Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس؛ آرش کبیری مدیر حقوقی پویش جهادی حذف ربا_ در جلسه رأی اعتماد وزرا آقای دکتر بحرینی نماینده مردم شریف مشهد که فردی مطلع و دلسوز در امور اقتصادی است خطاب به ریاست محترم جمهوری حرف عقلا و دلسوزان و دغدغه مردم و را با صدای بلند از تریبون مجلس فریاد زد ( آقای رئیسی مراقب باشید بانک‌ها زمینتان نزند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

)

گروهی منتفع نیز کلام صادق این فرهیخته دلسوز را نکوهش بانک و غیر کارشناسی دانستند. لذا خطاب به این افراد باید گفت نماینده شایسته مردم خصوصاً در لباس پیامبر با آموزه‌های دینی باید حرف مردم را بزند، ایشان نماینده مردم بوده و نماینده شبکه بانکی نیستند که در مدح و ثنای بانک‌ها آن هم با این کارنامه پرتخلف صحه بگذارند.

در همایش بانکداری، عده‌ای، بانکی را که با معیار درآمد و توسط نشریه غربی (the banker) به‌‌عنوان بانک برتر اسلامی سال 2021 ایران معرفی‌شده بود را مطرح و به یکدیگر تبریک گفته و به‌زعم خودشان تذکر جدی نماینده محترم مردم را نکوهش و مطالب مطروحه را غیرکارشناسی تلقی کردند.

حالا وقت آن است که این منتفعان و دانش‌آموختگان نحله و مکتب کینزین و نمایندگان کپتولاسیون و لیبرالیسم را خطاب قرارداد که آیا ظرفیت مباحث فنی منطبق بر قانون جاری کشور را دارید؟ متوجه هستید مقایسه بانکداری منطبق با قانون و بانکداری غربی ممکن نیست چراکه از یک جنس نیستند؟ میدانید تفاوت ربا و معامله به باریکی تار مویی است ؟ متوجه هستید درجایی که مقررات امری است حق تفسیر و انحراف از مسیر تعیین‌شده را به‌هیچ‌وجه به‌عنوان مجری مقررات امری حوزه پولی و بانکی ندارید؟

امام (ره) در خطاب به مردم و در خصوص این جماعت غرب‌زده می‌فرماید: «ما از شر رضاخان و محمدرضا خلاص شدیم؛ لیکن از شر تربیت‌یافتگان غرب و شرق به این زودی‌ها نجات نخواهیم یافت. اینان برپادارندگان سلطه ابرقدرت‌ها هستند و سرسپردگانی هستند که با هیچ منطقی خلع سلاح نمی‌شوند.»

لذا باید به محضر مخاطبان محترم به‌عنوان پژوهشگر پولی و بانکی عرض کنم، قطعاً بانک‌ها بنا به دلایل فنی و آتی‌الذکر ریشه تورم هستند و منتفعانی محدود از خلق پول و تورم ناشی از آن امروزه بیش از بودجه کشور منتفع می‌شوند.

درحالی‌که بیش از پنج دهه از تصویب مقررات پولی و بانکی و نزدیک به چهار دهه از تصویب قانون بانکداری اسلامی می‌گذرد متأسفانه بانک‌ها مخصوصا مؤسسات خدمات مالی خصوصی یک ساعت هم این مقررات را در عمل اجرا نکرده و صرفاً به فکر پر کردن جیب خودشان هستند.

رفتار امروز بانک‌ها و خدماتی که حال حاضر انجام می‌دهند انسان را به یاد دوران ظهور اسلام و سرزمین حجاز و آیات مربوط به ربا می‌اندازد.

