Web Analytics Made Easy - Statcounter

چند روز دیگر از کارت دیجیتال داخلی واکسن رونمایی می‌شود، شهروندان با این کارت می‌توانند بسیاری از محدودیت‌های داخلی را حذف کند یا حداقل کاهش دهد.

خبرگزاری میزان - روزنامه همشهری نوشت: با شیوع ویروس کرونا در سراسر جهان، ازجمله ایران، محدودیت‌های بسیاری از سوی دولت‌ها اعمال شد. اگرچه هدف این محدودیت‌ها کنترل گسترش بیماری و حفظ جان مردم بود، اما مشکلات بسیاری برای مردم ایجاد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بسیاری از کسب‌وکار‌ها به ناگزیر تعطیل یا محدود شدند و امور روزمره مردم، مانند کار‌های اداری با اختلال مواجه شد. در مواقعی که شاهد اوج‌گیری بیماری بودیم، حتی تردد‌های بین‌شهری ممنوع یا محدود شد. این وضعیت ادامه داشت تا اینکه به‌تدریج واکسن‌ها مجوز استفاده اضطراری دریافت کردند و روند واکسیناسیون آغاز شد.

دولت‌ها هم برای اینکه بتوانند از این محدودیت‌ها بکاهند، به فکر صدور مجوز، ازجمله گذرنامه واکسیناسیون و کارت بین‌المللی واکسن برای افرادی افتادند که واکسینه شده بودند. کشور ما هم بعد از اینکه توانست تعداد افراد واکسینه شده کامل را به میزان قابل‌قبولی برساند، تصمیم به صدور کارت دیجیتال واکسن گرفت. اکنون صدور کارت دیجیتال واکسن برای سفر به خارج از کشور فراهم شده و به‌زودی کارت داخلی هم آماده عرضه می‌شود.

کیوآر کد برای دسترسی به کارت

علی شریفی‌زارچی، سرپرست مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت در گفتگو با همشهری در مورد فرایند صدور کارت دیجیتال برای کسانی که طی ۲ هفته آینده قصد سفر به خارج از کشور را دارند، می‌گوید: «آن دسته از افرادی که هر دو دوز را تزریق کرده‌اند، پس از مراجعه به سایت vcr.salamat.gov.ir اطلاعات شخصی خود را که شامل کدملی، شماره موبایل (سیم‌کارت باید به نام متقاضی باشد)، نام و نام‌خانوادگی و شماره گذرنامه است، ثبت و تأیید کنند.»

به‌گفته شریفی‌زارچی «آن‌ها پس از این کار یک پیامک دریافت می‌کنند که آدرس شماره کارت برای آن‌ها ارسال شده است. اگر افراد روی این لینک کلیک کنند، یک صفحه برای آن‌ها نمایش داده می‌شود که درواقع همان کارت واکسن دیجیتال است.» اطلاعات کارت دیجیتال واکسن شامل اطلاعات هویتی افراد و اطلاعات واکسن تزریق شده (نوع واکسن، تولیدکننده واکسن، تاریخ تزریق نوبت اول و نوبت دوم و کشور تزریق‌کننده، یعنی ایران) است. شریفی‌زارچی با اشاره به اینکه این کارت همچنین دارای یک «کیوآر کد» است، ادامه می‌دهد: «هر کس کیوآر کد را با گوشی خود اسکن کند، همان صفحه (کارت دیجیتال) روی گوشی او نمایش داده می‌شود.»

دسترسی سریع به کارت

همچنین این امکان فراهم شده است که متقاضیان با کلیک کردن روی دکمه پی‌دی‌اف، نسخه‌ای از کارت دیجیتال واکسن را به‌صورت فایل پی‌دی‌اف در اختیار داشته باشند. سرپرست مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت مزیت فایل پی‌دی‌اف را دسترسی سریع به کارت می‌داند؛ چراکه در گیت‌های بررسی گذرنامه، مأمور مربوطه می‌تواند کیوآر کد را از همین فایل پی‌دی‌اف اسکن کند تا به صفحه اصلی کارت دسترسی داشته باشد؛ بنابراین، امکان جعل کارت دیجیتال واکسن وجود ندارد. شریفی‌زارچی با اشاره به اینکه این کارت به زبان انگلیسی است، می‌گوید: «به این ترتیب فرایند صحت‌سنجی از سوی مأموران گذرنامه گیت‌های خارجی به سرعت طی می‌شود و مأمور متوجه می‌شود که کارت از طرف وزارت بهداشت ایران صادر شده است.»

محدودیت‌ها رفع می‌شود؟

سرپرست مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت در مورد رفع محدودیت‌های درون‌شهری با صدور کارت دیجیتال داخلی می‌گوید: «قوانین مرتبط با رفع محدودیت‌های درون‌شهری و برون‌شهری به‌زودی اطلاع‌رسانی می‌شود. این موضوع بر‌عهده ستاد ملی کروناست و قانونگذاری و تصمیم‌گیری در مورد شرایط و نحوه استفاده از کارت دیجیتال واکسن داخلی از سوی این ستاد صورت می‌گیرد و اجرای فنی آن هم بر‌عهده مرکز مدیریت فناوری اطلاعات وزارت بهداشت است.»

