Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@22:41:09 GMT

خاطراتی از زندگی شهید مدنی در همدان

تاریخ انتشار: ۱۶ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۳۶۴۰۲

خاطراتی از زندگی شهید مدنی در همدان

ایسنا/همدان ابعاد اجتماعی، سیاسی و علمی شهید مدنی فقط منحصر به برخوردهای ایشان در همدان نیست بلکه ایشان در نهضت انقلاب اسلامی و پیروزی آن نیز به‌طور شاخصی تأثیرگذار بودند.

به گزارش ایسنا، محمود مسگریان از بازاریان قدیمی همدان است که سبقه طولانی در عرصه‌های مختلف فرهنگی و اجتماعی دارد. هم اکنون عنوان رئیس شورای شهر همدان به او اختصاص یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی دوران جوانی خود را با آیت‌الله شهید مدنی سپری کرده و حرف‌های گفتنی بسیاری از او دارد که برای مخاطبان جالب خواهد بود.

شخصیت شهید مدنی را چگونه شناختید؟

یکی از ویژگی‌های اعتقادی آیت‌الله مدنی(ره) مبارزه با خرافات بود. در سال‌های انقلاب شایعه شد که عکس امام(ره) در ماه دیده ‌شده است. همه مردم اشتیاق داشتندکه به یک ‌شکلی قرص ماه را ببینند تا بتوانند عکس امام(ره) را مشاهده کنند. ایشان به‌شدت با این مسئله مخالفت و مبارزه کردند و در واقع اعتقادات مردم از این خرافه را تطهیر کردند.

وقتی شهید مدنی در همدان بودند ما یک برداشت‌هایی از رفتار و برخورد اجتماعی و علمی ایشان داشتم، هنگامی‌که به قم مهاجرت کردم نیز مطالب دیگری درباره ابعاد شخصیتی ایشان به دست آوردم و در آخر نیز که توفیق حضور در عراق و شهر نجف را پیدا کردم متوجه مطالب دیگری درباره شخصیت ایشان شدم که خیلی وسیع‌تر از شناخت ما نسبت به تأثیرات اجتماعی و سیاسی ایشان بود.

نقش شهید مدنی در استقبال از امام(ره) در نجف اشرف و در آن برهه، بسیار حساس و مهم بود. آن زمان علمای بزرگی در این شهر زندگی می‌کردند و هدف از تبعید مرحوم امام(ره) به نجف نیز این بود که ایشان را در موقعیتی پایین‌تر از علمای دیگر قرار دهند اما ما می‌بینیم به‌طور عجیبی ایشان در نجف رشد می‌کنند و مهم‌تر اینکه مطرح می‌شوند.

بین اهل فضل و حوزه‌های علمیه، عمده‌ترین اقدام در پشتیبانی از حرکت امام(ره)، استقبال بی‌نظیر شهید مدنی بود.

شهید مدنی آن زمان جایگاه بسیار ویژه‌ای داشتند به‌عنوان‌مثال وقتی آقای خویی نمی‌توانست برای اقامه نماز جماعت حاضر شود شهید مدنی به‌جای ایشان نماز را اقامه می‌کردند. داشتن چنین جایگاهی در حوزه‌های علمیه بسیار مهم است.

شهید مدنی هنگامی‌که امام(ره) به نجف تبعید می‌شوند تمام مجالس درسشان را ترک می‌کنند و به همراه آیت‌الله راستین کاشانی در درس حضرت امام (ره) حاضر می‌شوند. هرچند اطرافیان مراجع دیگر از این حرکات زیاد خوشحال نبودند. ایشان فردی بودند که به‌عنوان یک مدرس با این محبوبیت و خصوصیات موقعیت خود را متزلزل می‌کند، به درس امام(ره) می‌آید و آنچه توان داشته در تقویت و مرجعیت امام(ره) به کار می‌گیرد. البته این کارها را به همراه آیت‌الله راستین کاشانی انجام داده‌اند.

شهید مدنی در پیروزی انقلاب اسلامی چه نقشی داشت؟

 ابعاد اجتماعی، سیاسی و علمی شهید مدنی فقط منحصر به برخوردهای ایشان در همدان نیست بلکه ایشان در نهضت انقلاب اسلامی و پیروزی آن نیز به‌طور شاخصی تأثیرگذار بودند.

استقبال از شهید مدنی در همدان، یک حرکت تاریخی بزرگ و تأثیرگذار در تقویت انقلاب اسلامی بود. ایشان محور انقلاب در همدان شدند. اعمال و رفتار ایشان بسیار جاذب بود و نشان می‌داد که ایشان یک جامعه‌شناس به‌تمام‌معنا هستند چراکه در مواجهه با هرکس به اقتضای خودش و شخصیت او رفتار می‌کرد.