در عصری زندگی می‌کنیم بانک‌ها برخلاف مقررات امری حوزه پولی و بانکی که محدوده فعالیت این مؤسسات خدمات مالی را مشخص می‌کند، منفعت  طلبانه، به‌جای بررسی موضوع تسهیلات فارغ از اینکه تسهیلات درخواستی مشتریان چیست و محدوده مؤسسات صدرالشاره به‌عنوان مجری مقررات امری کدام است، در هر دو گروه تسهیلات مبادله‌ای و مشارکتی به‌جای بررسی اهلیت متقاضی و موضوع تسهیلات، وثایق مشتری را ارزیابی می‌کنند و به میزان وثایق تسهیلات پرداخت می‌کنند به قول خودشان پول در برابر وثیقه است صرف نظر از اینکه معلوم نیست چرا در خصوص تسهیلات کلان روال پیش گفته جاری نیست و اغلب در رسانه‌ها می‌بینیم و می‌شنویم و می‌خوانیم شخصی میلیاردها بدون وثیقه تسهیلات گرفته، این اقدام خلاف قانون بانک‌ها اسباب مجری نشدن عموم طرح‌ها را فراهم می‌کند چون با این روش هیچ‌گاه متناسب با موضوع، تسهیلات پرداختی صورت نخواهد گرفت و قالب طرح‌های خرد به همین علت یعنی سرمایه‌گذاری ناقص تعطیل می‌شود اجازه بروز و ظهور طرح‌های نو و مبتکرانه نیز به دلیل عدم وجود وثیقه سهل البیع شهری محکوم‌به مرگ است درحالی‌که قانون در سه نوبت اخذ وثیقه خارج از طرح را از فعالان اقتصادی ممنوع کرده است:

۱- قانون ممنوعیت اخذ وثیقه از فعالان اقتصادی ۱۳۸۰

۲- قانون تسهیل و افزایش کارایی بانک‌ها

۳- قانون منطقی کردن نرخ سود

بعد از بررسی اهلیت متقاضی که می‌تواند توسط بانک یا مؤسسات مورد اعتماد بانک انجام شود و پروسه آن به مجوز قانون ۴۵ روز است نوبت به انعقاد قرارداد می‌رسد

۲- انعقاد قرارداد

برخلاف صریح بخشنامه‌های امری بانک مرکزی و به جهت اینکه این مقررات توسط مجری رعایت نمی‌شود قراردادها در اغلب موارد صرفاً توسط متقاضی امضا می‌شود و نانویس است و به همین علت نسخه‌ای از آن هیچ‌گاه به استفاده‌کننده از خدمات داده نمی‌شود، آقایان  چشممان سوخت از برق این‌همه خدمات مالی به تسهیلات گیرندگان در آغاز قرارداد، بدیهی است، سالی که نکوست از بهارش پیداست

در ادامه با حذف تمامی مقررات،  پول به‌عنوان تسهیلات به‌حساب جاری افراد واریز می‌شود، در اینجا درنتیجه قرارداد نانویس اثر از حساب ویژه مشارکت یا سهم الشرکه مشتری یا در عقود مبادله‌ای کالایی که بانک برای مشتری خریده باشد نیست.

مشتری نیازمند منابع مالی که به‌موجب ماده یک قانون پولی و بانکی راهی جز دریافت تسهیلات از بانک‌ها ندارد و باید منابع مورد نیاز را از بانک‌ها دریافت کند با دریافت سرمایه ناکافی سعی می‌کند طرح خود را تکمیل کند که اصولاً عقلا و منطقاً نخواهد توانست به مبالغی که حاصل از ارزیابی وثایقی بوده که شرح آن رفت موضوع مشارکت را به اتمام برساند اینجا محلی است که بانک در اقدامی ناباورانه برخلاف ماده یک آیین‌نامه بانکداری بدون ربا در فصل سوم و بدون توجه به بهره‌برداری (به معنی به درآمد رسیدن ) با حلول سررسید عقد مشتری را بدهکار اعلام می‌کند یا اللعجب از کی تابه‌حال روابط شرکا رابطه داین و مدیون شده، خدا عالم است این اختراعی است که جزئی از همان خدمات متنوع بانکی که مورد تایید نشریه (the banker) است !!

