Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-27@03:22:16 GMT

تولید سالانه ۸ میلیون تن پسماند ویژه در کشور

تاریخ انتشار: ۱۵ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۲۹۳۲۰

تولید سالانه ۸ میلیون تن پسماند ویژه در کشور

معاون دفتر مدیریت پسماند سازمان حفاظت محیط ‌زیست با تاکید بر اینکه مدیریت پسماند تنها محدود به پسماند شهری و روستایی نیست بلکه باید پسماند خطرناک را به آن اضافه کرد، گفت: در طی ۱۵ سال اخیر هیچ شرکت فناور و یا استارت‌آپی در این زمینه ایده ای ارائه نکرده است در حالی که اولویت ما بر مدیریت پسماند به عنوان یکی از مهمترین معضلات زیست محیطی متمرکز است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، پیام جوهرچی در بیست و نهمین رویداد آنلاین دوشنبه‌های استارت‌آپی با موضوع پسماند و محیط زیست که در صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار شد، با تاکید بر اینکه موضوع مدیریت پسماند در کل دنیا یک موضوع جدید است، گفت: هر کنواسیون بین‌المللی در زمینه مدیریت پسماند از سال ۱۹۷۰به بعد مصوب شده است یعنی دنیا کلا در این زمینه ۵۰ سال سابقه فعالیت دارد.

وی با بیان اینکه دنیا در زمینه مدیریت پسماند به راهی رفته است که از حالت لوکس خارج شده است و کشورها و دولت‌ها اهمیت موضوع مدیریت پسماند را پذیرفته‌اند، اظهار کرد: به عنوان یک کارشناس در حوزه محیط زیست اعلام می‌کنم که یکی از اصلی‌ترین مشکلات محیط زیست ما (شاید بیش از ۷۰ درصد) از مدیریت پسماند و پساب نشات می‌گیرد و حتی آلاینده‌های اتمسفری ناشی از آلاینده‌های پسماند و پسابی کشور است.

جوهرچی با طرح این پرسش که کدام یک از مرکز دفع زباله مجهز به سیستم‌های توزین هستند، خاطرنشان کرد: وقتی اعلام می‌شود ۵۸ هزار تن در سال پسماند عادی داریم، در صورتی که این میزان واقعی پسماند عادی نیست و هر سال یک عددی را اعلام می‌کنند و سال بعد چند درصدی را به آن اضافه می‌کنند.

وی یادآور شد: ۳۲ میلیون تن پسماند صنعتی در سال در کشور داریم که ۸ میلیون تن آن خیلی خطرناک و ویژه است و پسماندهای کشاورزی، پزشکی و سموم را به آن اضافه کرد. بر این اساس موضوع پسماند به موضوع حساسی تبدیل شده است.

معاون دفتر مدیریت پسماند سازمان حفاظت محیط ‌زیست با تاکید بر اینکه بر این اساس به‌طور قطع مدیریت پسماند با یک سازمان و مدیر ساماندهی نمی‌شود بلکه باید کلیت کشور در این زمینه کار کنند. از این رو سازمان حفاظت محیط زیست از سال ۱۳۹۸ دفتر مدیریت پسماند را راه اندازی کرد.

جوهرچی با اشاره به اینکه وقتی از پسماند صحبت می‌شود اولین چیزی که به ذهن خطور می‌کند پسماندهای عادی و شهری است، یادآور شد: ولی در کنار آن ما با پسماندهای خطرناک‌تر از این نوع پسماندها مواجهیم. شاید پسماند کروم، هالوژنی و پسماند فلزات سنگین مقدارشان کم باشد اما خطر آن‌ها به مراتب بیشتر از پسماندهای عادی است. از این رو نباید پسماندها را در زباله‌های شهری محدود کرد بلکه باید فراتر از آن دیده شود.

وی بر ضرورت ورود استارت‌آپ‌ها در زمینه بازیافت پسماندهای خطرناک تاکیدکرد و گفت: طی ۱۵ سال اخیر هیچ استارت‌آپ و شرکتی در زمینه پسماند خطرناک ورود نکرده است.

