Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، نشریه اشپیگل آلمان امروز (دوشنبه) از بالاگرفتن انتقادهای داخلی در موضوع مدیریت بحران در جریان پیشروی طالبان در افغانستان خبر داد که دولت آلمان را مجدداً با مشکل مواجه کرده است. در همین رابطه چند مقام دولتی در گفتگو با اشپیگل تأیید کردند که سفیر آلمان در واشنگتن پیش از این نیز تقریباً یک هفته و نیم قبل از سقوط کابل در یک گزارش محرمانه درباره سقوط قریب الوقوع دولت افغانستان هشدار داده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این پیام ، دیپلمات ارشد آلمانی همچنین هشدار داده که وزارت خارجه فدرال باید فوراً برنامه های اضطراری تخلیه سفارت در کابل را فعال کند.

این گزارش روز ششم آگوست (۱۵ مرداد) به دلایل امنیتی در دسته محرمانه طبقه بندی شده است. سفیر «امیلی هابر» که پیش از ارسال این گزارش با نمایندگان عالی رتبه دولت و سرویس های مخفی در ایالات متحده صحبت کرده بود، پیش بینی تیره و تار آنها را برای آینده افغانستان با تردید در گزارش به دفتر مرکزی در برلین بازگو می کند.

به گفته مقامات ارشد که از متن این گزارش مطلع هستند، گفتگوکنندگان با هابر علاوه بر فرستاده ویژه آمریکا در افغانستان »زلمی خلیلزاد»، شماری از مقامات کلیدی سیا نیز بوده اند.

سیا به طور واضح به هابر گفته است این نگرانی وجود دارد که ارتش و دولت افغانستان در آخرین مرحله خروج ناتو از هندوکش سقوط کنند. هابر تاکید کرده که ایالات متحده آمادگی لازم را برای همه احتمالات ، از جمله سقوط سریع کابل دارد. بر اساس گزارش تلفنی ، واشنگتن فرض می کند که آلمان نیز برنامه های اضطراری مناسب را برای 'بدترین حالت' آماده کرده است.

در حال حاضر این گزارش محرمانه به یک مشکل واقعی برای دولت فدرال تبدیل شده است. تا کنون ، برلین همیشه ادعا می کرد که مانند سایر کشورهای ناتو ، از سرعت پیشروی طالبان و فروپاشی ناگهانی دولت اشرف غنی و نیروهای امنیتی محلی کاملاً شگفت زده شده است و تنها زمانی که در اواسط ماه گذشته مشخص شد که ایالات متحده سفارت خود را در کابل تخلیه می کند ، عملیات نجات نظامی توسط ارتش آلمان به سرعت آغاز شد.

محتویات گزارش کابل اکنون تردیدهایی در مورد سیاست دولت فدرال ایجاد می کند. چندین مقام دولتی در تعطیلات آخر هفته گفتند که گزارش هابر تنها باید به عنوان 'سیگنال هشداردهنده واضح' تفسیر شود که نشان می دهد دولت باید از اوایل ماه آگوست وضعیت بحرانی اعلام می کرد.

علاوه بر این ، هابر در ارزیابی مذاکرات خود با طرف آمریکایی هشدار داده بود که برلین باید آماده این واقعیت باشد که در صورت وخامت اوضاع ، آمریکایی ها به تنهایی و بدون مشورت با متحدان اقدام خواهند کرد. دقیقاً این سناریو در اواسط آگوست رخ داد. ایالات متحده بدون هیچ گونه اطلاعیه ای از 'منطقه سبز' در کابل خارج شد و دیپلمات ها و سربازان خود را به فرودگاه کابل منتقل کرد. در این میان دیپلماتهای آلمانی چاره ای جز عجله برای پیوستن به آنها نداشتند.

این افشاگری به ویژه برای وزارت خارجه آلمان بسیار مشکل آفرین است. این وزارتخانه ماه ها برنامه های اضطراری برای سفارت آلمان در کابل را بررسی کرده بود. به همین دلیل ، یک تیم بحران در ماه مارس (فروردین) به کابل سفر کرد و پس از این ماموریت، کارشناسان سناریوهایی را برای تخلیه ارائه کردند.

