Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-28@16:47:20 GMT

چگونه صادرات به عراق را حفظ کنیم؟

تاریخ انتشار: ۱۶ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۴۳۵۴۳

چگونه صادرات به عراق را حفظ کنیم؟

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از فارس ؛ سید حمید حسینی در مورد دلایل کاهش صادرات به عراق، گفت: شرایط صادرات به عراق در حال سخت تر شدن است زیرا برخی از کالاهای صادراتی ما به این کشور نظیر شیرینی و شکلات، انواع نوشابه ها و بستنی به تولید داخلی در این کشور رسیده  است. لذا   تولید بسیاری از اقلام صادراتی ایران در عراق وحمایت های دولت عراق از تولید داخل و افزایش تعرفه های گمرکی از عوامل کاهش صادرات ایران به عراق است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

* قطع صادرات برق، گاز و فرآورده های نفتی به عراق

عضو هیات رییسه اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق افزود: قطع صادرات برق و کاهش صادرات گاز و کاهش صادرات فرآورده های نفتی نیز سه عامل موثر دیگر بر کاهش صادرات به عراق است.

وی  گفت: اگر صادرات گاز سال گذشته که به آمار صادراتی تیرماه امسال اضافه شد را از میزان صادرات به عراق حذف کنیم، شرایط صادرات ما به عراق خیلی خوب نیست. ارزش صادرات ما به این کشور در هر ماه به کمتر از 500 میلیون دلار رسیده است این در حالی است که در سال گذشته علیرغم مشکلات ناشی از کرونا و بسته شدن مرزهای عربی در ماه های ابتدایی، به طور متوسط میزان صادرات ایران به عراق در هر ماه حدود 600 میلیون دلار بود.

حسینی بیان داشت: اگرچه در سال جاری در مجموع آمار صادراتی نسبت به سال گذشته رشد دارد اما این رشد به علت جبران افت صادرات در سال گذشته به دلیل محدودیت های ناشی از کرونا است.

وی با اشاره به عدم امکان تردد تجار دو کشور به علت عدم صدور ویزا به علت محدودیت های ناشی از کرونا گفت: در توسعه روابط تجاری ترددها نقش بسیار مهمی دارد زیرا با برقراری ارتباطات اعتماد تجار به یکدیگر بیشتر می شود و معاملات شکل می گیرد در حالی که به علت محدودیت های کرونایی این رفت و آمدها کاهش یافته است.

عضو هیات رییسه اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق اظهار داشت: برگزار نشدن نمایشگاه های اختصاصی و بین المللی، انفعال و کم کاری سازمان توسعه تجارت، بلاتکلیفی اتاق مشترک و توقف فعالیت های اتاق مشترک ایران و عراق، بازگشایی مرز عراق به عربستان، تسهیل برای حضور اردن و مصر در بازار عراق و پذیرش تعرفه ترجیحی، حذف ایران از بازار خدمات فنی و مهندسی عراق به علت ناتوانی در تامین ضمانت نامه بانکی جهت شرکت در مناقصات و عدم تمایل دولت جدید عراق به توسعه روابط اقتصادی با ایران از دیگر عوامل موثر بر کاهش صادرات ایران به عراق است.

وی بیان داشت: نداشتن برندینگ و تولید کالا به برند شرکت ایرانی در عراق، نداشتن استراتژی صادراتی و فروش ریالی کالا، پایبند نبودن اتاق بازرگانی ایران به تعهداتش در زمینه بازاریابی و مشاورزه بازرگانی، استفاده نشدن از ظرفیت ایرانیان مقیم در عراق وعراقی ها مقیم ایران و دانشجویان عراقی و مبارزه با شبکه اجتماعی نرم، عدم حضور در بازار هدف و نداشتن نماینده و تبلیغات و فقدان پیمان منطقه ای و توافقنامه تجاری با عراق از دیگر عوامل کاهش صادرات به عراق است.

