Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@12:39:20 GMT

درباره گونه لامبدای ویروس کرونا چه می‌دانیم؟

تاریخ انتشار: ۱۶ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۳۹۲۴۴

درباره گونه لامبدای ویروس کرونا چه می‌دانیم؟

گونه لامبدا تا تاریخ ۲ سپتامبر سال ۲۰۲۱ میلادی در ۲۹ کشور گزارش شده و در فهرست سازمان جهانی بهداشت به عنوان یکی از گونه‌های ویروس کرونا قرار گرفته است. 
 
گونه لامبدا اولین بار در کجا دیده شد؟
گونه لامبدای ویروس کرونا، اولین بار در آگوست سال ۲۰۲۰ میلادی در پرو شناسایی شد. متخصصان سازمان جهانی بهداشت در سراسر جهان بر این گونه نظارت مستمر دارند؛ چراکه معتقدند از نوع دلتا مسری‌تر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس مطالعات، نوع لامبدا منجر به عفونت بیشتری می‌شود و دلیل آن نیز یک جهش خاص در ویروس به نام L۴۵۲Q است.

آیا واکسیناسیون در مقابل نوع لامبدا موثر است؟
مطالعات نشان می‌دهد واکسن‌های mRNA در مقابل نوع لامبدا موثر هستند. در مورد واکسن‌های دیگر مطالعات بیشتری مورد نیاز است.

نتایج یک مطالعه دیگر نشان می‌دهد این گونه دارای جهش‌هایی است که توانایی فرار از آنتی بادی‌های خنثی‌کننده ناشی از واکسن CoronaVac را دارد که در برخی کشورهای آسیایی استفاده می‌شود.

آیا گونه لامبدا قابلیت انتقال بیشتری دارد؟
در حالی که هنوز به طور قطعی نمی‌توان گفت که آیا این گونه قابلیت انتقال بیشتری دارد، محققان معتقدند گونه لامبدا دارای جهش‌هایی است که به طور بالقوه می‌تواند منجر به قابلیت انتقال بیشتر یا افزایش مقاومت در برابر آنتی‌بادی‌های ناشی از واکسیناسیون باشد.

یکی از جهش‌های شناسایی شده در گونه لامبدا T۸۵۹N نام دارد که «Iota» نیز نامیده می‌شود و در برخی نقاط جهان دیده شده است. جهش‌ L۴۵۲Q نیز شبیه به جهش دلتا و اپسیلون است.

تاکنون شواهد اندکی در مورد گونه لامبدا و مقایسه آن با گونه‌های دیگر وجود دارد و برای اظهارنظر قطعی باید مطالعات بیشتری انجام شود.

مهمترین نشانه‌های ابتلا به گونه لامبدا چیست؟
تاکنون شواهدی در دست نیست که نشان دهد علائم ابتلا به این گونه با گونه‌های دیگر متفاوت است. علائم ابتلا به این گونه نیز کم و بیش مشابه گونه‌های دیگر است و شامل افزایش دمای بدن، سرفه‌های مداوم و از دست دادن حس بویایی و چشایی می‌شود.

محققان بر این باورند که واکسیناسیون و رعایت کامل پروتکل‌ها مهمترین راهکار برای مقابله با این گونه است.
منابع :
پایگاه خبری کلینیک مایو
پایگاه خبری ساینس فوکس

برچسب‌ها کرونا ویروس کرونا پرسش از خبر واکسن کرونا برگزیدگان علم پروندهٔ خبری کرونا در ایران؛ آخرین اخبار و گزارش‌ها

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کرونا ویروس کرونا پرسش از خبر کرونا ویروس کرونا پرسش از خبر واکسن کرونا برگزیدگان علم ویروس کرونا گونه لامبدا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۳۹۲۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حذف انتقال ویروس‌های خطرناک از طریق خون

 به گزارش تابناک به نقل از مهر، بشیر حاجی بیگی، با اشاره به دستاورد‌های نوین سازمان انتقال خون که در سال گذشته آغاز شد، گفت: اقدامات نوین سازمان انتقال خون باعث شد رتبه اعتباری ما در میان کشور‌های پیشرفته تثبیت شود و در منطقه نیز کماکان با فاصله بسیار زیاد به عنوان مرجع آموزش سازمان بهداشت جهانی در زمینه طب انتقال خون باشیم.

 وی افزود: از جمله اقدامات ارزشمند، انجام آزمایشات غربالگری مولکولی (NAT) است که نقش اساسی در حذف انتقال ویروس‌های خطرناکی نظیر ایدز و هپاتیت از طریق خون و دارو‌های مشتق از پلاسمای خون دارد. همچنین، انجام آزمایش غربالگری آنتی بادی جهت انطباق صد در صدی گیرنده و اهداکننده و پیشگیری از بروز عوارض ناشی از تزریق خون و نیز آزمایش توالی یابی ژنتیکی (HLA) به روش (NGS) جهت بررسی سازگاری بافتی و تسهیل انجام پیوند سلول‌های بنیادی خونساز برای بیماران نیازمند به آن در داخل کشور از فعالیت‌هایی بود که از سال گذشته در دستور کار قرار گرفته و گسترش خدمات نوین و توسعه کمّیت و کیفیت این خدمات وابسته به این حمایت و تخصیص اعتبارات مناسب برای تأمین ملزومات مرتبط است.

حاجی بیگی با اشاره به جایگاه ممتاز سازمان انتقال خون در تأمین خون سالم و صد درصد داوطلبانه در میان کشور‌های منطقه و جهان و تأمین صد درصدی نیاز‌های بیمارستانی در مورد خون و فراورده، گفت: تمامی این افتخارات مرهون همراهی مردم نوع دوست و حمایت‌های مسئولان اجرایی کشور و نمایندگان مجلس است و انتظار داریم در آینده نیز از این حمایت‌ها برخوردار شویم.

دیگر خبرها

  • حذف انتقال ویروس‌های خطرناک دستاوردی نوین در سازمان انتقال خون
  • اجرای نوبت اول طرح ایمن‌سازی تکمیلی فلج اطفال
  • حذف انتقال ویروس‌های خطرناک از طریق خون
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • از «جهانبخش امینی» چه می‌دانیم؟
  • از «سید محمد مولوی» چه می‌دانیم/از آموزش و پرورش تا بهارستان
  • از «غلامحسین رضوانی» چه می‌دانیم
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • آرتتا: آرسنال در کورس قهرمانی لیگ برتر حضور دارد؛ می‌دانیم که برای قهرمانی باید چه کاری انجام بدهیم