جوهرچی با اشاره به تفاهمنامه سازمان حفاظت محیط زیست با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری وصندوق نوآوری در خصوص حمایت از استارت‌آپ‌های این حوزه در سال گذشته یادآور شد: حمایت از استارت‌آپ‌ها در زمینه مدیریت پسماند باید در سطوح بالا باشد چراکه ۸۰ هزار میلیارد تومان در سال گردش مالی در بخش مدیریت مالی پسماند در کشور است بنابراین به حمایت بیشتری در این زمینه نیاز است.

وی با تاکید بر اینکه موضوع مدیریت پسماند کشور موضوعی است که استارت‌آپ‌ها می‌توانند خوب ورود کنند و موفق شوند، به تجارب موفق چند استارت‌آپ در دنیا اشاره کرد و ادامه داد: هر شرکت و موسسه‌ای و صندوقی که برنامه مدونی در زمینه مدیریت پسماند داشته باشند، به‌طور قطع مسولان حتی با وجود تحریم‌ها  و کمبودها توجیه می‌شوند و در این زمینه نیز صندوق ملی محیط زیست نیز منابعی در اختیار دارد و اولویت ما در سازمان محیط زیست بر پسماندها متمرکز است.

معاون دفتر مدیریت پسماند سازمان حفاظت محیط ‌زیست به اشاره به ارائه طرح "جهش تولید" در سال ۹۹ از طرف مجلس شورای اسلامی اظهارکرد: متاسفانه رویکرد نمایندگان مجلس درخصوص فعالیت استارت‌آپ‌ها در زمینه مدیریت پسماندهای خطرناک همانند مدیریت پسماند شهری و روستایی است ولی انتظار ما از استارت‌آپ‌ها، اتحادیه‌ها و صندوق نوآوری این است که همه با هم در کنار هم باشیم و تک‌روی نشود چرا که این موضوع یک بحث کشوری است و متعلق به یک سازمان نیست.

جوهرچی با اشاره به اهمیت بازیافت پسماند با بیان اینکه برخی از کشورها از پسماند الکترونیک به عنوان "معادن شهری" یاد می‌کنند، یادآور شد: در بحث مدیریت پسماند آموزش بسیار مهم است چراکه با آموزش یک نفر، برای  ۱۰ تا ۲۰ نفر دیگر فرهنگسازی می‌شود و امیدوارم استارت‌آپ‌ها در مختصات کاربردی محیط زیست ورود کنند وفقط در مختصات علمی و نظری وارد نشوند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: پسماند خطرناک صندوق نوآوری و شکوفایی سازمان محیط زیست ایران مدیریت پسماند زمینه مدیریت پسماند دفتر مدیریت پسماند سازمان حفاظت محیط استارت آپ ها یادآور شد محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۲۹۳۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس: تنها ۲۰ حکم قانون هوای پاک اجرا شده است

محمد جواد عسکری گفت: مسائل محیط زیسیت باید جزو اولویت‌های مهم دستگاه‌های دولت و دستگاه‌های اجرایی باشد، امروز اثرات کم توجهی به این حوزه را با مشکلات به وجود آمده مشاهده می‌کنیم و برای جبران این کم توجهی‌ها لازم است در قالب برنامه حرکت کنیم.

نماینده مردم داراب و زرین دشت در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه ۲۲۰ حکم مربوط به دستگاه‌های متولی در زمینه قانون هوای پاک وجود دارد که ۲۰ حکم آن اجرا شده، ۶۰ حکم ناقص اجرا شده و بقیه آن تاکنون اجرا نشده اند، ادامه داد: سالانه افراد زیادی به دلیل آلودگی هوا فوت کرده و یا با مشکلات جدی مواجه می‌شوند، دستگاه‌هایی که در زمینه اجرای قانون هوای پاک کم کاری کرده‌اند به عنوان مصداق ترک فعل به دستگاه‌ قضائی معرفی کرده‌ایم.

