Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-02@02:07:33 GMT

جانسون: باید به میراث انگلیس در افغانستان افتخار کنیم!

تاریخ انتشار: ۱۶ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۴۲۵۹۲

جانسون: باید به میراث انگلیس در افغانستان افتخار کنیم!

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «بوریس جانسون» نخست‌وزیر انگلیس در تضاد کامل با تحولات اخیر در افغانستان، روز دوشنبه گفت که لندن باید به میراث خود در این کشور افتخار کند.

جانسون در بیانیه‌ای که به دو مجلس پارلمان انگلیس ارائه کرد، از نیروهای مسلح این کشور برای آنچه ایجاد ثبات و صلح در این کشور آسیای مرکزی خواند (!) و همچنین انجام بزرگترین عملیات تخلیه نظامی انگلیس پس از جنگ جهانی دوم، تقدیر کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در پاسخ به تشدید انتقادات از او و وزیر خارجه‌اش در خصوص برنامه خروج و به جا گذاشتن متحدان افغان، گفت: ما می‌توانیم به نیروهای خود به خاطر همه چیزهایی که به دست آورده اند و به خاطر میراثی که از خود به جای گذاشته‌اند افتخار کنیم. 

این اظهارات جانسون از سوی حزب کارگر مخالف مورد انتقاد قرار گرفت و اعضای این حزب گفتند که دولت انگلیس ناتوان است زیرا طالبان کنترل افغانستان را به دست گرفته و انگلیس به طرز دیوانه‌واری تلاش کرد تا پرسنل، شهروندان و متحدان خود را خارج کند.

«کر استارمر» رهبر حزب گفت: ما نخست‌وزیری داریم که قادر به رهبری بین‌المللی نیست آنهم درست در زمانی که به آن بسیار نیاز داریم. تاریخ داستان «عملیات گودال» (عملیات خروج انگلیس از افغانستان) را به عنوان یکی از شجاعت‌های عظیم بیان می‌کند ... (اما) در حالی که آن‌ها (نظامیان انگلیسی) جان‌ها را نجات می‌دادند، رهبری سیاسی ما در عمل از دست رفته بود. 

«یان بلکفورد» رهبر حزب ملی اسکاتلند از نخست‌وزیر پرسید که چرا از «دومینیک راب» وزیر خارجه خود دفاع می‌کند در حالی که هنگام تصرف افغانستان به دست طالبان او در تعطیلات بود و چرا به دلیل عدم رسیدگی به بحران اخراج نشد. بلکفورد همچنین بسیاری از ایمیل‌های فوری را که دولت در خصوص رها شدن اتباع بریتانیایی و افغان در کابل بی‌پاسخ گذاشته بود، مطرح کرد.

به نوشته خبرگزاری «آناتولی» ترکیه، انگلیس گفته بر اساس سیاست انتقال و کمک به افغان‌ها، در مجموع ۲۰ هزار افغان در مدت پنج سال به انگلیس منتقل می‌شوند. این رقم در مقایسه با متحدان بریتانیا که بیش از ۱۰۰ هزار نفر را جذب کرده‌اند، ناچیز است. دولت انگلیس متهم شده که افغان‌هایی را که در جنگ دو دهه‌ای از نیروهای بریتانیایی حمایت کردند، رها کرده است.

انتهای پیام/م

منبع: فارس

کلیدواژه: بوریس جانسون طالبان نخست وزیر انگلیس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۴۲۵۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انگلیس: شناسایی سپاه به عنوان «سازمان تروریستی» به سودمان نیست

وزیر امور خارجه انگلیس تصریح کرد که افزودن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به فهرست سازمان‌های به اصطلاح تروریستی باعث قطع روابط دیپلماتیک با ایران شده و به سود انگلیس نیست.

به گزارش ایرنا، دیوید کامرون روز سه‌شنبه در نشست کمیته روابط بین‌الملل و دفاعی پارلمان انگلیس عنوان کرد که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به طور کامل در فهرست تحریم‌های این کشور قرار دارد و شناسایی آن به عنوان سازمان تروریستی به مصلحت نیست.

وی ادعا کرد: تمام کارهایی را که باید انجام دهیم تا بر ایران فشار بیاوریم و مطمئن شویم جایی که آن‌ها غیرقانونی عمل می‌کنند، می‌توانیم علیه آن‌ها اقدام کنیم، در نظام تحریمی ما لحاظ شده است. اما وقتی از پلیس، سرویس‌های اطلاعاتی و دیگران می‌پرسم که آیا اقدام بیشتر علیه سپاه ضروری است، پاسخ منفی است.

وزیر امور خارجه انگلیس با اشاره به اینکه روابط دیپلماتیک انگلیس و ایران در مقطع کنونی «نسبتاً مختصر» است اما هشدار داد که شناسایی سپاه به‌عنوان سازمان به اصطلاح تروریستی، به این روابط پایان می‌دهد.

