Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@16:38:05 GMT

کشت چغندر قند به روش کیسه نشاء در مزارع شهرستان جغتای

تاریخ انتشار: ۱۶ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۳۶۵۴۴

کشت چغندر قند به روش کیسه نشاء در مزارع شهرستان جغتای

ایسنا/خراسان رضوی مدیر جهاد کشاورزی جغتای از کشت چغندر قند به روش کیسه نشاء در مزارع این شهرستان برای اولین بار در کشور خبر داد.

خلیل شایستگان کشت چغندر به صورت نشاء کاری را یکی از راهکارها برای ارتقاء میزان تولید و کاهش هزینه و مصرف آب اعلام کرد و گفت: کشت نشاء با توجه به ویژگی‌هایی چون صرفه‌جویی چشمگیر در مصرف آب و افزایش بهره وری به دلیل کاهش میزان تهدیدات و خسارات با انجام مراقبت‌ها و کنترل‌های لازم، یکی از مهمترین راه‌ها و گزینه‌های موجود در شیوه کشت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: با استفاده از سامانه کشت نشائی در تولید چغندر قند مصرف نهاده‌های تولید از جمله آب، سموم دفع آفات گیاهی، علف کش‌های شیمیایی، عناصر غذایی و بذر مصرفی نیز به میزان قابل توجهی کاهش می‌یابد.

شایستگان افزود: کشت چغندر به روش نشاء البته معایبی هم دارد. درصد پایین گیرایی چغندر پس از انتقال به عرصه به دلیل وارد شدن صدمه به ریشه گیاه و عمق کم سینی‌های نشاء که باعث توقف رشد ریشه اصلی چغندر می‌شود، ظهور ریشه‌های فرعی و کاهش عیار آن از مهمترین مشکلات این روش هستند. به همین دلیل کشت چغندر به روش نشاء که در سینی‌های نشاء کشت می‌شود با استقبال زیاد کشاورزان همراه نشده است.

مسئول ترویج و آموزش جهاد کشاورزی شهرستان جغتای نیز گفت: امسال برای اولین بار در کشور یک کشاورز پیشرو شهرستان پس از آزمایش روش‌های مختلف کشت چغندر به روش نشاء، بالاخره شیوه کشت نشاء چغندر در کیسه‌های پارچه‌ای را ابداع و عملی کرده است.

سمانه ترابی توضیح داد: کشاورز پیشرو حمیدرضا شیردل با کشت چغندر قند در کیسه‌های نازک پارچه‌ای با عمق زیاد، در خزانه و انتقال نشاءها پس از گذشت ۲۰ روز به مزرعه با مساحت ۲۰۰۰ متر، توانسته است در مرحله واکاری (انتقال گیاه به مزرعه) گیرایی آن را تا ۹۵ درصد افزایش دهد.

وی اظهار کرد: حذف هزینه وجین، کاهش نوبت آبیاری، زمان مناسب آبیاری (پس از اتمام آبیاری غلات)، استفاده از کیسه‌های بلند جهت رشد کامل ریشه اصلی (و عدم ظهور ریشه فرعی) و افزایش گیرایی در مرحله واکاری را از مهمترین مزایای این روش و افزایش هزینه نیروی کار (کشت بذر در کیسه و کشت نشاء در مزرعه) در مقایسه با روش کشت نشاء در سینی از معایب این روش است.

بر اساس اعلام روابط عمومی جهاد کشاورزی شهرستان جغتای مسئول ترویج و آموزش جهاد کشاورزی این شهرستان گفت: برداشت محصول چغندر در این روش توسط ادوات کشاورزی صورت می‌گیرد و در صورت داشتن عملکرد و بهره وری مناسب و به­ صرفه بودن کشت این محصول در سال جاری، ترویج این روش بین کشاورزان شهرستان جغتای در دستور کار قرار خواهد گرفت؛ چراکه استفاده از این روش در سال‌هایی که با کاهش بارندگی همراه است می تواند راهکار مناسبی برای مقابله با خشکسالی و تنش‌های زراعی باشد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی شهرستانها چغندرقند شهرستان جغتای شهرستان جغتای جهاد کشاورزی کشت چغندر چغندر قند کشت نشاء

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۳۶۵۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش بینی خرید ۹۰ هزار تن گندم از مزارع باوی

به گزارش خبرنگار مهر، محسن البرزی عصر امروز شنبه در گفت‌وگویی رسانه‌ای بیان کرد: از زمان آغاز خرید گندم در شهرستان باوی تاکنون ۱۳ هزار تن از کشاورزان خریداری شده است.

فرماندار باوی افزود: همچنین در مدت شده ۳۰۰ تن کلزا از کلزاکاران شهرستان باوی خریداری شده است.

وی خبر داد: پیش بینی شده امسال ۹۰ هزار تن گندم از کشاورزان شهرستان باوی خریداری شود.

کد خبر 6090288

دیگر خبرها

  • هشدار نارنجی هواشناسی برای کرمانشاه
  • آغاز برداشت خوشه‌های طلایی از مزارع کازرون از فردا
  • حال خوش تالاب های کانی برازان و قوپی باباعلی مهاباد
  • ۴۰ هزار تن گندم در استان بوشهر برداشت می‌شود
  • کشت مکانیزه ۷۵ درصد از اراضی شالیزاری شفت
  • برداشت ۱۵ هزار تن گندم از مزارع استان بوشهر
  • برداشت حدود ۹۰ هزار تن چغندر قند از مزارع خوزستان
  • پیش بینی خرید ۹۰ هزار تن گندم از مزارع باوی
  • مبارزه بیولوژیک با آفات، در مزارع دیم ایلام آغاز شد
  • پایش مزارع خرمشهر پژوهشگران