Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک نویسنده کتاب گفت: سرانه مطالعه در کشور ما بسیار محدود و این امر در رکود بازار نشر نیز اثری مستقیم دارد.

حسین گلدوست در گفت‌وگو با خبرگزاری میزان پیرامون تاثیر تسهیلات و در نظر گرفته شده و تعرفه فرهنگی برای حوزه نشر گفت: صنعت نشر به خاطر چالش‌های متعدد خصوصا در حوزه اقتصادی با بحران‌های بزرگی روبرو شده و هر چه زمان می‌گذرد مشکلات  بیشتر می‌شود چنانچه تسهیلات خصوصا ارائه کاغذ دولتی انجام شود شاهد بهبود شرایط نشر خواهیم بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در همین راستا ادامه داد: بزرگترین و مهمترین چالش کمبود و گرانی قیمت کاغذ در حوزه نشر است گفت‌وگو‌های من با ناشران بزرگ مانند انتشارات امیرکبیر نشان می‌دهد که کتاب‌های ارزنده وجود دارند که در نوبت چاپ قرار گرفته‌اند، ولی به دلیل عدم وجود شرایط و کاغذ کافی هنوز منتشر نشده اند.

گلدوست در همین راستا ابراز کرد: تزریق کاغذ به ناشران می‌تواند آنان را برای مدتی پابرجا نگهدارد و جانی دوبار به حوزه نشر دهد، اما باید در نظر داشته باشیم که ارائه کاغذ دولتی نیز برای مدتی تاثیرگذار خواهد بود به عبارت دیگر همانند یک چسب زخم عمل خواهد کرد و برای حل مشکل اصلی باید تدابیر راه گشا در نظر داشت. وجود کارخانه‌های کاغذ سازی و استفاده از ظرفیت‌های آنان قیمت این کالای استراتژیک را در بازار نشر تخت تاثیر قرار داده و در عین حال پشتوانه‌ای برای تامین کاغذ داخلی محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید: برای مطالعه معرفى آخرین كتب منتشر شده اینجا کلیک کنید

وی با اشاره به بازار عرضه و تقاضا تاکید کرد: تا زمانی که بازار عرضه و تقاضا برای کتاب در حالت تعادل قرار نگیرد ما شاهد نوسانات قیمت کاغذ و حتی در برخی موارد کمبود این کالا در عرصه نشر خواهیم بود لذا لزوم توجه به فراهم کردن فضای مناسب جهت تولید و تامین کاغذ مورد نیاز فرهنگ و نشر امری مهم بشمار می‌رود. صنعت نشر برای تولید فرهنگ و کتاب نیازمند فعالیت امن بدور از هر گونه نوسان کاغذ در بازار است.

این پژوهشگر پیرامون قیمت مواد اولیه در بازار بیان کرد: نشر از جمله صنعت‌هایی است که ثبات قیمت مواد اولیه آن در بازار نقش مهمی را بازی می‌کند آسودگی خیال ناشر در سرمایه گذاری و اطمینان از بازگشت سرمایه زمینه را برای فعالیت‌های فرهنگی باز خواهد کرد. ابعاد آرامش در حوزه نشر چرخه فعالیت در این صنعت را به گردش وادار می‌کند در این میان نویسنده نیز با طیب خاطر بیشتری اقدام به فعالیت و پژوهش کرده در نتیجه کتاب‌هایی که منتشر می‌شود از کیفیت بهتری بر خوردار خواهند بود.

گلدوست با اشاره به میزان آثار در حال تولید بیان کرد: محتوا‌ و آثار فراوانی از سوی نویسندگان تولید شده است که همچنان در نوبت چاپ قرار دارد اما چون کاغذ وجود ندارد و یا کاغذ مورد نیاز با قیمت بالا عرضه می‌شود منتشر نشده است به عبارت دیگر بسیاری از انتشاراتی‌ها عملا فعالیت‌های خود را متوقف کرده‌اند و این امر در دراز مدت تبعات بدی را برای فرهنگ به دنبال دارد.

