Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین، عبدالامیر یاقوتی در گفت‌وگو با اقتصادآنلاین توضیح داد: مشترکانی که امسال مصرف برقشان بیش از حد تعیین شده بوده، ۱۶ درصد بیشتر هزینه برق می‌پردازند.

او افزایش تعرفه سالانه برق را بر اساس قانون بودجه سالانه ۷ درصد عنوان کرد و گفت: افرادی که الگوی مصرف را رعایت نکنند ۱۶ درصد به تعرفه آنها افزوده خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

الگوی مصرف در مناطق عادی به غیر از روزهای گرم سال، ماهانه ۳۰۰ کیلووات ساعت به ازای هر مشترک است که ۸۶ درصد از مشترکان این میزان را رعایت می‌کنند. این میزان مصرف برای وسایلی مانند یخچال و فریزر، وسایل سرمایشی، لوازم صوتی و سایر لوازم مورد نیاز روزانه یک خانوار کافی است و مصرفی بیش از این خارج از الگوی مصرف قلمداد می‌شود. 

مدیرکل مدیریت مصرف و امور مشترکان توانیر افزود: در مناطق جنوبی کشور که مناطق گرم ما محسوب می‌شوند؛ پله‌های مصرف بیشتر از مناطق معتدل است و لذا در این مناطق میزان مصرف متفاوت بوده و تا ۱۰۰۰ مگاوات ساعت می‌رسد. لذا استفاده از کولر گازی و مصرف بالای برق در این مناطق به عنوان پر مصرفی محسوب نمی‌شود اما در سایر مناطق استفاده مناطق استفاده از کولر گازی جزو موارد پرمصرف است.

او ادامه داد: از کل مصرف برق یک خانوار ۳۰ درصد را یخچال و فریزر مصرف می‌کند و ۴۰ درصد به مصرف وسایل سرمایشی می‌رسد. بنابراین سایر مصارف برق خانوار اعم از وسایل صوتی و تصویری و روشنایی و... تنها ۳۰ درصد مصارف برق را شامل می‌شود.

۱۴ درصد خانوار پرمصرف داریم

از مجموع مصرف‌کنندگان خانگی تنها ۱۴ درصد خانوار پر مصرف داریم که از این تعداد نیز تنها ۲ درصد بیش از ۲ برابر الگوی مصرف، برق استفاده می‌کنند و عملا ۸۶ درصد از مصرف‌کنندگان برق خانگی خوش مصرف هستند.

یاقوتی اظهار کرد: در صورت رعایت چند نکته میزان مصارف خانوارها به طور بهینه‌ای کاهش می‌یابد. یکی از این راه‌ها قرار دادن کولرهای آبی در حالت کند است. این حالت می‌تواند مصرف به طور قابل توجهی کاهش دهد. در مورد کولر گازی نیز گذاشتن دما روی ۲۵ درجه می‌تواند به کاهش قابل توجه مصرف برق کمک کند. در کنار این دستورالعمل‌ها اگر لوازم صوتی و تصویری در مواقعی که نیازی به مصرف نیست؛ به جای حالت استندبای، خاموش شود؛ میزان مصرف برق به طور قابل ملاحظه‌ای کاهش خواهد یافت.

نحوه پرداخت خسارت مشترکین 

او در خصوص پرداخت خسارت افرادی که در اثر برق خسارت دیده‌اند نیز با بیان اینکه بخش پرداخت خسارت یک بخش حقوقی است خاطرنشان کرد: بر اساس قانون خسارت بیمه مشترکین صرفا به به مشترکین خانگی و تجاری تعلق می‌گیرد. فرآیند کار به این صورت است که مبلغی در قبض برق از مشترکین دریافت می‌شود که به صندوقی وارد شده و در صورت بروز خسارت از محل منابع این صندوق، خسارت‌ها پرداخت می‌شود.

یاقوتی با اشاره به اینکه امسال هنوز قراردادی با شرکت بیمه منعقد نشده است متذکر شد: دستورالعمل اجرایی این قانون اردیبهشت آماده شد ولی در مناقصات، شرکت‌های بیمه گر شرکت‌کننده امتیاز لازم را برای انجام قرارداد نداشتند. هر سال معمولا قرارداد بیمه برج ۱۰ منعقد می‌شود و خسارت‌های معوق پرداخت می‌شود.

