Web Analytics Made Easy - Statcounter

دریافت واکسن کووید-۱۹به ویژه تزریق دوز دوم می‌تواند عوارض جانبی جزئی مانند درد و تب ایجاد کند که بعد از یک یا دو روز برطرف می‌شود.

به نقل از مدیکال نیوز، نتایج تحقیق کوچکی از دانشگاه آریزونا آمریکا نشان می‌دهد، ممکن است بعد از دریافت دو دوز واکسن کرونا، ورزش کردن برای افراد واکسینه‌شده کمی چالش برانگیز شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این مطالعه، گروه تحقیق بیان کرد، افرادی که واکسینه شده‌اند و سابقه عفونت با کووید-۱۹ ندارند، تقاضای فیزیولوژیکی کمی نسبت به ورزش درجه‌بندی شده دارند.

محققان اظهار کردند: در حالی که این مورد نشان می‌دهد که نیازهای فیزیولوژیکی برای انجام تمرینات با شدت مشخص بعد از واکسیناسیون کووید-۱۹ تغییر می‌کند اما باید تاکید کنیم که این تغییرات از نظر اندازه کوچک بوده و سایر اقدامات کلیدی متابولیک و ظرفیت ورزش (مانند لاکتات خون، آدرنالین پلاسما، کورتیزول پلاسما، پیش‌بینی حداکثر اکسیژن مصرفی و آستانه تنفسی) تحت تاثیر واکسیناسیون قرار نگرفتند.

واکسیناسیون برای محافظت ورزشکاران از ابتلا به کووید-۱۹در طول تمرین یا بازی‌های خارج از کشور توصیه می‌شود اما یافته‌های مطالعه فعلی می‌تواند به ورزشکاران کمک کند تا تصمیم بگیرند که آیا باید واکسن کووید-۱۹ و دوزهای تقویت‌کننده بعدی را قبل یا بعد از یک رویداد ورزشی بزرگ دریافت کنند.

محققان همچنین دریافتند که واکسیناسیون کووید-۱۹به افزایش پاسخ متابولیکی به ورزش در افرادی که قبلا عفونت سارس-کوو-۲ (SARS-CoV-۲) داشتند، کمک می‌کند. افزایش پاسخ متابولیک ممکن است به افراد مبتلا به کووید طولانی نیز کمک کند.

این گروه ۱۸ شرکت‌کننده سالم بین سنین ۲۴ تا ۴۳ سال را برای انجام یک تمرین دوچرخه‌سواری ۲۰ دقیقه‌ای قبل و ۲۱ روز پس از دریافت دو دوز واکسن فایزر یا یک دوز واکسن جانسون و جانسون بررسی کردند. در طول مطالعه، حدود ۱۲ نفر دوزهای واکسن خود را دریافت کردند.

اکسیژن شرکت‌کنندگان اندازه گیری شد و نمونه‌های خون برای تعیین فعالیت سرولوژی در برابر سندرم حاد تنفسی حاد کروناویروس-۲، ویروسی که باعث کووید-۱۹ می‌شود، گرفته شد.

افراد واکسینه‌شده در طول ورزش تقاضای فیزیولوژیکی بیشتری نشان می‌دهند

واکسیناسیون کووید-۱۹ با افزایش چندین پاسخ فیزیولوژیکی در طول تمرین دوچرخه‌سواری درجه‌بندی شده همراه بود. به‌عنوان‌مثال، محققان افزایش تقاضای متابولیک مربوط به افزایش مصرف اکسیژن، تولید دی اکسید کربن، نسبت تبادل تنفسی، تهویه، ضربان قلب، آدرنالین سرم و سطح نورآدرنالین را بررسی کردند.

بااین‌حال، هیچ تفاوتی در معادل تنفسی جذب اکسیژن، تولید دی اکسید کربن، سکته مغزی، خروجی قلب، آستانه تنفسی، لاکتات سرم و کورتیزول سرم قبل و بعد از واکسیناسیون وجود نداشت.

