Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تقریب»
2024-05-03@00:26:33 GMT

نفرت افکنی و اسلام هراسی چالش های اصلی فرهنگ صلح هستند

تاریخ انتشار: ۱۷ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۴۶۵۲۱

نفرت افکنی و اسلام هراسی چالش های اصلی فرهنگ صلح هستند

به گزارش حوزه بین الملل خبرگزاری تقریب، دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران در سخنانی در مجمع عالی رتبه ملل متحد با موضوع فرهنگ صلح گفت: جنگ، تروریسم، افراط‌ گرایی خشونت‌آمیز، فقر و تبعیض، یک‌جانبه‌گرایی و اقدامات قهرآمیز یک‌جانبه از چالش‌های اساسی در جهان امروز است.

ارشادی تاکید کرد: برای دستیابی به صلح و امنیت بین المللی، سازمان ملل و کشورهای عضو باید بر اساس اصول برابری حاکمیتی همه کشورها، حل مسالمت آمیز اختلافات بین المللی، عدم استفاده یا تهدید به استفاده از زور و عدم مداخله در موضوعاتی که اساسا در صلاحیت داخلی هر کشوری است، عمل کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



سفیر و معاون نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد افزود: بر این اساس، زمانی که تهدیدی برای حاکمیت و استقلال سایر کشورها وجود داشته باشد و قوانین اساسی بین المللی با اعمال اقدامات اجباری یک جانبه و آسیب پذیرترین افراد مورد تهدید قرار گرفته باشد، نمی توان فرهنگ صلح را ترویج کرد.

ارشادی تصریح کرد: ترویج صلح و فرهنگ صلح، مستلزم تلاش مشترک و مستمر جامعه بین المللی است به ویژه در دورانی که برخی از کشورها تمایل فزاینده ای برای بهره گیری گسترده از اقدامات یکجانبه برای تامین منافع خود در نقض قوانین بین المللی و تضعیف نظم و قانون بین المللی دارند.

معاون نمایندگی ایران در سازمان ملل بر تعهد ایران به احترام نسبت به چندجانبه گرایی مطابق با منشور ملل متحد و قوانین بین المللی، به عنوان تنها راه مقابله با چالش های بین المللی تاکید کرد.

 نشست مجمع عالی رتبه ملل متحد با موضوع فرهنگ صلح هر سال در سپتامبر بر اساس قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برگزار می شود.

براساس این قطعنامه، ابتکارات مرتبط با صلح جهانی و گفتگوی بین‌الادیانی و ازجمله ابتکار جمهوری اسلامی ایران در خصوص جهان عاری از خشونت و افراط‌گرایی مورد تاکید قرار می‌گیرد.

 انتهای پیام/

منبع: تقریب

کلیدواژه: بین المللی سازمان ملل فرهنگ صلح ملل متحد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۴۶۵۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بودجه فرهنگی ایران نصف شاخص بین‌المللی است / موازی‌کاری فرهنگی داریم!

نایب‌رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی معتقد است که با تدوین بودجه ۱۴۰۳ بر اساس برنامه هفتم، می‌توان امید داشت که افزایش ۲۵ درصدی سهم فرهنگ به ویژه در حوزه‌های دینی عملیاتی شود.

بیژن نوباوه وطن -نایب‌رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی- در گفت‌وگو با ایسنا درباره اعتبارات فرهنگی گفت: کشور از سال‌های اول انقلاب در بودجه‌نویسی نگاه بایسته‌ای به حوزه فرهنگ نداشته است. مسئله روز از جمله اقتصاد بر حوزه فرهنگی سایه انداخته و باعث شده بودجه فرهنگی تقریباً نصف شاخص بین‌المللی باشد.

وی ادامه داد: متوسط بودجه فرهنگی در دنیا هفت درصد است که این بودجه در کشور آمریکا هفت درصد به صورت آشکار و ۱۱ درصد به‌صورت پنهان است، اما در کشور ما در گذشته سه درصد و اکنون ۵/۲ درصد است؛ این نشان از نقص بسیاری جدی بودجه‌نویسی حوزه فرهنگ در کشور دارد.

