Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-03@04:26:34 GMT

چه عواملی باعث داغی کف دست و پا می‌ شوند؟

تاریخ انتشار: ۱۶ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۳۴۹۸۰

چه عواملی باعث داغی کف دست و پا می‌ شوند؟

برخی افراد هنگام خواب در بدن خود احساس داغی می‌کنند، این امر دلایل متعددی دارد.

به گزارش برنا؛ گرمای پا و دست‌ها هنگام خواب یک اتفاق رایج است، اما مهمترین دلایل این امر چیست؟ آیا این عارضه خطرناک است؟.

احساس گرما در پا هنگام خواب بیشتر از دست هاست که معمولاً به دلایل مختلفی ایجاد می‌شود؛ مهمترین آن‌ها عبارتند از:

۱.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دیابت

دیابت یکی از شایع‌ترین علل احساس گرما در پا و دست هنگام خواب است. دیابت باعث افزایش قابل توجه قند خون و سطح تری گلیسیرید می‌شود که به اعصاب دست و پا آسیب می‌رساند و این خود باعث احساس گرما می‌شود.در صورت احساس این علائم حتی اگر قبلاً تشخیص داده شده بود که دیابت وجود دارد، فرد باید به پزشک مراجعه کند، زیرا این بدان معناست که سطح قند خون منظم نیست.

۲. اریترومالالژی

اریترومالالژی یکی از علائم نادری است که گاهی پا و دست‌ها را درگیر می‌کند و باعث می‌شود فرد علاوه بر درد و قرمزی، در بدن خود احساس گرمای شدید کند. فرد می‌تواند در هر سنی در طول زندگی خود دچار اریتم دردناک شود.

۳. نوروپاتی

نوروپاتی منجر به احساس گرما در اندام‌های داخلی بدن می‌شود و این باعث افزایش قند خون، فشار خون بالا و چاقی می‌شود.

۴. مصرف مشروبات الکلی

مصرف زیاد نوشیدنی‌های الکلی منجر به احساس گرما در اندام‌ها و همچنین خستگی عضلانی، گرفتگی عضلات، سرگیجه و از دست دادن کنترل ادرار می‌شود. قطع مصرف الکل ممکن است راه حلی برای این مشکل باشد، اما برخی از اعصاب آسیب دیده گاهی برگشت ناپذیر هستند.

۵. کمبود مواد مغذی اعصاب

کمبود فولات، ویتامین B۶ و ویتامین B۱۲ گاهی منجر به نوروپاتی می‌شود که به نوبه خود باعث گرم شدن دست و پا هنگام خواب می‌شود.

۶. یائسگی

معمولاً در یائسگی یک اختلال هورمونی رخ می‌دهد که باعث افزایش دمای بدن به ویژه اندام‌ها می‌شود.

۷. کم کاری تیروئید

درصد پایین هورمون تیروئید در بدن باعث ایجاد گرما و گاهی درد در دست و پا می‌شود، زیرا کمبود هورمون تیروئید بر اعصاب تأثیر می‌گذارد و باعث آسیب آن‌ها می‌شود.

نحوه خنک کردن پا در شب

در این گزارش مهمترین روش‌هایی که می‌توان برای خنک کردن پا قبل از خواب استفاده کرد، آورده شده است:

۱. درمان گرم شدن دست و پا هنگام خواب

بهترین روش‌های درمانی شامل یافتن دلیل گرم شدن دست‌ها و پا‌ها در هنگام خواب است و ترجیحاً برای تعیین تشخیص مناسب با پزشک مشورت کنید.

۲. ویتامین‌ها و مکمل‌ها

ویتامین‌ها و برخی مکمل‌های غذایی به گرم شدن پا‌ها کمک می‌کند. می‌توان از مکمل‌های غذایی حاوی لیپوئیک اسید یا اسید آمینه کارنیتین استفاده کرد. از روغن زردچوبه و گل پامچال نیز می‌توان استفاده کرد.

۳. کرم‌ها و پماد‌ها

استفاده از برخی کرم‌ها به خنک شدن پا در شب کمک می‌کند اما توصیه می‌شود برای انتخاب بهترین کرم با توجه به هر مورد با پزشک مشورت کنید.

۴. ماساژ دست و پا

جریان خون ضعیف در اندام‌ها منجر به احساس گرما می‌شود، بنابراین یکی از مهم‌ترین راه‌ها برای افزایش جریان خون در پا و دست‌ها، ماساژ ساده قبل از خواب است.

۵- تغییراتی در شیوه زندگی روزانه خود ایجاد کنید

توصیه می‌شود برای کاهش احساس گرم شدن دست و پا هنگام خواب، برخی از شیوه‌های زندگی را تغییر دهید، مانند داشتن پیاده روی روزانه، ترک سیگار، خوردن غذای سالم و ترک نوشیدن مشروبات الکلی.

در صورت مشاهده علائم زیر، توصیه می‌شود بلافاصله به پزشک مراجعه کنید:

- احساس گرم شدن دست‌ها و پا‌ها برای چند هفته بدون هیچ گونه بهبودی ادامه می‌یابد.

