Web Analytics Made Easy - Statcounter

سرنخ‌ها در مورد جنس این سیارک پیشتر در دهانه چیکشلوب در شبه‌جزیره یوکاتان مکزیک پیدا شده بود. دانشمندان می‌گویند این دهانه که ۱۸۰ کیلومتر قطر دارد از اصابت سیارک به کره زمین ایجاد شده است.

به گزارش برنا؛ ۶۶ میلیون سال پیش یک سیارک با برخورد به زمین انفجاری عظیم ایجاد کرد که با قدرتی معادل ۱۰ میلیارد برابر قدرت بمب اتمی هیروشیما، نیمی از تمام گونه‌های موجود را منقرض کرد و به فرمانروایی دایناسور‌ها بر کره خاکی پایان داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اکنون دانشمندان می‌گویند احتمالا پی برده‌اند که آن جرم آسمانی از کجا آمده است.

سرنخ‌ها در مورد جنس این سیارک پیشتر در دهانه چیکشلوب در شبه‌جزیره یوکاتان مکزیک پیدا شده بود. دانشمندان می‌گویند این دهانه که ۱۸۰ کیلومتر قطر دارد از اصابت سیارک به کره زمین ایجاد شده است. بر اساس تحقیقات جدید، سیارک در ابتدا از قسمت بیرونی کمربند سیارکی منظومه شمسی واقع در میان کرات مریخ و مشتری رها شده و به سمت زمین آمده است.

این منطقه میزبان بسیاری از «سیارک‌های تاریک» است. این سیارک‌ها به این خاطر به این اسم نامیده می‌شوند که ترکیب شیمیایی سنگ‌های سطحی معدنی‌شان باعث می‌شود در مقایسه با انواع دیگر سیارک‌ها تیره‌تر (و در واقع منعکس‌کننده نور کمتر) به نظر برسند.

تجزیه و تحلیل ژئوشیمیایی این دهانه نشان می‌دهد جسمی که به زمین برخورد کرده است از کلاس «کندریت‌های کربنی» بوده است. کندریت‌های کربنی شهاب‌سنگ‌های غیرفلزی هستند که نسبت کربن تقریبا بالایی دارند و احتمالا در اوایل شکل‌گیری منظومه شمسی ساخته شده‌اند.

پیشتر دانشمندان به دفعات تلاش کرده بودند توجیهی برای منشأ سیارک پیدا کنند با این حال فرضیات آنان با شکست مواجه شده بود. برای مثال شماری از محققان ادعا کرده بودند سیارک می‌تواند از سیارک‌های لایه داخلی کمربند سیارکی بوده باشد، اما مشاهدات بعدی این سیارک‌ها نشان داد آن‌ها به لحاظ جنس مواد سازنده، ترکیب یکسانی با سیارک مورد نظر ندارند.

در مطالعه جدید که نتایج کامل آن در شماره ماه نوامبر نشریه ایکاروس (Icarus) چاپ خواهد شد، محققان یک مدل کامپیوتری تهیه کردند تا با کمک آن بتوانند ببینند سیارک‌های کمربند اصلی سیارکی چند بار می‌توانند از کمند رها شوند و آیا چنین سیارک‌های رها شده‌ای می‌توانند مسئول انقراض دایناسور‌ها در زمین باشند یا نه؟

در این مدل با شبیه‌سازی نیرو‌های حرارتی و کشش گرانشی سیارات در طول صد‌ها میلیون سال مشاهده شد که سیارک‌ها در صورت بزرگ بودن می‌توانند به صورت دوره‌ای از کمربند به سمت بیرون پرتاب شوند و بیشتر آن‌ها نیز پیش از پرتاب در لایه بیرونی قرار دارند.

مطابق این مدل‌سازی، به طور متوسط هر ۲۵۰ میلیون یک سیارک واقع در لایه بیرونی کمربند سیارکی با قطر حدود ۱۰ کیلومتر می‌تواند از کمند رها شود و در مسیر برخورد با زمین قرار گیرد. این مدل‌سازی همچنین نشان داد نیمی از سیارک‌های بیرون رانده شده از کمربند سیارکی از کلاس کندریت‌های کربنی تیره هستند.

