Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس گروه بیماری‌های حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست گفت: در ۶ ماه نخست سال جاری، در استان‌های اصفهان، چهارمحال و بختیاری، یزد، خراسان رضوی و فارس بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک (PPR) مشاهده شده است.

به گزارش برنا؛ سیامک مسعودی، رییس گروه بیماری‌های حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست گفت: بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک یکی از مهمترین بیماری های ویروسی واگیر دامی است که طی سال های گذشته موجب تلفات زیادی در بین علفخواران وحشی کشور شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او درباره آخرین وضعیت بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک توضیح داد: براساس بازدید و رصد مناطق تحت حفاظت و بررسی وضعیت گونه های جانوری و دستورالعمل های مربوط به پیشگیری و کنترل بیماری ها در حیات وحش ابلاغی از سوی معاونت محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی در دستور کار ادارات کل حفاظت محیط زیست قرار دارد که بر اساس آن پیش از تردد دام های اهلی کوچ رو همچنین در هنگام مواجهه با مورد مشکوک به بیماری در حیات وحش، حفاظت فیزیکی مناطق و رصد وضعیت گونه های جانوری با وجود مشکلات ناشی از صعب العبور بودن بسیاری از مناطق توسط محیط بانان افزایش می یابد.

او در خصوص آمار تهیه شده در ۶ ماهه نخست سال ۱۴۰۰ استان هایی که بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک در حیات وحش آنها شناسایی شده، افزود: در نتیجه پایش ها و رصد حیات وحش توسط ادارات کل حفاظت محیط زیست در ۶ ماهه نخست سال جاری، تلفات علفخواران وحشی مشکوک به بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک در حیات وحش تعدادی از استان های کشور گزارش و اطلاع رسانی به دامپزشکی جهت نمونه برداری انجام شد و در حیات وحش چهار استان اصفهان، چهار محال و بختیاری، یزد، خراسان رضوی و فارس بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک شناسایی شده است.

رییس گروه بیماری های حیات وحش در از روند شناسایی بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک در حیات وحش در سال ۱۴۰۰ توضیح داد: تعداد موارد بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک در حیات وحش در سالجاری تاکنون نسبت به سال گذشته کاهش داشته است، همچنین در سال ۱۳۹۹ بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک در بین علفخواران وحشی (حیات وحش) ۶ منطقه و در پنج استان شناسایی شده بود.

مسعودی از تلفات علفخواران وحشی در اثر  طاعون نشخوارکنندگان کوچک در سال جاری گفت: تعداد تلفات علفخواران وحشی در اثر طاعون نشخوارکنندگان کوچک نیز در سال جاری تا کنون نسبت به  سال گذشته به مراتب کاهش داشته است، همچنین در سال جاری در مجموع در استان هایی که در حیات وحش بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک شناسایی شده، تاکنون لاشه حدود ۱۳۰ راس از علفخواران وحشی (کل وبز و قوچ و میش وحشی) جمع آوری و امحاء بهداشتی و گزارش شده است.

وی از آخرین وضعیت و روند بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک در حیات وحش استان هایی که در سالجاری شناسایی شده اظهار داشت: اقدامات لازم برای مهار بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک در حیات وحش توسط ادارات کل حفاظت محیط زیست با تلاش محیط بانان و کارشناسان و با همکاری دامپزشکی استان تداوم داشته و روند بیماری همچنین تلفات در حیات وحش  استان های مذکور متوقف و تا کنون تلفات جدیدی گزارش نشده است.

رییس گروه بیماری های حیات وحش  از دیگر اقدامات انجام شده به افزایش پایش و رصد وضعیت گونه های جانوری بخصوص علفخواران وحشی در منطقه، اعزام دامپزشک به منطقه، بازدید مشترک از منطقه با دامپزشکی، قرنطینه کردن منطقه، کنترل تردد و پیگیری واکسیناسیون دام های اهلی در منطقه از طریق دامپزشکی، جمع آوری و امحاء بهداشتی لاشه ها با رعایت شیوه نامه های بهداشتی، تداوم ضد عفونی آبشخورها و استمرار اقدامات تا مهار بیماری اشاره کرد.

