمام دستگاه های اجرائی و امنیتی و انتظامی و حتی شوراها و نهادهای مردمی را در جهت توسعه و امنیت و آرامش و رونق استان به کار بگیرد. بنابراین استاندار باید یک مدیر ارشد و استراتژیک باشد.

راهبرد وزارت کشور دولت سیزدهم در تعیین استانداران تقریبا مکانیسمی مشابه انتخاب کابینه است، وزارت کشور که اصلی ترین مسئولیت را در انتخاب استانداران دارد، این بار با نظر مساعد رئیس جمهور، با قرار دادن فرم و پرسشنامه ای در اختیار مجمع نمایندگان هر استان در مجلس شورای اسلامی از آنان خواسته ضمن بیان مشکلات و مسائل استان خود، با در نظر گرفتن ملاکهای مورد نظر وزارت کشور و راهبرد دولت سیزدهم، چهره های شاخص و مستعد این مسئولیت خطیر را به وزارت کشور معرفی کنند.
 
اتفاقی که سبب تشکیل جلسات متعدد و فوق العاده توسط مجمع نمایندگان استان های مختلف از جمله استان فارس گردید.

مجمع نمایندگان استان فارس پس از چندین جلسه در شامگاه شنبه 15 شهریور 1400 پس از پایان آخرین جلسه، اسامی پیشنهادی به وزارت کشور را این‌گونه علنی کرد.

بر اساس این جلسه نتیجه به ترتیب آراء (هر نماینده می‌توانست به ۵ گزینه رأی دهد) به شرح زیر است:

۱- محمدهادی ایمانیه ۱۶ رأی
۲- ضرغام صادقی ۱۱ رأی
۳- رعیتی ۱۰ رأی
۴- بیانی ۷ رأی
۵- کوشکی ۶ رأی
۶- حقایقی ۵ رأی
۷- شاهین محمدصادقی ۵ رأی
۸- اردکانی ۳ رأی

 سایر گزینه‌ها همچون محمد سقایی، داریوش اسماعیلی، مقصودی، زارع‌پور، علی احمدی و … هرکدام با یک یا دو رأی در انتهای لیست جای گرفتند.

با این وجود تماسهای مکرر خبرنگار خبرگزاری فارس با رئیس مجمع نمایندگان استان فارس، برای تشریح ملاکهای این گزینش و چگونگی انتخاب اشخاص مطرح شده بی نتیجه ماند. 

اما باید یادآور شد استان پهناور فارس با داشتن تنوعات قومی و فرصتهای متعدد گردشگری، کشاورزی، پزشکی و درمانی و منابع زیر زمینی سوختی فسیلی،  در عین حال با چالشهای متعددی از جمله تنش آبی بسیار که دیگر به بحران آبی تبدیل شده است، زمین خواری های وسیع، به خطر افتادن روز افزون کشاورزی روبرو است که به مسائل اقتصادی و افزایش بیکاری در استان دامن زده است.

 یکی از وظایف اصلی هر استاندار ایجاد توسعه پایدار و برقراری عدالت اجتماعی و فقرزدایی است که انجام این مأموریت نیاز به توانایی مدیریت استراتژیک و آگاهی به علم اقتصاد و جامعه شناسی و شناخت کامل از استان، برای هماهنگی بین تمام عناصر متنوع آن را دارد پس می‌توان گفت از اصلی ترین شروط موفقیت یک استاندار، بومی بودن او و آگاهی به خلاءهای موجود در استان است.

 علاوه بر این استاندار نباید وامدار هیچ گروه و حزب و فردی باشد، بلکه باید تنها خود را متعهد به راهبردها و برنامه های بالادستی نظام بداند. 

اینکه مجمع نمایندگان استان به عنوان بازوی مشورتی وزارت کشور عمل کرده و دولت از خرد جمعی برای تعیین عالیترین نماینده خود در هر استان استفاده می‌کند امر نیکی است اما استاندار باید مستقل گزینش شده و هیچ فردی نظر خود را در انتخاب استاندار صائب نداند. 

جایگاه استاندار، جایگاه سیاسی گری نیست. استاندار مسئول ایجاد امنیت و رشد اقتصادی و اجتماعی پایدار در استان است. 

