Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-03@02:40:27 GMT

اگر شب‌ ها راحت خوابتان نمی‌ برد، بخوانید

تاریخ انتشار: ۱۷ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۴۷۳۵۳

اگر شب‌ ها راحت خوابتان نمی‌ برد، بخوانید

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران، فاطمه کاشانی نسب، متخصص روانپزشکی و فلوشیپ خواب، در تعریف اختلال بی خوابی اظهار کرد: اگر فردی نتواند به راحتی بخوابد و یا زودتر از موعد بیدار شود؛ دچار اختلال بی خوابی است.

او افزود: اگر این مشکلات سه شب در هفته و به مدت سه ماه هم تداوم پیدا کند به طوری که در عملکردهای شغلی، تحصیلی و در روابط بین فردی تاثیر بگذارد، اختلال بی خوابی محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کاشانی نسب در شناسایی عوامل موثر بر ایجاد اختلال خواب گفت: عوامل متعددی مانند ویژگی‌های شخصیتی بر بی خواب شدن فرد دخیل هستند. افرادی که بسیار مضطرب هستند، می‌توانند مستعد ابتلا به اختلال بی خوابی باشند. اختلال بی خوابی می‌تواند در هر سنی رخ دهد اما با افزایش سن، احتمال ابتلا به این اختلال نیز بیشتر می‌شود. تحقیقات نشان داده بی خوابی در زنان بیشتر از مردان اتفاق می افتد.

او تصریح کرد: وجود برخی اختلالات روانی هم می‌تواند از علل آشکار این اختلال باشد. در کنار اختلالات روانی، برخی حوادث استرس زا در زندگی، مانند تغییرات شغلی و مشکلات زناشویی عواملی هستند که می‌توانند، باعث ایجاد بی خوابی شوند. یکی دیگر از علل ایجاد اختلال بی خوابی، اختلالات جسمانی است، مثلا بیماری که از درد در ناحیه ای از بدن خود رنج می برد، نمی‌تواند بخوابد. 

این فلوشیپ خواب در خصوص دیگر عوامل موثر بر بی خوابی بیان کرد: عوامل رفتاری و شناختی هم در ایجاد این اختلال موثر هستند. افرادی که بهداشت خواب را رعایت نمی کنند و تلفن همراه  خود را به تخت خواب می برند، مغز خود را مورد هجوم اطلاعات متعدد قرار می‌دهند و  این افراد قادر نیستند به راحتی به خواب بروند همچنین افرادی که در بعدازظهر و نزدیک به زمان خواب کافئین مصرف می‌کنند یا ورزش‌های سنگین در زمان‌های انتهایی روز انجام می‌دهند، احتمال دارد در معرض اختلال بی خوابی قرار بگیرند.

کاشانی نسب ادامه داد: بی خوابی می تواند بر سلامت و عملکرد شخص تاثیر بگذارد، به نحوی که کیفیت زندگی فرد را کاهش دهد، در کل اختلال بی خوابی باعث کاهش تمرکز و اختلال عملکرد فرد شود، این اختلال میتواند در سلامت جسمی شخص نیز تاثیر گذار باشد. بی خوابی می تواند دیگر اختلالات روانی مانند اختلال دوقطبی یا اختلال اضطرابی فرد را تشدید کند.

این فلوشیپ خواب اقداماتی برای داشتن خوابی راحت تر پیشنهاد داد: در درجه اول باید در نظر داشت فرد عادات نامناسب خواب در سبک زندگی نداشته باشد.

قبل از خوب از مصرف شام سنگین و مایعات فراوان خودداری شود.

مصرف الکل، کافئین و سیگار سبب اختلال در خواب می شود.

هر روز در ساعت مشخصی از خواب بیدار شوید و این نظم را حتی در روزهای تعطیل هم حفظ کنید.

تا حدود  6 ساعت قبل از خواب از انجام تمرین و ورزش های سنگین خودداری کنید .

زمانیکه از خواب بیدار می شوید با نور خورشید مواجهه داشته باشید.

همچنین توصیه می شود فرد در طول روز چرت نزند.

از انجام کارهایی مانند کار با لپ تاپ، تماشای تلویزیون و صبحانه خوردن در تخت خواب خودداری کنند، چرا که مغز شرطی می شود در تخت خواب نخوابد و به فعالیتهای دیگر بپردازد.