برای مثال پیش از پیروزی انقلاب ما مشکل سوخت داشتیم به همین دلیل ایشان از روشن کردن بخاری امتناع کرده و با لباس گرم و پوستینی که روی شانه‌اش بود خود را گرم نگه می‌داشت. وقتی ما منزل ایشان می‌رفتیم می‌دیدیم که ایشان از وسایل گرمایشی استفاده نمی‌کنند چراکه با مردم همراه بودند.

در زمان مقابله با لشگری که از کرمانشاه راهی تهران بود تا انقلابیون را سرکوب کند، شهید مدنی با دست‌خالی و مردمی که به دنبال ایشان حرکت کردند در مقابل آن‌ها ایستاد. این موضوع یک خاطره بسیار ارزنده نه درباره همدان بلکه در کل نهضت انقلاب اسلامی است.

 برایمان از خاطرات به یادمانی از شهید مدنی بگویید.

رسیدگی به محرومان دغدغه شهید مدنی بود. ما تا یک سال و نیم پس از پیروزی انقلاب اسلامی مشکل تأمین دارو و درمان داشتیم. به همین دلیل اقدام به تأسیس داروخانه در میدان امام(ره) و ابتدای خیابان باباطاهر کردیم. وقتی ایشان برای افتتاح تشریف آوردند متوجه شدند افرادی که بیمار بوده و به داروخانه مراجعه کردند علاوه بر بیماری، با مشکل فقر نیز روبه‌رو هستند. بنابراین به ما می‌گفتند" شما باید همیشه این مسئله را در نظر داشته و خودتان را به‌جای کسی بگذارید که بیمار است و به دلیل محرومیت قادر به تأمین دارو نیست پس باید به آن‌ها توجه و رسیدگی بیشتری کنید".

از شرکت شهید مدنی در نخستین اردوی دانش‌آموزی بگویید.

ما یک باغ در منطقه اعتمادیه همدان داشتیم. آن زمان من مسئولیت کمیته امداد را بر عهده داشتم. بنابراین آنجا رفته و این مکان را تبدیل به اردوگاهی برای جنگ‌زدگان کردم. یک روز از  وزارت کشور آمده و گفتند اینجا به دلیل آب و هوایی که همدان دارد مناسب پذیرایی از جنگ‌زدگان نیست. ما در این مکان هزینه‌هایی کرده بودیم بنابراین با کمک برخی دوستان مانند دکتر کی‌نژاد و دکتر پروین تصمیم گرفتیم از این مرکز برای برگزاری اردوهای دانش‌آموزی استفاده کنیم.

این موضوع در جلسه‌ای با عنوان جلسه نهادها مطرح و تصویب شد. یعنی اولین اردوگاه دانش‌آموزی همدان در آن منطقه تشکیل و مورد بهره‌برداری قرار گرفت.  اولین اردوی دانش‌آموزی(همدان) در سال ۵۹ در همدان برگزار شد. در این اردو افراد فعالی مانند سید کاظم حجازی نیز  حضور داشتند.

شهید مدنی (ره) از برگزاری این اردوی دانش‌آموزی مطلع شده و برای برقراری ارتباط با دانش‌آموزان به اردوگاه آمدند. همان‌طور که آقای سیدحسن حسینی گفتند: شهید مدنی خود را به جمع جوانان وارد کردند. همین ارتباط ایشان با جوانان در کل کشور اثرگذار بود.

ماجرای نصیحت و درس اخلاق ایشان در بین ائمه جماعات نیز زبانزد بود و عزیزانی که از موضوع مطلع هستند می‌دادند که چقدر کلام ایشان نه‌فقط در بین مردم که در بین علما نیز تأثیرگذار بود. این مباحث در واقع حکایت از اخلاص و نیت پاک ایشان دارد که در ابتدای سخنانم به آن‌ها اشاره کردم.

شهید مدنی هر کاری که انجام می‌دادند فقط برای رضای خدا بود. اقدامات اجتماعی ایشان در آذرشهر و دیگر شهرها سبب شده بود کارهایشان در انقلاب اسلامی، در شهرها و حتی در حوزه علمیه نجف اثرگذار باشد. ایشان هر شخصی و هر صنفی را به اقتضای وضعیت خودشان تکریم و حرمتشان را حفظ می‌کردند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری شهید مدنی انقلاب اسلامی شهید مدنی دانش آموزی آیت الله امام ره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۳۶۴۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دوست داشت گمنام باشد و حالا یک قطعه پلاک از او باقی مانده

روز گذشته بود که خبر شناسایی پیکر مطهر شهید جواد مراثی از رزمندگان لشکر مقدس ۱۴ امام حسین(ع) منتشر شد و بر این اساس از طریق پلاک هویت شناسایی و انتظار ۴۲ ساله خانواده این شهید پایان یافت.