این نماینده مردم با تاکید بر اینکه راهی جز ایجاد هم افزایی برای اجرای قانون هوای پاک نداریم، عنوان کرد: باید در کشور گفتمان محیط زیستی را ایجاد کنیم و همه عوام و خواص مسائل زیست محیطی را سرلوحه کار خود قرار دهند.

وی با بیان اینکه با پیگیری‌ها و نظارت های میدانی انجام شده مشکلات انتقال آب به دریاچه ارومیه را برطرف کردیم و روند احیای آن امیدی را ایجاد کرده است، گفت: باید مسائل محیط زیست را جدی تر از گذشته ببینیم، درحال حاضر مسائلی از قبیل آلودگی دریاها و دریاچه‌ها با ورود فاضلاب را شاهد هستیم و از سوی دیگر شاهد خشک شدن دریاچه‌های آب شور هستیم که ریزگرد آن ها خسارت زیادی را به همراه دارد.

عسکری با اشاره به اینکه باید مسائل محیط زیستی را به صورت جدی‌تر در کتاب های درسی آورده شود، افزود: واحدهای تولیدی و معادن باید به تعهد خود در زمینه کنترل آلایندگی حاصل از فعالیت عمل کنند. وزارت نفت نیز باید در حوزه زیست محیطی به وظایف خود عمل کند و متاسفانه کم کاری این وزارتخانه پیگیری نشده است.

وی با اشاره به نشست کمیسیون متبوع خود با رئیس سازمان حفاظت محیط زیست و تاکید بر اینکه باید حوزه محیط زیست را دانش بنیان کنیم، عنوان کرد: خوشبختانه در مناطق حفاظت شده با اقداماتی که صورت گرفته جمعیت قوچ، میش، کل، بز و گوزن زرد ایرانی درحال افزایش است که جای تقدیر دارد و باید این فعالیت ها باید تقویت و حمایت قانونی شوند.

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه آمادگی داریم تا هرگونه حمایتی را در زمینه تقنینی از سازمان حفاظت محیط زیست داشته باشیم، ادامه داد: کم بودن نیروی کار و محیط بان در سازمان حفاظت محیط زیست مشکل ساز است و باید هرچه سریع تر این کسری جبران شود.

رئیس کمیسیون کشاورزی، اّ، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه باید برای کانون های ریزگردها اقدامات جدی و فوری انجام شود، تصریح کرد: در برخی نقاط کشت درخت اکالیپتوس با توجه به رشد سریع ترویج داده شده اما باید توجه شود که این نوع درخت بسیار آب‌بر بوده و موجب از بین رفتن منابع آبی می‌شود.

منبع: خانه ملت

دیگر خبرها

  • رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس: تنها ۲۰ حکم قانون هوای پاک اجرا شده است
  • معضل جدی مدیریت پسماند در گناباد
  • رفع تهدیدهای خطرناک زیست‌محیطی؛ اولویت شهرداری کرمان در مدیریت پسماند
  • تولید سالانه ۲.۵ میلیون تن پسماند پزشکی در هرمزگان ‌
  • تولید سالیانه یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن پسماند صنعتی در هرمزگان
  • آموزش تفکیک پسماند به بیش از ۱۰۰۰ دانش‌آموز پیش‌دبستانی در اصفهان
  • زباله سوزهای مدرن چطور کار می کنند؟ | تجربیات کشورهای مدرن در زمینه مقابله با پسماندهای به درد نخور
  • پسماند‌ها به معضل محیط زیستی کشور تبدیل شده است
  • معضل مدیریت پسماند چهارمحال و بختیاری بدون راهکار مانده است
  • افت شاخص عملکرد محیط‌زیست نسبت به سال‌های گذشته/ دفن تنها ۶/۶۹ درصد پسماند‌ها در سطح دنیا