پربیننده ترین تزریق ترکیبی واکسن‌های کرونا در ایران رسما تایید شد سامانه واکسیناسیون برای متولدین ١٣۵۵ به قبل باز شد آخرین آمار کرونا در ایران (۱۴۰۰/۶/۱۶) لغو محدودیت سنی واکسن کرونا ۶ نوشیدنی سم‌ زدا برای پاکسازی ریه‌ ها که در زمستان امسال باید مصرف کنید

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: خواب راحت اختلال بی خوابی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۴۷۳۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از رایگان‌سواری چه می‌دانید؟ | با هیچهایک رایگان سفر کنید!

همشهری - نیلوفر ذوالفقاری: هرچند سفر به سبک هیچهایک هیجان زیادی برای گردشگران دارد، اما باید و نبایدهایی دارد که با رعایت آنها سفر دلچسب‌تر می‌شود.

هیچهایکر برای سفر بین شهرها کنار جاده می‌ایستد و علامت می‌دهد تا راننده‌ای مرامی او را سوار کرده و تا مقصد بعدی با خود همسفر کند. به این صورت هزینه‌های سفر تا حدود زیادی کمتر می‌شود. به همراه داشتن و پوشیدن لباس‌هایی به رنگ روشن یکی از نکات مهم برای هر هیچهایکر است. همچنین داشتن کیف و کوله‌پشتی مناسب هم نکته مهمی برای یک سفر هیچهایکی راحت است. وقتی به عنوان یک هیچهایکر کنار جاده‌ای منتظر ماشینی بودید، اگر احساس خوبی نسبت به آن ماشین یا راننده‌اش نداشتید هرگز سوار نشوید. سعی کنید قبل از سوار شدن چند کلامی با راننده صحبت کنید و لحن و صحبت‌های او را تحلیل کنید. وقتی سوار شدید سعی کنید حواس‌جمع باشید و تا جای ممکن از خوابیدن بپرهیزید. بهتر است در اولین فرصت مشخصات ماشین و شماره پلاک آن را برای نزدیکان خود ارسال کنید تا در صورت بروز مشکل دسترسی به خودرو راحت‌تر باشد. لوازم و مدارک ضروری و پول‌هایتان را در یک کیف جداگانه یا کیف‌های کمری قرار دهید. قرار دادن آن‌ها در کوله‌پشتی درست نیست. در این صورت اگر به طور اتفاقی کوله پشتی شما گم شد تا مورد سرقت قرار گرفت پول و مدارکتان در امان خواهد ماند.

مقاصدی که یک هیچهایکر در ایران می‌تواند از آن‌ها بازدید کند معمولا جاهایی است که مسیر صعب‌العبوری نداشته باشند و دسترسی به آن‌ها به خصوص با پای پیاده راحت باشد. انتخاب هیچهایکرها باید مسیر ماشین‌روی خوبی داشته باشد. برای پیدا کردن ماشین احتیاط کنید و هر جایی از جاده نایستید، به خصوص کنار جاده‌های فرعی یا جاهایی پرت که عبور و مرور در آن‌ها کمتر است، احتمال خطر بسیار بیشتر می‌شود. محل‌های شلوغ و پر رفت و آمد را برای پیدا کردن خودرو انتخاب کنید. این نوع سفر برای همه افراد مناسب نیست و صرف علاقه به سفر نمی‌تواند برای انتخاب روش هیچهایک کافی باشد. یک هیچهایکر فردی است کنجکاو که همواره به دنبال کشف ناشناخته‌ها و ماجراجویی‌های جدید است و تحمل بالایی برای پذیرش مخاطرات و چالش‌های احتمالی دارد. هیچهایک می‌تواند برای انواع سفرها به کار رود، ولی عمده سفرهای مورد استفاده در ایران و کشورهای توریستی رو به توسعه مناطقی با جاذبه طبیعت و روستاهای بکر با پیشینه تاریخی است. کد خبر 848663 برچسب‌ها مهارت‌ها فوت‌ و فن سفر - گردشگری هزینه خبر مهم

دیگر خبرها

  • سروصدای ترافیک برای سلامتی خطرناک است
  • با این پنج توصیه متخصصان راحت‌تر بخوابید
  • از رایگان‌سواری چه می‌دانید؟ | با هیچهایک رایگان سفر کنید!
  • آسیب های بی خوابی و شب بیداری
  • بهره‌برداری از بیمارستان ۴۲۱ تخت‌خوابی رشت از مطالبات نظام سلامت است
  • اگر معده درد یا رفلاکس معده دارید، این مطلب را بخوانید
  • اگر می خواهید راحت تر نفس بکشید این مواد غذایی را مصرف کنید
  • ۵ مورد از معایب بی‌خوابی و شب‌بیداری را بدانید
  • این دروغ را درباره کاهش افسردگی باور نکنید
  • جویدن ناخن با کدام اختلالات سلامت روان ارتباط دارد؟