Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-26@20:37:28 GMT

علت انصراف ظریف از کاندیداتوری۱۴۰۰ چه بود؟

تاریخ انتشار: ۱۶ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۳۷۹۹۶

علت انصراف ظریف از کاندیداتوری۱۴۰۰ چه بود؟

 غلامعلی رجایی، درباره این که جریانی در کشور این روزها مطرح می‌کند حسن روحانی رئیس دولت‌های یازدهم و دوازدهم به دلیل ۸ سال عملکردی که در راس دولت داشته است باید محاکمه شود و حتی نمایندگان مجلس هم خواستار چنین محاکمه‌ای هستند، گفت: بحث محاکمه روحانی و بعضی از وزرایش باید کار تندروهای اصولگرایان باشد. متاسفانه اصولگرایان و اصلاح‌طلبان دچار یک اقلیت تندرو هستند که این‌ها بازی‌ها را به هم می‌زنند و می‌خواهند صحنه بازی را با تندروی‌های خودشان تغییر دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب یادآور شد: مشاهده می‌کنیم همین‌ها هنوز پنج سال بعد از فوت آقای هاشمی دست از تضعیف و تخریب وی بر نداشتند و بعضاً با جعل تاریخ و اخبار نادرست سعی می‌کنند وجهه ایشان را تخریب کنند.

وی تاکید کرد: هر دولتی ناکارآمدی و ناکامی‌های خودش را دارد و قاعدتاً این مسائل مستمسکی برای کسانی که تندرو هستند قرار می‌گیرد، من فکر می‌کنم این جریان در جمهوری اسلامی متاسفانه با شرایطی که داریم، هنوز وجود دارد و قاعدتاً تریبون‌هایی را هم در اختیار دارند.

رجایی با بیان این‌که جریان تندرو درباره محاکمه روحانی به جایی نمی‌رسد، اظهار داشت: حاکمیت و اکثریت مجلس با این قضیه موافق نیستند و علی‌القاعده اگر مجلس حرفی داشت، باید همان زمان که آقای روحانی با این‌ها کار می‌کرد اجازه نمی‌دادند به عنوان رئیس دولت خود کارش را ادامه دهد.

وی تاکید کرد: به هر حال یک سال از عمر دولت دوازدهم با مجلس یازدهم همراه بوده است بنابراین اگر می‌توانستند کاری کنند در این یکسال انجام می‌دادند نه اینکه وقتی دولت تمام شد شروع کنند این حرف‌ها را بزنند.

این فعال سیاسی با اشاره به این‌که معمولاً هر دولتی که آمده دولت قبل را زیر ذره‌بین قرار داده است و تا مدت‌ها بعضی از ناکامی‌هایش را متوجه آن دولت کرده است، گفت: این کار هم درست است هم نادرست، خوشبختانه تا حالا دولت سیزدهم در این زمینه چیزی نگفته است و لذا همین نکته بسیار مثبت است که آقای رئیسی نکاتی را بر گردن دولت قبلی خودش ننداخته است با اینکه به نظر من چیزهایی هست که می‌تواند بگوید؛ بنابراین وقتی اقلیت تندرو این‌ها را می‌بیند به یک چیزهایی دیگر متوسل می‌شود و معتقدم این جریان در پی این است که جریان روبروی خودشان را به گونه‌ای از صحنه دور کنند تا نتوانند دیگر به صحنه بازگردند.

وی خاطرنشان کرد: آقای ظریف چرا باید از حضور در عرصه انتخابات ریاست  انصراف دهد و بگوید من اصلاً نامزد نمی‌شوم؟ همین روزها، نکات و تندروی‌ها را می‌دید که در مقابل این موج بلند دامنه‌ای اقلیت تندرو ترجیح داد کنار بکشد.

رجایی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه امروز افکار عمومی مطرح می‌کند جریانی در کشور خواستار محاکمه روحانی است اما در مقابل احمدی‌نژاد سکوت کردند و این مسئله را ربط می‌دهند به گفته‌های رئیس دولت‌های نهم و دهم که گفته بود اسنادی را از وزارت اطلاعات در خصوص مسئولان در اختیار دارد و همین مسئله باعث شده که مسئولان در برابر وی سکوت کنند، آیا اتفاقی واقعا افتاده است، گفت: نمی‌دانم، زیرا قاعدتاً کسی که باید به این سوال پاسخ دهد خود آقای احمدی‌نژاد است اما چه بهتر که دوستان یک بار برای همیشه مشخص کنند چه اتفاقی افتاده است آیا واقعاً این اتفاقات صورت گرفته یا خیر.