* حفظ بازار عراق با روش های سنتی صادرات امکان پذیر نیست

حسینی با بیان اینکه برای حفظ بازار عراق باید برخی روش ها را تغییر دهیم، گفت: ما نباید فقط صادرکننده کالا به این کشور باشیم بلکه باید از روش های قدیمی فاصله بگیریم و نسبت به تولید مشترک اقداماتی را انجام دهیم.

وی با بیان اینکه برای حفظ بازار عراق باید خودمان را با شرایط جدید تطبیق دهیم، افزود: در حال حاضر به دلیل حضور طالبان در افغانستان ممکن است تجارت ایران با کشور افغانستان دچار چالش شود بنابراین نباید برنامه ریزی جدی برای تجارت به عراق را فراموش کنیم و نباید اجازه دهیم که غفلت از این بازار صادرات ما را با این کشور دچار چالش کند.

براساس آمار گمرک صادرات ایران به عراق در مرداد ماه نسبت به تیرماه 1400 از نظر وزنی 18 درصد و از نظر ارزشی نیز 27 درصد کاهش داشته است.

به گفته حسینی رشد صادرات  ایران به عراق در خردادماه  نسبت به اردیبهشت امسال ناشی از افزودن میزان صادرات سال گذشته گاز به عراق  در آمار صادراتی بوده است.

پربیننده ترین تراز تجاری مثبت شد / چین مشتری اول کالاهای ایرانی سهم یک درصدی نفت از صادرات ایران به اتحادیه اروپا / واردات از اتحادیه اروپا ۳درصد افت کرد توسعه صنعت سیمان با حذف قیمت گذاری دو انتصاب جدید در وزارت صنعت، معدن و تجارت عقبگرد التهاب در بازار سیمان

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: صادرات به عراق صادرات ایران به عراق صادرات به عراق کاهش صادرات بازار عراق اتاق مشترک سال گذشته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۴۳۵۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیشترین نرخ بیکاری متعلق به این استان کردنشین است

به گزارش خبرآنلاین، مرکز آمار در آخرین گزارش خود اقدام به انتشار نرخ بیکاری زمستان ۱۴۰۲ کرده است. شواهد آماری حاکی از آن است که در زمستان ۱۴۰۲ از مجموع ۲۶ میلیون و ۴۶۲ هزار و ۵۴۰ فرد ۱۵ ساله و بیشتری که تمایل به کار داشته و با این هدف به جست‌وجوی شغل پرداخته‌اند، ۲ میلیون و ۲۶۸ هزار و ۹۵۴ نفر بیکار مانده‌اند.

روزنامه اعتماد در گزارشی نوشت: بر این اساس نرخ بیکاری در زمستان سال گذشته به ۸.۶درصد رسیده است. این رقم در مقایسه با زمستان ۱۴۰۱ کاهش ۱.۱ واحد درصدی را تجربه کرده است. اما نکته مهم‌تر، روند رو به کاهش بیکاری «جوانان» است. البته تعریف «جوانان» در گزارش مرکز آمار، جمعیت ۱۵ تا ۲۴ سال جویای کار است.

