Web Analytics Made Easy - Statcounter

ریکاوری برگرفته از واژۀ انگلیسی Recovery و به معنای بهبود و ترمیم است. در بحث رایانه، به بازیابی اطلاعات، ریکاوری کردن می‌گویند.

به گزارش ایمنا بازیابی اطلاعات هارد به فرایندی گفته می‌شود که طی آن اطلاعات هارد دیسک‌های خراب، اطلاعات از دست رفته، بازیابی و ریکاوری می‌شود.

انواع هارد دیسک Hard Disk , دیسک سخت یا هارد دیسک درایو در رایانه، حافظه‌ی بلند مدتی برای ذخیره اطلاعات است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یعنی وقتی اطلاعاتی را بر روی اینگونه حافظه‌های جانبی بنویسید (ذخیره کنید) در صورتی که نقص فنی برای آنها پیش نیاید می‌تواند همیشه بر روی آن باقی بماند و در زمان دلخواه از آن استفاده کرد.

تست کارکرد هارد قبل از بازیابی اطلاعات

اگر احساس می‌کنید که هارد دیسک شما کار نمی‌کند، قبل از آنکه بدانید نحوه بازیابی اطلاعات هارد اکسترنال چگونه می‌تواند باشد، آن را روی یک سیستم دیگر امتحان کنید. امکان دارد مشکل از کامپیوتر و یا کابل شما باشد. بنابراین سعی کنید هارد خود را به یک کامپیوتر دیگر وصل کنید و کابل اتصال که معمولاً USB است را عوض کنید. اگر به کامپیوتر دیگر دسترسی ندارید می‌توانید هارد دیسک خود را به پورت اتصال دیگری وصل کنید.

علت خراب شدن هارد دیسک اکسترنال

عوامل زیادی می‌تواند باعث خراب شدن هارد شما باشد و یا اطلاعات حذف شوند:

تغییر نوسان شدید برق آلوده شدن به ویروس به وجود آمدن بد سکتور در هارد خطای سیستم فایل آسیب‌های فیزیکی مثل ضربه فرمت شدن هارد چگونه اطلاعات درایو فرمت شده را بازگردانیم؟

بازیابی اطلاعات درایو فرمت شده بستگی به نوع فرمت کردن دارد که از چه نوع فرمتی استفاده شده است که فول فرمت (Full Format) یا کویئک فرمت (Quick Format) است.

Full Format: در این نوع از فرمت، شانس کمتری برای بازگردانی اطلاعات درایو فرمت شده وجود دارد. در این حالت به یک مرکز ریکاوری هارد رجوع کنید.

Quick Format: در این نوع از قالب بندی، شانس بازیابی درایو فرمت شده بسیار بیشتر از قبل است، چرا که در این نوع فرمت، فایل‌های درایو از بین نرفته و قادر به بازیابی اطلاعات هستید و می‌توان از برنامه‌های قدرتمند ریکاوری برای بازگرداندن اطلاعاتتان کمک بگیرید و بدون نیاز به تخصص و دانش زیاد در این امر اطلاعات از دست رفته درایو خود را دوباره بازیابی کنید.

قبل از هر کاری و به محض اینکه متوجه شدید اطلاعات شما حذف شده یا هارد فرمت شده، به هیچ عنوان فایل جدید روی آن ذخیره نکنید و هیچ نرم‌افزاری روی آن نصب نکنید حتی نرم‌افزاری که برای ریکاوری استفاده می‌شود. فایل جدید آثار به جا مانده از فایل‌های دیلیت شده را به کلی از بین می‌برد.

معرفی نرم افزار EaseUS Data Recovery Wizard

یکی از نرم‌افزارهای مفید برای ریکاوری کرده ساده، EaseUS Data Recovery Wizard است که نسبت به حجم و رابط کاربری دوستانه کارایی خویی را ارائه داده است.

ابتدا به وب‌سایت رسمی EaseUS مراجعه کنید و نسخه‌ی رایگان نرم‌افزار EaseUS Data Recovery Wizard را دانلود کنید. توجه کنید که نسخه‌ی مک اواس نیز شبیه به نسخه‌ی ویندوز عمل می‌کند.

در نسخه‌ی رایگان می‌توان حداکثر ۵۰۰ مگابایت داده ریکاوری کرد که در صورت به‌اشتراک‌گذاری به ۲ گیگابایت افزایش پیدا می‌کند. برای حذف کردن این محدودیت می‌بایست نسخه‌ی غیر رایگان را نصب نمائید.

پس از نصب نرم افزار لیستی از درایوهای هارددیسک و SSD کامپیوتر شما در بخش Hard Disk Drives و همین‌طور لیست فلش درایوهای USB و هارد اکسترنال و کارت‌های حافظه که به کمک کارت‌خوان به سیستم متصل شده، نمایان در بخش External Devices نمایش داده می‌شود.

