Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-27@01:31:49 GMT

مفهوم عدالت با عقلانیت درک می‌شود

تاریخ انتشار: ۱۵ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۲۸۳۷۱

مفهوم عدالت با عقلانیت درک می‌شود

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا، حسین سلیمی روز دوشنبه در نشست تخصصی "فصل تحول" با عنوان " گفتمان دولت سیزدهم: عدالت و عقلانیت" به صورت مجازی اظهار داشت: دانشگاه علامه طباطبایی پیشتاز برگزاری جلسات در خصوص معضلات جامعه و ارائه راه حل بوده و بیش از ۵۰ نشست بین استادان و مسوولان کشور برگزار کرده است تا راه حل های معضلات کشور را ارائه کند، اما اینکه راه حل ها مورد توجه مسوولان مربوطه قرار گرفته یا خیر بحث دیگری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با ابراز خرسندی از اینکه استادان دانشگاه علامه طباطبایی با آغاز دولت سیزدهم همچنان در برگزاری نشست برای حل معضلات کشور راه گشا هستند، افزود: مفهوم عدالت که موضوع  بحث این جلسه است، اهمیت بسیاری دارد. واژه عدالت با نگاه به تاریخ تفکر با تاریخ بشری هم سن است. چنانکه در کتاب ارسطو با بحث سقراط و مفهوم عدالت آغاز می شود و با این حساب می توان گفت فلسفه با عدالت آغاز می شود.

رییس دانشگاه علامه طباطبایی ادامه داد: کتاب های آسمانی به ویژه قرآن نیز بارها به واژه های عدالت و قسط تاکید کرده است، براین اساس در فلسفه پیدایش جوامع و آمدن رسولان عدالت و عدالت ورزی نقش کلیدی داشته است.

سلیمی با تاکید براینکه واژه عدالت با فطرت و اندیشه بشر آمیخته شده است، عنوان کرد: درحال حاضر افراد در جوامع مدرن هم هر حرف و خواسته ای را در زیر پوشش عدالت بیان می کنند.

وی یادآور شد: مفهوم عدالت در حدود ۱۵۰ سال گذشته در کنار آزادی به ۲ جریان دوران مدرن از جمله مارکسیم و لیبرالیسم آغشته شد، مفاهیم برابری طبقاتی و جنگ با سرمایه داری در مکتب مارکسیسم و مفاهیم مربوط به عدالت از آزادی انسان ها از لیبرالیسم به عدالت رجوع می کند و این آغشتگی باعث می شود که ما متکیان به ادیان الهی گاهی برای فهم عدالت به این مفاهیم مراجعه کنیم، اما این درصورتی است که خودمان منابع دینی داریم که با عقلانیت بتوان عدالت را درک کرد.

رییس دانشگاه علامه طباطبایی خاطرنشان کرد: در قرآن بارها به کلمه قسط و عقلانیت تاکید شده است و براین اساس می توان گفت با عقلانیت می توان  مفهوم عدالت را در ک کرد. مفاهیم قرآنی نشان می دهد عدالت یک امر آمیخته شده با عقلانیت است و همچنین براین اساس عقلانیت امری فردی نیست و جمعی است، چنانچه مردم در قرآن با فعل های جمع به عقلانیت دعوت شده اند.

سلیمی افزود: امیدوارم با منابع مهم دینی، توجه دولت و اهتمام دانشگاهیان، الگوی مناسبی از این مفهوم عدالت برای جامعه استخراج شود.

به  گزارش ایرنا، دومین نشست از مجموعه نشست های تخصصی فصل-تحول با عنوان «گفتمان دولت سیزدهم: عدالت و عقلانیت» به همت دانشگاه علامه طباطبائی در حال برگزاری است.

این نشست دوشنبه ۱۵ شهریور ۱۴۰۰، از ساعت ۱۰ تا ۱۳ به صورت دوگانه و با رعایت کامل شیوه نامه های بهداشتی در سالن کنفرانس کتابخانه مرکزی دانشگاه برگزار شد.

برچسب‌ها حسین سلیمی دانشگاه علامه طباطبایی دولت سیزدهم

منبع: ایرنا

کلیدواژه: حسین سلیمی دانشگاه علامه طباطبایی دولت سیزدهم حسین سلیمی دانشگاه علامه طباطبایی دولت سیزدهم دانشگاه علامه طباطبایی مفهوم عدالت دولت سیزدهم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۲۸۳۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عبدالحسین خسروپناه: عدالت آزمونی در سازمان سنجش تحقق پیدا کرده است

عبدالحسین خسروپناه،  امروز در دانشگاه امیرکبیر ضمن بازدید از شرایط و نحوه سازماندهی آزمون سراسری در رشته تجربی اظهار کرد: شورای عالی انقلاب فرهنگی علاوه بر تصویب اسناد و ترسیم ساختار مصوبات، برای بررسی از نحوه اجرای آن نیز ورود می‌کند، در همین راستا امروز برای بازدید شرایط برگزاری آزمون سراسری در حوزه دانشگاه امیرکبیر حضور پیدا کردیم.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: سازمان سنجش در سال‌های اخیر در خصوص نحوه برگزاری آزمون رشد چشمگیری داشته و با نظارت و بازدیدی که از این سازمان و نحوه برگزاری آزمون در حوزه‌های مختلف داشتیم، می توان به جرئت گفت که احتمال تقلب در این آزمون صفر است و هیچکس نمی تواند سوالات رو لو دهد و سوءاستفاده کنند.

وی گفت: در این شرایط هر داوطلبی هر نتیجه‌ای کسب کند، کاملا نتیجه فعالیت خود اوست و باید گفت که عدالت آزمونی در این سازمان تحقق پیدا کرده است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • آقای زلفی‌گل! شما از ابتدا هم اشتباهی بودید!
  • بیانیه بسیج دانشجویی دانشگاه علامه طباطبائی پیرامون حضور وزیر علوم در این دانشگاه: آقای زلفی‌گل! شما از ابتدا هم اشتباهی بودید! شما اخراج اساتید ضد انقلاب و اسلام و دین از دانشگاه‌ را، تبدیل به ابزاری برای تسویه‌حساب‌های شخصی کردید
  • عبدالحسین خسروپناه: عدالت آزمونی در سازمان سنجش تحقق پیدا کرده است
  • تمجید رئیسی از عملکرد دولت
  • امروز موزه‌ها زیربنا و زیرساخت توسعه هستند/اهمیت جایگاه موزه‌ها در دانشگاه‌های کشور
  • آکادمی ورزش و تندرستی دانشگاه علامه‌طباطبایی راه‌اندازی شد
  • رعایت عدالت و کرامت انسانی رویکرد مدیران لرستان باشد
  • عقلانیت، معنویت و عدالت، سه ضلع تفکر شیعی هستند
  • عقلانیت، معنویت و عدالت، سه ضلع تفکر شیعی هستند که برخاسته از معارف اهل‌بیت(ع) است
  • دانشگاه علامه‌طباطبایی میزبان ۱۵ هزار و ۳۰۵ داوطلب کنکور سراسری