به ویژه آنکه احمد وحیدی وزیر کشور چندی پیش، در گفتگو با برنامه نگاه یک، از افزایش اختیارات استانداران و نگاه تازه این وزارتخانه به اداره کشور سخن گفت: « درحال‌حاضر اختیارات استانداران کم است؛ باید اختیارات را درست تعریف کنیم و بودجه‌ها را تا حد لازم به‌صورت استانی و شرایط استان تهیه شود. از استاندار باید بخواهیم که برنامه‌ها را اجرا کند و به استاندار بگوییم در مدت مسئولیت خود با این اختیار و بودجه باید مشکلات مشخص‌شده استان را مرتفع کند.»

وحیدی همچنین در بخشی از سخنان خود اعلام کرد: «در مجلس یادآوری کردم در وصیت حضرت امام که یکی اسناد مهم است، ایشان به شاخص های استاندار می پردازد و می فرماید استاندار باید لایق و عاقل و سازگار با مردم و متدین باشدتا ارامش در کشور ایجاد شود. ایشان این خصوصیات را به وزرای کشور در آینده توصیه می کنند.

وی بیان داشت: «امروز مشکل کشور اقتصادی است و استاندار باید مسائل اقتصادی را بشناسد و لیاقت خود را نشان دهد. استانداری و همه دستگاه های اداری محل اعمال سلایق شخصی و سیاسی نیست؛ دستگاه اداری باید در خدمت مردم باشد. اگر استاندار و بقیه مسؤولان خود را خدمتگزار مردم ندانند از درجه اعتبار ساقط هستند.»


بنابراین انتظار می‌رود برای استان پهناور فارس، بدون جبهه گیری سیاسی استانداری آگاه به مخاطرات کنونی استان و ظرفیتهای خاص آن انتخاب گردد که بتواند در توسعه فرهنگی، انسانی و اقتصادی استان بکوشد بدون آنکه خود را وامدار شخص یا گروهی بداند.

انتهای پیام/ف

منبع: فارس

کلیدواژه: رشد اقتصادی برقراری عدالت اجتماعی مدیریت استراتژیک مجمع نمایندگان استان وزارت کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۲۷۰۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جایزه یک میلیارد تومانی شیخ مفید به ۱۰۰ استاد منتخب شاگردپرور اعطا شد

روح الله دهقانی فیروزآبادی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور در آئین تقدیر از ۱۰۰ استاد شاگردپرور در اولین دوره اعطای جایزه «شیخ مفید» از اعطا جایزه یک میلیاردتومانی به منتخبان این جایزه فاخر خبر داد.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، همزمان با روز بزرگداشت مقام معلم و به همت بنیاد ملی نخبگان و با حضور معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور و همچنین قائم مقام بنیاد ملی نخبگان آئین تقدیر از ۱۰۰ استاد شاگردپرور چهارشنبه شب برگزار شد.

هدف از برگزاری این آئین تجلیل و قدردانی از استادانی است که در راستای فرهنگ شاگردپروری اهتمام داشته و به نوعی در کنار مساله آموزش، به امر تربیت و پرورش هم توجه ویژه داشته‌اند.

این استادان در قالب یک طرح غیرفراخوانی که از ۶ ماه قبل آغاز شده بود از طریق دانشجویان دانشکده‌های برتر کشور انتخاب شده‌اند.

در این راستا، از ۲۰ هزار دانشجو از ۵۰ دانشکده کشور اعم از دانشکده‌های فنی مهندسی، پزشکی، علوم پایه و علوم انسانی نظرسنجی شده و در نهایت اساتیدی که بیشترین آرا را در میان دانشجویان کسب کرده‌اند، برای تقدیر در این مراسم دعوت شده‌ بودند.

انسان سازی، یکی از اصلی ترین مسئولیت‌های اصلی دانشگاه‌ها

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور در این آئین در سخنانی با بیان اینکه دانشگاه‌های ما همواره مبدا تحول بوده‌اند، گفت: پیش از انقلاب اسلامی بسیاری از جریان‌های انقلاب در دل دانشگاه‌ها شکل گرفت و بعد از انقلاب نیز این دانشگاه‌ها بودند که نیروی انسانی متخصص مورد نیاز کشور را تربیت کردند.

