Web Analytics Made Easy - Statcounter

خوداظهاری در سامانه املاک و اسکان که تا مهرماه 1400 تمدید شده بود، در طول تابستان سال جاری به صورت مداوم دچار قطعی و اختلال بوده و عملا امکان ثبت اطلاعات توسط مردم وجود نداشته است.

گروه راه و مسکن بازارنیوز- بهزاد قبادی؛ پس از پیگیری مجلس شورای اسلامی و همت وزارت راه و شهرسازی دولت دوازدهم، پس از سال‌ها ۵ سال متوقف ماندن مصوبه اخذ مالیات بر خانه‌های خالی که در سال ۹۴ توسط ملس وقت تصویب شده بود، به جریان افتاد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
مالیات بر خانه‌های خالی یکی از ابزار اعمال حاکمیت در حوزه مسکن برای جلوگیری از فعالیت‌های سوداگرانه و کمک به بازار مسکن است.

در کشور ما به دلیل نبود امکانات آماری مناسب، تعداد دقیق خانه‌های خالی مشخص نیست. اساسا تا قبل از پیگیری‌های اخیر، مشخص نبود چه مساکنی، خالی محسوب می‌شوند، به عبارتی، متر و معیاری برای شناسایی خانه‌های خالی به صورت دقیق وجود نداشت. با این حال بر اساس آخرین سرشماری نفوس و مسکن در سال 1395، بیش از 2.5 میلیون مسکن خالی در کشور وجود داشته است که قطعا تعداد آن در این سال ها بالاتر رفته است.

با توجه به پیشرفت الکترونیکی شدن امور بروکراتیک در کشور و گسترش سامانه‌های مختلف، هماهنگی وزارت راه و شهرسازی و مجلس شورای اسلامی و همچنین سازمان امور مالیاتی به این نتیجه رسید که سامانه‌ای تحت عنوان سامانه املاک و اسکان زیر نظر وزارت راه و شهرسازی، راه اندازی شود تا با تجمیع اطلاعاتی که دستگاه‌های مختلف از جمله وزارت رفاه، سازمان ثبت اسناد، شهرداری‌ها و... موظفند در اختیار وزارت راه قرار دهند، فعالیت‌های سوداگرانه از جمله احتکار مسکن را شناسایی کند.   فراخوان برای خوداظهاری اطلاعات پس از کش و قوس‌هایی که در زمان اجرای این سامانه از جمله تاخیر در زمان افتتاح آن و همچنین فاصله زمانی افتتاح در بهمن ماه 1398 به دست اسلامی، وزیر راه وقت تا زمان شروع سامانه، فروردین ماه سال ۱۴۰۰ وزارت راه و شهرسازی اعلام کرد، علیرغم دریافت اطلاعات از دستگاه‌های مختلف، سامانه برای تجمیع اطلاعات، نیاز به خود اظهاری مردم نیز دارد تا با تطابق اطلاعات مختلف، به نتیجه دقیق‌تری برسد؛ لذا در فراخوانی عمومی از همه مردم خواست تا تیرماه، اطلاعات سکونتی خود (چه مالکین و چه مستاجران) را در سامانه amlak.mrud.ir بارگذاری کنند.

اختلاف وزارت راه و سازمان امور مالیاتی سازمان امور مالیاتی با توجه به درج بند درآمدی مالیات بر خانه‌های خالی در مصوبه بودجه ۱۴۰۰ کشور اعلام کرد از تیرماه و با پایان مهلت خوداظهاری در سامانه املاک و اسکان، اخذ مالیات از طریق این پایه مالیاتی را آغاز خواهد کرد. با نزدیک شدن به تیرماه، وزارت راه اعلام کرد که عده زیادی از مردم حتی در جریان الزام ثبت اطلاعات در این سامانه نبوده و به این سامانه مراجعه نکردند؛ لذا عملا امکان اجرای دریافت مالیات از طریق اطلاعات این سامانه، وجود ندارد.

البته اسلامی در مصاحبه‌ای اعلام کرد که وزارت راه بیش از ۱.۵ میلیون خانه خالی را از طریق املاک و اسکان شناسایی و به سازمان امور مالیاتی معرفی کرده است که با واکنش مسئولین این سازمان مواجه شد. محمود علیزاده معاون فنی و حقوقی سازمان امور مالیاتی با تکذیب صحبت‌های وزیر راه، تاکید کرد که هیچ اطلاعاتی از طرف این وزارتخانه به این سامانه داده نشده است.   تمدید زمان خوداظهاری مردم تا مهرماه  ناهماهنگی این دو دستگاه دولتی، عدم ارائه اطلاعات از طرف دستگاه‌هایی که موظف به انجام این کار بودند و همچنین عدم استقبال مردم برای خوداظهاری در سامانه املاک و اسکان، منجر به این شد که محمود محمودزاده، معاون وزیر راه، در روز‌های پایانی خرداد سال جاری اعلام کرد، مهلت خود اظهاری در این سامانه تمدید و مردم کشور می‌بایست تا مهرماه ۱۴۰۰ اطلاعات سکونتی خود را در این سامانه وارد کنند.

با توجه به این که در بودجه ۱۴۰۰ بند درآمدی برای مالیات بر خانه‌های خالی در نظر گرفته شده است، دولت موظف است برای جلوگیری از کسری بودجه ناشی از این بند، هرچه سریع‌تر اقدام به اخذ این پایه مالیاتی می‌کرد، اما با توجه به گذشت ۶ ماه از سال، به دلایلی که گفته شد، این اتفاق رخ نداده است.

