Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسئولان ستاد نانو با برگزاری یک المپیاد و یک مسابقه ملی طی سال‌های اخیر توانسته‌اند قدمی موثر برای ترویج علم و فناوری نانو بین دانش‌آموزان و دانشجویان بردارند.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، فناوری نانو از آن دست حوزه‌هایی است که به تازگی و طی چندسال اخیر با رشد چشمگیری در کشور مواجه شده و علاقه مندان زیادی را به خود جذب کرده است؛ به طوری که دیگر کمتر دیده می‌شود که دانشجو یا حتی دانش‌آموزی آن را نشناسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

علاوه بر تولیدات شرکت‌های نانویی و معرفی محصولات این حوزه، ستاد توسعه فناوری نانو برای ترویج این علم سالانه رویداد‌ها و مسابقاتی را در سطح دانش‌آموزی و دانشجویی مثل المپیاد دانش‌آموزی علوم و فناوری نانو و مسابقه ملی فناوری نانو برگزار می‌کند که خود بستری برای آگاه‌سازی، توانمندسازی و ترغیب جوانان به فعالیت در این حوزه شده است. حال که در نیمه شهریورماه سال ۱۴۰۰ قرار داریم با مسئولان این دو رویداد صحبت کردیم تا از جدیدترین اخبار و مراحل برگزاری آن‌ها مطلع شویم.

 

دوازدهمین المپیاد دانش‌آموزی نانو در میانه راه
ذوقی سرپرست اجرایی المپیاد دانش‌آموزی علوم و فناوری نانو در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو بیان کرد: مرحله نخست دوازدهمین المپیاد دانش‌آموزی فناوری نانو پنجم مردادماه امسال به صورت آنلاین با رقابت ۶۲۶۴ دانش‌آموز پایه نهم تا دوازدهم ثبت‌نام شده، برگزار شد.


ذوقی ادامه داد: مرحله دوم المپیاد دانش‌آموزی علوم و فناوری نانو روز پنجشنبه ۱۸ شهریورماه در ۴۵ شهرحوزه امتحانی به دلیل رعایت پروتکل‌های بهداشتی روز‌های کرونایی برگزار می‌شود. ۵۲۴ دانش‌آموز راه‌یافته از مرحله اول به مرحله دوم باید به ۲۰ سوال تستی و ۶ سوال تشریحی پاسخ دهند.

 

عضویت در بنیاد ملی نخبگان جایزه‌ای برای مدال‌آوران المپیاد نانو
وی افزود: نتیجه مرحله دوم المپیاد دانش‌آموزی علوم و فناوری نانو مهرماه ۱۴۰۰ اعلام خواهد شد و ۳۰ برگزیده راهی مرحله سوم خواهند شد که البته زمان دقیق برگزاری این مرحله دلیل شرایط کرونایی و اعلام نتایج مرحله قبل هنوز مشخص نیست. ۳۰ راه‌یافته به مرحله سوم المپیاد در یک اردوی ۷ تا ۱۰ روز علمی عملی (تور‌های علمی، کارگاه‌های گزارش و مقاله نویسی، دوره‌های آموزشی وغیره) شرکت خواهند کرد که باید در پایان این دوره مقاله و گزارش‌های مرتبط را ارائه کنند. امتیازات در پایان این مرحله برای هر نفر محاسبه شده و به ترتیب افراد با نمره بالای ۹۰ صاحب مدال طلا، با نمره بالای ۸۰ صاحب مدال نقره و بقیه برگزیدگان صاحب مدال برنز می‌شوند.