دهقانی فیروزآبادی با اشاره به اینکه، در طول دو سه دهه اخیر یک ماموریت‌هایی در دانشگاه‌ها پررنگ شده‌اند و آن تولید علم بوده است، افزود: بر این اساس، اساتیدی که در حوزه تولید علم مقالات بیشتر، بهتر و باکیفیت‌تری تولید کرده‌اند مورد تشویق و حمایت قرار گرفتند.

رئیس بنیاد ملی نخبگان، گفت: در مراحل بعد اساتیدی که در حوزه ارتباط با صنعت و حل مسائل کشور گام برداشته‌اند و همه اینها برکاتی برای کشور به دنبال داشته است، این اساتید مورد حمایت قرار گرفته‌اند و ما برای همه آنها یکسری مشوق‌ها و جوایز تعریف کرده‌ایم.

وی در ادامه با بیان اینکه، دانشگاه کارخانه علم آفرینی، خلق نوآوری و فناوری است، در عین حال یکی از اصلی ترین مسئولیت‌های دانشگاه‌ها را انسان سازی دانست و افزود: این مسئولیت که نباید مورد غفلت قرار گیرد، فراتر از سایر وظایف دانشگاه‌ها است و همه این کارها به بهانه پرورش انسان‌ها و شاگردانی است که ما را تکثیر کنند.

چگونگی فرآیند انتخاب ۱۰۰ استاد شاگرد پرور

دهقانی فیروزآبادی در ادامه اظهار کرد: از این جهت امروز افتخار داریم در بین منتخبانی از جمعیت ۲۰ هزار نفری مستعدین بنیاد ملی نخبگان حضور داریم.

وی گفت: مساله‌ای که همواره برای من دغدغه بوده، این است که به عنوان مثال هنگامیکه جایزه‌ای برای استاد نمونه تعریف کرده‌ایم و کلی فرم باید برای آن تکمیل و جمع آوری شود، جالب آن است که افرادی که مشغول به کار واقعی هستند کمتر به دنبال تکمیل این فرم‌ها و مطرح کردن خودشان بوده‌اند.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور، افزود: لذا ما به دنبال راهکاری بودیم که چگونه می‌توانیم در یک برنامه نخبگانی مخاطب خود را پیدا و بدانیم که از چه اساتیدی باید تقدیر کنیم.

وی ادامه داد: لذا در یک ماموریت دانشگاهی یکسری پرسش‌هایی برای دانشجویان طراحی کردیم تا به واسطه آنها، دانشجویان این اساتید را انتخاب کردند.

دهقانی فیروزآبادی گفت: امروز افتخار دارم که در جمع شما عزیزان به عنوان منتخبان ۵۰ دانشکده برتر کشور، انتخاب شده توسط گروه‌های مختلف از جمله برگزیدگان مسابقات مختلف بنیاد ملی نخبگان و یا نفرات برتر کنکور هستم.

جایزه یک میلیاردتومانی برای ۱۰۰ استاد منتحب شاگردپرور

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور در ادامه اعلام کرد که ارزش جایزه فاخر شیخ مفید به احترام این معلم بزرگ، برای اساتید مفید به ارزش یک میلیارد تومان اعتبار در سال است.

دهقانی فیروزآبادی همچنین با بیان اینکه این جایزه از حدود ۱۵ قابلیت برخوردار است، گفت: سقف استفاده اعتبار مالی مستقیم جایزه یک میلیارد تومانی شیخ مفید، چهارصد میلیون تومان در سال است، ضمن اینکه استفاده از امکانات شبکه آزمایشگاهی، استفاده از امکان کسر خدمت یا معافیت خدمت سربازی برای دانشجوهای شما، استفاده از پسا دکتری، استفاده از فرصت مطالعاتی خارج از کشور، استفاده از فرصت حضور در کنفرانس‌ها و استفاده از فرصت بازدیدهای علمی از جمله این ۱۵ تا ۱۶خدمتی است که در معاونت علمی و بنیاد ملی نخبگان در قالب یک سبد و به ساده ترین شکل در اختیار ۱۰۰ برگزیده جایزه شیخ مفید قرار خواهد گرفت.