وی ادامه داد: معتقدم از یک زاویه دیگر می‌شود به این مسئله نگاه کرد، به هر حال امثال آقای احمدی‌نژاد و روحانی ۸ سال دولت در اختیارشان بوده و مسائلی را می‌دانند، فراز و فرودهایی داشتند که  بیان کردن‌شان حتماً نیاز به سند اطلاعاتی ندارد و ناگفته‌هایی هست که نمی‌توانند، بگوید.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب ادامه داد: همین حالا آقای خاتمی هنوز ناگفته‌هایی دارد که به لحاظ امنیتی مصلحت نمی‌داند که بگوید، یا آقای هاشمی که خودم با ایشان کار کردم می‌گفتند نکاتی را می‌دانم که به مصلحت نیست مطرح کنم، از همین رو تندروها با توجه به اهمیتی که این مسائل دارد، ممکن است آنها را مستمسکی قرار دهند، به طوری که کسانی که تحفظ و خود نگهداری انجام می‌دهند را به زوایای دیگر بکشانند.

وی با بیان این‌که باید دید بهانه تندروها برای محاکمه روحانی چیست. آیا بحث محاکمه شخص خود مطرح است یا وزرایش، عنوان کرد: مجلس در بحث کنترل بیماری کرونا باید با وزیر بهداشت برخورد می‌کرد و از او سوال می‌کرد که چرا نتوانست عرصه درمان را خوب مدیریت کند و یا وی را  استیضاح و محاکمه می‌کرد اما مشاهده کردیم تا لحظه آخر از وی حمایت کردند او هم در امنیت کامل به کارش ادامه داد.

رجایی گفت: فکر می‌کنم تندروها به جایی نمی‌رسند، آقای روحانی قابل حذف نیست؛ چراکه این آدم سابقه ۴۰ سال در خدمت به نظام را در کارنامه خود دارد، او در مجلس شورای اسلامی و مجمع تشخیص مصلحت نظام بوده است، ۸ سال مدیریت کشور را در دست گرفته است، برای همین هم معتقدم آقای روحانی حیات سیاسی‌اش را در مجمع ادامه خواهد داد./ ایلنا

منبع: فردا

کلیدواژه: کاندیداتوری ظریف غلامعلی رجایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۳۷۹۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس‌جمهور: اشغالگر باید به فوریت اخراج، محاکمه و مجازات شود

آیت‌الله رئیسی گفت: بر اساس تصریح همه نظامات حقوقی اشغالگری و تجاوز به هیچ وجه برای اشغالگر حق مالکیت و مشروعیت خلق نمی‌کند، بلکه متجاوز و اشغالگر باید به فوریت اخراج، محاکمه و مجازات شود.

به گزارش ایسنا، سید ابراهیم رئیسی شامگاه چهارشنبه به وقت محلی در ادامه برنامه‌های سفر رسمی یکروزه خود به سریلانکا، در نشست مشترک هیئت‌های عالی‌رتبه دو کشور ضمن ابراز خرسندی از بهره‌برداری رسمی از طرح چند منظور برق‌آبی «اومااویا»، اجرای مشترک این پروژه را یکی از نمادها و جلوه‌های همبستگی و دوستی فیمابین دو ملت توصیف کرد.

رئیس جمهور با بیان اینکه شرکت‌ها و متخصصان ایرانی آمادگی مشارکت در دیگر طرح‌ها و پروژه‌های عمرانی سریلانکا را دارند، از آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای صدور خدمات فنی-مهندسی به سریلانکا در راستای کمک به پیشرفت این کشور خبر داد و گفت: پیشنهاد می‌کنم کارگروه مشترکی با حضور وزرای مربوطه برای تسریع‌ در ارتقا روابط اقتصادی تشکیل شود. همچنین تشکیل منظم و مستمر جلسات کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی می‌تواند در ارتقای سطح روابط اقتصادی و تجاری دو طرف بسیار موثر باشد.

رئیسی با اشاره به پیشرفت‌های جمهوری اسلامی ایران در حوزه فرهنگی، علمی و آموزشی، ضمن اعلام آمادگی کشورمان برای انتقال تجربیات ارزشمند خود به سریلانکا افزود: نیروهای جوان تحصیلکرده و باانگیزه بزرگترین ظرفیت دو کشور برای پیشرفت هستند و ایران از ارتقای سطح همکاری‌ها در حوزه جوانان استقبال می‌کند.

