Web Analytics Made Easy - Statcounter

قرار است مقدمات بازگشت ایرانیان به زندگی عادی با ایده‌ای متفاوت فراهم آید؛ با ایده‌ای که وزیر بهداشت دولت سیزدهم در نخستین روز کارش در این وزارت خانه، وعده اجرایش در آینده نزدیک را داد.
به گزارش «تابناک»، با نزدیک شدن به موسم اربعین حسینی، چگونگی برگزاری این مراسم در دستور کار کمیته‌های تخصص ستاد ملی مقابله با کرونا قرار گرفت و خیلی سریع، این دستور کار در ستاد نیز تکرار شد و مورد بحث و بررسی قرار گرفت و به یک مصوبه منجر گردید؛ اینکه در صورت موافقت دولت عراق، زواری که دو دوز واکسن دریافت کرده باشند، می‌توانند عازم زیارت عتبات عالیات شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


البته دولت عراق خیلی زود به ماجرا واکنش نشان داد و رسما موافقتش با اعزام ۳۰ هزار زائر ایرانی را اعلام کرد و تاکید نمود که شرط موافقت با ورود این افراد، در دست داشتن تست منفی کرونایی است که طی ۷۲ ساعت قبل از سفر صادر شده باشد. شرطی که البته نافی شرط ستاد ستاد ملی مقابله با کرونا در کشورمان نیست که بر واکسینه شدن کامل زائران تاکید کرده است.
اما ارتباط این مسائل با ایده وزارت بهداشت برای کنترل کرونا در کشورمان یا همان «قرنطینه هوشمند» چیست؟ پاسخ این سوال را می‌توان در سخنان عین اللهی، وزیر بهداشت دریافت که بار دیگر بر ضرورت دریافت دو دوز واکسن کووید ۱۹ برای اعزام زائران به عراق تاکید کرده و یادآور شده که واکسیناسیون کامل، پیش درآمد انجام همه فعالیت‌های روزمره خواهد بود.
آن گونه که وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشورمان تاکید کرده، «وقتی قرنطینه هوشمند اجرایی شد، همه فعالیت‌های روزمره با کارت واکسن، قابل انجام است و لازم نیست که دیگر از قوه قهریه استفاده کنیم و مردم با داشتن کارت می‌توانند مسافرت بروند، در هتل‌ها اقامت داشته باشند و خدمات مختلف از جمله حمل و نقل عمومی به راحتی قابل ارائه است؛ با اجرایی شدن قرنطینه هوشمند، بسیاری از مشکلات، حل می‌شود.»
این مشابه ایده‌ای است که برخی کشور‌های دیگر هم به اجرا در آورده اند و توانسته اند به مددش، بسیاری از فعالیت‌های رایج در روزگار ماقبل کرونا را به اجرا درآورند. درست مثل تماشای فوتبال و دیگر مسابقات ورزشی در ورزشگاه ها. ایده‌ای که یکی از ارکان اصلی اجرایش، سرعت گرفتن واکسیناسیون در کشور است که وزارت بهداشت و رئیس جمهور وعده اش را داده اند و با سرعت گرفتن واردات واکسن، امید به تحقق آن بسیار زیاد است.
اجرای چنین ایده‌ای البته پیش شرط‌های دیگری هم دارد که از جمله آن‌ها هماهنگی با وزارت خانه‌های دیگر و حتی نهاد انتظامی است که بر اساس سخنان عین اللهی، به نظر می‌رسد گام‌هایی محکم در این خصوص برداشته شده است. اقداماتی که می‌بایست در خصوص صدور کارت واکسن هم اندیشیده شود، به گونه‌ای که قابل جعل و سو استفاده نباشد و تا این لحظه اطلاع چندانی از فعالیت‌ها در این زمینه در دست نیست.
نکته قابل تامل دیگر آنجاست که می‌دانیم واکسیناسیون نمی‌تواند به کل مانع از ابتلای افراد شده و از آن مهم تر، زنجیره انتقال ویروس کرونا را قطع کند و از این رو، ضرورت دارد که تاکید بر رعایت دقیق پروتکل ها، بخشی از طرح قرنطینه هوشمند باشد. نکته‌ای که وزیر هم بر آن تاکید کرده، اما مرور سابقه ۱۸ ماهه مقابله با کرونا در کشورمان کافی است تا نگرانی هایمان در این خصوص پررنگ باشد.
نگرانی‌هایی که تشدید می‌شود اگر بدانیم تکلیف مسافرت با خودرو شخصی یا حتی آینده اجرای منع تردد شبانه مشخص نشده مشخص نیست و قرنطینه هوشمند بی در نظر گرفتن این دست موانع و حل و فصلشان، اجرا شدنی به نظر نمی‌رسد. موانعی که بایستی رفع شوند تا این طرح به اجرا در آمده و زندگی به روال سابق، با رعایت موارد ایمنی، باز گردد. بازگشتی که در آستانه شروع سال تحصیلی جدید و بازگشت دانشجویان، اساتید، دانش آموزان، معلمان و دیگر دست اندرکاران نظام تعلیم و تربیت در کشور به دانشگاه‌ها و مدارس، ناگزیر هم به نظر می‌رسد.  