بی‌درنگ مبلغی متوهمانِ به‌عنوان (سود دوران مشارکت ) به سهم الشرکه بانک اضافه می‌گردد، عددی من‌درآوردی نگران نشوید منظور همان بهره و ربا دوران جاهلی است که از بابت زمان سرمایه‌گذاری اخذ می‌شود، و هیچ کجای قانون نوشته‌نشده که بانک‌ها مجاز به این رفتار هستند و این احتمالاً جز همان خدماتی است که سبب تعریف نشریه غربی (the banker) از این‌همه خدمات مالی توسط موسسه مالی شده است.

بگذریم در ادامه مشتری که به سهم الشرکه او چیزی اضافه نشده بلکه سود کذب یا همان ربا دوران مشارکت سهم الشرکه او را بلعیده و مبالغ را در طرح خود سرمایه‌گذاری کرده به امید اینکه فرجی شود درخواست مهلت جهت بازپرداخت سهم الشرکه متورم شده بانک را می‌کند.

البته که بانک می‌بایست سهم الشرکه واقعی خود را قیمت‌گذاری و با اقساطی متناسب با درآمد طرح به‌صورت فروش اقساطی و اجاره به‌شرط تملیک واگذار نماید و از موضوع تسهیلات خارج شود ولیکن اگر چنین کند ولیکن تکلیف  نشریه وزین (the banker) چه می‌شود و چگونه باید به انتخاب نشریه برتر شد.

به همین سبب است که آتش زدن خود و مشتری بلند شدن فریاد کارگران ، درآمدن صدای آیات عظام به نهی از رفتار ربوی بانک‌ها بر هم زدن نظم عمومی اقتصادی فقط به جهت معرفی در نشریه وزین (the banker) در اولویت قرار می‌گیرد.

خاطر مخاطبان محترم هست در صدر مقاله تاکید نمودم رفتار بانک‌ها انسان را به یاد ربا خواران دوران جاهلیت قبل از اسلام در صحرای حجاز می‌اندازد ؟

این همان قسمت است مشتری نگون‌بخت در سررسید خطاب به بانک می‌گوید کمک، مهلت بانک هم با علم به غرق شدن بیشتر مشتری و تملیک وثایق او برخلاف قانون اوراق قرارداد دیگری را جلوی مشتری قرار داده و امضا می‌گیرد، مجدد تسهیلاتی به میزان تعهدات ایجادشده بهره‌ای که وجود نداشت به اسم عقد مشارکتی یا مبادله‌ای به‌حساب جاری واریز و برداشت می‌کند و تسهیلات قبلی را تسویه‌حساب می‌کند.

در صحرای حجاز و در دوران جاهلیت نیز این‌چنین بود که وقتی طلب کار به بدهکار می‌رسید می‌گفت بدهی‌ات را می‌پردازی یا بر مبلغ آن می‌افزایی  به نظر شما آیا رفتار بانک‌ها امروز شبیه همان ربای دوران جاهلیت قبل از اسلام نیست؟

اتفاقی که می‌افتد بانک با سو استفاده از امتیاز خود مبالغ اضافه‌شده به اصل تسهیلات را صرفاً طی یک سند مالی ایجاد و در لحظه به‌حساب درآمد بانک واریز می‌کند تمام شد و رفت ۳۰ درصد نسبت به اصل مبلغ در یک‌چشم بر هم زدن خلق شد صاف رفت توی جیب سهامداران دانه‌درشت و مدیرانی که بابت این مدیریت خلاف قانون و برخلاف اصل چهلم قانون اساسی دارا شدند ، حتماً حالا متوجه می‌شوید چگونه پاداش‌های میلیاردی در هیئت‌مدیره بانک‌ها تقسیم می‌شوند

این کار و رفتار خلاف قانون سالانه در شبکه بانکی جریان دارد. نگاهی به اعلام پرداخت تسهیلات توسط روسای اسبق بانک مرکزی و وضعیت حال امروز مردم  همه‌چیز را روشن می‌کند هرسال با مقایسه آمار اعلام روسای بانک مرکزی مبلغ تسهیلات پرداختی بیشتر می‌شود که نتیجه همین تخلف است.

