Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران از تشکیل کارگروه پایش گازها و مواد شیمیایی خطرناک در پایتخت خبر داد.

به گزارش ایسنا، رضا کرمی محمدی در این باره گفت: کارگروه پایش گازها و مواد شیمیایی خطرناک در تهران بر اساس مصوبه کمیته دائمی پدافند غیر عامل کشور  مبنی بر اجرایی نمودن نظام مصون سازی و عملیات پدافند شیمیایی کشور تشکیل شد و رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران بر اساس حکم رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور به عنوان دبیر این کارگروه منصوب شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کرمی محمدی با اشاره به اهداف تشکیل این کارگروه افزود: این کارگروه با هدف ایجاد ساز و کار بهره برداری مشترک از ایستگاه های پایش سازمان ها و شرکت های مختلف مانند سامانه آلودگی هوا، کنترل کیفیت هوا و بهره گیری از اطلاعات این سامانه ها به منظور مدیریت حوادث و همکاری در به اشتراک نهادن دانش فنی و تجربیات اجرایی در خصوص پایش گازهای شیمیایی، ارائه پیشنهادات در خصوص شناسایی مراکز منبع آلودگی شیمیایی و نحوه پایش آن در هوای شهر تهران، همکاری در تهیه اطلس خطرپذیری و داده های اماکن پرخطر و پراکنش صنایع و مخاطرات و لیست صنایع شیمیایی فعال در شهر تهران و نوع فعالیت آنها و همکاری در جمع آوری استانداردهای ملی و بین المللی کنترل و پایش گازهای شیمیایی خطرناک تشکیل شده است.

کرمی محمدی به اهمیت مقوله پدافند شیمیایی در سطح شهر تهران و تعدد مراکز مواد شیمیایی پرخطر با قابلیت‌های مختلف آنها از جمله انفجار، انتشار و حریق اشاره کرد و افزود: پایش و کنترل این مواد مهم و ضروری است و این امر مستلزم مدیریت و برنامه ریزی در سطح شهر تهران است.

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران تصریح کرد: ماهیت مواد شیمیایی موجود در سطح شهر و نواحی اطراف آن به گونه‌ای است که باید با دسته‌بندی و شناخت ماهیت و پیامدهای کوتاه‌مدت و بلندمدت این مواد، راهبردهای مشخصی در خصوص پایش آنها بکار گرفت.

کرمی محمدی با اشاره به وجود مراکز متعدد مواد شیمیایی مختلف در سطح شهر تهران خاطرنشان کرد: ذخایر متعدد و متنوعی از مواد شیمیایی مختلف در سطح شهر تهران و یا در نزدیکی شهر قرار دارد که با احتمال وقوع هرگونه حادثه و یا سوانح طبیعی می تواند منجر به حوادث بزرگتری شود.

بر اساس گزارش سایت شهر، رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با اشاره به اعضا کارگروه شیمیایی افزود: این کارگروه متشکل از مدیرکل استاندارد استان تهران، مدیر کل محیط زیست و توسعه پایدار  شهرداری تهران، رئیس پژوهشگاه سوانح طبیعی، پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران، رئیس پژوهشگاه نیرو، رئیس اتحادیه تهیه کنندگان و فروشندگان مواد شیمیایی شهر تهران، رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران ، مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران، معاون فنی- پشتیبانی قرارگاه ثارالله، مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران ، مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل  شهر تهران، اتحادیه صنف خرازی فروشان، مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای شهرداری تهران،  مدیرکل هواشناسی استان تهران ، رئیس مرکز اورژانس تهران، معاون سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و رئیس HSE وزارت صنعت، معدن و تجارت است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: شهرداري تهران رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران سطح شهر تهران شیمیایی خطرناک مواد شیمیایی کرمی محمدی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۳۲۴۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف خطر جدید میکروپلاستیک‌ها بر سلامت

نتایج تحقیقات جدید نشان می‌دهد که مواد شیمیایی سمی اضافه شده به مواد پلاستیکی برای مقاوم کردن آنها در برابر شعله می‌توانند از راه پوست یعنی تماس با میکروپلاستیک‌ها وارد بدن شوند.

به گزارش ایسنا، این تحقیق اولین ارائه‌کننده شواهد تجربی است که نشان می‌دهد مواد شیمیایی موجود به‌عنوان افزودنی در میکروپلاستیک‌ها می‌توانند به عرق انسان نفوذ کنند و سپس از طریق پوست جذب جریان خون شوند.

بسیاری از مواد شیمیایی که به‌عنوان ضد حریق و نرم‌کننده‌ها استفاده می‌شوند، به‌دلیل شواهدی مبنی بر اثرات نامطلوب سلامتی ازجمله آسیب به کبد یا سیستم عصبی، سرطان و خطراتی برای سلامت باروری ممنوع شده‌اند، با این حال، این مواد شیمیایی هنوز در وسایل الکترونیکی قدیمی، مبلمان، فرش‌ها و مصالح ساختمانی در محیط وجود دارند.

