Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از خرم آباد، تالاب بیشه دالان در سطح ملی یک زیست‌بوم با ارزش بوده و دارای تنوع زیستی غنی و ارزش‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی بالایی است.
با آگاهی از اینکه ادامه حیات این تالاب به فعالیت‌های انسانی در سطح حوضه آبریز وابسته است و با ابراز نگرانی از اینکه شرایط کم‌آبی، آلودگی، کیفیت آب، خاک نامناسب تالاب و حوضه آن، برداشت آب به صورت مستقیم و غیرمستقیم، کشاورزی ناپایدار، تغییر کاربری در حریم کیفی تالاب کارکرد‌های زیست‌محیطی این زیست‌بوم باارزش را به طور کامل تهدید می‌کند و در این صورت احتمال اثرات منفی ناشی از تخریب تالاب در سطح منطقه وجود خواهد داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


تلاش‌هایی برای احیا کارکرد‌های این زیست‌بوم طبیعی و ارتقا کمیت و کیفیت آب و کاهش اثرات منفی زیست محیطی در طرح‌های توسعه صورت پذیرفته است و همچنین حیات و معیشت جوامع بومی محلی با بقا تالاب بیشه‌دالان و تاکید بر آموزش جوامع محلی گره خورده لذا حفاظت از تالاب بیشه دالان نیازمند مشارکت کلیه ذینفعان دولتی و غیردولتی محلی و ملی است.
با بهره‌گیری و استناد به مواد و مقررات جاری و به ویژه قوانین برنامه پنج ساله توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور، اجرای برنامه حفاظت، احیا، مدیریت و بهره‌برداری مناسب از تالاب‌های کشور با مشارکت سایر دستگاه‌های اجرایی و جوامع محلی به ویژه در ارتباط با تالاب‌های ثبت‌شده در کنوانسیون رامسر به طوری که تا پایان اجرای قانون برنامه حداقل ۲۰ درصد از تالاب‌های بحرانی و در معرض تهدید کشور احیا شوند و ضمن حفاظت و تثبیت در روند بهبود قرار گیرند و قانون حفاظت، احیا و مدیریت تالاب‌های کشور و آیین‌نامه تبصره ماده ۱ قانون حفاظت، احیا و مدیریت تالاب‌های کشور در راستای استقرار رویکرد مدیریت جامع زیست‌بومی برای تالاب بیشه دالان و مدیریت بهم‌پیوسته و یکپارچه منابع آب و خاک انجام شود.

یکی از فعالان محیط زیست در بروجرد گفت: اگر مدیریت صحیح و حق آبه تالاب از سراب‌های بالا دست انجام می‌شد هیچ‌گاه شاهد خشکسالی در تالاب نبودیم.

علی نصیری افزود: تالاب بیشه دالان زیستگاهی است با محدوده مرز‌های مشخص ثبت‌شده، آب سالم و کافی، تنوع زیستی پایدار که به صورت مشارکتی و یکپارچه مدیریت می‌شود و جوامع محلی روستا‌های پیرامون آن آگاهانه با مشاغلی متنوع و سازگار با طبیعت ضامن تداوم حیات تالاب هستند.

اواظهار داشت: هدف نهایی حفاظت و احیا محدوده تالاب، همزمان با تامین حق آبه، حفظ تنوع زیستی مبتنی بر آموزش و توان‌افزایی تمامی ذینفعان و حمایت از معیشت‌های سازگار با شرایط تالابی است.

رییس اداره حفاظت از محیط زیست بروجرد گفت: بر اساس تفاهم‌نامه کارگروه استانی حفاظت، احیا و مدیریت جامع تالاب بیشه دالان در سطح استان و کمیته شهرستانی حفاظت، احیا و مدیریت جامع تالاب بیشه بین نهاد‌های وسازمان‌های محلی بروجرد و روستا‌های حاشیه تالاب بیشه دالان تشکیل می‌گردد.

زهرا علیرضایی افزود: وظیفه اصلی کارگروه استانی و کمیته شهرستانی پیشنهاد ظرفیت‌های توسعه، هماهنگی و تلفیق فعالیت‌های توسعه با در نظر گرفتن کل چارچوب برنامه مدیریت جامع تالاب بیشه‌دالان، اصول مدیریت زیست‌بومی در راستای پایدار تالاب بیشه‌دالان می‌باشد.