آخرین گزینه ای که همیشه به آن اشاره می شد اعزام کماندوهای ویژه ارتش آلمان بود. با این وجود ، آنها همچنان به اعتماد به ایالات متحده برای کمک به نجات دیپلمات ها در شرایط اضطراری و خروج آنها از 'منطقه سبز' با بالگرد ادامه دادند.

به غیر از برنامه های اضطراری ، اقدامات دولت فدرال در روزهای پس از دریافت گزارش تلفنی بسیار کند به نظر می رسید. با نزدیک شدن روزانه طالبان به کابل، تیم بحران به طور منظم در وزارت خارجه تشکیل جلسه می داد. با این حال ، هیچ تصمیم مشخصی وجود نداشت. روز جمعه قبل از سقوط کابل ، وزارت دفاع به همه وزارتخانه های مربوطه پیشنهاد داد که عملیات نظامی برای نجات کارکنان سفارت در اسرع وقت آماده شود. اما در پایان این ملاقات ، تنها توافق شد که یک تیم بحران دیگر به کابل اعزام شود و عملیات نظامی را برنامه ریزی کند.

از دیدگاه کارشناسان، دولت فدرال با انتظار طولانی مدت، فرصت های زیادی را از دست داده است. اگر پس از هشدار ایالات متحده تصمیم فوری گرفته می شد ، باز هم امکان خروج دیپلمات های آلمانی و بسیاری از کارکنان محلی افغانستان وجود داشت که اکنون در کابل در انتظار هواپیما باقی مانده اند. علاوه بر این ، فعال سازی سریعتر ارتش برای حمل و نقل هوایی نظامی ، انجام پروازهای بیشتری را برای شهروندان آلمانی و کارکنان محلی افغانستان ممکن می ساخت.

هشدار هابر ، یکی از با تجربه ترین سفیران آلمان ، اکنون می تواند انتقادات بیشتری را متوجه وزارت خارجه کند. «ماری اگنس اشتراک زیمرمن» سیاستمدار دفاعی حزب دموکرات آزاد، روزها است که از وزارت هایکو ماس درخواست می کند که حداقل گزارش مذکور را برای بازرسی به دفتر حفاظت اطلاعات پارلمان ارسال کند. با این حال این وزارتخانه با این استدلال که منافع امنیتی جمهوری فدرال به خطر خواهد افتاد این درخواست را رد می کند.

با این حال هایکو ماس نمی تواند بحث را به طور کامل رد کند. وی روز دوشنبه از ساعت ۱۲ ظهر باید در جلسه ویژه کمیته روابط خارجی با سوالات نمایندگان مجلس روبرو شود و از مدیریت بحران خود دفاع کند و در این جلسه محتوای گزارش ۶ آگوست نقش تعیین کننده ای دارد.

برچسب‌ها افغانستان طالبان ایالات متحده آمریکا آلمان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: افغانستان طالبان ایالات متحده آمریکا افغانستان طالبان ایالات متحده آمریکا آلمان برنامه های اضطراری ایالات متحده وزارت خارجه دولت فدرال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۳۲۰۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا ۵ یگان ارتش اسرائیل را ناقض حقوق بشر اعلام کرد

وزارت خارجه آمریکا روز دوشنبه اعلام کرد که واشنگتن به این نتیجه رسیده که پنج واحد ارتش رژیم صهیونیستی قبل از حمله حماس در ماه اکتبر، علیه فلسطینیان در کرانه باختری مرتکب نقض‌هایی شده بودند.

به گزارش مشرق، وزارت خارجه آمریکا مدعی شد که چهار واحد از پنج واحد با این تخلفات به شیوه‌ای که آن را «موثر» خواند، برخورد کردند. این وزارتخانه افزود که «اسرائیل اطلاعات بیشتری درباره (فعالیت‌های) واحد پنجم ارائه کرده است». وگو با دولت اسرائیل» در این زمینه، .

