Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، از خواص دارویی ماش چه میدانید؟ ماش نوعی بنشن کوچک و سبز رنگ از تیره‌ی نخود و عدس است که به میزان فراوانی پروتئین، فیبر، آنتی اکسیدان‌ و مواد مغذی گیاهی دارد. اگر چه ماش در اغلب نقاط جهان در مقایسه با گونه‌های دیگر بنشن و حبوبات (مانند نخود یا لوبیا سیاه) محبوبیت کم‌تری دارد، اما خواص ماش برای سلامتی واقعا شگفت‌انگیز است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ارزش غذایی ماش

۲۱۲ کالری
۱۴ گرم پروتئین
۱۵ گرم فیبر
۱ گرم چربی
۴ گرم قند
۳۲۱ میکروگرم فولات (۱۰۰٪)
۹۷ میلی‌گرم منیزیم (۳۶٪)
۰.۳۳ میلی‌گرم تیامین- ویتامین B ۱- (۳۶٪)
۰.۶ میلی‌گرم منگنز (۳۳٪)
۷ میلی‌گرم روی (۲۴٪)
۰.۸ میلی‌گرم ویتامین B ۵ -اسید پانتوتنیک- (۸٪)
۰.۱۳ میلی‌گرم ویتامین B ۶ (۱۱٪)
۵۵ میلی‌گرم کلسیم (۵٪)

اگر جوانه‌ی ماش را انتخاب می‌کنید و آن‌ها را به صورت خام می‌خورید، هر فنجان تنها حدود ۳۱ کالری و در حدود سه گرم پروتئین و دو گرم فیبر به شما می‌رساند.

خواص ماش برای پوست و مو

۱. جوان سازی پوست صورت

مقادیر بالای آنتی اکسیدان‌ها و مس موجود در ماش به کاهش چین و چروک صورت و دور چشم کمک کرده و باعث جوان سازی پوست صورت می‌شود.

۲. لایه برداری پوست صورت

ماش، یک اسکراب طبیعی است و به دلیل مقادیر بالای مس که دارد باعث پاک سازی و لایه برداری پوست صورت شده و پوست را روشن‌تر و درخشان‌تر می‌کند.

۳. تقویت و افزایش رشد مو

مس، آهن، کلسیم و منیزیم موجود در دانه‌های ماش با بهبود گردش خون در پوست سر و افزایش اکسیژن رسانی به موها، باعث تقویت و افزایش رشد مو می‌شوند.

فواید دارویی و درمانی ماش برای بدن

1. یبوست و اسهال

مقادیر بالای پکتین در ماش (یک نوع فیبر محلول) باعث بهبود حرکات روده شده و به پیشگیری و درمان یبوست و اسهال کمک می‌کند.

2. معده و دستگاه گوارش

ماش حاوی مقادیر بالای فیبر است که به بهبود هضم غذا کمک کرده، معده درد را درمان می‌کند و باعث سلامت دستگاه گوارش می‌شود.

علاوه بر این مقادیر بالای نشاسته موجود در ماش باعث تقویت باکتری‌های سالم روده می‌شود و با تقویت سیستم ایمنی بدن، خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش می‌دهد.

3. نوزادان و کودکان

ماش به دلیل مقادیر بالای ویتامین‌ها و مواد مغذی که دارد برای بهبود رشد نوزادان و کودکان مفید می‌باشد.

مقادیر بالای مس و آهن موجود در ماش خطر ابتلا به کم خونی در نوزادان و کودکان را کاهش می‌دهد.

فیبر موجود در ماش، احتمال ابتلا به یبوست و اسهال را در نوزادان و کودکان کاهش می‌دهد.

4. جنین و زنان باردار

ماش حاوی مقادیر بالای فولات است که خطر زایمان زودرس و نقص لوله‌های عصبی جنین در دوران بارداری را کاهش می‌دهد.
مقادیر بالای پروتئین موجود در ماش برای افزایش انرژی زنان باردار مناسب می‌باشد.

آهن موجود در ماش باعث افزایش تولید گلبول‌های قرمز خون شده و خطر ابتلا به کم خونی در دوران بارداری را کاهش می‌دهد.
فیبر موجود در ماش با بهبود حرکات روده، خطر ابتلا به یبوست در زنان باردار را کاهش می‌دهد.