در حالی که آسیب‌های ناشی از میکروپلاستیک‌ها به‌طور کامل شناخته نشده است، نگرانی فزاینده‌ای در مورد نقش آنها به‌عنوان کانال قرار گرفتن انسان در معرض مواد شیمیایی سمی وجود دارد.

یافته‌های تحقیق در مورد جذب مواد شیمیایی

گروه تحقیقاتی در مطالعه‌ای که سال گذشته منتشر شد، نشان داد که مواد شیمیایی از میکروپلاستیک‌ها در عرق انسان  فروشسته می‌شود. نتایج تحقیق کنونی نیز نشان می‌دهد که این مواد شیمیایی می‌توانند از طریق عرق در سد پوستی، جذب بدن شوند.

این گروه در آزمایش‌های خود، از مدل‌های نوآورانه پوست سه بعدی انسان به‌عنوان جایگزینی برای حیوانات آزمایشگاهی و بافت‌های بریده شده انسانی استفاده کردند. این مدل‌ها طی دوره ۲۴ ساعته در معرض ۲ شکل متداول میکروپلاستیک حاوی دی‌فنیل اترهای پلی‌برومینه، یک گروه شیمیایی که اغلب برای پلاستیک ضد حریق استفاده می‌شود، قرار گرفتند.

نتایج و پیامدها برای سلامتی

نتایج نشان داد که 8 درصد از مواد شیمیایی در معرض پوست جذب می‌شوند و پوست هیدراته‌تر یا عرق‌آورتر سطوح بالاتری از مواد شیمیایی را جذب می‌کند. این تحقیق اولین شواهد تجربی را در مورد نحوه کمک کردن این فرآیند به سطوح مواد شیمیایی سمی موجود در بدن، ارائه می‌دهد.

دکتر اووکرویه آبافه، محقق این تحقیق از دانشگاه بیرمنگام انگلستان می‌گوید: میکروپلاستیک‌ها در همه جای محیط زیست وجود دارند و با این حال ما هنوز در مورد مشکلات سلامتی که می‌توانند ایجاد کنند، اطلاعات به نسبت کمی داریم.

نتایج تحقیقات ما نشان می‌دهد که آنها به‌عنوان «حاملان» مواد شیمیایی مضر هستند که می‌توانند از طریق پوست وارد جریان خون ما شوند. این مواد شیمیایی پایدار هستند، بنابراین با قرار گرفتن مداوم یا منظم در معرض آنها، انباشتگی تدریجی وجود خواهد داشت تا جایی که شروع به ایجاد آسیب کنند.

دکتر محمد عبدالله، دانشیار علوم محیطی در دانشگاه بیرمنگام و محقق اصلی این طرح، بیان کرد: این یافته‌ها شواهد مهمی را برای نهادهای نظارتی و سیاست‌گذاران به منظور بهبود قوانین پیرامون میکروپلاستیک‌ها و محافظت از سلامت عمومی در برابر مواجهه مضر فراهم می‌کند.

پروفسور استوارت هاراد، یکی از محققان، افزود: این تحقیق گام مهمی  در درک خطرات مواجهه با میکروپلاستیک‌ها برای سلامتی ماست. با تکیه بر نتایج، تحقیقات بیشتری برای درک کامل مسیرهای مختلف قرار گرفتن انسان در معرض میکروپلاستیک‌ها و چگونگی کاهش خطرات ناشی از این مواجهه مورد نیاز است.

این گروه قصد دارد در تحقیقات آینده، مسیرهای دیگری را که از طریق آنها میکروپلاستیک‌ها می‌توانند مسئول ورود مواد شیمیایی سمی به بدن باشند، از جمله استنشاق و بلع، بررسی کنند. این کار توسط فلوشیپ تحقیقاتی ماری کوری در برنامه تحقیقات و نوآوری افق ۲۰۲۰ اتحادیه اروپا تامین می‌شود.

یافته‌های این تحقیق در Environment International منتشر شده است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • سازمان مردم نهاد در حوزه HSE تشکیل شود/ تصمیم‌گیری‌های ما مسئولیتی بین‌نسلی است
  • دستور رئیسی برای طراحی هواپیمای جت ۱۰۰ نفره
  • طراحی هواپیمای جت ۱۰۰ نفره به دستور رییس‌جمهور
  • دهقانی از طراحی هواپیمای جت ۱۰۰ نفره به دستور رئیس‌جمهور خبر داد
  • دهقانی از طراحی هواپیمای جت ۱۰۰ نفره به دستور رئیس جمهور خبر داد
  • سقوط اف ـ۱۶ حامل مواد شیمیایی در آمریکا
  • سقوط اف-۱۶ حامل مواد شیمیایی در آمریکا
  • طرح «پایش و ارتقای سلامت» اعضای جهاد دانشگاهی سلامت محور است
  • ایران رئیس کمیته کشاورزی «اسمیک» شد
  • کشف خطر جدید میکروپلاستیک‌ها بر سلامت