برای ریکاوری کردن، روی پارتیشن موردنظر خود کلیک کنید و سپس روی دکمه‌ی Scan کلیک کنید. فرآیند اسکن کردن بسته به حجم پارتیشنی که انتخاب کرده‌اید ممکن است بسیار سریع یا بسیار طولانی باشد. به علاوه دو نوع اسکن در EaseUS Data Recovery Wizard صورت می‌گیرد:

Quick Scan یا اسکن سریع برای یافتن فایل‌هایی که دیلیت شده‌اند. Deep Scan یا اسکن عمیق برای پیدا کردن فایل‌هایی که فرمت شده‌اند.

این دو مرحله به ترتیب انجام می‌شود و مرحله‌ی اسکن عمیق است که زمان زیادی لازم دارد. در کنار نوار پیشروی اسکن، نتیجه‌ی اسکن سریع و عمیق ذکر می‌شود. به علاوه در ستون کنار و در بخش Quick Scan result لیست فولدرهایی که با اسکن سریع کشف شده و تعداد فایل‌های موجود در هر فولدر، ذکر می‌شود.

انتخاب فایل‌های حذف شده و ذخیره کردن در محل جدید

از نمودار درختی فولدرها در ستون کناری می‌توان برای انتخاب کردن برخی فولدرهایی که باید کاملاً ریکاوری شوند استفاده کرد. در صورت نیاز می‌توان برخی فایل‌ها از یک فولدر را برای بازیابی تیک زد و نه تمام فایل‌های یک فولدر را. به علاوه در گوشه‌ی پایین و راست صفحه می‌توانید شیوه‌ی نمایش فایل‌ها را به صورت‌های مختلف مثل تصاویر بندانگشتی تغییر دهید.

اگر روی آیکون چشم یا Preview کلیک کنید، اطلاعات فولدر یا فایل انتخاب‌شده به صورت متن یا عکس نمایش داده می‌شود.

پس از انتخاب کردن فایل‌های موردنظر برای ریکاوری، روی دکمه‌ی Recover کلیک کنید. آدرس ذخیره کردن فایل‌ها و فولدرها را مشخص کنید و دقت کنید که روی همان پارتیشن فایلی ذخیره نکنید چرا که ممکن است مجدداً نیاز به اسکن و ریکاوری وجود داشته باشد. در نهایت پنجره‌ی تکمیل شدن ریکاوری نمایش داده می‌شود. در این پنجره آدرس فولدر ذخیره کردن فایل‌های بازیابی‌شده به صورت لینک وجود دارد و با کلیک کردن روی آن، به سرعت باز می‌شود.

تفاوت Quick Scan و Deep Scan در EaseUS Data Recovery Wizard

فایل‌هایی که با فشار دادن کلید Delete یا انتخاب این گزینه از منوی راست‌کلیک حذف شده، در سطل زباله قرار می‌گیرد و به راحتی Restore می‌شود اما اگر از کلید میانبر Shift + Delete استفاده کرده باشید، فایل‌ها در سطل زباله وجود ندارد اما همچنان روی دیسک موجود است. بنابراین با Quick Scan می‌توان آثار چنین فایل‌هایی را به سرعت پیدا کرد و ریکاوری انجام داد. اگر پارتیشن موردبحث بخشی از HDD یا هارددیسک باشد، طبعاً حین ذخیره کردن فایل جدید، ابتدا خانه‌هایی از حافظه که خالی هستند، پر می‌شود و شاید در مکانی که فایل‌های قبلی ذخیره شده بود، داده‌ی جدیدی نوشته نشود اما اگر فضای خالی کم باشد ممکن است بخشی از فایل‌های حذف شده و یا تمام آن از بین برود.

اگر پارتیشنی از هارددیسک و SSD و یا کارت حافظه و هارد اکسترنال را تصادفاً Format کرده باشید هم تا زمانی که داده‌ی جدیدی روی پارتیشن ذخیره نکنید، احتمال موفق بودن بازیابی داده وجود دارد. برای ریکاوری کردن چنین درایوی از Deep Scan استفاده می‌شود.