وی در ادامه اقدامات پیشگیرانه که توسط ادارات کل حفاظت محیط زیست استان ها در حال انجام است، گفت: افزایش پایش، بازدید و رصد مناطق جهت بررسی وضعیت علفخواران وحشی و سایر گونه های جانوری، ضدعفونی آبشخورها، در صورت امکان جداسازی آبشخورهای دام اهلی از حیات وحش، اطلاع رسانی به موقع به اداره کل دامپزشکی استان برای نمونه برداری از لاشه، پیگیری واکسیناسیون مستمر دام های اهلی از طریق دامپزشکی و اعلام فهرست مناطق تحت حفاظت به سازمان دامپزشکی، اعلام تلفات و یا موارد مشکوک به بیماری در حیات وحش به دامپزشکی استان از دیگر مواردی است که در حال پیگری است.

مسعودی واکسیناسیون دام های اهلی علیه بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک را حائز اهمیت دانست و گفت: بر اساس گزارش های دامپزشکی، واکسیناسیون دام های اهلی بر علیه بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک تداوم دارد و پیگیری های لازم توسط حفاظت محیط زیست نیز برای واکسیناسیون و اقدامات بهداشتی و قرنطینه ای دام های اهلی به خصوص دام های کوچ رو از طریق اداره کل دامپزشکی صورت می گیرد.

او اظهار کرد: استفاده دام های اهلی و علفخواران وحشی از آبشخورها و مراتع مشترک و تردد دام های اهلی غیر واکسینه و مشکوک به بیماری در حیات وحش که گواهی بهداشتی دامپزشکی ندارند و تماس آنها با علفخواران وحشی از جمله عوامل موثر در انتقال بیماری ویروسی طاعون نشخوارکنندگان کوچک به علفخواران وحشی است.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: سازمان حفاظت محیط زیست محیط زیست حفاظت محیط زیست مشکلات حفاظت محیط زیست استان های کشور خراسان رضوی محیط زیست واکسیناسیون واکسیناسیون بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک در حیات وحش ادارات کل حفاظت محیط زیست گونه های جانوری مشکوک به بیماری دام های اهلی شناسایی شده استان ها سال جاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۲۸۴۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(تصاویر) وقتی حیوانات عاشق می‌شوند

عکاس هندی حیات وحش تصمیم گرفته است تا تعدادی از تصاویرش را با مضمون عشق در حیوانات به اشتراک بگذارد.

به گزارش عصرایران، عشق، عشق است! «دوست داشتن» همه‌جا با توجه و مهربانی و لمس کردن نشان داده می‌شود. اینگونه است که برای همه‌ی ما عشق در هر نوعی قابل درک است.

آراویند رام (Aravind Ram)، عکاس دلباخته‌ی حیات وحش است که مجموعه‌ای از تصاویر عاشقانه‌ی حیوانات را به‌اشتراک می‌گذارد. او باتوجه به درکی که از رابطه‌ی حیوانات دارد، تصاویر زوج‌های عاشق وحشی را در مجموعه‌ی «عشق در قلمرو حیات وحش» قرار داده است. از شما دعوت می‌کنیم تماشاگر این مجموعه‌ی رمانتیک باشید.

دیگر خبرها

  • (تصاویر) وقتی حیوانات عاشق می‌شوند
  • انواع قارچ‌های خطرناک را بشناسید
  • هشدار اورژانس ؛ این قارچ‌های خطرناک را مصرف نکنید
  • شناسایی قطعی ۸۸۷ نقطه حادثه‌خیز در کشور طی یک سال گذشته
  • تولید میکروقطره‌هایی که برای تشخیص دقیق بیماری استفاده خواهند شد
  • نجات ۹ قطعه کبک وحشی از شکارچیان متخلف در سقز
  • واکسیناسیون دام‌ها علیه بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک
  • حمله حیوانات وحشی به گوسفندان در کاشان
  • شناسایی ۵۰۰ کارگاه‌‌ کوچک فاقد بیمه کارگران در مرکزی
  • نجات ۹ قطعه کبک وحشی از دست شکارچیان متخلف در سقز