- از دست دادن حس در هر یک از اندام ها

- احساس گرم شدن دست‌ها و پا‌ها در نتیجه قرار گرفتن در معرض عفونت

- قرار گرفتن در معرض هر ماده‌ای که باعث واکنش‌های آلرژیک می‌شود.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: قند پزشک فشار خون بالا چاقی الکل ویتامین درمان پیاده روی پا هنگام خواب احساس گرما گرم شدن دست احساس گرم اندام ها پا و دست دست و پا دست ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۳۴۹۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چگونه سطح قند خون را به طور طبیعی کنترل کنیم؟

با پیروی از رژیم غذایی سالم، داشتن فعالیت بدنی، نوشیدن آب کافی، کاهش استرس، داشتن خواب کافی و رسیدن به وزن ایده‌آل سطح قند خون را کنترل کنید.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، دیابت نوع دوم یک بیماری مزمن شایع است که خطر ابتلاء به آن را می‌توان با تغییر سبک زندگی، کنترل استرس و دیگر موارد کاهش داد، افزایش سطح قند خون به صورت کنترل نشده اثرات مضری بر همه اندام‌های بدن دارد و ممکن است عوارض جدی بر سلامت چشم‌ها، کلیه‌ها، اعصاب، قلب، کبد و رگ‌های خونی داشته باشد، در ادامه به بررسی روش‌های طبیعی برای کنترل سطح قند خون می‌پردازیم:

تغییر سبک زندگی

سبک زندگی بی‌تحرک مهمترین عامل ایجاد دیابت یا پیش دیابت است، افزایش فعالیت روزانه و فعال بودن در طول روز باعث کنترل سطح قند خون و کاهش خطر ابتلاء به دیابت می‌شود.

پیروی از رژیم غذایی سالم

مصرف کربوهیدرات اصلی‌ترین دلیل افزایش قند خون و همچنین نوسانات قندی است، توصیه شده است که به منظور پیشگیری از ابتلاء به بیماری دیابت مصرف کربوهیدرات را محدود کنید و از کربوهیدرت‌های با شاخص گلیسمی کمتر استفاده کنید، نان، سیب‌زمینی و شرینی سرشار از کربوهیدرات است؛ بهتر است مصرف فیبر خود را افزایش دهید، زیرا به کاهش میزان گلوکز ناشی از مصرف کربوهیدرات کمک می‌کند؛ علاوه بر این، فیبر به کنترل وزن و پیشگیری از بروز بیماری‌های قلبی عروقی کمک می‌کند، حبوبات، غلات کامل و میوه‌ها منابع مناسبی از فیبر هستند.

داشتن فعالیت بدنی

ورزش نقش مهمی در بهبود سلامتی دارد، به استحکام عضلات و استخوان‌ها کمک می‌کند، تعادل را حفظ می‌کند، استرس را کاهش می‌دهد، حساسیت به انسولین را بهبود می‌بخشد، باعث کاهش وزن می‏‌شود، همه این موارد به کنترل قند خون کمک می‌کند.

نوشیدن آب کافی

افراد باید به میزان کافی آب بنوشند، هیدراته شدن بدن به کنترل قند خون کمک می‌کند، البته میزان مصرف آب برای مبتلایان به بیماری‌های کلیوی یا قلبی باید با مشورت پزشک متخصص تعیین شود.

کاهش استرس

استرس خطر بروز بیماری‌هایی مانند دیابت، بیماری قلبی و اختلالات روانی را افزایش می‌دهد، توصیه شده است با کاهش استرس از طریق یوگا، مدیتیشن، پیاده‌روی، گوش دادن به موسیقی، نقاشی کردن و کمک به دیگر سطح قند خون را کنترل کنید.

داشتن خواب کافی

کمبود خواب ریتم شبانه‌روزی را تغییر می‌دهد و منجر به استرس و همچنین بیماری‌های مزمن مانند دیابت، چاقی و بیماری‌های قلبی می‏‌شود، بنابراین توصیه شده است هفت تا هشت ساعت خواب شبانه داشته باشید؛ به منظور داشتن خواب باکیفیت از نگاه کردن به نمایشگرها قبل از خواب دوری کنید، در یک محیط تاریک و آرام بخوابید و سر ساعت مشخصی بخوابید و بیدار شوید.

رسیدن به وزن ایده‌آل

حفظ وزن ایده‌آل خطر بروز بیماری‌های مزمن مانند دیابت، چاقی، بیماری‌های قلبی و سرطان را کاهش می‌دهد؛ همچنین، می‌تواند به کنترل قند خون کمک کند، حساسیت به انسولین را بهبود ببخشد و خطر بروز دیابت را کاهش دهد.

کد خبر 749919

دیگر خبرها

  • گریه ناگهانی آقای خواننده در هنگام اجرای آهنگ در کنسرت | فیلم
  • چگونه سطح قند خون را به طور طبیعی کنترل کنیم؟
  • افزایش ۶ سال به طول عمر با این سبک زندگی
  • دیدنی های امروز؛ از موج گرما در شرق و جنوب آسیا تا وضعیت رفح
  • اتصال «ائل داغی» به «آجی چای» در تبریز
  • لحظه وحشتناک ریزش قبر در هنگام خاکسپاری
  • مبارزه با موش‌های پایتخت در آستانه فصل گرما زودتر آغاز شود
  • ببینید | لحظه دلهره آور ریزش قبر در هنگام خاکسپاری
  • ببینید | ترس و وحشت یک گربه هنگام تماشای انیمیشن تام و جری
  • ببینید | سلفی هنگام سقوط وحشتناک با پاراموتور!