سولوشن‌های پیشگیری از فقدان اطلاعات

برای اینکه اطلاعات و داده‌های شما روی سرور از دست نرود، کارهای زیر را انجام دهید:

از داده‌ها و اطلاعات خود بکاپ تهیه کنید. بکاپ گیری می‌تواند به شما برای حفظ داده‌ها و اطلاعات بسیار کمک کند. مراقب سیستم عامل و کارکرد صحیح آن باشید و ترجیح این است که از سیستم عامل نسخه اصلی استفاده کنید. از آنتی‌ویروس قوی و آپدیت شده استفاده کنید. کد خبر 516663

منبع: ایمنا

کلیدواژه: ریکاوری آموزش ریکاوری بازیابی اطلاعات بازیابی اطلاعات پاک شده نرم افزار ریکاوری ریکاوری هارد ریکاوری فایل بازیابی عکس های پاک شده بازیابی اطلاعات هارد بازیابی اطلاعات هارد نرم افزار بازیابی فلش بازیابی usb چگونه شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق بازیابی اطلاعات برای ریکاوری کردن فایل ها ذخیره کردن فایل هایی کلیک کنید هارد دیسک نرم افزار حذف شده نسخه ی روی آن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۴۱۲۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چگونه دمای گوشی را پایین بیاوریم؟/ خطرات استفاده از تلفن هوشمند با دما بالا

خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ استفاده طولانی مدت از تلفن همراه یا پردازش‌های سنگین گوشی نظیر بازی کردن یا خروجی گرفتن فیلم یا محتوا و همچنین استفاده طولانی مدت از آن هنگام شارژ کردن، باعث بالا رفتن دمای گوشی و افزایش چند برابری مصرف باتری خواهد شد.

از دیگر مواردی که ممکن است دمای گوشی را بالا ببرد به‌روزرسانی گوشی یا استفاده از نرم افزار‌های قدیمی که ایرادات آن توسط توسعه دهنده برطرف نشده است.

در بخش سخت افزاری نیز استفاده دائمی از داده‌های تلفن همراه و همچنین اتصال مداوم بلوتوث گوشی به دستگاه‌هایی مانند ساعت یا هدفون می‌تواند دمای گوشی را تا حد بسیار زیادی بالا ببرد. فیلمبرداری یا فعال بودن مداوم دوربین گوشی نیز دیگر عاملی است که علاوه بر خالی کردن باتری گوشی می‌تواند دمای گوشی را به شدت بالا ببرد چرا که همزمان پردازنده و دوربین با یکدیگر فعالیت دارند و به این ترتیب دمای دستگاه به شدت افزایش پیدا می‌کند.

علاوه بر این استفاده از گوشی در محیط‌های بسیار گرم یا قرار دادن گوشی در معرض نور مستقیم خورشید می‌تواند دمای گوشی را بالا ببرد. داغ شدن گوشی جدا از احتمال آسیب رساندن به دست کاربر و یا خطر انفجار گوشی، در صورت مداوم بودن این موضوع می‌تواند به پردازنده و قطعات سخت افزاری گوشی آسیب جدی وارد کند.

پایین آوردن دمای تلفن در هنگام شارژ

برای پایین آوردن دمای تلفن در زمان شارژ کاربر بهتر است گوشی خود را از شبکه وای فای یا داده تلفن همراه قطع کند و علاوه بر این اتصال گوشی به دستگاه‌های دارای بلوتوث نیز بهتر است به طور کامل قطع شده باشد.

گفتنی است که استفاده از شارژر‌های بیسیم و همچنین شارژر‌هایی با ولتاژ بالاتر از توان گوشی یا آدابتور‌های متفرقه نیز می‌تواند دمای گوشی را تا حد زیادی بالا ببرد که دلیل آن فشار آمدن به برد شارژ و باتری گوشی است.

نحوه صحیح شارژ کردن باتری گوشی

برای جلوگیری از افزایش دمای گوشی هنگام شارژ کردن بهتر است آن را در بازه بین ۲۰ تا ۸۰ درصد شارژ کنند؛ این بازه همان بازه سلامت باتری گوشی است که توسط شرکت‌های سازنده تلفن همراه نیز تایید شده است. در صورت شارژ در این بازه، گوشی هرگز داغ نخواهد شد و کاربر می‌تواند پس از شارژ از گوشی خود به طور کامل استفاده کند.

پایین آوردن دمای گوشی در هنگام بازی یا پردازش سنگین

به طور کلی اجرای بازی‌های آنلاین یا دارای گرافیک بالا یکی از اصلی‌ترین دلایل بالا رفتن دمای گوشی و آسیب رسیدن به باتری است. برای کاهش دمای گوشی در هنگام بازی کاربر نباید گوشی را به شارژ متصل کند چرا که این کار به باتری گوشی فشار بسیار زیادی وارد می‌کند و باتری گوشی حرارت بالایی را از خود خارج می‌کند. جدا از این بهتر است کاربران هنگام اجرای بازی‌های سنگین یا اینترنتی گوشی خود را از قاب محافظ خارج کنند تا پردازنده گوشی بتواند حرارت را از گوشی خارج کند و گوشی با دمای محیط سازگار شود.

