Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-02@12:44:37 GMT

مفهوم حومه نشینی و تاثیر آن بر زندگی شهری

تاریخ انتشار: ۱۶ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۳۶۶۸۲

مفهوم حومه نشینی و تاثیر آن بر زندگی شهری

دنیای امروز دنیای حومه‌نشینی است؛ اگرچه اغلب ما خود را شهرنشین می‌دانیم اما برای زندگی، کار و سایر فعالیت‌های روزمره به طور پیوسته در محیط‌هایی به رفت و آمد می‌پردازیم که در دسته شهرها به معنای واقعی کلمه جای نمی‌گیرد.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، بسیاری از منتقدان زندگی بشر در قرن بیست و یکم را زندگی حومه نشینی تصور کرده‌اند چرا که طی این دوران، انسان اگرچه ممکن است در مرکز شهر سکونت داشته باشد، اما به طور مداوم با حومه‌ها در ارتباط است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این رویداد جنبه‌های مختلف شهری نظیر زیرساخت، سبک زندگی بشر و حتی خانه‌سازی را تحت تأثیر قرار داده است و به نظر می‌رسد که در حال ایجاد تحولات عظیم در شهرنشینی است. تاکنون محققان زیادی به تحلیل اصطلاح حومه‌نشینی و تأثیر آن پرداخته و نوع مدیریت، زیرساخت‌ها و شیوه زندگی در آن را مورد بررسی قرار داده‌اند.

حومه نشینی به چه معنا است؟

محققان و متخصصان به مدت چندین دهه در تلاش بوده‌اند مفهوم حومه‌نشینی و ارتباط آن با شهر را شرح دهند اما تا کنون به تعریف واحدی از آن دست نیافته‌اند. مجموعه حومه‌های شهری که می‌توان آن را به عنوان جایگزینی برای حومه‌نشینی مورد استفاده قرار داد، شهر و حومه را با هم و در ارتباط با یکدیگر مورد توجه قرار می‌دهد. در زمان‌های قدیم، مردم آمریکای شمالی با نرده‌های سفیدرنگی دور تا دور خانه‌های خود را محصور می‌کردند تا مرز بین خود به عنوان شهرنشین را از محیط‌های اطراف که در زمره حومه قرار می‌گرفت جدا کنند.

همین رویداد بین حومه‌های اروپا نیز اتفاق افتاد و این مناطق واقعیت را در کنار تحول مفهومی به ویژه از زمان سقوط دیوار برلین در سال ۱۹۸۹ تجربه کرد. دیوار برلین، پرده‌ای آهنین و بسیار مرتفع بود که آلمان غربی و شرقی را از هم جدا می‌کرد، اما در سال ۱۹۸۹ فرو ریخت و به حکومت جمهوری دموکراتیک آلمان خاتمه داد.

زندگی در حومه‌های شهری

حومه‌های شهری فضاهایی پرشور به حساب می‌آید که از نظر ظاهری، ساختار و جمعیت با یکدیگر متفاوت است. رشد حومه‌ها از زمان‌های قدیم تا به امروز به رفت و آمد مردم شهر و فعالیت‌های اقتصادی آن‌ها بستگی داشته و به همین دلیل در نقاط مختلف جهان متفاوت بوده است. امروزه فرآیند حومه‌نشینی و ساخت خانه‌ها در اطراف شهرها به صورت زنجیره‌وار ادامه دارد و بر ساختار شهری نیز تأثیر گذاشته است. در نتیجه افزایش حومه‌های شهری، تراکم جمعیت شهرها افزایش یا کاهش یافته، تنوع مناطق شهری تغییر یافته و حتی وضعیت مالی مردم تحت تأثیر قرار گرفته شده است.

در بخش جنوبی کره خاکی، توسعه شهری در حومه‌ها به شیوه‌های مختلف صورت می‌گیرد؛ ممکن است این مناطق به صورت غیر رسمی دایر شود یا اینکه کامل تحت حاکمیت شهرهای اطراف خود قرار گیرد. در مورد سکونتگاه‌های غیررسمی می‌توان به مناطق حومه‌ای آفریقای جنوبی اشاره کرد حال آنکه حومه‌های ترکیه و چین از بهترین نمونه‌های سکونتگاه‌های رسمی جهان به شمار می‌رود.

آینده تحقیقات مربوط به حومه‌های شهری

تحقیقاتی که در زمینه حومه‌نشینی در سراسر دنیا انجام شده از این نظر به توافق رسیده است که پژوهشگران باید بسیار بیشتر از گذشته به تحلیل زندگی در حومه‌ها و تأثیر آن‌ها بر زندگی شهری بپردازند. این واقعیت بر هیچ کس پوشیده نیست که شهرهایی با بیشترین حومه نسبت به سایر نقاط دنیا از رویکردهای نوآورانه برای مدیریت زندگی روزمره خود بهره می‌برند. به عنوان مثال، دانشمندان آفریقایی، آسیایی و آمریکای لاتین نه تنها به طور مداوم تلاش می‌کنند حومه‌ها را در ارتباط با مناطق شهری تعریف کنند، بلکه به طور همزمان به نظریه‌پردازی در مورد این فرآیند به شیوه‌های جدید می‌پردازند.

محققان در اغلب نقاط دنیا استدلال کرده‌اند که ما هم‌اینک در سیاره‌ای به سر می‌بریم که در آن، حومه‌نشینی بر زندگی شهری اولویت دارد ضمن اینکه تمام جنبه‌های زندگی شهری و حومه در ارتباط مستقیم با یکدیگر قرار دارد.