به گزارش خبرگزاری ایمنا،روز گذشته بود که خبر شناسایی پیکر مطهر شهید جواد مراثی از رزمندگان لشکر مقدس ۱۴ امام حسین (ع) منتشر شد و بر این اساس از طریق پلاک هویت شناسایی و انتظار ۴۲ ساله خانواده این شهید پایان یافت.

خبر شناسایی پیکر مطهر این شهید والامقام عصر روز گذشته توسط جمعی از فرماندهان نظامی و مدیران شهری به خانواده وی اعلام شد.

شهید مراثی سال ۱۳۳۸ در اصفهان متولد شد و سرانجام در تاریخ ۱ اسفندماه سال ۱۳۶۰ در چذابه به شهادت رسید و پیکر مطهرش بازنگشت.

متن وصیت‌نامه این شهید نیز به شرح زیر است:

متن وصیت‌نامه شهید تازه تفحص شده، شهید جواد مراثی به شرح ذیل است:

«بسم الله الرحمن الرحیم

ربنا افرغ علینا مر او تَبَتْ أَقْدَامَنَا وَانصُرْنَا عَلَی الْقَوْمِ الْکَافِرِینَ

قبل از هر چیز درود به رهبر و بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران امام خمینی و سلام بر شهدان اسلام از کربلای حسین تا کربلای خمینی.

اکنون که به آرزوی قلبی خودم رسیدم و تسلیم دست نشانده‌ی آمریکا جنایتکار یعنی صدام بعثی آن مزدور عراقی نشدم خدا را شکر می‌کنم و امیدوارم خداوند این قربانی بسیار ناچیز را از خانواده‌ی ما قبول کند.

ان‌شاءالله، پدرم و مادرم خبر شهادت پسرتان جواد را شنیدید امید دارم از خبر شب عروسیم برایتان شادتر باشد به خدا قسم این را از ته قلبم

به شما می‌گویم امیدوارم مشتی باشد بر دهن دشمنان خارج و منافقین داخل و به خدا راضی نیستم برای گربه کنید چون گریه شما شاید باعث شاد شدن دشمنان اسلام و انقلاب شود و از خدای بزرگ می‌خواهم که شماها با صبر انقلابی خود ندای شهدا را به گوش ابرقدرت‌های ظالم و ستمگر برسانید و پیام‌آور خون آن‌ها شما باشید که خدای نکرده انقلاب ما باز دست آن ظالمان جهانخوار نیافتد البته تا این ملت رنج دیده و شهید داده هستند خواب بازگشت این انقلاب را باید ببینند.

پدر و مادر عزیزم من از شما چگونه تشکر کنم که مانع از رفتنم به این راه مقدس و اسلامی نشدید و مرا با کمک خدای بزرگ یاری کردید تا قدمی اگر قبول باشد نزد الله برای اسلام و قرآن و میهن عزیزم بردارم و امیدوارم در روز رستاخیز اگر لیاقت شهیدی از شهیدان خدا در من باشد بتوانم جبران این همه لطفی که در حق من کردید را بکنم. ان‌شاءالله.

دیگر این که شماها را به خون شهدا قسم اگر این حسین زمان یعنی امام عزیزمان خمینی بزرگ را تنها بگذارید و او را یاری نکنید که در روز قیامت این شهدا هستند که جلوی شماها را می‌گیرند و از شماها شکایت می‌کنند.

در پایان پیروزی اسلام و مسلمین و طول عمر رهبر انقلاب امام خمینی و صبر و بردباری برای خانواده شهدا و شفای مجروحین و معلولین و پایداری دولت جمهوری اسلامی ایران را از خدای منّان خواستادم. والسلام»

در ادامه نیز تصاویری از این مادر شهید را مشاهده می‌کنید:

کد خبر 749589

دیگر خبرها

  • شهید مطهری از معماران بنای فکری انقلاب اسلامی بود
  • شهید مطهری از معماران انقلاب اسلامی بود
  • گرامیداشت هفته عقیدتی سیاسی سپاه در حرم بانوی کرامت
  • پیکر مطهر شهید ۲۵ ساله پس از ۳۸ سال شناسایی شد
  • دوست داشت گمنام باشد و حالا یک قطعه پلاک از او باقی مانده است
  • دوست داشت گمنام باشد و حالا یک قطعه پلاک از او باقی مانده
  • معلمی که امام خمینی(ره) خطبه عقدش را خواند
  • شلیک به مغز انقلاب اسلامی
  • یادواره‌های شهدا، دشمن‌ستیزی را در دلها زنده نگه می‌دارد
  • حاجی‌صادقی: دنیا در برابر عملیات وعده صادق کم آورد