اختلال سامانه در آستانه پایان مهلت قانونی خوداظهاری حال با توجه به تمدید مهلت خوداظهاری تا مهرماه و این که حدود ۱۵ روز تا ماه نخست پاییز ۱۴۰۰ بیشتر باقی نمانده، سامانه املاک و اسکان از اوایل تابستان دچار مشکل بود تقریبا دو ماه این سامانه به علت مشکلات فنی از دسترس خارج شده بود و عملا امکان ثبت اطلاعات وجود نداشت. این درحالی است که در زمان باز بودن سایت سامانه، مشکلات زیادی هم بر سر راه مردم وجود داشت که برای برخی امکان ورود به سامانه وجود نداشت و این افراد نتوانستند اطلاعات خود را ثبت کنند.

سایت در اواخر مرداد و ابتدای شهریور، چند روزی بازگشایی شد، ولی مجددا از هفته پیش به یکباره سایت با مشکل مواجه شد و اخطار «سامانه در حال بروزرسانی می‌باشد، لطفا از تماس با بخش‌های مختلف وزارت راه و شهرسازی و ... خودداری بفرمایید» نشان داده می‌شود.

این بی‌توجهی فنی به سامانه در کنار عدم تبلیغ کافی وزارت راه و شهرسازی در بین مردم و این که همه سرپرستان خانوار ایرانی موظفند اطلاعات خود سکونتی خود را در این سامانه وارد کنند، باعث شده که یکی از ابزار‌های مهم اعمال حاکمیت دولت در حوزه مسکن با مشکل مواجه شود. از طرفی دولت با خطر ۲۰۰۰ میلیاردی کسری بودجه ناشی از عدم دریافت مالیات از خانه‌های خالی مواجه شود.

ضرورت توجه دولت به کسری بودجه ناشی از عدم دریافت مالیات بر خانه‌های خالی   محمد یزدی‌زاده، کارشناس اقتصادی در مصاحبه‌ای در خصوص ارزش خانه‌های خالی موجود در کشور، گفت: ارزش خانه‌های خالی که علیرغم سرمایه گذاری سنگین حدود ۲۰۰ میلیارد دلاری، خدمتی به اقتصاد کشور نمی‌کنند و راکد مانده‌اند به اندازه نصف تفاهم‌نامه ۲۵ ساله ایران و چین است.

دولت سیزدهم که یکی از مهمترین شعار‌ها و وعده‌های خود را توجه به حوزه مسکن معرفی کرده و همچنین وزیر راه و شهرسازی جدید که ۱۰ فرمان مدیریتی را در روز اول اری خود ابلاغ کرد، باید به این ابزار مهم که به برنامه ریزی و شفافیت در بازار مسکن کمک می‌کند، توجه ویژه‌ای داشته باشد و با یک اقدام عاجل مشکلات موجود را برطرف کند.

پایان پیام// برچسب ها: سامانه املاک و اسکان ، مسکن ، وزارت راه و شهرسازی ، سازمان امور مالیاتی لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000P2v

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: سامانه املاک و اسکان مسکن وزارت راه و شهرسازی سازمان امور مالیاتی مالیات بر خانه های خالی سامانه املاک و اسکان سازمان امور مالیاتی وزارت راه و شهرسازی تا مهرماه وزیر راه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۳۷۹۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اطلاعات املاک واگذار شده شهرداری تهران منتشر شود

احمد صادقی در دویست و سی و دومین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به مصوبه تعیین تکلیف املاک واگذار شده به اشخاص حقیقی و حقوقی، گفت: شهرداری موظف است این آمار را به صورت شفاف اطلاع رسانی کند. بیش از هزار و ۹۰۰ ملک در کمیته شفافیت بررسی شده که تعدادی از املاک به صورت قانونی واگذار شده و تعدادی نیز کاربری فرهنگی و اجتماعی دارد. مواردی نیز در اختیار اشخاص قرار گرفته و سیر مراحل آن طی نشده است.

وی ادامه داد: ضرورت دارد نسبت به انتشار اطلاعات این املاک اقدام شود. به نظر می‌رسد افرادی نگران افشای این اطلاعات هستند و از انتشار آن جلوگیری می‌کنند. واگذاری این املاک در دوره‌های قبلی صورت گرفته و هیچگونه محرمانگی ندارند و منعی برای انتشار آن نیست.

عضو شورای شهر تهران تأکید کرد: از معاون برنامه ریزی شهردار درخواست دارم نسبت به این موضوع اقدام کند و مراتب لازم برای انتشار اطلاعات املاک واگذار شده فراهم شود.

منبع: ایسنا

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری

دیگر خبرها

  • دست باز مستاجران در عقد قرارداد اجاره / با سامانه خودنویس، دیگر نیازی به مراجعه به مشاورین امکان نیست
  • ۵۷۰ هزار اخطار مالیاتی به مالکان خانه‌های خالی ارسال شده است
  • خبر خوب برای خریداران مسکن / آغاز عقد قراردادهای رایگان در «خودنویس»
  • پژمان‌فر: بانک مرکزی صدور چک را منوط به ثبت اطلاعات در سامانه املاک کند
  • اطلاعات املاک واگذار شده شهرداری تهران منتشر شود
  • مستاجران مراقب کلاهبرداری در سامانه خودنویس باشند
  • رد پای رشد قیمت اجاره خانه در پرند/ انتظارات تورمی قیمت مسکن در شهرهای حاشیه تهران را افزایش داد
  • ۱۰ هزار خانه خالی در پرند به سازمان امور مالیاتی معرفی شد
  • پایان چالش کمبود معلم از مهرماه امسال
  • ارتباط مشکل مسکن با کمبود پرستار در شهر‌ها/ تعرفه ترجیحی پاسخگوی نیاز پرستاران نیست