مدیرکل مدیریت مصرف و امور مشترکان توانیر توضیح داد: ماهانه ۱۰۰ تومان از مشترکان(شهری)، ۵۰ تومان از مشترکان روستایی و یک هزار تومان از مشترکان تجاری به عنوان بیمه دریافت می‌شود. شرکت توانیر سامانه‌ای را راه‌اندازی کرده است که مشترکانی که خسارت دیده‌اند می‌توانند به آن مراجعه کرده و در خواست خود را در سامانه بیمه حوادث مشترکین به ثبت برسانند.

کاهش میزان مصرف در هفته جاری

یاقوتی عنوان کرد: خوشبختانه با توجه به شرایط به‌وجود آمده اقلیمی یعنی تعدیل گرمای هوا، مصرف برق در هفته جاری نسبت به انتهای هفته گذشته که روزهای گرم تر داشتیم؛ کاهش پیدا کرده است. طبیعتا بالانس بین تولید و مصرف امروز برقرار است اما این تعادل بسیار شکننده است. البته با توجه به تغییرات فصل امید داریم که این تعادل برقرار بماند.

به گفته او درحال‌حاضر به دلیل حجم پایین منابع آبی، تامین برق آبی با محدودیت روبه‌روست از این رو نیروگاه‌های برق حرارتی با تمام توان در حال تامین برق مورد نیاز هستند.

یاقوتی یادآور شد: از ۶۵ هزار مگاوات مصرف برق در کشور ۱۲ هزار مگاوات توسط نیروگاه‌های برق آبی تولید می‌شود که مشروط بر فراهم بودن منابع آبی، قدرت عملی که به شبکه می‌دهند نزدیک به ۱۱ هزار مگاوات است. در سنواتی که وضعیت منابع آبی کشور مناسب است نهایتا از ۱۰ هزار مگاوات ظرفیت نیروگاه‌های برق آبی استفاده می‌کنیم اما این میزان برای یک زمان ۵ ساعته استفاده می‌شود. یعنی در روزهای اوج مصرف ما قریب ۵۰ تا ۱۰۰ هزار مگاوات از این نیروگاه‌ها استفاده می‌کنیم.

مدیرکل مدیریت مصرف و امور مشترکان توانیر تاکید کرد: نیاز مصرف روزانه برق نیز قریب یک میلیون و ۳۰۰ هزار مگاوات ساعت است. بنابراین در شرایطی که وضعیت آبی مناسب باشد بخش کوچکی از این نیاز توسط نیروگاه‌های آبی تامین می‌شود. اما امسال به دلیل محدودیت منابع آبی میزان تامین برق نیروگاه‌های برق آبی به ۲۵ هزار مگاوات رسید. 

یاقوتی اشاره کرد: نیروگاه‌های حرارتی عمدتا با گاز کار می‌کنند و تعدادی از آنها نیز از سوخت مایع بهره می‌برند. با صحبت هایی که با وزارت نفت صورت گرفته است؛ مخازن نیروگاه‌های ما در حال پر شدن است. اما برای عبور بدون مشکل از زمستان پر کردن مخازن کافی نیست چرا که در طول این فصل سه بار مخازه پر و خالی می‌شوند. 

او تصریح کرد: نیروگاه‌ها مانند هر برنامه دوار دیگر نیازمند تعمیرات هستند که به شکل دوره‌ای باید انجام شود. بنابراین همه نیروگاه‌ها به صورت همزمان امکان فعال شدن در مدار را ندارند و هر نیروگاه به صورت زمانبندی شده نیاز به خروج از مدار و تعمیرات دارد. با این حال در صورتی که مصرف بهینه باشد؛ مشکلی درحال‌حاضر نخواهیم داشت.

۱۵۰ صنعت خودتامین در تهران وجود دارد

مدیرکل مدیریت مصرف و امور مشترکان توانیر در خصوص برنامه تامین برق صنایع توسط خودشان نیز گفت: درحال‌حاضر واحدهای صنعتی متعددی وجود دارد که نیروگاه کوچک مقیاس ایجاد کرده‌اند که اولا برق مورد نیاز واحدشان را تامین می‌کنند و دوم اینکه برق مازاد تولیدی را به وزارت نیرو می‌فروشند. این واحدها اصطلاحا خودتامین هستند و نیازی به برق شبکه‌ای ندارند. هم اکنون در تهران بیش از ۱۵۰ مورد از صنایع خود تامین وجود دارد.