برنده این روش گروهی انگشت‌شمارند و بازنده علاوه بر استفاده‌کننده از خدمات مالی بانک‌ها مردم هستند که درنتیجه تمدید و تجدید تسهیلات ناقص پرداخت‌شده قبلی به‌منظور تسویه محاسبات موهومی بانک‌ها باید هر روز شاهد بالاتر رفتن قیمت‌ها و آثار نامطلوب آن باشند.

البته که بانک‌ها ریشه تورم هستند، حضرات قلم به مزد بانک‌ها هر وقت آیات عظام که قرض‌الحسنه مؤسسات متبوع شما را ربا می‌دانند، حقوق کارکنان بانک‌ها را حرام می‌دانند و رهبر فرزانه که فرمودند بانک‌ها غلط می‌کنند بنگاه‌داری می‌کنند، مردم آسیب‌دیده از این‌گونه خدمات جاهلی و مجریان ارشد دستگاه قضا را راضی کردید و شما را تائید کردند به یکدیگر تبریک بگوید که تائید نشریه (the banker) صرفاً حاکی از این است که شما دربست در خدمت کپتولاسیون و لیبرالیسم و در برابر مردم سرزمین خود هستید و از خدمات مالی تعیین‌شده توسط قانون‌گذار فاصله بسیار دارید و حال که اراده حکومت قطعاً رفتار خلاف قانون را بر نخواهد تابید.

من آنچه شرط بلاغ است با تو می‌گویم، تو خواه پند گیر و خواه ملال.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: ربا بانکداری بدون ربا نظام بانکی پولی و بانکی مقررات امری خلاف قانون خدمات مالی سهم الشرکه بانک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۴۲۹۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهترین وام خرد سال ۱۴۰۳: راهنمای کامل دریافت وام برای مردم عادی

فرارو – وام ازدواج اولین وام سال ۱۴۰۳ است که تکلیفش قبل عید و در جریان بررسی لایحه بودجه مشخص شد؛ اما وام خرید مسکن هنوز جای کار دارد.

به گزارش فرارو؛ تسهیلات بانکی به دو بخش خرد و کلان تقسیم می‌شوند. تسهیلات کلان معمولاً به پروژه‌ها و شرکت‌های بزرگ تخصیص پیدا می‌کند و سهم عمده تسهیلات بانکی را می‌بلعد، اما مردم عادی هم در طول سال برای رفع نیاز‌های خود در قالب تسهیلات خرد به بانک‌ها مراجعه می‌کند.

وام پرداختی به مردم عادی در قالب تسهیلات خرد طبقه‌بندی خواهد شد و با نام‌های متعارف شناخته می‌شود. هر سال هم بعد از ابلاغ بانک مرکزی به شبکه بانکی پرداخت این وام‌ها را شاهد هستیم. در این مطلب هفت وام سرنوشت‌ساز را بررسی می‌کنیم که امسال به‌عنوان یک گزینه پیش‌روی متقاضیان هستند هرچند گاهی لازم است برای دریافتشان دوندگی کرد.

وام ازدواج ۱۴۰۳؛ نفری ۳۰۰ میلیون

وام ازدواج، پرطرفدارترین وام قرض‌الحسنه است. به همین دلیل بخشنامه آن را زودتر برای اجرا در سال جدید ابلاغ کرده‌اند. بخشنامه می‌گوید مبلغ وام ازدواج برای هر یک از زوج‌ها ۳۰۰ میلیون تومان است؛ اما برای تشویق دختر زیر ۲۳ سال و ایجاد انگیزه میان پسر ۲۵ سال، مبلغ وام ازدواج به ۳۵۰ میلیون تومان می‌رسد.