رئیس جمهور با بیان اینکه دو کشور از زیرساخت‌های مناسبی در صنعت گردشگری برخوردارند، همکاری در عرصه صنعت گردشگری و همکاری‌های منطقه‌ای و بین‌المللی را از دیگر زمینه‌های مورد علاقه و دارای ظرفیت برای گسترش همکاری‌های فیمابین برشمرد و اظهار داشت: غربی‌ها پیشرفت ما را نمی‌خواهند و به همین دلیل برای اعمال فشار روی کشورهای مستقل به حربه حقوق بشر متوسل می‌شوند، لذا لازم است همکاری‌های منطقه‌ای و بین‌المللی دو کشور در راستای بی‌اثر کردن این دشمنی‌ها تقویت شود.

رئیسی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تداوم نسل‌کشی رژیم صهیونیستی در غزه، با تاکید بر ضرورت اقدام هماهنگ کشورهای اسلامی و مستقل برای توقف جنایات این رژیم، رفع محاصره غزه و آغاز امدادرسانی گسترده به مردم مظلوم و مقتدر غزه گفت: بر اساس تصریح همه نظامات حقوقی اشغالگری و تجاوز به هیچ وجه برای اشغالگر حق مالکیت و مشروعیت خلق نمی‌کند، بلکه متجاوز و اشغالگر باید به فوریت اخراج، محاکمه و مجازات شود.

بر اساس این گزارش، «رانیل ویکرمسینگه» نیز در این نشست با بیان اینکه باور داریم فرصت مناسبی برای ارتقای بیش از پیش سطح روابط میان دو کشور ایجاد شده است، تصریح کرد: در مذاکرات مقامات دو کشور راهکارهای تقویت هر چه بیشتر مناسبات و تعاملات به دقت مورد بررسی قرار گرفت و پیشنهاد شد برای تعمیق مناسبات سیاسی فیمابین پارلمان‌های دو کشور نیز فعال‌تر عمل کنند.

رئیس جمهور سریلانکا با قدردانی از مشارکت جمهوری اسلامی ایران در بازسازی این کشور از جمله طراحی و اجرای پروژه برق‌آبی «اومااویا» گفت: امروز سریلانکا با حمایت دوستان به ویژه ایران در حال بازسازی خود و پیشرفت است. در همین راستا تصمیم گرفتیم برای تسهیل و تسریع این روند نشست بعدی کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی فیمابین هر چه سریع‌تر برگزار کنیم و راهکارهای ارتقای سطح مناسبات اقتصادی را نیز مورد بررسی قرار دادیم.

وی با استقبال از پیشنهاد رئیس جمهور کشورمان برای تشکیل کار گروهی متشکل از مسئولان مرتبط برای گسترش روابط اقتصادی فیمابین خاطرنشان کرد: سریلانکا همچنین متقاضی همکاری‌های بیشتر دو ‌کشور در زمینه کشاورزی،گردشگری ، همکاری‌های علمی و آموزشی و ورزش است.

رئیس جمهور سریلانکا با ابراز علاقمندی کشورش برای تقویت همکاری‌های منطقه‌ای و بین‌المللی دو کشور گفت: اتفاقات و تحولات منطقه از محورهای مذاکرات امروز ما بود و حمله به کنسولگری ایران در سوریه را محکوم کردیم، زیرا آن را حمله به همه معاهدات و حقوق بین‌المللی می‌دانیم. همچنین درباره حقوق مردم فلسطین و غزه نیز گفتگوهای مهمی داشتیم؛ دو کشور بر ضرورت توقف کشتار و جنایات رژیم صهیونیستی در غزه توافق دارند و باور دارند که هیچ بهانه‌ای تداوم این جنایات را توجیه نمی‌کند. موضع رسمی سریلانکا در مورد مسئله فلسطین، تشکیل کشور مستقل فلسطینی است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اهدای تندیس عباس خاکی به ۱۰ روحانی در قم
  • کنایه رییس دفتر رئیس جمهور سابق به آمارهای رییسی (فیلم)
  • قصاص یک زن و ۲ مرد در زندان
  • جنجالی که نماینده مشهد درباره «بمب اتم» برپا کرد؛ کریمی قدوسی کیست؟
  • بزرگداشت «فرانتس کافکا» در جشنواره کارلوی واری
  • رئیس‌جمهور: اشغالگر باید به فوریت اخراج، محاکمه و مجازات شود
  • ۸ نشانه ظریف که نشان می‌دهد دوست‌تان پشت سر شما صحبت می‌کند!
  • الازهر: خواهان محاکمه فوری رژیم جنایتکار هستیم
  • اختصاصی: انصراف صابر کاظمی از تیم ملی!
  • اعلام جنگ علیه ترامپ!