وی در ادامه تاکید کرد: من معتقد هستم که هیچ کسی مثل استادانی چون شما در این جمع نمی‌تواند افراد با استعداد و توانمند را شناسایی، پرورش و مدیریت کند و به اعتقاد من یکصد نفر از اساتید برگزیده این جمع، حتما بهتر از من، معاون من و هرکس دیگری می‌تواند بچه‌هایی که گرد آنها هستند را پرورش داده و تکثیر کنند.

دهقانی فیروزآبادی در پایان ابراز امیدواری کرد که در پایان دوره اول جایزه شیخ مفید بتوانیم یکصد نفر استاد برگزیده فعلی را با نگاه و تربیت شما به ۵۰۰ تا ۷۰۰ نفر تکثیر کنیم.

 معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور پیش تر با تاکید بر اهمیت شاگردپروری توسط استادان دانشگاه تراز و دانشجوپرور از شناسایی و تقدیر ۱۱۰ استاد مطرح این حوزه با اعطای «جایزه شیخ مفید» و بسته حمایتی ۱۰ میلیارد ریالی همزمان با روز معلم خبر داده بود.

دهقانی فیروزآبادی با تاکید بر اینکه نیاز مبرم امروز عرصه آموزش عالی کشور وجود استادان الگو و محور است، افزود: استادان الگو و پرورش دهنده، می‌توانند هویت‌بخش دانشجوی ما باشند و اتصال تاریخی دانشجویان با ظرفیت‌ها و هویتشان را برقرار کنند. این جنس استادان می‌توانند آگاهی لازم را درمورد گذشته، پیشینه و وضعیت کشور به دانشجویان بدهند و به واسطه این پرورش و آگاهی بخشی، امید و انگیزه را در نیروی انسانی دانش آموخته گسترش و تسری بدهند.

وی تصریح کرد: معاونت علمی ریاست جمهوری با همین رویکرد و در قالب یک طرح غیر فراخوانی که از ۶ ماه قبل آغاز شد، روند شناسایی ۱۱۰ استاد شاگردپرور را در قالب کمیته‌های نخبه محور که بیشتر متشکل از دانشجویانی هستند که با بنیاد ملی نخبگان در ارتباط هستند و شناخت خوبی روی این جنس استادان دارند، آغاز کرد.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور به تقدیر از استادان برگزیده همزمان با سالروز گرامیداشت معلم اشاره کرد و افزود: این ۱۱۰ استاد شناسایی شده اند که همزمان با روز گرامیداشت معلم (دوازدهم اردیبهشت ماه)، طی مراسمی تقدیر می شوند و یک جایزه پژوهشی ۱۰ میلیارد ریالی شامل هدیه نقدی تا اعتبار استفاده از خدمات به شکل دلخواه به ایشان اعطا می شود و از استادان برگزیده، ثبت تجربه و خاطره نگاری می‌شود.

دیگر خبرها

  • همه آحاد جامعه به نوعی مخاطب دستگاه تعلیم و تربیت و وامدار معلمان هستند
  • تقدیر معاون استاندار زنجان از گروه‌های جهادی
  • ساماندهی ۵۲۰۰ گروه جهادی در فارس
  • احزاب لبنانی در انتخاب رییس‌جمهور کشورشان تفاهم و تسریع کنند
  • تاکید امیر عبداللهیان بر لزوم تفاهم احزاب و گروه‌های لبنانی برای انتخاب رئیس‌جمهور
  • جایزه یک میلیارد تومانی شیخ مفید به ۱۰۰ استاد منتخب شاگردپرور اعطا شد
  • اعزام نخستین گروه حجاج عمره از ۳ استان جنوبی کشور
  • آیا نکونام فصل بعد هم سرمربی استقلال خواهد بود؟
  • کارگران سربازان بی‌ادعای جبهه اقتصادی‌اند
  • بزرگترین خدمت به عرصه تولید مدیریت مصرف انرژی است