سرپرست اجرایی المپیاد دانش‌آموزی علوم و فناوری نانو با بیان اینکه ایران اولین کشوری است که المپیاد دانش‌آموزی علوم و فناوری نانو را برگزار می‌کند و برنامه داریم که آن را در سطح جهانی گسترش دهیم همانطور که در بخش دانشجویی چنین رویدادی به صورت جهانی هم برگزار می‌شود، عنوان کرد: برگزیدگان و مدال‌آوران المپیاد علوم و فناوری نانو علاوه بر دریافت جوایز نقدی از ستاد توسعه فناوری نانو، عضو بنیاد ملی نخبگان می‌شوند و با توجه به مدال‌هایشان به امتیاز نخبگی می‌رسند تا بتوانند از تسهیلات بنیاد ملی نخبگان استفاده کنند.

 

برگزیدگان به حال خود رها نمی‌شوند
ذوقی اظهار داشت: برگزیدگان المپیاد بعد از پایان یافتن دوره به حال خود رها نخواهند شد و به عضویت کانون برگزیدگان باشگاه نانو درخواهند آمد که در این کانون یکسری گرنت‌ها برای آن‌ها فعال می‌شود. تعدادی از برگزیدگان دوره‌های گذشته که حال دانشجو شده‌اند در این کانون فعال هستند و هم‌اکنون با همکاری یکدیگر توانسته‌اند به راه‌اندازی یک شرکت دانش‌بنیان در این حوزه برسند.


وی درباره همراهی وزارت آموزش و پرورش یا مدارس با ستاد نانو برای ترغیب و تشویق دانش‌آموزان به حوزه فناوری نانو و شرکت در المپیاد‌های این چنینی گفت: نهاد‌های ترویجی فناوری نانو همان پژوهش‌سرا‌های شهر‌های مختلف هستند که علاوه بر یکسری مدارس خاص در این زمینه با ما همکاری می‌کنند. در سایت باشگاه دانش‌آموزی نانو برگزاری دوره‌های آموزشی اطلاع‌رسانی می‌شود که ویژه توانمندسازی دبیران و معلمان مدارس است و از این طریق نیز معلمان دانش‌آموزان را ترغیب خواهند کرد.

 ترویج نانو به سبک دانشگاهیان

حسینی مدیردبیرخانه مسابقه ملی فناوری نانو در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو با اشاره به اینکه این رویداد ۱۰ دوره از سال ۱۳۹۰ تاکنون با همراهی ستادی توسعه فناوری نانو و بنیاد ملی نخبگان برگزار شده است، گفت: رسالت بنیاد آموزش فناوری نانو ترویج و توسعه نانو در بخش دانشگاهیان است.


وی با اشاره به برگزاری مرحله نخست دهمین مسابقه ملی نانو بصورت مجازی برای ۴۵۶۲ دانشجو (در سه مقطع تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری) و راهیابی ۳۰۸ نفر آن‌ها به مرحله دوم اظهار داشت: برگزاری مرحله دوم این مسابقه که صبح روز جمعه دوازدهم شهریورماه به صورت حضوری انجام شد را به گونه‌ای ترتیب دادیم که شرکت‌کنندگان در مراکز استان خود امتحان دهند. درحقیقت بررسی کردیم که هر شرکت‌کننده از کدام استان است و در مراکز استان آن‌ها حوزه‌های امتحانی تدارک دیدیم بعنوان مثال حوزه امتحانی در برخی مراکز استانی تنها دو شرکت‌کننده داشت.

 

شرکت در مسابقه نانو برای دانشجویان هر مقطع و رشته‌ای آزاد است
وی ادامه داد: مسابقه ملی فناوری نانو یک آزمون ۹۰ دقیقه‌ای با ۸۵ سوال در ۵ سرفصل مختلف (مفاهیم پایه نانوساختارها، سنتز نانومواد، روش‌های آنالیز و شناسایی مواد، کاربرد‌های فناوری نانو، محصولات نانویی) بود.