دانشمندان امیدوارند با توضیح منشأ برخورد عامل ایجاد دهانه چیکشلوب، منشأ سایر سیارک‌هایی را که در گذشته به زمین برخورد کرده‌اند پیدا کنند.

تا کنون برای دو دهانه بزرگ برخورد دیگر روی کره زمین، دهانه وردفورت در آفریقای جنوبی و حوضه سودبری در کانادا، منشأیی یافت نشده است.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: زمین جرم مکزیک قطر منظومه شمسی مریخ کربن آفریقای جنوبی مکزیک دایناسورها سیارک برخورد سیارک به زمین کمربند سیارکی سیارک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۲۷۲۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشمندان ایرانی با توفیقات علمی خود، امنیت و توسعه پایدار کشور را تضمین کردند

در بیانیه پایانی کنفرانس بین المللی علوم و فنون هسته‌ای ۲۰۲۴ تاکید شد با اینکه بیش از ۴۰ سال است که جمهوری اسلامی ایران تحت تحریم‌های شدید قرار دارد، دانشمندان ایرانی به برکت فداکاری و تخصص خود به موفقیت دست یافته و در نتیجه این توفیقات، حاکمیت فناورانه، امنیت و توسعه پایدار کشور تضمین کردند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، کنفرانس بین المللی علوم و فنون هسته‌ای ۲۰۲۴ از هفدهم تا نوزدهم اردیبهشت در شهر اصفهان برگزار شد، با صدور بیانیه پایانی اختتامیه پایان یافت.

در این بیانیه آمده است: «ما شرکت کنندگان، دانشجویان، استادان، پژوهشگران و مهندسان از جمهوری اسلامی ایران به ویژه انجمن هسته‌ای ایران، سازمان انرژی اتمی ایران، پژوهشگاه علوم و فنون هسته‌ای و دانشگاه‌ها به خاطر برگزاری این رویداد مهم سپاسگزاریم.

در غرب آسیا همواره در خط مقدم پژوهش و نوآوری هسته‌ای و میزبان همایش‌های مرتبط بوده که حاکی از تعهد این کشور به تقویت همکاری‌ها و تبادل دانش در این زمینه حیاتی بوده است.

مباحثات و گفتگوهای علمی مطروحه در این گونه از همایش‌ها در شکل دهی آینده دانش هسته‌ای و کاربردهای آن در دنیا و غرب آسیا مؤثر خواهد بود.

این همایش محفلی پیشرو برای محققان، دانشمندان، مهندسان و کارشناسان صنعت فراهم نمود تا در آن به تبادل اطلاعات و نظرات در خصوص پیشرفت‌های اخیر چالش‌های پیش رو و نوآوری‌های حوزه‌های مرتبط با علوم و فنون هسته‌ای بپردازند.

این همایش شاهد برنامه‌های متنوعی اعم از سخنرانی‌های کلیدی نشست‌های عمومی و میزگردها بود و مقالات متعددی به صورت شفاهی و پوستری در طیف وسیعی از موضوعات از جمله محورهای زیر ارائه شد:
• طراحی، بهره برداری و ایمنی رآکتورهای هسته‌ای
• مدیریت چرخش سوخت هسته‌ای و دفع زباله
• سپر هسته‌ای و حفاظت در برابر تشعشعات
• مواد هسته‌ای و یکپارچگی ساختاری
• فناوری‌های پیشرفته هسته‌ای و کاربردهای آن
• انرژی هم جوشی و فیزیک پلاسما
• سیاست هسته‌ای، مقررات و تلاش برای منع اشاعه
• پزشکی هسته‌ای و رادیو داروها
این رویداد فرصت بی نظیری برای شرکت کنندگان فراهم کرد تا در گفتگوهای میان رشته‌ای مشارکت داشته باشند و یافته‌های پژوهشی را به اشتراک بگذارند و همکاری‌ها را با هدف تقویت نوآوری و پیشرفت در علوم و فناوری هسته‌ای گستردش دهند.