وام ازدواج صرفا به کسانی که در سال ۱۴۰۳ عقدکرده باشند پرداخت نمی‌شود؛ بلکه هر زوجی که تاریخ ازدواجشان از اول فروردین‌ماه سال ۱۳۹۹ باشد و تا حالا وام ازدواج نگرفته باشند قابل‌پرداخت است.

دریافت وام ازدواج fi یک نفر ضامن نیاز دارد. قانون می‌گوید اگر کسی نتوانست ضامن معتبر جور کند بانک‌ها موظف هستند، به‌جای ضامن از حساب یارانه یا سهام عدالت متقاضی یا بستگان درجه یک آن‌ها به‌جای ضامن استفاده کنند. این قسمت قانون زیاد بین بانک‌ها طرفدار ندارد.

متقاضیان وام ازدواج که وام ۳۰۰ میلیون تومانی دریافت کرده‌اند باید بابت بازپرداختش، در یک پروسه ۱۰ ساله ماهی دو میلیون و ۷۲۸ هزار تومان به اضافه کارمزد‌هایی که سالی یک بار می‌پردازند به بانک پس بدهند.

کارمزد وام ازدواج برای سال اول، چهار درصد کل ۳۰۰ میلیون تومان و از سال‌های بعد به میزان مانده تسهیلات محاسبه می‌شود. کسی هم که ۳۵۰ میلیون دریافت کرده باشد باید در ماه سه میلیون ۱۸۲ هزار تومان قسط بدهد. کارمزد سالانه هم پابرجاست.

وام خرد، وام قرض‌الحسنه، وام ۳۰۰ میلیونی

وام خرد و وام قرض‌الحسنه انواع دیگر وام هستند که امسال می‌توانید به دریافتشان از بانک‌ها امیدوار باشید. وام قرض‌الحسنه را به‌نام وام ۳۰۰ میلیون تومانی می‌شناسیم، اما عدد جلوی آن در حقیقت به حداکثر میزان وام یا به قول بانکی‌ها به سقف قابل پرداخت اشاره دارد. وام قرض‌الحسنه می‌تواند در قالب کارت اعتباری خرید توسط بانک‌های مختلف پرداخت شود که مشمول کارکرد است.

وام قرض‌الحسنه تا سقف ۳۰۰ میلیون تومان، با کارمزد چهار درصد پرداخت می‌شود و بانک‌ها پرداخت آن را از محل منابع خودشان گردن می‌گیرند. بازپرداخت وام قرض‌الحسنه معمولا پنج ساله است. وام فوری بانک‌ها که معمولا تا سقف ۵۰ میلیون تومان بدون وثیقه ملکی و تا سقف ۱۵۰ میلیون تومان با وثیقه ملکی قابل دریافت است و سود آن ۲۳ درصد و بازپرداختش ۲۴ ماهه است، در همین قالب قرار می‌گیرد.

وام خرد در قالب غیر قرض‌الحسنه با نرخ سود ۲۳ درصد و بازپرداخت ۲۴ ماهه پرداخت می‌شود. وام خرد در این حالت بین ۲۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان قابل پرداخت است.

مبلغ وام ازدواج ۱۴۰۳ در حالت عادی برای هر یک از زوج‌ها ۳۰۰ میلیون تومان است وام خرید مسکن؛ حداکثر ۹۶۰ میلیون تومان

وام خرید مسکن را به طور تخصصی می‌توان از بانک مسکن دریافت کرد؛ ولی بانک‌های دیگری هم اعتبار ارائه این تسهیلات را دارند. بانک مسکن این وام را به دو صورت پرداخت می‌کند: وام مسکن جوانان و وام اوراق. تسهیلاتی که می‌توانید از بانک مسکن دریافت کنید، وام اوراق است. متقاضیان این وام معمولاً افرادی هستند که پس‌انداز کافی ندارند یا خودشان نمی‌توانند سپرده جدیدی را افتتاح کنند و ۱۲ ماه در صف انتظار بمانند. برای همین اوراق تسه خریداری می‌کنند.