مدیردبیرخانه مسابقه ملی فناوری نانو با بیان اینکه دانشجویان به ترتیب از استان‌های تهران، اصفهان، خراسان رضوی، فارس و آذربایجان شرقی بیشترین مشارکت را داشتند، عنوان کرد: منابع مسابقه ملی فناوری نانو (۱۱۰ مقاله فارسی تدارک دیده شده بود) به صورت کاملا رایگان و تحت وب در سایت آموزش و فناوری نانو قرار گرفت و این مزیتی بود که دیگر نیاز نبود شرکت‌کنندگان برای دریافت منابع سردرگم باشند یا هزینه‌ای را پرداخت کنند.


وی بیان کرد: یکی از مزایای بزرگ مسابقه ملی فناوری نانو این است که متقاضیان بدون محدودیت رشته و مقطع تحصیلی امکان ثبت‌نام و شرکت را داشتند. از طرف دیگر یکسری بازو‌های ترویجی آموزشی در دانشگاه‌های سراسر کشور تحت عنوان نهاد‌های ترویجی فناوری نانو فعال هستند که کار انگیزه‌بخشی و ثبت‌نام علاقمندان را انجام می‌دهند. این امر باعث آگاه‌سازی دانشجویان به رویداد‌های فناوری نانو شده و دیده می‌شود که سالانه تعداد افرادی که درگیر حوزه فناوری نانو می‌شوند بیش از قبل است.

 

حمایت از برگزیدگان برای رسیدن به محصولی نانویی
حسینی اظهار داشت: یکی از بزرگترین جوایز برگزیدگان مسابقه ملی نانو، شرکت در برنامه نانواستارتاپ است که افراد علاقمند به حوزه نانو با یک ایده در این برنامه مرحله به مرحله حمایت می‌شوند تا بتوانند ایده خود را به محصول تبدیل کنند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: فناوری نانو مسابقه ملی نانو المپیاد دانش آموزی نانو رقابت علمی بنیاد ملی نخبگان المپیاد دانش آموزی علوم و فناوری نانو مسابقه ملی فناوری نانو بنیاد ملی نخبگان دانش آموزان مرحله دوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۲۸۲۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی از موتور ۶ سیلندر خورجینی با کاربرد در صنعت خودروسازی

تین نیوز

محققان یکی از شرکت های دانش بنیان به دانش فنی ساخت موتورهای ۶ سیلندر خورجینی بنزینی از طریق مهندسی معکوس دست یافتند و طی مراسمی با حضور معاون علمی ریاست جمهوری از آن رونمایی شد.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، پژوهشکده سامانه های هوشمند شهید رضایی دانشگاه صنعتی شریف میزبان روح الله دهقانی فیروزآبادی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری برای رونمایی از موتور ۶ سیلندر خورجینی بوده است.

انجام پژوهش های کاربردی توسعه ای، تجاری سازی ایده های نو و پژوهش های فناورانه در حوزه دانش های نوین و سطح بالا، انجام فعالیت های ترویجی به منظور اعتلای نهضت نرم افزاری و توسعه صنایع کشور در بستر مناسب ارتباطی صنعت و دانشگاه و با بهره گیری از ساختارهای چابک و پویا از ماموریت های این پژوهشکده است. از این رو این مرکز تحقیقاتی چشم انداز خود را تبدیل شدن به یکی از اصلی ترین مراکز پیشرو در تجاری سازی ایده های فناورانه در حوزه دانش های نوین و سطح بالای کشور تعریف کرده است.

یکی از شرکت های دانش بنیان این پژوهشکده که با همکاری اعضای هیات علمی و برخی از محققان ایرانی مقیم خارج شکل گرفته است، پس از ۴ سال تحقیق و توسعه به دانش فنی ساخت موتور ۶ سیلندر با ظرفیت ۴۰۰۰ سی سی بنزینی خورجینی دست یافت.

به گزارش ایسنا، دهقانی فیروزآبادی در آیین رونمایی از موتور ۶ سیلندر بنزینی خورجینی در جمع خبرنگاران گفت: قوای محرکه با حجم و توان بالای بنزینی انواعی از قوای محرکه هستند که در بسیاری از خودروهای استراتژیک و راهبردی و تاکتیکی کاربرد دارند.