منبع: تابناک

کلیدواژه: محرم اربعین 1400 وزرای دولت سیزدهم انسیه خزعلی پنجشیر فهیم دشتی قرنطینه هوشمند ویروس کرونا بهرام قاسمی کارت واکسن اربعین محرم اربعین 1400 وزرای دولت سیزدهم انسیه خزعلی پنجشیر فهیم دشتی قرنطینه هوشمند تاکید کرده فعالیت ها ایده ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۳۴۰۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر بهداشت: حمل دارو توسط سکو‌های اینترنتی موجب تسهیل امور مردم می‌شود

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ بهرام عین اللهی اظهار کرد: خوشبختانه با تصویب روز گذشته مجلس، مقرر شد که ۱۰ هزار میلیارد تومان از اعتبارات وزارت بهداشت برای برقراری فوق العاده خاص به کارکنان این وزارتخانه، پرداخت شود.

وی با بیان اینکه هدف ما از حمل دارو توسط سکو‌های اینترنتی، تسهیل امور و راحتی مردم دانست و گفت: امروزه مواد غذایی به راحتی و به شیوه غیرحضوری برای همه در دسترس است و مشارکت سکو‌های اینترنتی در حمل دارو می‌تواند موجب راحتی کار مردم شود. 

وزیر بهداشت تاکید کرد: حمل دارو توسط سکو‌های اینترنتی به صورت کد پیگیری است و حمل کننده دارو از سکو، اطلاعی از فهرست و محتویات دارو‌های افراد ندارد و مسئولیت ارائه دارو نیز با مسئول فنی داروخانه‌هایی است که آن را از این شیوه فروخته است. 

وی با تاکید بر اهمیت سلامت کودکان در تامین سلامت بزرگسالان، از اجرای طرح درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال در سراسر کشور خبر داد و با بیان اینکه بخشی از رشد تکاملی در دهه اول زندگی هر فرد رخ می‌دهد، افزود: تمام اعضای بدن، رشد تکاملی دارند بنابراین هر حادثه و بیماری که در ۷ سال اول زندگی رخ دهد، می‌تواند در سنین بالاتر و حتی تا پایان عمر نیز وجود داشته باشد و سلامت افراد را به مخاطره بیندازد.

عین اللهی با اشاره به پیشنهاد وزارت بهداشت و بررسی طرح درمان کودکان زیر ۷ سال در کمیته‌های مختلف دولت، گفت: خوشبختانه این طرح در هیات دولت تصویب شد و جمهوری اسلامی ایران افتخار دارد که علیرغم مشکلات و تحریم‌ها خدمات مورد نیاز کودکان زیر ۷ سال را در مراکز دولتی به صورت رایگان ارائه دهد.

درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال سرمایه گذاری برای سلامت و آینده کشور است

وزیر بهداشت از طرح درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال به عنوان نوعی سرمایه گذاری برای سلامت و آینده کشور یاد کرد و گفت: ممکن است نتایج این طرح در دولت مردمی مشخص و ملموس نباشد، اما اثرات آن در آینده و سلامت کشور، موثر است. این طرح به همه بیمارستان‌های دولتی ابلاغ شده است. 