افرادی که سابقه عفونت قبلی نداشتند پس از دریافت دو دوز واکسن فایزر ضربان قلب و پاسخ نورآدرنالین بیشتری در مرحله حداکثر ۸۰ درصد حداکثر اکسیژن مصرفی نشان دادند. علاوه بر این، شرکت‌کنندگان افزایش حجم دی اکسید کربن را در مقایسه با میزان اکسیژن مصرفی پس از واکسیناسیون نشان دادند.

پاسخ متابولیک در افراد واکسینه‌شده با عفونت قبلی افزایش می‌یابد

به نظر می‌رسد، واکسن کووید-۱۹ پاسخ متابولیکی حین ورزش در افرادی که قبلا به کووید-۱۹ مبتلا شده و بهبود یافته بودند را افزایش می‌دهد. در چهار شرکت‌کننده با ایمنی طبیعی که واکسن فایزر و یا جانسون و جانسون را دریافت کرده بودند، سطح آدرنالین پایین‌تر و نسبت تولید دی اکسید کربن و مصرف اکسیژن کمتر بود. سطح لاکتات سرم پایین‌تر به نظر می‌رسید اما این نتیجه قابل‌توجه نبود.

علیرغم حجم نمونه کوچک، محققان معتقدند واکسیناسیون می‌تواند به افراد مبتلا به کووید طولانی که دارای ایمنی طبیعی هستند و همچنان از علائم کووید رنج می‌برند، کمک کند و علائم فیزیولوژیکی پایداری را پس از عفونت تجربه کنند. واکسن باعث افزایش پاسخ متابولیکی می‌شود و می‌تواند از توانایی ورزش مبتلایان به کووید طولانی مدت پشتیبانی کند.

به‌طور کلی، نتایج نشان می‌دهد که افراد واکسینه‌شده بدون سابقه بیماری کووید می‌توانند پس از دریافت دوز دوم واکسن mRNA، حداقل دو تا سه هفته بعد تقاضای فیزیولوژیکی بیشتری را تجربه کنند. با این حال، مطالعات آینده برای ارزیابی اینکه آیا این افزایش متوسط ‌در تقاضای فیزیولوژیکی می‌تواند بر عملکرد ورزشکاران حرفه‌ای تاثیر بگذارد، لازم است. لازم به ذکر است، افراد واکسینه‌شده با ایمنی طبیعی مشکلی با ورزش پیدا نمی‌کنند.

تحقیق «واکسیناسیون کووید-۱۹ با افزایش اندک نیازهای فیزیولوژیکی به تمرینات درجه‌بندی شده مرتبط است» در سرور medRxiv* منتشر شده است.

*تذکر مهم

medRxiv گزارش‌های علمی اولیه‌ای را منتشر می‌کند که مورد بازبینی قرار نگرفته بنابراین، نباید به‌عنوان نتایج قطعی، راهنمای عملکرد بالینی/رفتارهای مرتبط با سلامتی یا به‌عنوان اطلاعات ثابت در نظر گرفته شود.

منبع: تابناک

کلیدواژه: محرم اربعین 1400 وزرای دولت سیزدهم انسیه خزعلی پنجشیر فهیم دشتی تزریق واکسن ویروس کرونا محرم اربعین 1400 وزرای دولت سیزدهم انسیه خزعلی پنجشیر فهیم دشتی واکسیناسیون کووید ۱۹ افراد واکسینه شده واکسن کووید ۱۹ دی اکسید کربن دریافت دو دوز واکسن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۳۲۴۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزییات استفاده از اولین واکسن سرطان

 به گزارش  تابناک به نقل از گاردین، اولین واکسن سفارشی مبتنی بر فناوری «ام‌آر‌ان‌ای» برای بیماران مبتلا به ملانوما، کشنده‌ترین سرطان پوست، در بریتانیا آزمایش شد.
 

 دکتر هدر شاو، محقق ملی هماهنگ‌کننده این کارآزمایی، گفت که این تزریق‌ها پتانسیل درمان افراد مبتلا به ملانوم را دارند و در سرطان‌های دیگر از جمله ریه، مثانه و کلیه آزمایش می‌شوند.

این واکسن یک نئوآنتی ژن درمانی فردی است. این برای تحریک سیستم ایمنی طراحی شده است تا بتواند با نوع خاصی از سرطان و تومور بیمار مقابله کند.