وی با بیان اینکه این نوع موتورها همچنین دارای کاربردهای تفریحی مانند خودروهای افرود را نیز دارند، اظهار کرد: این نوع موتورها یک نیاز کاملا راهبردی است و کشور نیز در طی چند سال گذشته به آن موضوع رسید که کشور  نیازمند دستیابی به دانش فنی این نوع موتورها است.

دهقانی اضافه کرد: بر این اساس یکی از شرکت های دانش بنیان که با حضور چندین نفر از اعضای هیات علمی و نزدیک به ۴۰ نفر از بهترین دانشجویان و فارغ التحصیلان و محققان کشور تشکیل شده بود، و در طی ۳ تا ۴ سال گذشته با ترسیم برنامه مطالعاتی عمیق، اقدام به کسب فناوری های موتورهای ۶ سیلندر خورجینی ۴ لیتری دنیا کرد.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری خاطر نشان کرد: این شرکت دانش بنیان امروز توانست نمونه مهندسی معکوس شده این موتور را با استانداردهای بالا تولید و رونمایی کند.

وی باتاکید بر اینکه رونمایی از این دستاورد، اثبات فناوری های موتور  خورجینی ۶ سیلندر حجم بالا است، اظهار کرد: دانش فنی این محصول توسط پژوهشکده شهید رضایی دانشگاه شریف و محققان این شرکت دانش بنیان به دست امده و امیدواریم این جریان علمی قوی که از سوی محققان این شرکت ایجاد شده است، توسعه یابد و به زودی شاهد تولید این موتورها برای کاربردهای خاص در کشور باشیم.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، فناوری های موتور را از فناوری های اصلی و کلیدی در هر سامانه  ای توصیف کرد و یادآور شد: دانش فنی که در این شرکت و با حجم و کیفیت به دست آمده بسیار ارزشمندتر از خود محصول است چون این دانش فنی قابل تسری به سایر حوزه ها است.

دهقانی با اشاره به حمایت های معاونت علمی از این طرح گفت: ما به عنوان پشتوانه اصلی حمایتی شرکت ها، بخشی از سرمایه گذاری در تحقیق و توسعه  را بر عهده گرفتیم. ولی یکی از خوشحالی های ما این است که این شرکت در همکاری با چندین نفر از محققان ایرانی که در شرکت های بزرگ دنیا  فعال بودند شکل گرفته و اجرای این تحقیقات سبب شد تا این افراد به کشور بازگردند تا دانش اصولی در کشور شکل بگیرد.

به گزارش ایسنا، گیربکس مغناطیسی، طراحی و ساخت موتورسیکلت برقی اسکوتر آویتا با سرعت ۱۵۰ کیلومتر بر ساعت، آب شیرین کن خورشیدی و رونمایی از محصول فناورانه نرم افزار ابرسازه از دیگر دستاوردهای این پژوهشکده به شمار می رود.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • برگزاری مسابقه«سنتز سبز نانوذرات نقره به کمک عصاره لیمو»
  • راه اندازی میز خدمت در نمایشگاه تجهیزات پزشکی
  • برگزاری‌ مسابقات قرآن دانش‌آموزان و فرهنگیان در یزد
  • آئین تجلیل از، برترین‌های المپیاد‌های علمی دانش آموزی در بابل
  • مسابقات قرآن دانش‌آموزان و فرهنگیان در یزد برگزار می‌شود
  • کسب مدال طلای المپیاد کشوری ریاضی توسط دانش‌آموز بابلی
  • رونمایی از موتور ۶ سیلندر خورجینی
  • رونمایی از موتور ۶ سیلندر خورجینی با کاربرد در صنعت خودروسازی
  • ۷۰۰ غول دانش بنیان در قلب ایران اکسپو ۲۰۲۴
  • برنامه «راهیان پیشرفت» با هدف ترویج دستاوردهای دانش‌بنیان‌های کشور برگزار می‌شود