5. دیابت و قند خون

مقادیر بالای فیبر و پروتئین موجود در ماش به کاهش قند خون کمک می‌کنند.

مطالعات جدید نشان می‌دهد که آنتی اکسیدان‌های ویتکسین و ایزو ویتکسین موجود در ماش می‌توانند با بهبود عملکرد انسولین، سطح قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع دو را کاهش دهند.

6. لاغری و کاهش وزن

مطالعات نشان داده اند که مقادیر بالای فیبر و پروتئین موجود در ماش، می‌توانند هورمون‌های گرسنگی از جمله گرلین را سرکوب کنند، در نتیجه با جلوگیری از پرخوری به لاغری و کاهش وزن افراد کمک می‌کنند.

7. فشار خون

مقادیر قابل توجه پتاسیم، منیزیم و فیبر موجود در ماش به کاهش فشار خون بالا کمک می‌کند.

8. کلسترول خون و قلب

تحقیقات نشان می‌دهد که مقادیر بالای فیبر و آنتی اکسیدان‌های موجود در ماش، کلسترول بالای خون را کاهش داده و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی و سکته قلبی را کاهش می‌دهد.

9. نقرس

ماش به دلیل مقادیر بالای پروتئین و ترکیبات کم پورینی که دارد، به پیشگیری و درمان نقرس کمک می‌کند.

10. درمان گرمازدگی

ماش دارای خواص ضد التهابی است و می‌تواند بدن را در برابر گرمازدگی، افزایش درجه حرارت بدن در اثر گرما و تشنگی محافظت کند.

مقادیر بالای آنتی اکسیدان‌های ویتکسین و ایزو ویتکسین بدن را در برابر رادیکال‌های آزاد ناشی از گرمازدگی محافظت می‌کند.

توصیه می‌شود که برای پیشگیری و درمان گرمازدگی در روز‌های گرم تابستان، آش و سوپ ماش استفاده کنید.

11. پوکی استخوان

ماش یکی از بهترین مکمل‌های طبیعی کلسیم است که به تقویت استخوان‌ها کمک کرده و خطر شکستگی استخوان و پوکی استخوان را کاهش می‌دهد.

12. سلامت لثه

مقادیر قابل توجه کلسیم و سدیم موجود در ماش به سلامت دندان و لثه کمک کرده و احتمال درد، قرمزی و تورم و خونریزی لثه را کاهش می‌دهد.

13. تقویت حافظه

مقادیر بالای آهن موجود در ماش باعث بهبود گردش خون در بدن شده و با افزایش اکسیژن رسانی به اندام‌ها به ویژه مغز، حافظه را تقویت کرده و باعث بهبود تمرکز می‌شود.

14. تقویت سیستم ایمنی بدن

آهن موجود در ماش با افزایش تولید گلبول‌های سفید خون، باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و خطر ابتلا به عفونت‌های ویروسی و باکتریایی را کاهش می‌دهد.

15. سرطان و تومور

تحقیقات در چین نشان داده که مقادیر بالای انواع آنتی اکسیدان‌های موجود در ماش، فعالیت رادیکال‌های آزاد در بدن را متوقف کرده و خطر ابتلا به سرطان و تومور را کاهش می‌دهد.

16. کبد

پروتئین نه تنها برای سلامتی استخوان‌ها و عضلات ضروری هستند، بلکه از کبد در برابر آسیب‌ها محافظت می‌کنند؛ مقادیر بالای پروتئین موجود در ماش به بهبود عملکرد کبد و آنزیم‌های کبدی کمک کرده و خطر ابتلا به زردی و یرقان را کاهش می‌دهد.

17. بدنسازی

ماش حاوی مقادیر بالای کربوهیدرات است که به ریکاوری عضلات ورزشکاران و بدنسازان پس از تمرینات بدنسازی کمک می‌کند.
فیبر موجود در ماش به بهبود هضم غذا کمک کرده و برای چربی سوزی، لاغری و کاهش وزن ورزشکاران و بدنسازان مفید است.
منیزیم موجود در ماش باعث سنتز پروتئین در بدن شده و به عضله سازی بدنسازان کمک می‌کند.

18. منبع پروتئین گیاهی

ماش حاوی مقادیر بالای پروتئین و اسید‌های آمینه‌های ضروری بوده و به عنوان یکی از بهترین منابع پروتئین گیاهی جایگزین گوشت قرمز برای گیاهخواران و افراد وگن شناخته می‌شود.