نایب‌رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی بی‌توجهی به بودجه فرهنگی را خطری برای فرهنگ کشور تلقی کرد و گفت: تقریباً همه دولت‌ها نسبت به بودجه فرهنگی کشور کم‌توجهی دارند و اساساً بودجه فرهنگی کفاف نیازهای توسعه فرهنگی کشور را نمی‌دهد؛ با ادامه این روند ما در حوزه فرهنگ و هنر و دین دچار مشکل خواهیم شد.

تخصیص یک درصد از بودجه شرکت‌های دولتی برای ارتقای فرهنگی کشور / دستگاه‌های فرهنگی سازماندهی مجدد می‌خواهند 

نوباوه بیان کرد: براساس تبصره ۹ قانون بودجه سال ۱۴۰۲، یک درصد از کل اعتبارات شرکت‌های دولتی و بانک‌ها باید در حوزه فرهنگ و هنر و دین هزینه شود؛ پیش‌تر مشخص نبود که یک درصد از هزینه نهادها و سازمان‌های دولتی که حدود ۲۵ هزار میلیارد تومان یا ۲۵ همت است، کجا هزینه می‌شود؛ لذا این را در اختیار سازمان‌ها و نهادهای فرهنگی قرار دادیم و دیوان محاسبات را موظف به نظارت بر این دستگاه‌ها کردیم.

وی تاکید کرد: بر اساس شاخص‌های موجود، باید طی پنج سال حداقل ۲۵ درصد به پایه‌ بودجه فرهنگی کشور اضافه شود. این افزایش اعتبار ممکن است بودجه فرهنگی را به شاخص سه درصد و حتی بیشتر، از بودجه عمومی کشور برساند.

این نماینده مجلس شورای اسلامی در عین حال خاطرنشان کرد: همه‌ مشکلات، ناشی از کمبود بودجه نیست، بلکه در برنامه‌ریزی‌های فرهنگی، موازی‌کاری‌ها، سازمان‌ها و نهادها دچار مشکل هستیم. هزینه‌کرد برخی دستگاه‌های فرهنگی، خصوصاً در شاخص‌های فرهنگی خارج از کشور که هزینه‌های بسیار زیادی در پی دارد، تأثیرات مثبتی ندارد و حتماً باید یک سازماندهی مجدد در برخی از دستگاه‌های فرهنگی صورت گیرد.

امیدواری برای افزایش عملیاتی ۲۵ درصد سهم فرهنگ در بودجه و انتقاد از موازی‌کاری

نوباوه وطن بودجه فرهنگی ۱۴۰۳ را امیدوارکننده دانست و گفت: با تدوین بودجه ۱۴۰۳ بر اساس برنامه هفتم، امید داریم که بتوانیم افزایش ۲۵ درصدی سهم فرهنگ در بودجه را عملیاتی کنیم و شاهد ارتقای وضعیت فرهنگی کشور باشیم.

وی در پایان مسئله موازی‌کاری در هزینه‌کرد بودجه فرهنگی را یک مشکل بزرگ در کشور دانست و اظهار کرد: اگر جلوی موازی‌کاری گرفته شود و هرکس در زمینه خاص خودش کار کند، قطعاً می‌توانیم یک بخش مهمی از اسراف‌های هزینه‌کرد بودجه را مدیریت کنیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اسلام هراسی پای شهردار مسلمان لندن را هم گرفت
  • سازمان‌های بین‌المللی در ایجاد و تداوم صلح و حل منازعات بین دولت‌ها نقش به‌سزایی دارند
  • سازمان‌های بین‌المللی در ایجاد صلح و حل منازعات بین دولت‌ها نقش به‌سزایی دارند
  • هم اندیشی بین المللی اصحاب ادیان و مسئله غزه برگزار می شود
  • فراخوان پنجمین جشنواره بین المللی فیلم کوثر منتشر شد
  • چالش‌ها و راهکار‌های مشارکت سیاسی آگاهانه
  • فراخوان پنجمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوثر منتشر شد
  • مجمع جهانی گفت‌وگوی فرهنگ‌ها فرصتی برای بیان مواضع ایران به نخبگان
  • بودجه فرهنگی ایران نصف شاخص بین‌المللی است
  • بودجه فرهنگی ایران نصف شاخص بین‌المللی است / موازی‌کاری فرهنگی داریم!