وی در نظر گرفتن تعرفه برای ناشران را مناسب دانست و اظهار کرد: در شرایط فعلی هرگونه تسهیلاتی که بتواند کمکی به کتاب فروشی‌ها و ناشران باشد با اهمیت خواهد بود در عین حال خرید کاغذ با نرخ بازار آزاد یعنی همان ۶۰۰ هزار تومان نیز هزینه‌های فراوان و بسیاری به دنبال دارد که در پشت جلد قرار می‌گیرد و در نهایت این نویسنده و مخاطب هستند که بیشترین صدمات را متحمل می‌شوند بدین ترتیب باید گفت مشکلات اقتصادی سبب شده تا طی ماه‌های اخیر همچنان شاهد چاپ کتاب نباشیم.

نویسنده کتاب «ایستاده ام» پیرامون اهمیت مطالعه و نقش آن بر حوزه نشر تصریح کرد: سرانه مطالعه در کشور ما بسیار محدود و این امر در رکود بازار نشر نیز اثری مستقیم دارد از سوی دیگر تبلیغات لازم برای مطالعه کتاب انجام نمی‌شود رسانه‌های ما عموما به تبلیغ کالا‌های تجاری پرداخته و حرکتی در جهت ترویج کتاب ندارند این یک معضل بوده و در ادامه این روند مطالعه نیز جایگاه خود را به دست نمی‌آورد.

*** بخش خصوصی در تنش 

وی به حوزه تولید و توزیع کتاب اشاره و اظهار کرد: نشر دچار چرخه معیوب است متاسفانه نگاه برخی مسئولان ما به کتاب نیز کاملا سطحی نگرانه است آنان فراموش کرده‌اند که سرمایه گذاری در حوزه فرهنگ از مطالعه سر چشمه می‌گیرد و در نهایت به فرهنگ سازی منتهی خواهد شد، طی سال‌های اخیر عملا بخش خصوصی فرهنگی دچار تنش شده، اما بخش‌های دولتی شرایط بهتری را پشت سر می‌گذارند و همه این عوامل به علت افزایش قیمت کاغذ و مواد اولیه است.

گلدوست انتقادی به رویکرد مسئولان فرهنگی داشت و خاطرنشان کرد: متاسفانه توجه مسئولان به حوزه فرهنگ بسیار سطحی است آنان فرهنگ را یک کالای تشریفاتی و لوکس می‌دانند و برای آن تصمیم گیری می‌کنند در حالی که فرهنگ زیر بنایی برای جوامع محسوب می‌شود لذا اگر رفع موانع و مشکلات در دستور کار قرار بگیرد عملا شاهد قوت گرفتن فعالیت‌های حوزه فرهنگ خواهیم بود تغییر روحیه سبب می‌شود آنان یک قدم جلو‌تر بروند.

انتهای پیام/

برچسب ها: اخبار ادبیات معرفی کتاب

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اینجا اخبار ادبیات معرفی کتاب بازار نشر حوزه نشر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۳۶۴۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشتمین جشنواره ملی طنز و رسانه به ایستگاه پایانی رسید

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، مراسم اختتامیه هشتمین دوره جشنواره ملی طنز و رسانه «یادمان کیومرث صابری فومنی (گل آقا)» عصر امروز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت در شهر فومن زادگاه گل‌آقا برگزار شد.

در این مراسم که با اجرای رضا رفیع برگزار شد و این طنزپرداز برنامه را با ذکر خاطراتی از روز‌های پایانی حیات مرحوم صابری فومنی آغاز کرد، تعداد زیادی از چهره‌های هنری و مدیران فرهنگی استانی و ملی همچون رسول نجفیان، احمد عربانی، امید مهدی‌نژاد، فرشاد مهدی‌پور، مهدی رمضانی، مهدی عرفاتی، محمدرضا خوشرو اسدالله عباسی و... حضور داشتند.

فرامرز مرجانی فرماندار فومن به عنوان نخستین سخنران پشت تریبون ایستاد و در جایگاه میزبان این رویداد در سخنانی کوتاه به حاضران در جلسه خوش‌آمد گفت و سپس پیام تصویری محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای این رویداد به نمایش درآمد.