دریافت وام مسکن فقط برای افرادی امکان‌پذیر است که نسبت به افتتاح سپرده اقدام کرده باشند باقی افراد باید به فرابورس بروند و یا آن‌هایی که قصد استفاده از وام برای بار دوم یا چندم را دارند، باید حتماً باید از طریق خرید اوراق در فرابورس نسبت به دریافت وام خرید مسکن اقدام کنند.

افزایش دوبرابری سقف تسهیلات مسکن، باید شده محدودیت خرید سقف اوراق تسه بانک مسکن از ۵۶۰ ورقه به هزار و ۱۲۰ ورقه افزایش‌یافته و همانند سقف تسهیلات افزایش دوبرابری داشته است. وام مسکن قابل دریافت از محل خرید اوراق تسهیلات مسکن، تا سقف ۸۰۰ میلیون تومان برای زوجین در شهر تهران پرداخت می‌شود. رقم وام مسکن از محل اوراق در شهر‌های مرکز استان و جمعیت بالای ۲۰۰ هزار نفر، برای زوجین ۶۴۰ میلیون تومان و در سایر شهر‌ها ۴۸۰ میلیون تومان است.

وام جعاله یا تعمیرات مسکن هم بابت یک پلاک ثبتی به دو نفر تعلق می‌گیرد که رقمش ۱۶۰ میلیون تومان است و باید زحمت خریدش را به دوش بکشید.

وام ودیعه مسکن؛ حداکثر ۲۰۰ میلیون

وام ودیعه مسکن اواخر سال ۱۴۰۲ تصویب شد و قرار است امسال با مبالغ جدید به متقاضیان پرداخت شود. تهرانی‌ها ۲۰۰ میلیون تومان، ساکنان کلانشهر‌ها ۱۵۰ میلیون تومان، مستاجرانی که در شهر‌های کوچک زندگی می‌کنند ۱۰۰ میلیون تومان و روستایی‌ها ۵۰ میلیون تومان وام می‌گیرند.

مستاجران در سال جدید، دیگر نیازی به قرارداد اجاره و پرداخت کمیسیون مشاور املاک ندارند و با ثبت قرارداد اجاره در سامانه خودنویس می‌توانند، کد رهگیری موردنیاز وام ودیعه مسکن را رایگان دریافت کنند.

وام ودیعه مسکن به افرادی که خودشان یا همسرشان ملک یا زمینی داشته باشند، تعلق نمی‌گیرد. اگر جزو کسانی هستید که وام مسکن با اوراق گرفته‌اید یا برای وام نهضت ملی مسکن ثبت‌نام کرده‌اید، بهتر است بدانید دست شما هم قرار نیست به وام ودیعه مسکن برسد.

وام ودیعه مسکن سال ۱۴۰۳، با نرخ سود ۲۳ درصد به متقاضیان پرداخت می‌شود. متقاضیانی که مشمول این وام می‌شوند، باید ظرف مدت پنج سال کل مبلغ وام را به بانک برگردانند. کسانی که در تهران زندگی می‌کنند با احتساب سود ۲۳ درصد، پنج میلیون و ۶۳۸ هزار تومان در ماه باید قسط بدهند.

رقم اقساط وام ودیعه مسکن برای مستاجرانی که در شهر‌های بزرگ زندگی می‌کنند ماهی چهار میلیون و ۲۲۸ هزار تومان است. اقساط وام ودیعه مسکن برای متقاضیان ساکن سایر شهر‌ها با مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان، ماهی حدود دو میلیون و ۸۰۰ هزار تومان است.

اقساط وام ودیعه مسکن روستایی ۵۰ میلیون تومان است و این افراد باید طی پنج سال، ماهی یک میلیون و ۳۵۰ هزار تومان قسط بدهند.