او در ادامه تصریح کرد: اداره حفاظت محیط زیست شهرستان بروجرد به عنوان دبیرخانه کمیته مدیریت شهرستانی تالاب بر اساس برنامه و شبوه نامه های پایش برنامه مصوب، ضمن اخذ گزارش از دستگاه‌های ذیربط، گزارش‌های دوره‌ای و منظم از وضعیت تالاب و پیشرفت اجرای برنامه مدیریت آن را به کمیته شهرستانی مدیریت تالاب ارائه می‌کند.
رئیس اداره محیط زیست بروجرد گفت: محیط زیست به تنهایی نمی‌تواند با مشکلات مقابله کند، تا زمانیکه همگی نخواهیم به هم کمک کنیم هیچ کاری نمی‌شود انجام داد چند نفر را باید دستگیر کرد، چند نفر به دادگاه معرفی شود بعدش چه می‌شود آیا طبیعت به حالت اولیه بر می‌گردد، باید پیشگیری شود و تا زمانی پیشگیری نباشد درمان به تنهایی جوابگو نیست.
علیرضایی افزود: ایران کشوری هست که از نظر جغرافیایی جز کشور‌هایی هست که از قدیم تا به امروز دستخوش خشکسالی‌های مکرر شده و هم چنان هم می‌باشد لذا باید تمهیداتی از قبل برای این جور مواقع در نظر گرفته می‌شد که ما در این وضعیتی که امروزه شاهد هستیم قرار نگیریم.
او اظهار داشت: برای احیای تالاب بیشه دالان طرح و برنامه‌های اساسی وجود دارد، مبحث اجرایی و ضمانت اجرایی آن مهم است، از قدیم و تا به الان خشکسالی و سیل به تناوب وجود داشته و دوباره تکرار خواهد شد و ما باید طبق اصول پیش برویم، یک طرح را شروع نکنیم با جابجایی مسئول یا مدیر آن مجموعه روند طرح تغییر نکند.
انتهای پیام/ر

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: تالاب بیشه دالان خشکسالی تالاب بیشه دالان احیا و مدیریت مدیریت جامع محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۴۷۰۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از تردد غیرضرور در نزدیکی کلونی‌های پرندگان تالاب انزلی خودداری کنید

ایسنا/گیلان معاونت محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست استان گیلان گفت: صدها قطعه پرنده آبزی و کنار آبزی بومی و مهاجر در تالاب بین‌المللی انزلی آشیانه‌سازی و تخم گذاری کردند.

تورج صادقی امروز ۱۳ اردیبهشت ماه در گفت‌وگو با خبرنگاران با اشاره به اینکه صدها قطعه پرنده آبزی و کنار آبزی بومی و مهاجر در تالاب بین‌المللی انزلی آشیانه‌سازی و تخم‌گذاری کردند، اظهار کرد: برخی از پرندگان آبزی مانند پرستوهای دریایی تیره و کشیم بزرگ در غرب تالاب انزلی که از امنیت بیشتری برخوردار هستند، آشیانه سازی و تخم گذاری کردند و در روزهای آتی به همراه جوجه‌های خود از لانه خارج می‌شوند.

وی وضعیت مطلوب زیستگاهی، امنیت حاکم و تغذیه مناسب در تالاب بین‌المللی انزلی را سبب جوجه‌آوری بسیاری از پرندگان آبزی و کنارآبزی در این تالاب بین‌المللی دانست و از مردم و گردشگران خواست در این فصل که پرندگان مشغول لانه‌سازی و تخم‌گذاری هستند از ترددهای غیرضروری در نزدیکی کلونی‌های این پرندگان خودداری کنند.

 معاونت محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست استان گیلان گفت: دوستداران طبیعت و مردم در صورت مشاهده افراد متخلف، مراتب را به ماموران یگان حفاظت این اداره اطلاع دهند.

صادقی با اشاره به لانه‌سازی و آشیانه‌سازی پرنده کشیم بزرگ در تالاب انزلی، خاطرنشان کرد: کشیم بزرگ با نام علمی Podiceps major نام یک گونه از تیره کشیم است، این پرنده بودن در آب را به هر جای دیگر ترجیح می‌دهد و لانه خود را روی آب می‌سازد و هنگام فرار، به جای پرواز کردن، به زیر آب شیرجه می‌رود؛ کشیم بزرگ گیس‌پرهایی دارد که به سبب آن، گاه مرغابی شانه‌به‌سر نامیده می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • انحراف آب هیرمند توسط طالبان به شوره زارهای افغانستان | افغانستانی‌ها آب شیرین را تلخاب می کنند! | واکنش معاون رئیس‌جمهور به این اقدام عجیب طالبان
  • انحراف آب هیرمند به شوره زارهای افغانستان حقیقت دارد | سلاجقه: برای مسدود کردن انحراف آب با طالبان گفت‌وگو می‌ کنیم | طالبان آب شیرین را تلخاب می کند!
  • ۵۰ درصد تالاب هامون آبگیری و مرطوب شده است
  • آخرین وضعیت تالاب بندعلیخان
  • رهاسازی ۵ پرنده در طبیعت تالاب بیشه دالان بروجرد
  • از تردد غیرضرور در نزدیکی کلونی‌های پرندگان تالاب انزلی خودداری کنید
  • رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست: 50 درصد تالاب هامون آبگیری شده است
  • پلاناریا ؛ این موجود توانایی باز زایی عجیبی دارد! (+فیلم و عکس)
  • پلاناریا ؛ این موجود توانایی بازرزایی عجیبی دارد! (+فیلم و عکس)
  • آغاز نخستین بازرسی و نظارت خانه‌های محیط زیست کشور از گیلان