کد خبر 520149

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شهرهای جهان کلانشهرهای جهان شهرنشینی چالش هاي شهرنشيني حومه نشینی حومه شهرها ترکیه آمریکای لاتین زندگی در حومه شهر آلمان شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق حومه های شهری حومه نشینی زندگی شهری حومه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۳۶۶۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عدالت آموزشی در مناطق شهری و روستایی گلستان مستقر شده است

به گزارش خبرنگار حوزه استان های خبرگزاری تقریب، «سید رضا نظری» در نشست خبری که به مناسبت هفته گرامیداشت مقام معلم برگزار شد، اظهار کرد: با اجرای این طرح و شناسایی مناطق کم برخوردار استان، عدالت آموزشی به دل مناطق روستایی و مناطق محروم شهری رفته است.
 
به گفته وی؛ قبلا اکثر کلاس های کنکور فقط در 2 شهر گرگان و گنبد کاووس دایر بودند؛ ولی با اجرای این طرح در مناطق بیشتری کلاس های کنکور برپا شده و باعث شد دانش آموزان مناطق روستایی در سال گذشته در آزمون کنکور سراسری بدرخشند.
 
مدیرکل آموزش و پرورش استان گلستان از اجرای 190 برنامه شاخص در هفته معلم امسال خبر داد و گفت: شعار امسال هفته معلم (12 لغایت 18 اردیبهشت ماه) «همه مدیون تو هستیم» نامگذاری شده است.
 
وی افزود: به صدا درآمدن به صورت نمادین زنگ سپاس معلم در مدرسه هاجر گرگان، غبارروبی گلزار شهدا، اعزام 50 نفر از معلمان استان به دیدار رهبر معظم انقلاب، تکریم و تجلیل از بازنشستگان منتخب، جشن ازدواج زوج های فرهنگی (استان مبدع این طرح در کشور بود)، برگزاری مسابقات ورزشی، پیاده روی خانوادگی، برگزاری یادواره شهدای معلم و دانش آموزی و تجلیل از مؤلفان و نویسندگان فرهنگی از مهمترین برنامه های این هفته است.
 
به گفته وی؛ سال گذشته معلم نمونه کشوری از استان انتخاب نشده بود؛ ولی امسال 2 نفر از معلمان استان از شهرهای مراوه تپه و آزادشهر که نشان از همت، تدین، انقلابی و توانمندی آنها داشت انتخاب شده و طی مراسمی تجلیل می شوند.
 
نظری با اعلام اینکه وجود 24 هزار معلم در استان نقش بسزایی در نظام تعلیم و تربیت ایفا می کنند، گفت: 420 هزار دانش آموز در مقاطع مختلف در 2 هزار و 600 مدرسه استان در حال تحصیل هستند.
 
وی ادامه داد: 53 هزار دانش آموز در مدارس غیردولتی تحصیل می کنند که کمک شایانی به آموزش و پرورش می کنند.
 
به گفته وی؛ 19 هزار دانش آموز در مناطق عشایری استان به صورت شبانه روزی تحصیل می کنند.
 
این مقام مسئول گلستانی با اذعان بر 2 برابر شدن فضای آموزشی استان نسبت به دولت قبلی، تصریح کرد: روزانه 822 میلیون تومان برای مدرسه سازی در استان هزینه می شود.
 
وی افزود: در سال گذشته هر 2 روز بیش از یک کلاس درس در سطح استان افتتاح و به بهره برداری رسیده است.
 
به گفته وی؛ در سفر نخست ریاست جمهوری به استان حدود 200 میلیارد تومان مصوبه برای آموزش و پرورش بود؛ ولی در سفر دوم این مقدار رشدی 5 برابر داشته است.
 
نظری از احیاء اردوگاه دانش آموزی در جزیره «آشوراده» بندرترکمن که سال ها رها شده بود خبر داد و گفت: رئیس جمهور در سفر دوم خود به استان طی بازدیدی که از این جزیره داشتند با اختصاص 30 میلیارد تومان دستور احیاء این اردوگاه را دادند.
 
وی ادامه داد: این اردوگاه پتانسیل تبدیل شدن به اردوگاه دانش آموزی به صورت کشوری را دارد و این امر نیازمند آوردن اتوبوس دریایی ویژه دانش آموزان است.
 
انتهای پیام/
 

دیگر خبرها

  • انتصابات جدید در مناطق یک و چهار همچنین سازمان مدیریت پسماند شهرداری ارومیه
  • نهادینه‌شدن باشگاه شهراندیشان در شهرداری و شهر اصفهان پیگیری می‌شود
  • روایتی از معلمی در مناطق محروم؛ از زندگی در کانکس تا حسرت نیاموخته‌ها
  • حفر و تجهیز ۳۷ حلقه چاه آب شرب طی سال گذشته در همدان
  • وضعیت زندگی مردم بعد از شکستن سد کنیا را ببینید | آمار قربانیان به ۱۲۰ نفر رسید
  • وضعیت زندگی مردم بعد از شکست سد را ببینید | آمار قربانیان به ۱۲۰ نفر رسید
  • مناطق حاشیه‌نشین️، بزرگترین مشکل شهر ارومیه است
  • تاثیر سامانه بارشی تا روز شنبه در خوزستان
  • بانگ کوچ، طنین زندگی در طبیعت پرسخاوت لرستان
  • عدالت آموزشی در مناطق شهری و روستایی گلستان مستقر شده است