وام مسکن قابل دریافت از محل اوراق تسهیلات، تا سقف ۸۰۰ میلیون به زوجین در تهران پرداخت می‌شود وام خوداشتغالی؛ ۱۵۰ میلیون و حتی چهار میلیارد

اگر موفق شوید از هفت‌خان ثبت‌نام و ارائه طرح‌های توجیهی در سامانه مخصوص وام خوداشتغالی به آدرس mashaghelkhanegi.mcls.gov.ir بگذرید می‌توانید امسال روی دریافت رقم ۱۵۰ میلیون تومان حساب باز کنید. مبلغ وام خوداشتغالی بر اساس آخرین مصوبه دولت مبلغ ۱۵۰ میلیون تومان، به ازای هر نفر است و سودی که دریافت کنندگان وام، پرداخت خواهند کرد طبق قوانین و مقررات وام قرض‌الحسنه صفر است، اما کارمزد چهار درصد گردن شماست.

وام خوداشتغالی برای صاحبان کسب‌وکار‌های بزرگ با امکان ایجاد اشتغال تا کف ۴۰ نفر، به چهار میلیارد تومان می‌رسد. متقاضی دریافت وام مشاغل خانگی ۱۴۰۳، نباید از شاغلان دستگاه‌های دولتی اعم از رسمی، پیمانی، قراردادی، روزمزد، ساعتی، پروژه‌ای و ... باشد، اما بازنشستگان دولتی، منعی برای دریافت وام مشاغل خانگی، ندارند.

وام خوداشتغالی به‌کسانی پرداخت می‌شود که در رشته خود مهارت داشته باشند و گواهی آن را هنگام درخواست وام، در سامانه بارگذاری کنند. دریافت وام خوداشتغالی دوندگی زیاد دارد و باید مدام پیگیرش باشید. متقاضی وام خوداشتغالی، باید در محل راه‌اندازی کسب‌وکار خانگی، اقامت داشته باشد و پیش‌ازاین، از هیچ نهادی، وام خوداشتغالی، دریافت نکرده باشد. همچنین، محل اقامت او باید برای کسب‌وکار خانگی که قصد راه‌اندازی آن را دارد مناسب باشد و ایجاد آزار و اذیت، برای همسایگان نکند.

بازپرداخت وام خود اشتتغالی هفت ساله با سود چهار درصد انجام می‌شود و اگر کسی مثلاً فقط ۱۵۰ میلیون تومان دریافت کرده باشد باید ماهی نزدیک دو میلیون و ۱۰۰ هزار تومان قسط بدهد.

وام فرزندآوری؛ به ازای هر بچه وام بگیرید

وام فرزندآوری در قالب قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در سال ۱۴۰۳ همچنان پراخت می‌شود. وام فرزندآوری به فرزندانی تعلق می‌گیرد که از اول فروردین ۱۴۰۰ به بعد متولد شده‌اند.

وام فرزندآوری به ازای فرزند اول ۴۰ میلیون تومان، برای فرزند دوم ۸۰ میلیون تومان، برای فرزند سوم ۱۲۰ میلیون تومان، بابت فرزند چهارم ۱۵۰ میلیون تومان و برای فرزند پنجم و بیشتر ۲۰۰ میلیون تومان است و نرخ سود آن معادل چهار درصد است.

متقاضیان وام فرزندآوری توسط بانک اعتبارسنجی می‌شوند تا نسبت به توانایی بازپرداخت اقساط مطمئن شوند. درحالت عادی وام فرزندآوری با دریافت یک فقره سفته و یک نفر ضامن قابل پرداخت است.

قسط وام فرزندآوری برای شخصی که تسهیلات ۴۰ میلیونی فرزند اول دریافت کرده، ماهی یک میلیون و ۲۱۲ هزار تومان است. مدت زمان پرداخت اقساط هم به ۳۶ ماه می‌رسد.

