Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از مدیکال اکسپرس، بیمارستان عمومی ماساچوست استدلال می‌کند که ایموجی، این واژه نامه جهانی از نماد‌های رنگارنگ و هوشمند به منظور جایگزینی کلمه نوشتاری و گفتاری، می‌تواند یک ابزار ارزشمند در زمینه پزشکی باشد که به بیماران اجازه می‌دهد علائم، نگرانی‌ها و سایر اطلاعات مربوط به بالینی را بهتر بیان کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در توضیح مندرج در مجله انجمن پزشکی آمریکا، شوهان هی، نویسنده ارشد این مطالعه پیشنهاد می‌کند که هر رشته پزشکی بحث‌هایی را در مورد ایجاد مجموعه منحصر به فرد خود از شمایل نگاری برای پذیرش رسمی و ادغام در تمرینات روزمره آغاز کند.

او که مدیر رشد مرکز نوآوری MGH در دیجیتال است می‌گوید: نیاز به گوش دادن به بیماران در مرکز ماموریت ما به عنوان پزشک وجود دارد و استفاده از ایموجی فرصتی عالی برای انتقال ارتباطات به سطح دیگری است. شکلک‌ها می‌توانند در درمان کودکان با مهارت‌های زبانی هنوز در حال توسعه، افراد دارای معلولیت که در برقراری ارتباط دچار اختلال هستند و بسیاری از بیمارانی که به زبان‌های مختلف صحبت می‌کنند، بسیار مهم باشد.

ایموجی (که به معنی «شخصیت تصویر» است، بیش از یک دهه پیش در ژاپن به راه افتاد و امروزه تخمین زده می‌شود که روزانه پنج میلیارد از آن فقط در فیسبوک مسنجر استفاده می‌شود. در حالی که در حال حاضر حدود ۳۵۰۰ ایموجی در حوزه کنسرسیوم یونیکد ، سازمان غیر انتفاعی که استاندارد‌های متن را در رایانه‌ها حفظ می‌کند و باید قبل از استفاده دیجیتالی از هر ایموجی تایید کند، تنها حدود ۴۵ ایموجی را می‌توان مربوط به پزشکی دانست. اولین مورد، که در سال ۲۰۱۵ معرفی شد، سرنگ و قرص بود. در سال ۲۰۱۷، اپل ایموجی‌هایی را برای نشان دادن افراد دارای معلولیت اضافه کرد و به دنبال آن نماد‌های گوشی پزشکی، استخوان، دندان و میکروب در سال ۲۰۱۹ ایجاد و معرفی شد. او یکی از خالقان قلب آناتومیک و ایموجی ریه بود که در سال ۲۰۲۰ به طور جهانی معرفی شد.

شوهان هی می‌گوید: ترویج ایموجی‌ها به عنوان یک مد هزاران ساله، وسوسه انگیز است، اما آن‌ها دارای استاندارد، همگانی و آشنایی هستند و در اختیار پزشکان و سایر ارائه دهندگان خدمات درمانی می‌تواند راهی جدید و بسیار موثر برای ارتباط تصویری با بیماران باشد. 

او می‌افزاید: در شرایط فوریت‌های پزشکی که زمان بسیار مهم است، ایموجی می‌تواند منجر به ارتباطی نقطه‌ای و سریع شود که می‌تواند تصمیمات بالینی مهم را تسهیل کند. نماد‌های کوچک گرافیکی که در حال حاضر در تمام سیستم عامل‌های دیجیتالی، از تلفن همراه تا رایانه لوحی - رومیزی قرار دارند، همچنین می‌توانند به عنوان حاشیه نویسی در دستورالعمل‌های ترخیص از بیمارستان مفید باشند که اغلب برای برخی از بیماران گیج کننده است.

علاوه بر این، رشد اخیر پزشکی از راه دور می‌تواند فرصتی غنی برای ایموجی‌ها باشد تا بتواند در پزشکی پیشرفت کند. به نظر می‌رسد که بستر تعاملی برای انتقال اطلاعات بصری به ارائه دهندگان مراقبت‌های بهداشتی که شدت درد آن‌ها را در طی روز‌ها، هفته‌ها یا ماه‌ها نشان می‌دهد، مناسب است و برای ارائه دهندگان آن به بخشی از دیجیتال بیمار تبدیل می‌شود.

او تحقیقات خود را ادامه می‌دهد تا بفهمد چگونه ایموجی می‌تواند به بیماران و پزشکان در ارتباط با علائم مشترک مانند تحرک، خلق و خو، مدت و کیفیت درد که با بیماری‌ها و شرایط مختلف مرتبط است، کمک کند.