مرکز آمار نسبت میان این دسته از جمعیت به کل جمعیت فعال را «جمعیت جوان» محسوب می‌کند. همان‌طور که در نمودار پیوست این گزارش دیده می‌شود نرخ بیکاری جوانان از سال ۹۵ تا سال گذشته روندی رو به کاهش داشته است، به ‌طوری که از ۲۸.۱درصد در زمستان ۱۳۹۵ به ۲۲.۵درصد در زمستان ۱۴۰۲ رسیده است. البته برخی تحلیلگران بازار کار، افت نرخ بیکاری جوانان را به دلیل بیشتر شدن جمعیت غیرفعال در بازار کار عنوان می‌کنند، ضمن اینکه در نمودار پیوست نیز مشخص است که نرخ بیکاری جوانان در زمستان سال گذشته دوباره رو به افزایش گذاشته، اما باید توجه داشت که بازار کار در ایران عمدتا یک «بازار فصلی» محسوب می‌شود و برای مقایسه بهتر، عموما آمارهای بیکاری با آمار فصل مشابه مقایسه می‌شود. فصلی بودن بازار کار به این معناست که شاخص‌های آن تحت‌تاثیر تغییرات فصلی قرار می‌گیرد، زیرا رونق و افول بسیاری از مشاغل وابسته به فصل‌های سال است. به ‌طور مثال در فصل تابستان که رونق برداشت محصولات کشاورزی و باغداری است، معمولا نرخ بیکاری در بخش کشاورزی کاهش پیدا می‌کند. از آن سو در فصل زمستان که عمده فعالیت‌های بخش خدمات با رکود مواجه شود، نرخ بیکاری نیز در این بخش بالاتر می‌رود، بنابراین ابتدا باید پذیرفت که اشتغال در ایران یک موضوع «فصلی» است و بعد از آن به بررسی تحولات آن پرداخت. اما فارغ از اینکه در زمستان سال گذشته، ‌نرخ بیکاری جوانان ۱۴ تا ۲۴ ساله رو به افزایش گذاشته، اما بررسی روند سال‌های ۱۳۹۵ تا ۱۴۰۲ نشان می‌دهد که نرخ بیکاری جوانان در این مدت از ۲۸.۱درصد به ۲۲.۵درصد رسیده و طی یک بازه ۷ ساله، ۵.۶ واحد درصد افت کرده است. بنابراین می‌توان گفت بیکاری این قشر در سال‌های اخیر کاهش یافته است.

روندها رو به کاهش است

افت نرخ بیکاری در جوانان ۱۵ تا ۲۴ سال را از طرفی می‌توان به علت نیاز بازار کار به نیروی جوان و حرکت مشاغل به سمت فضای نو و تناسب بیشتر آنها با مهارت‌های به‌روزتر دانست. از طرف دیگر اما این موضوع را نیز باید درنظر گرفت که کاهش نرخ بیکاری لزوما به معنای اشتغال بیشتر نیست، زیرا نرخ بیکاری به معنای تعداد جمعیت بیکار در جمعیت فعال در بازار کار است و منظور از جمعیت فعال در بازار کار افرادی است که شاغل یا در جست‌وجوی شغل هستند، بنابراین می‌توان گفت فردی که از شمار بیکاران خارج شده یا شاغل شده ‌یا به ‌طور کلی از بازار کار خارج شده است.

خروج از بازار کار در سن جوانی نیز دلایل متفاوتی می‌تواند داشته باشد؛ تمایل به مهاجرت، دستمزدهای پایین و شرایط کاری نامناسب و علاقه به ادامه تحصیل را می‌توان از دلایل این امر ذکر کرد.

تک‌رقمی شدن نرخ بیکاری در ۲۱ استان

نرخ بیکاری یکی از شاخص‌های مهم بازار کار است که نشان می‌دهد از مجموع افراد ۱۵ ساله و بیشتری که تمایل به کار کردن داشته و در این راستا اقدام به جست‌وجوی شغلی کرده‌اند، چه تعداد موفق به یافتن کار نشده و ناکام مانده‌اند. در زمستان ۱۴۰۲، نرخ بیکاری در ۱۵ استان کشور بیشتر از میانگین کل کشور بوده است.

استان «کرمانشاه» با ثبت نرخ بیکاری ۱۷.۴درصدی، بیشترین سطح این رقم را در بازه زمانی بررسی شده داشته است. این رقم نشان می‌دهد که در استان کرمانشاه از هر ۱۰ فرد جویای کار تقریبا دو نفر موفق به پیدا کردن یک کار شده‌اند. در این فهرست پس از کرمانشاه، استان‌های «کردستان»، «اردبیل»، «لرستان»، «خوزستان»، «سیستان و بلوچستان»، «گلستان»، «خراسان شمالی»، «هرمزگان» و «کرمان» با نرخ بیکاری بیشتر از ۱۰درصد قرار گرفته‌اند. در باقی استان‌های کشور این رقم کمتر از ۱۰درصد گزارش شده است. «خراسان جنوبی» با کسب نرخ بیکاری ۵درصدی و «قزوین» با قرارگیری بر پله ۴.۷درصدی کمترین نرخ بیکاری را در آخرین فصل از سال گذشته تجربه کرده‌اند.