او با اشاره به گلایه صنایع برای موانع متعددی که سر راه ایجاد این نیروگاه‌های کوچک وجود دارد گفت: بروکراسی‌های اداری از نظر زیست محیطی و تامین گاز باعث ایجاد مشکلاتی شده است. که البته قابل رفع است و تنها فرآیند را کمی کند کرده است. با توجه به برنامه هایی که در راستای استفاده از سرمایه‌های بخش خصوصی در این زمینه وجود دارد؛ امید است که این بروکراسی در سیستم برطرف شود.

پربیننده ترین ثبت نام خودرو / ام وی ام X55 با اقساط ۶۰ماهه راهکارهای آموزش و پرورش برای جبران کمبود معلم! پراید ۱۵۳میلیون شد/ قیمت ساینا، کوییک و تیبا + جدول خبر خوش برای مستأجران قیمت محصولات کرمان ‌موتور امروز ۱۴۰۰/۶/۱۴

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: برق مدیرکل مدیریت مصرف و امور مشترکان توانیر نیروگاه های برق هزار مگاوات نیروگاه ها میزان مصرف الگوی مصرف تامین برق منابع آبی مصرف برق برق آبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۳۸۲۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش بینی ناترازی ۱۰ تا ۱۱ هزار مگاواتی برق در تابستان

مدیرعامل شرکت توانیر گفت: در ابتدای دولت رقم ناترازی حدود ۱۴ هزار مگاوات بود پیش بینی این است امسال با اقداماتی که صورت می گیرد به حدود ۱۰ تا ۱۱ هزار مگاوات برسیم. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، مصطفی رجبی مشهدی، مدیرعامل شرکت توانیر در حاشیه مراسم رونمایی از پویش با انرژی که با حضور مسئولین صنعت برق و جمعی از هنرمندان و ورزشکاران در پردیس سینمایی ملت برگزار شد، اظهار داشت: یکی از شاخص های مصرف برق؛ شدت مصرف انرژی در کشور است که این شاخص در کشور ما دو برابر متوسط جهانی است.

وی افزود: همیشه نیازمند این هستیم که مصرف بهینه داشته باشیم تا بتوانیم نیاز تقاضاهای جدید و بخش مولد کشور را تامین کنیم.

مدیر عامل شرکت توانیر با بیان اینکه "هدف از این پویش این است که مشترکان تجاری و خانگی که 80 درصد تعداد مشترکان و 50 درصد مصرف دوران اوج مصرف کشور را تشکیل می دهند به کاهش مصرف تشویق کنیم"، گفت: به همین جهت جایزه و هم پاداش صرفه جویی در دستور کار قرار گرفته است.

وی ادامه داد: بیش از 80 میلیون جایزه به کسانی که کاهش مصرف برق داشته باشند و مستمرا این کار را تکرار کنند، داده خواهد شد، این مشترکان با این اقدام هم برق پایدار دریافت می کنند و هم بخش مولد کشور از انرژی بیشتری برخوردار خواهند بود و ما می‌توانیم به نقاط بسیار گرم و همچنین مراکز بیمارستانی، خدماتی و آموزشی برق مورد نیاز را ارسال کنیم.

رجبی مشهدی درباره تامین برق رمزارزها گفت: برای کسانی که به صورت مجاز استخراج رمزارز داشته باشند، پیش بینی شده از ساعت 2 بامداد تا 9 صبح که ساعت بار حداقل است بتوانند از برق استفاده کنند اما برای کسانی که بصورت غیرمجاز از شبکه برق استفاده می کنند جرایم سنگینی پیش بینی شده است اگر دستگاههای آنها شناسایی شود ضبط و تحویل مقامات قضایی شده و بر اساس قوانین جدید امحا خواهد شد و قطعا جرایم سنگین از زمانی که تشخیص داده شود اعمال خواهد شد.

