Web Analytics Made Easy - Statcounter

نائب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: پس از چند ماه تلاش، سرانجام شاهد رونق معاملات سیمان در بورس کالا هستیم که این اتفاق، خبری تلخ برای دلالانی است که سال‌ها از اختلاف دو نرخ دولتی و آزاد سیمان سود‌های کلان کسب کردند؛ امروز با مرجعیت تابلوی بورس کالا در سراسر کشور، دیگر در حق تولیدکنندگان اجحاف نمی‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علی جدی در گفت‌وگو با میزان، گفت: پس از چند ماه عرضه بورسی سیمان و اتفاقات متعددی که در این بازار از قطع برق کارخانجات سیمان تا کمبود محصول و جهش قیمت‌ها افتاد، سرانجام به واسطه عرضه‌های منظم سیمان در بورس شاهد قرار گرفتن این محصول در مسیر واقعی قیمت و رفع التهابات هستیم.

وی افزود: طی دورانی که بازار با التهاب مواجه بود، عده‌ای تلاش کردند که اتفاقات بازار سیمان را به بورس نسبت دهند و با قدرت پیگیر خروج سیمان از بورس بودند، این درحالی بود که این گروه از مخالفان، عمدتاً واسطه‌ها و عوامل گرانی سیمان در بازار هستند که سال‌ها از بازار خارج از بورس، نفع‌های کلانی برده اند.

نائب رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس بیان کرد: البته سوای دلالان، بازار سیمان سال‌ها به صورت سنتی فعالیت کرده که تغییر این سازوکار به شیوه شفاف و مدرن معاملات در بورس کالا در ابتدا با موانعی روبه رو بوده که خوشبختانه روند پذیرش عرضه کننده و خریداران در بورس کالا حاکی از شرایط مطلوب آشنایی فعالان این حوزه با بورس کالا است.

عدم شناخت، دلیل برخی مخالفت‌ها
نماینده شیروان در مجلس تأکید کرد: برخی از افرادی که با بورس مخالفت می‌کنند نه از سر آگاهی، بلکه به دلیل عدم شناخت آن‌ها از بورس و نحوه فعالیت در آن است چراکه در ابتدا اینگونه تلقی می‌شود که مسیری پیچیده برای خرید یا فروش محصول در بورس کالا وجود دارد که حضور این افراد در معاملات بورس در مدت کوتاهی این شرایط را تغییر داده و آن‌ها مدافع بورس می‌شوند.

وی با تاکید بر اینکه نقش کارگزاری‌های بورس نیز در حوزه راهنمایی و آموزش خریداران سیمان مهم است، ادامه داد: فعالان بازار‌های سنتی باید بدانند که دیگر شیوه‌های قدیمی جوابگوی بازار نیست و باید از امکانات معاملات الکترونیکی و شفاف و رقابت عادلانه در بازار بهره ببرند که در این زمینه علاوه بر معاملات نقدی کالا‌ها در بورس کالا، امکانات و ابزار‌های متعددی در بورس وجود دارد که می‌تواند دغدغه تولیدکننده و مصرف کننده را برای آینده برطرف کند.

نائب رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس تصریح کرد: در این مدت خرده‌فروشانی که از نزدیک می‌شناختم که به دلیل عدم شناخت کافی هنوز وارد بورس نشده یا برخی با وجود دریافت کد بورسی هنوز اقدام به معامله در بورس نکرده اند که باید همگی به این افراد در حوزه آشنایی با مزایا و نحوه معاملات بورس کمک کنیم تا کل خرید و فروش سیمان در بورس پا بگیرد.

انگیزه دلالی به صفر می‌رسد
جدی در پایان گفت: می‌توان با قاطعیت پیش‌بینی کرد که با عرضه کل سیمان کشور در بورس کالا که این موضوع با حذف قیمت گذاری غیر منطقی همزمان می‌شود، حضور دلالان در بازار سیمان به حداقل می‌رسد، زیرا وقتی دو نرخ (دولتی و آزاد) در بازار وجود نداشته باشد، انگیزه دلالی نیز به صفر می‌رسد.

شب گذشته سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و دارایی با اشاره به کاهش قیمت سیمان از ۳۷ به ۲۷ هزار تومان در چند روز گذشته و پس از عرضه این محصول در بورس کالا گفت: اگر تمام بازار (غیر از عرضه برای صادرات) در داخل بورس کالا صورت بگیرد، سازوکار و روش کشف قیمت‌ها عادلانه تر، شفاف‌تر و غیر رانتی‌تر خواهد شد و می‌تواند در بازگشت حس اعتماد به مردم موثر باشد.

بیشتر بخوانید: لزوم حمایت دولت از عرضه کامل سیمان در بورس/ شفافیت بورس و پایان ویژه خواری عده‌ای خاص

 

انتهای پیام/

برچسب ها: اخبار اقتصادی بازار سیمان بورس کالا

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اخبار اقتصادی بازار سیمان بورس کالا سیمان در بورس بورس کالا بازار سیمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۳۲۱۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شاخص بورس امروز ۹ اردیبهشت/افت ۲۰۱۴۵ واحدی

شاخص کل بورس در پایان معاملات امروز با افت ۲۰۱۴۵ واحدی به ۲,۲۸۴,۸۳۳ واحد رسید.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، شاخص کل بورس در پایان معاملات امروز _یکشنبه نهم اردیبهشت_ با افت ۲۰۱۴۵ واحدی به ۲,۲۸۴,۸۳۳ واحد رسید.

از تغییر شاخص‌های دیگر بورس می‌توان به افت ۷۵۳۴.۹۲ واحدی شاخص کل هم‌وزن اشاره کرد.

همچنین حجم معاملات امروز ۶.۸۰۰ میلیارد سهم بود که طی ۳۲۴,۴۵۹ معامله دادوستد شد و ارزش کل این معاملات نیز به ۴۲,۰۱۰.۶۷۹ میلیارد ریال رسید.

ارزش کل بازار بورس نیز بالغ بر ۷۸,۹۳۹,۰۳۳.۹۸۵ میلیارد ریال شد.

نمادهای «فملی»، «فولاد» و «شپنا» بیشترین تأثیر منفی را بر شاخص کل گذاشتند.

کد خبر 748296

دیگر خبرها

  • بازار میوه‌های نوبرانه تا پایان اردیبهشت به ثبات می‌رسد
  • عرضه‌های امروز بورس کالا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • شاخص بورس امروز ۹ اردیبهشت/افت ۲۰۱۴۵ واحدی
  • سیمان، سنگ آهن و فولاد در صدر معاملات در بورس کالا
  • ورود صندوق ملی مسکن به بازار خرید سیمان از طریق بورس
  • رشد ۶۵۲ واحدی در پایان معاملات
  • شاخص بورس امروز ۸ اردیبهشت/رشد ۶۵۲ واحدی
  • رشد اندک بورس؛ ارزش بازار به ۷۹ همت رسید
  • بررسی معاملات بورس کالا
  • معامله ۴.۸ میلیون تن سیمان در بورس کالا در نخستین ماه امسال