اسماعیلی در بخش‌هایی از سخنانش با اشاره به ارزش جایگاه طنز در جامعه ما گفت: طنز بیان واقعیت‌های تلخ جامعه به صورتی است که مخاطب را درگیر کند. طنزپرداز با خنده نشاندن روی لب آسیب را مطرح می‌کند. جامعه ما دچار مشکلات اقتصادی است و این جامعه را عبوس نشان می‌دهد و طنز می‌تواند اخم‌ها را از چهره جامعه باز می‌کند.

وی با اعلام این مسئله که طنز در ایران پس از گل‌آقا جایگاه خود را از دست داده دست، با انتقاد از مدیران رسانه‌ای وزارت ارشاد گفت: از تلاش دوستان معاونت رسانه‌ای در حوزه طنز راضی نیستم. باید از روزنامه نگاران این حوزه حمایت کنیم و تلاش کنیم به حوزه طنز به صورت جدی‌تر بپردازیم. این مسئله را به عنوان یک مطالبه مطرح می‌کنم و امیدوارم بتوانم گزارش‌های فصلی در راستای پیشرفت این حوزه در کشور داشته باشیم.

اسماعیلی در انتهای سخنانش گفت: ما در وزارت فرهنگ اماده پشتیبانی کامل از طنزپردازان و نویسندگان این حوزه است و از متخصصان این حوزه درخواست دارم که ما را برای ارتقای وضعیت فعلی یاری کنند.

در ادامه مراسم عباس حسین نژاد دبیر دو دوره اخیر جشنواره «طنزپهل»  پشت تریبون قرار گرفت و با ارائه آماری در مورد این رویداد گفت: امسال تعداد آثار رسیده از سال گذشته بسیار بیشتر بود و امسال ۱۱۲۹ اثر به جشنواره رسید و امروز از ۲۰ نفر این دوستان تقدیر می‌شود. سال گذشته ما برگزیده ای از استان گیلان داشتیم ولی امسال این اتفاق نیافتاد و گیلانی ها از نظر ارسال آثار در کل کشور در رتبه ششم قرار گرفت و تهرانی‌ها بیشترین آثار را ارسال کردند. امسال ۱۲۱ رسانه نیز در این رویداد شرکت کردند و در مجموع ۴۴۸ اثر از رسانه‌های رسمی و ۶۸۱ اثر از رسانه‌های شخصی به ما رسید. 

وی با اشاره به سخنان وزیر ارشاد و درخواست برای توجه بیشتر به طنز گفت: دفتر طنز حوزه هنری توافقاتی با معاونت مطبوعاتی داشت تا آموزش طنز نیز به آموزش‌های حوزه رسانه در کشور اضافه شود و امسال شاهد اجرای این طرح خواهیم بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • صابری فومنی طنز را با رعایت مرزهای اخلاقی وارد جریان رسانه‌ای کرد
  • هشتمین جشنواره ملی طنز و رسانه به ایستگاه پایانی رسید
  • دبیرکل کتابخانه‌ها:عدد دقیقی از سرانه مطالعه در کشور نداریم!
  • بودجه فرهنگی ایران نصف شاخص بین‌المللی است / موازی‌کاری فرهنگی داریم!
  • فرهنگ خیر و احسان ایرانی در حوزه برون‌مرزی ترویج می‌شود
  • اتفاق جالب در لیگ دسته 3 اسپانیا؛ تاثیر مستقیم مربی دروازه بان ها روی گل تساوی! / فیلم
  • آیت الله مکارم شیرازی: مردم از گرانی، فوق العاده رنج می‌برند
  • ارتقای فرهنگ و سواد سلامت از اولویت‌های حوزه بهداشت است
  • ۱۶۰ میلیون نفر سالانه قربانی بیماری‌های ناشی از کار می‌شوند | راهکارهای ارتقاء فرهنگ ایمنی در محل کار
  • نحوه تاثیر آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