مدیر عامل توانیر خاطرنشان کرد: از هموطنان می خواهیم از طریق سامانه “برق من” گزارش رمزارزهای غیرمجاز را اعلام کنند این گزارش علاوه بر اینکه محرمانه خواهد ماند، می توانند از پاداش بهره مند شوند و متناسب با ماینرهایی که کشف می شود، عدد پاداش بیشتر می شود و به تامین برق پایدار کمک می کند.

وی درباره جایزه کاهش مصرف تصریح کرد: ما بیش از 42 مشترک صنعت برق داریم که از این تعداد حدود 32 میلیون مشترک خانگی و تجاری هستند اگر این تعداد مشترک کاهش مصرف برق داشته باشند طی 21 هفته در نظر گرفته شده به صورت امتیازی از جوایزی که پیش بینی شده بهره مند خواهند شد، ممکن است مشترکین بیش از دو یا چند بار از این جوایز بهره مند شوند و محدودیتی در این جوایز وجود ندارد.

رجبی مشهدی بیان داشت: مشترکان خانگی و تجاری که 15 درصد مصرف را کاهش دهند به صورت قرعه کشی از جوایزی مثل خودرو برخوردار خواهند شد.

وی ادامه داد: ما بر اساس میزان کاهش مصرف پاداش صرفه جویی پیش بینی شده، سال گذشته 40 درصد از مشترکان خانگی در این طرح مشارکت داشتند امیدواریم امسال با افزایش تعداد مشترکان صرفه جویی کننده انرژی بیشتری را به بخش مولد تحویل دهیم، قطعا منابع مورد نیاز از طریق صنایع انرژی بر کشور تامین خواهد شد و مشکلی در تامین اعتبار وجود ندارد. 

مدیرعامل توانیر با بیان اینکه "پویش با انرژی از ابتدای خرداد تا پایان شهریور ادامه دارد"، گفت: اگر مشارکت مردم امسال نباشد ناترازی برق زیاد است اما پیش بینی ما این است با پویش با انرژی و مشارکت مردم ناترازی به حداقل ممکن برسد.

وی ادامه داد: در ابتدای دولت رقم ناترازی حدود 14 هزار مگاوات بود پیش بینی این است امسال با اقداماتی که صورت می گیرد به حدود 10 تا 11 هزار مگاوات برسیم.

مدیر عامل توانیر درباره صادرات برق به عراق در تابستان سال جاری اظهار داشت: برنامه ما این است در دوره گرم سال حداکثر واردات را داشته باشیم و صادرات را در حداقل ممکن باشد قطعا متناسب با شرایط آب و هوایی کشور پیش خواهد رفت.

وی درباره خاموشی در تابستان بیان داشت: قطعا با مشارکت مردم نیازی به خاموشی نخواهد بود.

سخنگوی صنعت برق درباره شارژ خودروهای برقی گفت: مشکلی برای کسانی که در نظر دارند در ایستگاههای شارژ خودروهای برقی سرمایه گذاری کنند، وجود ندارد و از طریق درخواستی که به شرکتهای توزیع داده می سود، تامین برق خواهند شد، نرخ برق ایستگاههای شارژ نرخ تجاری یعنی 547 تومان به ازای هر کیلو وات ساعت خواهد بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ابتکار وزارت نیرو برای حل بحران خاموشی‌ها؛ راه‌اندازی پویش!
  • پیش بینی ناترازی ۱۰ تا ۱۱ هزار مگاواتی برق در تابستان
  • تلاش ها برای تحقق تابستان بدون خاموشی در قم
  • دستگاه های حمایتی از خسارت دیدگان سیل اخیر زرند حمایت کنند
  • جریمه تا ۱۰۰ برابری در انتظار استخراج‌کنندگان غیرمجاز رمزارز
  • پیگیری برای پرداخت غرامت به خسارت دیدگان بخش مسکونی سیل در استان
  • هشدار توانیر به مشترکان پرمصرف برق/ با استفاده از کولرگازی منتظر قبض نجومی باشید
  • خبری خوب برای خسارت دیدگان بخش مسکونی در یزد
  • خسارت دیدگان بخش مسکونی جهت حضور ارزیاب با بنیاد مسکن ارتباط بگیرند
  • توسعه نیروگاه های تجدیدپذیر برای کاهش مصرف سوخت