کامرون عنوان کرد: «وقتی صحبت از تلاش برای متوقف کردن تشدید درگیری‌ها می‌شود، وقتی صحبت از ارسال پیامی مستقیم به ایرانی‌ها می‌شود… من می‌خواهم خودم با آن‌ها گفت‌وگو داشته باشم، نمی‌خواهم به همتای فرانسوی‌ام زنگ بزنم و بگویم، آیا می‌توانید به ایرانیان این پیام را ارسال کنیم؟»

وی افزود: «به نظرم این اقدام (افزودن سپاه به فهرست سازمان‌های تروریستی) به نفع بریتانیا نیست، این اقدام نه تنها رویکرد ما را تقویت نمی‌کند که از بسیاری جهات آن را تضعیف می‌کند.»

وزیر امور خارجه انگلیس دو هفته پیش هم در سفر به سرزمین‌های اشغالی خطاب به بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی گفته بود که دولت لندن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران را به‌عنوان سازمان به اصطلاح تروریستی شناسایی نخواهد کرد.

بر اساس گزارش‌ها کامرون به نتانیاهو این طور گفته است: وزیر امور خارجه ایران دوست من نیست اما ما باید بتوانیم تلفن را برداریم و با هم گفت‌وگو کنیم. بنابراین تحریم سپاه کمکی به بهبود اوضاع نمی‌کند.

بحث افزودن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان نهاد رسمی نظامی ایران، به فهرست سازمان‌های تروریستی انگلیس، در مقطعی از ناآرامی‌های آذر ۱۴۰۱، به سوژه رسانه‌های غربی تبدیل شد. این طرح غیرقانونی به‌واسطه تحرکات گروه‌های ضد انقلاب و حمایت لابی رژیم صهیونیستی به محافل سیاسی هم راه‌پیدا کرد اما با شکست مواجه شد.

مقام‌های دولت انگلیس همان زمان اعلام کردند که چنین اقدامی به مصلحت روابط دیپلماتیک دو کشور نیست و تمایلی به تشدید روابط با ایران ندارند. با این حال گروه‌های وابسته به رژیم صهیونیستی هر از گاهی تلاش می‌کنند تا این طرح شکست خورده را احیا کنند.

چندی پیش گروه دوستی پارلمانی انگلیس-اسرائیل طی نامه‌ای خطاب به نخست وزیر انگلیس، این درخواست غیرقانونی را دوباره تکرار و ادعا کرد که اقدامات فرامرزی سپاه، باعث نگرانی جامعه انگلیس شده است.

در همین پیوند سفارت جمهوری اسلامی ایران در انگلیس ضمن محکوم کردن تلاش‌ها برای سیاه‌نمایی سپاه اعلام کرد که این فشارها از سوی عناصری اعمال می‌شود که درصدد کاهش و تخریب روابط ایران و انگلیس هستند.

سفارت کشورمان در بیانیه‌ای برای نشریه میدل‌ایست‌آی نوشت: ما معتقدیم که فشار برای تحریم سپاه تحت تأثیر بازیگران خارجی، به ویژه رژیم اسرائیل است که سابقه خصومت با ایران دارد. این تلاش به جای ارتقای صلح و ثبات در منطقه، در خدمت تشدید تنش‌ها و ایجاد تقابل است.

در این بیانیه با اشاره به اینکه سپاه پاسداران در مقابله با «تهدیدات تروریستی و گروه‌های افراطی» خاورمیانه، نقش بسیاری مهمی را ایفا کرده است، افزود: «اتهامات تروریستی علیه سپاه فاقد دلیل و مدرک است و با گرایش‌های سیاسی مطرح می‌شود.»

تحلیلگران در انگلیس هم معتقدند که قرار دادن نام سپاه در فهرست سازمان‌های تروریستی، تنش‌ها بین لندن و تهران را در میان تحولات غرب آسیا تشدید و هر گونه امید در خصوص تلاش‌های دیپلماتیک برای نجات توافق سال ۹۴ را پیچیده خواهد کرد. از این رو به نظر می‌رسد که انگلیس تمایلی به چنین اقدام تنش‌زایی ندارد.

دیگر خبرها

  • انگلیس: شناسایی سپاه به عنوان «سازمان تروریستی» به سودمان نیست
  • مخالفت کامرون با شناسایی سپاه به عنوان سازمان تروریستی
  • ضرورت اجتناب از افغان ستیزی/کشور در حوزه حضور اتباع اشباع شده است
  • از افغانستان متحد دفاع می کنیم
  • کابل: به کسی اجازه تخریب وحدت ملی در افغانستان را نمی‌دهیم
  • کنگره آمريکا دیوان بین‌المللی کیفری را تهدید کرد
  • یک میلیون مهاجر افغان از ترس اخراج پنهان شده اند
  • ادعای وزیر امور خارجه انگلیس درباره پیشنهاد آتش‌بس ۴۰ روزه به حماس
  • اظهارات وزیر خارجه انگلیس درباره توافق آتش بس در غزه
  • ادعای وزیر خارجه انگلیس : ایران منطقه را بی‌ثبات می‌کند!