شرکت کنندگان از فرصت ارتباط با هم پایان و پیشگامان صنعت سیاستگذاران و دانشگاهیان بهره مند شدند.

به عنوان شرکت کنندگان این کنفرانس باعث خرسندی است که گلچینی از جملات را از متون ارسال شده توسط پروفسور میخائیل کوالچوک، رئیس مرکز تحقیقات ملی مؤسسه کورچاتوف باز نقل کنیم.

معتقدم دانشمندان ایرانی سزاوار احترام عمیق هستند؛ علی رغم اینکه بیش از ۴۰ سال است که جمهوری اسلامی ایران تحت تحریم‌های شدید قرار دارد، دانشمندان ایرانی به برکت فداکاری و سطح بالای تخصص خود به موفقیت دست یافته اند و در نتیجه این توفیقات، حاکمیت فناورانه، امنیت و توسعه پایدار کشور را تضمین کردند.

من عمیقاً معتقدم که الگوی موفق توسعه علمی و فناوری ایران و روسیه که تحت فشارهای خارجی بوده اند برای مواجهه با چالش‌ها و تهدیدهای نوین برای هر دو کشور بسیار حائز اهمیت است.

بحث‌های صریح، همکاری و تشریک نظرات و تبادل بهترین شیوه‌ها در طول برگزاری همایش ترغیب شد.

شرکت کنندگان به بررسی راه حل های نوآورانه پرداختند، با چالش‌ها مقابله کردند و از فرصت‌ها برای استفاده از ظرفیت علم و فناوری هسته‌ای به نفع همه بهره مند شدند.

هدف از برگزاری این همایش تقویت ارتباطات، بهبود مشارکت و پیشرفت در مرزهای علوم و فناوری هسته‌ای بود لذا توصیه می‌شود که این شتاب و تعهد ظهور یافته در برگزاری کنفرانس در تعاملات آتی نیز پیگیری شود تا سرانجام منجر به گفتگوهای چندجانبه‌ای گردد که برای گذار هسته‌ای پیش رو حیاتی است.

ما به عنوان شرکت کنندگان از مسئولان محترم جمهوری اسلامی ایران تقاضا داریم برای رونق بخشی به صنعت هسته‌ای و توجه به آینده شغلی دانشجویان حداقل هر دو سال یک بار همایش بین المللی علوم و فناوری هسته‌ای برگزار گردد.

ما به عنوان شرکت کنندگان مراتب قدردانی صمیمانه خود را از جناب آقای دکتر کریمی ثابت رئیس انجمن هسته‌ای ایران و جناب آقای مهندس محمد اسلامی معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران به عنوان متولیان برگزاری کنفرانس و حمایت‌های بی دریغ و سایر حامیان مالی و تمامی مقامات محلی ابراز می‌کنیم.

در پایان توفیق این رویداد مهم را به روح پاک استاد مجید شهریاری تقدیم می‌کنیم.»

کد خبر 751844

دیگر خبرها

  • از کجا بفهمیم سرطان رحم داریم ؟ | شایع ترین علت سرطان دهانه رحم را بشناسید
  • تصویر حیرت‌انگیزی که واقعیت منظومۀ شمسی را نشان می‌دهد
  • دانشمندان ایرانی با توفیقات علمی خود، امنیت و توسعه پایدار کشور را تضمین کردند
  • توصیه‌هایی درباره یک بیماری زنانه
  • هشدار در دشت تبریز؛ کدام بناهای تاریخی در خطرند؟
  • احتمالا در آشوب‌های اولیه منظومه شمسی، مشتری در تشکیل ماه موثر بود
  • ابزارهای قانونی برخورد با اخلالگران بازار مسکن تدوین شد
  • حق تفکیک برای زمین‌های امامزاده ابراهیم شفت کاهش پیدا می‌کند
  • سیاره مشتری ممکن است عامل وجود ماه زمین باشد
  • این فناوری زمین را از گزند سیارک ها حفظ می کند