او می‌گوید: واضح است که ایموجی‌ها به بخشی از مکالمات جهانی اصلی تبدیل شده‌اند و مجامع پزشکی و کمیته‌ها و سازمان‌های پزشکی باید آن‌ها را جدی بگیرند. این بدان معناست که آن‌ها باید در حال حاضر تعیین کنند که کدام ایموجی به بهترین شکل برای منافع بیماران آن‌ها مفید است، در مورد صحت پزشکی این ایموجی‌ها اجماع ایجاد کرده، سپس برای تایید آن‌ها از طریق سازمان جهانی تنظیم استاندارد و کار در طول سازگاری و پیاده سازی طولانی تلاش می‌کنند.

جنیفر لی، بنیانگذار Emojination، یک گروه مردمی است که در بیش از ۱۰۰ ایموجی جدید در پنج سال گذشته کمپین‌های موفقیت آمیزی را رهبری کرده است.

انتهای پیام/ 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: نماد گرافیکی ایموجی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۴۷۳۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مکمل‌های پروبیوتیک شدت صرع را در کودکان کاهش می‌دهد

ایسنا/اصفهان معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: نتایج یک پژوهش نشان می‌دهد که مکمل یاری پروبیوتیک همراه با مصرف منظم دارو  می‌تواند شدت صرع در کودکان مقاوم به درمان را کاهش دهد.

غلامعلی حمیدی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: از آنجا که یک سوم بیماران به درمان‌های دارویی پاسخ مناسب نمی‌دهند و یافتن روش‌های مکمل درمان صرع ضروری است پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی کاشان یک مطالعه را با مشارکت ۹ کودک مبتلا به صرع مقاوم زیر ۱۶ سال شروع کردند.

وی افزود: در فاز اول مطالعه، کودکان از نظر فرکانس صرع مورد پایش قرار گرفته و در فاز دوم به مدت دو ماه مکمل پروبیوتیک خاص در کنار داروهای روتین آنها برای درمان صرع تجویز شد.

معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی کاشان تاکید کرد: در این پژوهش، فرکانس صرع و سطح آنزیم‌های  کبدی، کراتینین، سدیم، پتاسیم، کلسیم، منیزیم و قند خون ناشتای آنان قبل و بعد از دریافت پروبیوتیک با هم مقایسه شد. شدت صرع آنان نیز قبل و بعد از دریافت پروبیوتیک، بر اساس مقیاس NHS۳ و HASS سنجش و توسط آزمون آماری ویلکاکسون مورد سنجش قرار گرفت.

حمیدی گفت: صرع یک بیماری مزمن مغزی است و علاوه ‌بر ویژگی‌های ژنتیکی بیمار، عوامل محیطی مانند اختلالات الکترولیتی در عود حملات تشنج، نقش دارند که بر اساس یافته‌های پژوهش، تجویز دو ماه مکمل پروبیوتیک به طرز معنی‌داری فرکانس و شدت صرع را کاهش داده و در برخی مقیاس‌ها نیز بهبود بخشید.

وی افزود: بر اساس آمار یک بررسی ملی که در سال ۲۰۲۱ در نشریه نیچر منتشر شد، شیوع صرع در ایران ۱۶.۶ در ۱۰۰۰ نفر است که میزان ابتلای بیماری در رده سنی ۱۵ تا ۱۹ سال نیز از همه رده‌های سنی بالاتر است و داروهای ضدّتشنج نیز در یک‌سوم این بیماران کارایی کافی ندارند.

معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی کاشان تأکید کرد: اهمیت انجام این پژوهش در حالی است که تشنج‌های کنترل نشده و مکرر در بیماران مبتلا به صرع علاوه بر تهدید سلامتی بیمار، منجر به کاهش کیفیت زندگی بیماران و خانواده آنان می‌شود.

حمیدی اظهار کرد: این پژوهش توسط فاطمه زارعی، احمد طالبیان، اژدر حیدری، سید محمد اسماعیلی طبا و محمود سلامی، اعضای گروه اطفال دانشکده پزشکی کاشان انجام شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مراجعه بیش از ۱۰۰۰ بیمار تنفسی به مراکز درمانی خوزستان
  • مراجعه بیش از یک هزار بیمار تنفسی به مراکز درمانی خوزستان
  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا دندان‌درد غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • چرا آمار خودکشی پزشکان بالا رفته؟ / این طبقه مانند گذشته نزد مردم محترم نیست
  • آیا زنان پزشکان بهتری هستند؟
  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا درد دندان غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • اهدای عضو به ۳ بیمار نیازمند در چهارمحال و بختیاری
  • انجام نخستین عمل رادیکال نفروکتومی در بیمارستان شهید بهشتی تفت
  • مکمل‌های پروبیوتیک شدت صرع را در کودکان کاهش می‌دهد
  • بیماران«ای‌ال‌اس» با امانت دادن تجهیزات به یکدیگر زنده‌اند