تامین نیاز‌های دارویی کشور با کمک شرکت‌های دانش بنیان

عین اللهی یکی از برنامه‌های وزارت بهداشت را تقویت شرکت‌های دانش بنیان حوزه سلامت دانست و گفت: با استفاده از توان و ظرفیت این شرکت‌ها می‌توانیم بسیاری از نیاز‌های دارویی کشور از جمله دارو‌های بیماران تالاسمی را تامین کنیم.

وی با بیان اینکه خوشبختانه شاهد رشد تولیدات دارو‌های مورد نیاز توسط شرکت‌های ایرانی هستیم، گفت: بعضا ممکن است برخی از بیماران، تمایلی برای مصرف دارو‌های ایرانی نداشته باشند که تجویز و مصرف دارو‌های خارجی توسط متخصصان مورد تایید وزارت بهداشت انجام می‌شود، اما اولویت ما، حمایت از شرکت‌های دانش بنیان است. 

ثبت رکورد افزایش شرکت‌های دانش بنیان حوزه سلامت در دولت مردمی

وزیر بهداشت به فعالیت ۷۰۰ شرکت دانش بنیان حوزه سلامت تا سال ۱۴۰۰ اشاره و عنوان کرد: در دولت مردمی و تا کنون، تعداد شرکت‌های دانش بنیان این حوزه به بیش از یک هزار و ۴۰۰ شرکت رسیده و شاهد رکوردی در افزایش تعداد این شرکت‌ها هستیم و با تسهیلات و حمایت‌های دولت نیز تعداد این شرکت‌ها رو به رشد است. 

عین اللهی تولید پانسمان مورد نیاز بیماران پروانه‌ای را یکی از اقدامات ارزشمند شرکت‌های دانش بنیان حوزه سلامت ارزیابی و خاطرنشان کرد: اقدامات لازم برای تولید این پانسمان‌ها آغاز شده البته قبل از تولید و تجاری سازی هر محصول، باید پژوهش و تحقیقات انجام شود که تولید این پانسمان نیز در مرحله تحقیقاتی است و امیدواریم با حمایت‌های دولت به مرحله تجاری سازی و تامین نیاز‌های داخلی برسد. حمایت از شرکت‌های دانش بنیان در تامین نیاز‌های کشور یکی از برنامه‌های اصلی وزارت بهداشت است. 

وی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در مورد جایگاه والای پزشکی کشورمان در منطقه، گفت: امروز قوی‌ترین نظام سلامت منطقه مربوط به جمهوری اسلامی ایران است و در جهان نیز در حوزه‌های مختلف، پیشرفت‌های قابل توجهی داشته ایم که باز هم تقویت می‌شود. 
سینوفارم کم عارضه‌ترین واکسن بود

وزیر بهداشت در خصوص برخی عوارض یک واکسن خارجی، گفت: کمیته علمی کشوری کرونا متشکل از ۶۰ نفر از بهترین اساتید، دانشمندان و صاحبنظران در رشته‌های مختلف پزشکی است. بیشترین واکسن تزریق شده در کشور که تا کنون بیش از ۱۵۵ میلیون واکسن تزریق شده سینوفارم بود و این واکسن، کم عارضه‌ترین واکسن بوده است.

عین اللهی از رصد و ثبت عوارض واکسن‌ها توسط کمیته علمی کرونا خبر داد و گفت: خوشبختانه کمترین عوارض مربوط به واکسن را در جمهوری اسلامی ایران داشته ایم و استفاده از واکسن توانست به کنترل کرونا کمک کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • وزیر بهداشت: حمل دارو توسط سکو‌های اینترنتی موجب تسهیل امور مردم می‌شود
  • ادامه موج گسترده مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس / در عمان حقوق یک پرستار ۶ برابر ایران است
  • موج بالای مهاجرت پرستاران؛ عمانی‌ها ۶ برابر ایران حقوق می‌دهند | مقاومت عجیب با وجود کمبود پرستار!
  • توصیه آژانس دارویی اتحادیه اروپا درباره واکسن‌ کرونا
  • اعتراف یک شرکت تولیدکننده مهم واکسن کرونا به عوارض نادر و لخته خون
  • موج مهاجرت پرستاران؛ عمان ۶ برابر ایران حقوق می‌دهد
  • موج مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال
  • انجام واکسیناسیون پنوموکوک کودکان در استان سیستان و بلوچستان