شاو گفت: «این یک درمان کاملاً فردی است و از برخی جهات بسیار هوشمندانه‌تر از یک واکسن است». واکسن «سفارشی» به این معنا است که آن را برای بیماری که آن را می‌زند طراحی می‌کنند و ممکن است برای بیمار بعدی مؤثر نباشد. ساختار واکسن با ژنتیک مخصوص تومور آن بیمار هماهنگ است و به سیستم ایمنی او آموزش می‌دهد تا پادتن‌هایی را برای حمله به آنتی‌ژن‌ها یا پادگن‌های سلول‌های سرطانی بسازد. برای طراحی این درمان سفارشی، نمونه تومور بیمار برداشته می‌شود و دی‌ان‌ای آن را توالی‌یابی می‌کنند که هوش مصنوعی نیز در این فرآیند نقش دارد.

داده‌های فاز ۲ نشان داد که احتمال مرگ یا بازگشت سرطان بعد از سه سال در افراد مبتلا به ملانوم‌های پرخطر که همراه با ایمونوتراپی کیترودا تزریق شده بودند در مقایسه با افرادی که فقط کیترودا دریافت کردند، تقریباً نصف (۴۹%) بود.

نحوه استفاده این واکسن برای بیماران به این صورت است که ۱ میلی گرم از واکسن MRNA را هر سه هفته برای حداکثر ۹ دوز و ۲۰۰ میلی گرم کیترودا هر سه هفته (حداکثر ۱۸ دوز) برای حدود یک سال دریافت می‌کنند.

تاریخچه تولید واکسن «ام‌آر‌ان‌ای»
تولید «ام‌آر‌ان‌ای» و تزریق آن در بدن بیش از سی سال قدمت دارد. ساخت واکسن معمولا ده تا پانزده سال طول می‌کشد، اما با همه‌گیری کرونا، فرآیند تولید واکسن شتاب گرفت و به لطف پژوهش‌هایی که پیشتر بر روی سرطان انجام شده بود، یک سال بیشتر طول نکشید. همین، پژوهشگران را تشویق کرد تا امیدوارانه به تولید این واکسن‌ها برای درمان و پیشگیری از دیگر بیماری‌ها از جمله سرطان ادامه دهند.

دو نوع واکسن پیشگیری از سرطان وجود دارد که توسط سازمان نظارت بر غذا و داروی آمریکا تأیید شده‌اند؛ واکسن «اچ‌پی‌وی» که از فرد در برابر ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) محافظت می‌کند. اگر این ویروس برای مدت طولانی در بدن بماند، می‌تواند باعث ایجاد برخی از انواع سرطان شود.

واکسن دیگر «هپاتیت بی» است که از فرد در برابر این ویروس که می‌تواند باعث سرطان کبد شود محافظت می‌کند.

واکسن‌هایی که سرطان را درمان می‌کنند از روشی درمانی به نام ایمونوتراپی بهره می‌برند که کارشان تقویت و آموزش سیستم ایمنی بدن برای مبارزه با سرطان است. پزشکان به افرادی که سرطان دارند واکسن درمانی می‌دهند تا هر سلول سرطانی را که پس از پایان درمان در بدن باقی مانده است از بین ببرند و یا از رشد یا گسترش تومور جلوگیری کنند.

دیگر خبرها

  • جزییات استفاده از اولین واکسن سرطان
  • پلمپ ۱۷ باشگاه ورزشی ورامین در دستور کار
  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • یک واکسن دیگر در لیست واکسیناسیون کودکان ایرانی
  • واکسن روتاویروس به جدول واکسیناسیون کشوری اضافه می‌شود
  • واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور وارد شد
  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس برای برنامه ایمن‌سازی کشور
  • ورود واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • خواب کافی و تاثیر آن بر سلامت جسم و روان
  • نماینده مردم زنجان : دولت جدیت لازم برای استفاده از افراد توانمند را نداشت/ مجلس در انتسابات تاثیر منفی گذاشت/ چالش‌هایمان بیشتر خواهد شد