نرخ بیکاری ۲۰ استان پایین آمد

مقایسه تغییرات نرخ بیکاری ۳۱ استان کشور در زمستان سال گذشته با زمستان سال ۱۴۰۱ حاکی از همسو شدن روند تغییرات نرخ بیکاری در ۲۰ استان کشور با تغییر نرخ بیکاری کل کشور است. به بیان دقیق‌تر در زمستان سال گذشته نرخ بیکاری ۲۰ استان کشور در مقایسه با زمستان ۱۴۰۱ کمتر شده است. همچنین این نرخ در استان اصفهان بدون تغییر مانده است. استان خراسان شمالی با ثبت افزایش
۳ واحد درصدی بیشترین افزایش و استان کردستان با سقوط ۶.۲ واحد درصدی بیشترین کاهش را نسبت به دیگر استان‌ها به ثبت رسانده‌اند.

نرخ بیکاری ۱۴۰۲ در نقطه ۸.۱درصد ایستاد

البته برای تجزیه و تحلیل بهتر از وضعیت بازار کار در سال ۱۴۰۲ باید منتظر گزارش‌های مفصل مرکز آمار بود، اما به نظر می‌رسد که در سال گذشته، بازار کار نسبت به سال‌های پیشین خود روند مناسب‌تری را طی کرده است. وب‌سایت اکوایران از شاخص‌های عمده بازار کار در این سال برآورد کرده که نرخ مشارکت به ۴۱.۳درصد رسیده است. به بیان دیگر ۴۱.۳درصد از جمعیت بالای ۱۵ سال کشور در تلاش برای یافتن شغل هستند که یا به نتیجه رسیده و شاغل شده‌اند یا اینکه هنوز شغل مدنظر خود را پیدا نکرده و بیکارند. ازسوی دیگر ۵۸.۷درصد از جمعیت بالای ۱۵ سال کشور از یافتن شغل ناامید شده‌اند و در جمعیت غیرفعال قرار گرفته‌اند. جمعیت فعال از افرادی تشکیل شده که به دنبال کار هستند، حال ممکن است در این جمعیت برخی شاغل و برخی بیکار باشند. درنتیجه می‌توان گفت جمعیت فعال از دو دسته جمعیت شاغل و بیکار تشکیل شده است. نسبت جمعیت بیکار به جمعیت فعال، نرخ بیکاری را ساخته و نسبت جمعیت شاغل به جمعیت فعال نرخ اشتغال در کشور را می‌سازد.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900567

دیگر خبرها

  • بیشترین نرخ بیکاری متعلق به این استان کردنشین است
  • کاهش قیمت دلار و سکه در بازار تهران/ ارتباط شبه سوئیفت با ۱۰ کشور/ افت قیمت تارا، رانا و پژو ۲۰۷
  • صادرات محصولات کشاورزی ایران از مرز ۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار فراتر رفت
  • تداوم عقب‌نشینی نرخ ارز در بازار غیر رسمی/ قیمت دلار به کانال ۵۰ هزار تومان بازمی‌گردد؟
  • عراقی‌ ها کدام کالاهای ایرانی را می‌ خرند؟
  • ایران بازار عراق را از دست می‌دهد؟ | واکنش معاون وزیر صمت به رقابت ترکیه با ایران در بازار عراق
  • مرغ؛ از «تولید و تامین بازار داخل» تا «ارزآوری و صادرات»
  • توضیح دبیرکل اتاق بازرگانی ایران و عراق درباره بازار دلار
  • جنگ جهانی نفت؛ بایدن در تنگنای تحریم‌ها، قیمت‌ها و انتخابات
  • هوشمندی ایران در از سرگیری سوآپ گاز ترکمنستان، تمدید صادرات گاز عراق و تکمیل خط لوله صلح