19. سندروم پیش از قاعدگی

مقادیر بالای ویتامین‌های B و منیزیم موجود در ماش برای درمان سندروم پیش از قاعدگی و علائم آن مانند افسردگی، سردرد، خستگی و درد عضلانی مفید می‌باشند.

20. سلیاک

ماش یکی از انواع حبوبات است که گلوتن ندارد و به عنوان یکی از بهترین منابع غذایی برای افراد مبتلا به سلیاک و افرادی که به گلوتن آلرژی دارند، محسوب می‌شود.

21. بالا بردن انعقاد خون

دانه‌های ماش حاوی مقادیر قابل توجه ویتامین K هستند که به طور طبیعی باعث لخته شدن خون شده و انعقاد خون را بهبود می‌بخشند.

22. سم زدایی بدن

ماش به دلیل مقادیر بالای آهن و مس که دارد باعث بهبود گردش خون شده و با افزایش اکسیژن رسانی در بدن به سم زدایی و پاک سازی بدن کمک می‌کند.

مضرات ماش (موارد احتیاطی و منع مصرف)

مصرف زیاد ماش ایجاد خلط می‌کند، بنابراین لازم است از زیاده روی در مصرف آن پرهیز گردد.

زیاده روی در خوردن ماش برای دندان‌ها مضر است.

با این وجود شایان ذکر است مصرف متعادل ماش هیچگونه ممنوعیتی برای هیچ کس ندارد، اما کسانی که اسیداوریک یا نقرس دارند، باید موادغذایی پروتئین‌داری را که پورین گیاهی دارند، محدود کنند.

البته ترکیبات پورینی در ماش نسبتا کم است و لازم نیست این افراد نیز ماش را از برنامه غذایی خود کاملا حذف کنند؛ بلکه تنها محدودیت در مصرف آن کفایت می‌کند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

 

منبع: کارگر آنلاین

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ماش دانه گیاه آنتی اکسیدان نوزادان و کودکان آنتی اکسیدان ها کاهش می دهد خطر ابتلا باعث بهبود کمک کرده پوست صورت میلی گرم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۳۴۶۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دو عامل چاقی که دور از ذهن هستند

دانشیار گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی ایران، گفت: تحرک کم، دریافت کالری بالا، استرس زیاد و خواب ناکافی در افزایش وزن موثر هستند، بنابراین باید با افزایش فعالیت‌های ورزشی و تکنیک‌های آرام سازی، میزان دریافت مواد غذایی را کنترل کرد.

به گزارش ایرنا، ناهید آریائیان افزود: چاقی زمینه ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها را افزایش می‌دهد، در نتیجه با «کاهش دریافت میزان کالری» و «افزایش فعالیت‌های فیزیکی» می‌توان از بروز چاقی و بیماری‌های وابسته به آن پیشگیری کرد.

وی اظهارداشت: در سال‌های اخیر میزان شیوع چاقی افزایش یافته و آمار افراد چاق از سال ۱۹۸۰ در جهان بیش از دو برابر شده است. در ایران تقریبا نیمی از افراد دارای اضافه وزن یا چاق هستند.

آریائیان با اشاره به افزایش کودکان مبتلا به چاقی، اظهار کرد: چاقی، زمینه‌ساز بروز بسیاری از بیماری‌های شایع همچون بیماری‌های قلبی عروقی، پرفشاری و چربی خون، دیابت، انواع سرطان‌ها، برخی بیماری‌های زنان و ناباروری، کبدی (مانند کبد چرب)، کلیوی، مفاصل و اتوایمیون، تنفسی، اختلالات خواب، روحی و روانی و ... است. به علاوه چاقی باعث کاهش قدرت سیستم ایمنی بدن می‌شود و خطر ابتلا به بیماری‌های عفونی را افزایش می‌دهد.

این متخصص تغذیه ادامه داد: مطالعات نشان می‌دهد به ازای هر ۱۰ درصد کاهش وزن، ۲۰ الی ۲۵ درصد خطر مرگ و میر وابسته به چاقی کاهش می‌یابد؛ در واقع چاقی زمینه‌ساز بسیاری از بیماری‌های مزمن به شمار می‌رود و با کاهش حتی ۱۰ درصد از وزن می‌توان به اندازه قابل توجهی از ابتلا به بیماری‌های متابولیک و غیرواگیر پیشگیری کرد.

