Web Analytics Made Easy - Statcounter

روند تحولات افغانستان و به خصوص تسلط طالبان بر این کشور تاثیرات بسزایی برای کشور‌های همسایه از جنبه‌های مختلف خواهد داشت.

خبرگزاری میزان – طی ماه‌های اخیر و پس از ۲۰ سال حضور نظامی آمریکا، افغانستان شاهد تحولات و رویداد‌های بسیار مهمی است که این تحولات نه تنها این کشور بلکه بر کشور‌های منطقه نیز تاثیرات بسزایی خواهند داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اکنون روند خروج نیرو‌های آمریکایی و ناتو از افغانستان به پایان رسیده و طالبان کنترل این کشور را در دست گرفته است.

پایگاه «آکسیوس» در گزارشی با عنوان «پیروزی طالبان برای همسایگان افغانستان چه معنایی دارد؟»، به این موضوع پرداخته است.

این گزارش می‌گوید «پیروزی کامل طالبان پیامد‌های مهمی برای همسایگان افغانستان و کل منطقه دارد؛ کشور‌ها همزمان با آماده شدن برای نوعی بی ثباتی احتمالی، جریان پناهجویان و تهدیداتی مبنی بر ایجاد پناهگاه امن برای گروه‎های مسلح هستند.»

«آکسیوس»، معتقد است «این موضوع تا حد زیادی یک پیروزی راهبردی برای پاکستان است و چرا که این کشور به طالبان کمک کرده و تعدادی از مقام‎های طالبان را در خود جای داده است؛ در مقابل شکستی برای هند است که سرمایه گذاری هنگفتی را در دوران دولت پیشین افغانستان که در حال حاضر رو به سقوط است، انجام داده است.»

این گزارش می‎گوید «برای چین، این موضوع هم منبع نگرانی و هم فرصت است؛ طالبان پیش از این تصریح کرده که به روابط با پکن بستگی دارد.»

«مایکل کوگلمن» از «مرکز ویلسون» در این باره می‌گوید «از یک سو این یک پیروزی راهبردی برای پاکستان به شمار می‌رود که برای نخستین بار در بیش از ۲۰ سال اخیر می‌تواند یک دولت حامی اسلام آباد را در افغانستان داشته باشد و این موضوع کوچکی نیست.»

بیشتر بخوانید: تشکیل دولت در افغانستان به کجا رسید؟ پیام «احمد مسعود» در پی تسلط طالبان بر پنجشیر

به نوشته «آکسیویس»، «اما تسلط طالبان بر افغانستان نگرانی‌های امنیتی را نیز برای اسلام آباد به همراه داشته و ده‌ها هزار نفر از مردم افغانستان به سمت مرز‌های این کشور رفته‎اند.»

«کوگلمن»، می‎گوید «پاکستان به وضوح تاثیراتی از طالبان می‌پذیرد، اما این کشور می‌تواند اهرم فشار کمتری نیز در اختیار داشته باشد؛ اکنون طالبان کنترل کامل افغانستان را در دست گرفته و نیازی به جنگ ندارد بنابراین نیاز چندانی نیز به حمایت‌های پاکستان نخواهد داشت.»

این گزارش در بخش دیگری می‎گوید «اکنون هند نیز مجبور به تعامل با طالبان است و نخستین دیدار میان ۲ طرف هفته گذشته صورت گرفته است؛ اما دهلی نو برای به رسمیت شناختن طالبان عجله‌ای نخواهد داشت و می‌تواند به حمایت از گروه‌هایی که با طالبان در افغانستان مقابله می‎کنند، ادامه دهد.»

انتهای پیام/

برچسب ها: تحولات بین الملل افغانستان طالبان

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: افغانستان تحولات بین الملل افغانستان طالبان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۴۶۴۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طالبان خطاب به روسیه: حکومت افغانستان فراگیر است | دخالت در امور داخلی خود را نمی پذیریم

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «ذبیح الله مجاهد» سخنگوی حکومت طالبان در واکنش به اظهارات مقامات روسیه مبنی بر اینکه به‌رسمیت شناختن کابل به تشکیل حکومت فراگیر بستگی دارد، تاکید کرد: حکومت کنونی افغانستان فراگیر است.

«میخاییل گالوزین» معاون وزارت خارجه روسیه پیش‌تر با تأکید بر لزوم ایجاد حکومت فراگیر در افغانستان گفته بود: حکومت فراگیر مستلزم این است که نمایندگان همه اقوام، مذاهب و جریان‌های سیاسی افغانستان در آن حضور داشته باشند.

سخنگوی حکومت طالبان به «آمو» گفته است حکومت ایجاد شده توسط طالبان به باور وی «فراگیر» است.

حدود یک هفته پیش نیز «سراج‌الدین حقانی» وزیر کشور حکومت طالبان در دیدار با هیئتی از افغان‌های مقیم خارج درباره درخواست‌ها جهت تشکیل حکومت فراگیر گفته بود: جهان باید درک کند که افغانستان یک کشور مستقل است. افغانستان همانطور که در امور داخلی کشورهای دیگر دخالت نمی‌کند، این را هم نمی‌پذیرد که دیگران مداخله کنند.

چندی قبل نیز ذبیح الله مجاهد در واکنش به خواسته سران کشورهای آسیای مرکزی و آلمان درباره حکومت فراگیر گفته بود حقوق زنان و حکومت فراگیر در این کشور تأمین است و این موضوع داخلی است.

وی افزود: «کابینه حکومت افغانستان متشکل از همه اقوام است، نمایندگان همه اقوام در این نظام حضور دارند و از جمله زنان حقوق تمام افغان‌ها در کشور تأمین است».

کد خبر 848107 منبع: تسنیم برچسب‌ها خبر ویژه روسیه افغانستان طالبان افغانستان

دیگر خبرها

  • طالبان افغانستان برای جذب توریست خارجی دست به کار شده‌اند
  • طالبان افغانستان برای جذب توریست خارجی دست به کار شده اند
  • سفیر چین: روابط پکن و کابل در بهترین حالت قرار دارد
  • حکومت افغانستان فراگیر است
  • طالبان خطاب به روسیه: حکومت افغانستان فراگیر است | دخالت در امور داخلی خود را نمی پذیریم
  • طالبان: دخالت در امور داخلی خود را نمی پذیریم
  • کابل خطاب به مسکو: حکومت افغانستان فراگیر است
  • سخنگوی وزارت خارجه : معاهده حقابه ایران و افغانستان در حال اجراست
  • قزاقستان: کشورهای مختلف به برقراری روابط با کابل تمایل دارند
  • طالبان در سیلاب هم آب را به ایران بست | چانه‌زنی بر سر آب به کجا رسید؟