گفتنی است که برخی شرکت‌های تولید کننده لوازم گیمینگ فن‌های خنک کننده‌ای را تولید کرده اند که حتی برخی از آن‌ها می‌تواند دمای گوشی را به زیر حالت عادی بیاورد و به این ترتیب از رسیدن آسیب به گوشی جلوگیری شود.

جلوگیری از داغ شدن گوشی در نور آفتاب

استفاده از گوشی در فضای باز و به خصوص زیر نور آفتاب یکی از عوامل اصلی برای بالا بردن گرمای گوشی است چرا که در این شرایط گوشی به طور خودکار نور صفحه نمایشگر را تا انتها افزایش خواهد داد و به این ترتیب مصرف باتری و دمای گوشی بالا خواهد رفت. 

علاوه بر این تابش نور خورشید بر گوشی باعث افزایش بسیار زیاد دمای گوشی خواهد شد و سلامت و عمر باتری و پردازنده گوشی را نیز تحت تاثیر قرار خواهد داد. بهتر است کاربران زیر نور مستقیم و در دمای بالا از گوشی خود استفاده زیادی نداشته باشند و یا در صورت نیاز به محیط دارای سایه مراجعه کنند.

نرم افزار‌های عامل افزایش دما گوشی

برخی از نرم افزار‌ها که در پس زمینه فعالیت دارند می‌توانند دمای گوشی کاربر را افزایش دهند چرا که این نرم افزار‌ها به طور مداوم در حال به‌روزرسانی اطلاعات خود هستند و به این ترتیب بخش زیادی از توانایی پردازش و همچنین حافظه رام دستگاه را درگیر خواهند کرد و به این ترتیب دمای گوشی نیز افزایش خواهد یافت. برای غیر فعال کردن دسترسی به پردازش پس زمینه کافی است کاربر وارد تنظیمات نرم افزار‌ها از بخش تنظیمات گوشی شده و با پیدا کردن نرم افزار‌های کم استفاده خود اقدام به خاموش کردن پردازش پس زمینه آن‌ها کند.

کند شدن گوشی و افزایش دما حتی در مصارف عادی و روزمره هم خبر از درگیر شدن حافظه و پردازشکر به صورت همزمان می‌دهند که دلیل نرم افزاری آن ویروسی شدن گوشی است. برای رفع این مشکل بهتر است ابتدا کاربر یک نرم افزار آنتی ویروس برای گوشی خود نصب کند و در صورتی که مشکل برطرف نشد، کاربر باید به طور کامل اطلاعات گوشی را حذف و تلفن خود را در حالت کارخانه راه اندازی کند.

پر بودن گوشی باعث افزایش دما می‌شود

هنگامی که یک گوشی موبایل حافظه کافی نداشته باشد، پردازشگر نمی‌تواند پردازش‌های خرد یا همان اطلاعات کش را ذخیره کند و بنابراین به پردازنده فشار زیادی وارد خواهد شد که در نهایت این فشار خود را در قالب افزایش دمای پردازنده نمایش خواهد داد.

به طور کلی گوشی‌های هوشمند جدید با افزایش دما و رسیدن به دمای خطرناک برای گوشی، مانع از استفاده کاربر از گوشی می‌شود و کاربر در این شرایط اعلان رسیدن گوشی به دمای بسیار بالا را دریافت خواهد کرد. دراین صورت کاربر باید گوشی را از شارژ قطع کرده (هرچند که گوشی به صورت خودکار مانع از شارژ شدن می‌شود) و گوشی را محیطی سرد و بدون قاب قرار دهد. گفتنی است در صورتی که گوشی اعلان افزایش دما به کاربر نشان ندهد و کاربر همچنان با دمای بالا با گوشی کار کند، احتمال انفجار یا آتش گرفتن گوشی وجود خواهد داشت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • چگونه دمای گوشی را پایین بیاوریم؟
  • روز ماما در سال ۱۴۰۳ چه روزیه + تاریخ، معرفی رشته مامایی و بازار کار
  • بازیابی و معرفی روایت‌های فرهنگ دریاپایه قشم ضرورت دارد
  • چرا باید در کسب و کار خود از نرم افزار مالی استفاده کنیم؟
  • امکان ارسال پیوست بدون اینترنت در واتس‌اپ
  • نبض قیمت مسکن شمال شهر
  • دامنیک میستریو مصدوم شد؛ احتمال غیبت 9 ماهه/ اخبار WWE
  • مهدی شیری: هواداران مقابل استقلال ورزشگاه را پر کنند
  • خطرات استفاده از تلفن هوشمند با دمای بالا
  • چگونه دمای گوشی را پایین بیاوریم؟/ خطرات استفاده از تلفن هوشمند با دما بالا