وی افزود: چاقی، افزایش درصد چربی بدن است و چاقی در کودکی، زمینه بروز بسیاری از بیماری‌های مزمن در دوران بزرگسالی را افزایش می‌دهد.

آریائیان با اشاره به شاخص توده بدنی، خاطرنشان کرد: هر چه BMI (وزن به کیلوگرم تقسیم به مجذور قد به متر) بالاتر رود، میزان مرگ و میر هم بیشتر می‌شود. BMI بالاتر از ۲۵ تا ۲۹.۹ اضافه وزن و بالاتر از ۳۰ به عنوان چاقی تعریف می‌شود.

وی افزود: علت چاقی افزایش دریافت انرژی بیشتر نسبت به مصرف آن است؛ بنابراین برای پیشگیری از اضافه وزن باید میزان دریافت کالری را کنترل کنیم.

به گفته وی، یکی از علل کاهش مصرف انرژی، کاهش فعالیت فیزیکی است و چاقی، خود زمینه ساز کم تحرکی است.

این متخصص تغذیه با تاکید بر افزایش فعالیت فیزیکی، اظهار کرد: برخی افراد از رژیم غذایی نامناسب پیروی کرده و مواد غذایی خاصی را استفاده و یا برخی از گروه‌های غذایی را حذف می‌کنند؛ ولی باید توجه داشت که لازم است همه گروه‌های غذایی به میزان مورد نیاز استفاده شوند و گروه‌های سبزی‌ها (دارای فیبر بالا باشند و مصرف آن‌ها به صورت خام و آب پز به حس سیری کمک می‌کند)، میوه‌ها، غلات سبوس‌دار، لبنیات کم چرب، گروه گوشت‌ها مانند انواع گوشت بدون چربی یا کم چرب، حبوبات و تخم‌مرغ در برنامه روزانه گنجانده شوند.

وی تاکید کرد: همچنین مصرف غذا‌های پرکالری و کم ارزش مانند فست فودها، غذا‌های سرخ کردنی، شیرینی‌ها و چربی‌های اشباع شده کاهش یابد و از روغن‌های مفید مانند روغن زیتون و کلزا در مقدار مورد نیاز استفاده و آب کافی مصرف شود.

به گفته آریائیان، از نشستن‌های طولانی، خوردن غذا هنگام تماشای تلویزیون، خوردن سریع غذا و مصرف غذا‌های شیرین و پرچرب خودداری کنید و به جای آن، تغییر سبک زندگی، پیاده‌روی مستمر، انجام ورزش‌های هوازی (به منظور کاهش چربی) به همراه غیر هوازی (برای افزایش متابولیسم بدن) و استفاده از مواد غذایی در حد نیاز را مورد توجه قرار دهید.

وی افزود: همچنین برای کنترل اشتها در فاصله وعده‌های اصلی می‌توانید از میان وعده‌های مغذی مناسب نظیر میوه‌ها (در حد مورد نیاز)، سبزی‌ها و آجیل بدون نمک (در میزان کم) استفاده کنید. به یاد داشته باشید که هیچ وعده غذایی به خصوص صبحانه نباید حذف شود.

آریائیان تصریح کرد: منافع فیزیولوژیک وزن مناسب بسیار بالا است و وقتی وزن ایده‌آلی داریم علاوه بر حفظ سلامت بدن، حال و روحیه بهتری هم داریم و سیستم ایمنی بدن هم قوی‌تر است، در نتیجه کمتر به بیماری‌های جسمانی و روانی مبتلا می‌شویم.

دیگر خبرها

  • دو عامل چاقی که دور از ذهن هستند
  • درمان جدید بیماری آلزایمر
  • تمرینات ورزشی برای مبارزه با کبد چرب
  • «توس۳» موشک انداز بی رحمی که همه استحکامات را درهم می‌کوبد
  • تداوم بارش باران بهاری در همدان تا اواسط هفته آینده
  • فواید این گیاه خوراکی در کاهش وزن و حفاظت از قلب
  • ۹ راهکار موثر برای کاهش وزن در زنان بالای ۳۰ سال
  • چرا بدن درد می‌گیریم؟
  • خواص تخم کتان و دانه کتان برای لاغری و درمان بیماری ها
  • چگونه سطح قند خون را به طور طبیعی کنترل کنیم؟