وام فرزند دوم ۸۰ میلیون تومان، مدت بازپرداخت وام ۴۸ ماهه و رقم اقساط یک میلیون ۸۱۸ هزار تومان است. به والدین فرزند سوم ۱۲۰ میلیون تومان وام با مهلت بازپرداخت ۶۰ ماهه و ماهی دو میلیون و ۱۸۲ هزار تومان قسط پرداخت می‌شود. فرزند چهارم والدین را به ۱۵۰ میلیون تومان وام با دوره بازپرداخت ۷۲ ماهه و ماهی دو میلیون ۲۷۳ هزار تومان قسط می‌رساند. وام فرزندآوری فرزند پنجم را فرصت دارید در مدت ۸۴ ماه تسویه کنید و بابت آن باید ماهی دو میلیون و ۵۶۰ هزار تومان قسط بدهید.

وام ساخت و نوسازی مسکن؛ ۱۶۰ تا ۶۰۰ میلیون تومان

وام ساخت و تعمیر مسکن ۱۴۰۳، از طریق ثبت‌نام در سایت بانک مسکن، پرداخت می‌شود. از شرایط لازم برای دریافت آن نیز می‌توان به داشتن درآمد مستقل اشاره کرد و مدارک مورد نیاز نیز شناسنامه، کارت ملی، مدارک زمین مد نظر هستند.

وام ساخت و تعمیر مسکن تا سقف ۶۰۰ میلیون تومان پرداخت می‌شود. بانک‌ها تسهیلات تعمیرات مسکن را با نام وام جعاله مسکن ارائه می‌دهند. متقاضیان با دریافت این وام می‌توانند مبلغ آن را برای تعمیر بخش ها‌ی آسیب‌دیده خانه یا تکمیل تعمیرات مسکن استفاده کنند.

وام تعمیر و ساخت مسکن ابتدا به‌شکل تخصصی تنها توسط بانک مسکن پرداخت می‌شد، اما در سال ها‌ی اخیر بقیه بانک‌ها نیز تسهیلات مسکن را با شرایط مختلف ارائه می‌دهند. بانک مسکن یک بانک تخصصی در حوزه مسکن محسوب می‌شود که تعداد وام ها‌ی آن برخلاف سایر بانک‌ها، محدودیتی ندارد، اما سقف تسهیلات مسکن در این بانک حداکثر ۱۳۰ میلیون تومان خواهد بود.

دریافت وام جعاله مسکن نیازمند خرید اوراق ممتاز به اندازه ۸۰ میلیون تومان و سپرده‌گذاری رقم ۵۰ میلیون تومان است. سود وام تعمیر و ساخت مسکن برای خریداران اوراق با نرخ ۱۷.۵ درصد و برای سپرده‌گذاران با نرخ سود ۱۱ درصد محاسبه می‌شود. شراط پرداخت وام جعاله نداشتن بدهی قبلی یا چک برگشتی، ارائه معرفی‌نامه از شرکت راه‌و‌شهرسازی و لحاظ کردن مهلت بازپرداخت پنج ساله است.

دیگر خبرها

  • بی توجهی بانک‌ها برای تحقق شعار سال در بخش مسکن/ سهم صفر درصدی ۱۸ بانک در تأمین مالی نهضت ملی مسکن/ نظارت بانک مرکزی کجاست؟
  • فعال‌سازی بانکداری اینترنتی در بانک ملت بدون مراجعه حضوری
  • بانک‌ها برنامه‌های خود برای تحقق شعار سال را ارائه کنند
  • مدیرعامل بانک سینا تغییر کرد/ ابدالی سرپرست شد
  • شهرداری سنندج برابر قانون با تخلفات ساختمانی برخورد کند
  • نماینده مجلس: پرداخت وام در کشور به کلی تعطیل شده است
  • موفقیت بانک ملی ایران در جذب سرمایه اجتماعی با پرداخت تسهیلات خرد
  • ۱۷ هزار میلیارد ریال سرمایه‌گذاری در بخش اصناف قم انجام شد
  • بهترین وام خرد سال ۱۴۰۳: راهنمای کامل دریافت وام برای مردم عادی
  • آپارتمان‌های تهران بدون مشتری ماند؛ قیمت مسکن متری چند؟