در سایه وجود گزارش‌هایی مبنی بر عقب‌نشینی کاخ سفید از اعمال تحریم‌ها علیه تیپ «نتسح یهودا» ودانت پاتل، معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت: رایزنی‌ها با دولت اسرائیل در مورد واحد پنجم مورد بحث در ارتش اسرائیل ادامه دارد.

گزارش‌های مطبوعاتی از اتهاماتی به طور خاص علیه تیپ «نتسح یهودا» که عمدتاً متشکل از سربازان افراطی است، صحبت می‌کنند.

این تیپ شامل ۱۰۰۰ سرباز تا سال ۲۰۲۲ در کرانه باختری مستقر بوده؛ منطقه‌ای که رژیم صهیونیستی از سال ۱۹۶۷ این منطقه را اشغال کرده است.

پاتل گفت: «پس از یک عملیات دقیق، پنج واحد اسرائیلی را مسؤول حوادث فردی که نقض جدی حقوق بشر است، یافتیم.»

وی افزود: همه این حوادث خیلی قبل از هفت اکتبر رخ داده و هیچ یک از آنها در غزه رخ نداده است.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با ادعای اینکه «چهار واحد از این واحدها به طور موثر با این تخلفات برخورد کردند که این همان چیزی است که ما از شرکای خود انتظار داریم»، خاطرنشان کرد: در مورد واحد پنجم، دولت اسرائیل اطلاعات تکمیلی را در اختیار وزارت خارجه آمریکا قرار داده است.

پاتل در اظهاراتی که بیشتر سعی داشت وجهه صهیونیست‌ها را بهبود ببخشد، افزود: ما به رایزنی‌ها و تعهدات خود با دولت اسرائیل ادامه می‌دهیم. اسرائیل اطلاعات تکمیلی در مورد این واحد ارائه کرده است و ما همچنان به این گفت‌وگوها ادامه می‌دهیم.

این مقام از شناسایی این واحدها یا مشخص کردن تحریم‌های اسرائیل علیه آنها خودداری کرد.

قوانین ایالات متحده، دولت را از اعطای کمک مالی یا ارسال سلاح به واحدهای نیروهای امنیتی خارجی در صورت وجود اطلاعات معتبر مبنی بر دخالت آنها در نقض حقوق بشر، منع می‌کند.

بیش از ۶ ماه است که ارتش اشغالگر علیه جنبش حماس در نوار غزه که از درگیری ویران شده و در مرز لبنان که تقریباً روزانه شاهد تنش با حزب‌الله است درگیر نبردی سخت است.

چند روز پیش، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در واکنش به گزارش‌هایی مبنی بر اینکه واشنگتن ممکن است یک واحد ارتش این رژیم را تحریم کند، گفت که در شرایط کنونی نباید بر ارتش تحریم اعمال شود.

به گفته پاتل، وزارت خارجه آمریکا به ارزیابی خود در مورد این واحد از ارتش اسرائیل ادامه می‌دهد و هنوز تصمیمی در مورد توقف یا ادامه ارسال کمک‌های آمریکا به آن اتخاذ نکرده است.

منبع: ایسنا

دیگر خبرها

  • طالبان افغانستان برای جذب توریست خارجی دست به کار شده اند
  • از سرگیری پروازهای ترکیش ایرلاین به افغانستان
  • آمریکا ۵ یگان ارتش اسرائیل را ناقض حقوق بشر اعلام کرد
  • صنعا: واشنگتن مانع صلح در یمن و توقف کشتار در غزه است
  • ۵ واحد ارتش اسرائیل از سوی آمریکا ناقض حقوق بشر شناخته شدند
  • سخنگوی وزارت خارجه : معاهده حقابه ایران و افغانستان در حال اجراست
  • سیل در افغانستان/ ۱۱ نفر کشته و زخمی شدند
  • پس لرزه‌های یک شکست
  • ارمنستان : اقدامات مقدماتی برای تاسیس سرکنسولگری در تبریز در حال انجام است
  • دیپلمات افغان: جهان به سمت تعامل با کابل پیش می‌رود