صدور کارت داخلی تا چند روز دیگر

با این حال، ضرورت کارتی مشابه کارت دیجیتال بین‌المللی برای کاربرد‌های داخلی هم احساس می‌شود. درصورتی که چنین کارتی برای استفاده شهروندان عرضه شود، می‌تواند بسیاری از محدودیت‌های داخلی را حذف کند یا حداقل کاهش دهد. شریفی‌زارچی در این مورد می‌گوید: «ما زیرساخت‌های فنی برای صدور کارت دیجیتال داخلی واکسن را فراهم کرده‌ایم که تا چند روز دیگر از این کارت رونمایی خواهد شد.» شریفی‌زارچی با اشاره به اینکه ما همین الان هم می‌توانیم کارت فارسی را صادر کنیم، می‌گوید: «چند مورد مرتبط با پشتیبانی فنی باقی مانده که در حال توسعه آن هستیم؛ مثلا بعضی افراد در مراجعه به مراکز واکسیناسیون، به هر دلیلی مانند قطعی برق، نامشان در یک لیست کاغذی ثبت شده که در حال برطرف کردن چنین مواردی هستیم.»

بیشتر بخوانید: تا پایان ماه آینده، بخش عمده‌ای از واکسیناسیون عمومی در کشور انجام می‌شود

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

برچسب ها: واکسن کرونا ویروس کرونا

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: واکسن کرونا ویروس کرونا فناوری اطلاعات وزارت بهداشت کارت دیجیتال واکسن صدور کارت دیجیتال مرکز مدیریت شریفی زارچی محدودیت ها کیوآر کد پی دی اف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۳۶۴۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال

به گزارش همشهری آنلاین،‌ کوویشیلد را این شرکت بریتانیایی‌ـ‌سوئدی با همکاری دانشگاه آکسفورد بریتانیا ساخت و موسسه سرم هند تولید کرد. این واکسن در سطح گسترده‌ای در بیش از ۱۵۰ کشور، از جمله بریتانیا و هند، تزریق شد.

یافته‌های برخی پژوهش‌های انجام‌شده در دوره همه‌گیری نشان می‌داد که این واکسن در محافظت مقابل ویروس کرونای جدید بین ۶۰ تا ۸۰ درصد موثر است.

با وجود این، یافته‌های پژوهش‌های بعدی نشان داده که کوویشیلد ممکن است در برخی افراد باعث ایجاد لخته خون شود، که شاید مرگبار باشد.

یک شکایت جمعی در بریتانیا ثبت شده و این ادعا را مطرح کرده است که این واکسن به مرگ و آسیب‌دیدگی‌های شدید منجر شده و در پی دریافت غرامت تا ۱۰۰ میلیون پوند برای حدود ۵۰ قربانی است.

احتمال لختگی خون در بیماران کرونا بسیار بالاتر از دریافت کنندگان واکسن است

در حالی که آسترازنکا این ادعاها را رد می‌کند، برای اولین بار در یکی از مدارک دادگاه تایید کرده است که این واکسن «در موارد بسیار نادر، باعث تی‌تی‌اس (TTS)» یا سندرم ترومبوز همراه با ترومبوسیتوپنی می‌شود، که مشخصه‌اش ایجاد لخته خون و تعداد پایین پلاکت خون در انسان است.

به گزارش نشریه تلگراف، این شرکت در فوریه سال جاری در مدارک دادگاه گفته است: «تایید می‌شود که واکسن آز [آسترازنکا] می‌تواند، در موارد بسیار نادر، سبب تی‌تی‌اس شود. مکانیسم عامل این مسئله هنوز مشخص نیست.»

منبع: نورنیوز

کد خبر 848429 برچسب‌ها خبر مهم كرونا در ايران واکسن کرونا

دیگر خبرها

  • واکسن سرخک و سرخجه بدون درد از راه رسید
  • اعتراف آسترازنکا: لخته شدن خون و کاهش پلاکت خون!
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • ناکامی متا در مقابله با اطلاعات نادرست پیش از انتخابات
  • اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال
  • تاکید پدافندغیرعامل بر ضرورت ارتقا امنیت پیام‌رسان‌های داخلی
  • تاکید پدافند غیر عامل بر ضرورت ارتقای امنیت پیام‌رسان‌های داخلی
  • تاکید پدافندغیرعامل بر ضرورت ارتقای امنیت پیام‌رسان‌های داخلی
  • اعتراف «آسترازنکا» درباره عوارض جانبی واکسن
  • جزییات استفاده از اولین واکسن سرطان