Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «انرژی امروز»
2024-05-01@16:45:03 GMT

هیدروژن آبی چقدر سبز است؟

تاریخ انتشار: ۱۷ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۴۷۹۱۸

هیدروژن آبی چقدر سبز است؟

محققان دانشگاه‌های کرنل و استنفورد در مطالعه‌ای جدید اعلام کردند که هیدروژن به اصطلاح آبی blue تولیدشده از گاز ـ حتی با فناوری جذب و ذخیره کربن CCS ـ که از آن به‌عنوان یک فناوری پاک یاد می‌شود، برای اقلیم بسیار بدتر از سوزاندن مستقیم زغال‌سنگ یا گاز است.

به گزارش «انرژی امروز» از خبرگزاری شانا، رابرت هاوارت (Robert Howarth) از دانشگاه کرنل و مارک جیکوبسون (Mark Jacobson) از دانشگاه استنفورد در مقاله‌ای این پرسش را مطرح کردند که هیدروژن آبی چقدر سبز است؟ آنان نخستین افرادی هستند که کل یا چرخه حیات انتشار گازهای گلخانه‌ای از هیدروژن آبی را بررسی کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محققان از بررسی خود نتیجه گرفتند که ما به هیچ‌وجه نمی‌توانیم هیدروژن آبی را سبز در نظر بگیریم.

این مقاله نشان می‌دهد که انتشارات مربوط به تولید هیدروژن آبی از گاز در واقع بیشتر از انتشار ناشی از سوزاندن مستقیم گاز یا زغال‌سنگ است، این موضوع به‌دلیل انرژی اضافی قابل توجهی است که برای فرآیندهای تولید هیدروژن و جذب و ذخیره کربن مورد نیاز است.

به گفته آژانس بین‌المللی انرژی (IEA)، صنعت هیدروژن منبع مهمی از آلودگی اقلیم در سطح جهان، با حدود ۸۰۳ میلیون تن انتشار دی‌اکسیدکربن در سال است. این مقدار، معادل انتشار سالانه کشورهای انگلستان و اندونزی است. این حجم از انتشار گاز گلخانه‌ای از صنعت تولید هیدروژن به این دلیل است که تاحدودی همه هیدروژن تولیدی و مورد استفاده کنونی از طریق سوخت‌های فسیلی تأمین می‌شود (هیدروژن خاکستری از گاز یا قهوه‌ای از زغال‌سنگ).

هیدروژن آبی شامل تولید هیدروژن از زغال‌سنگ یا گاز به همراه به‌کارگیری فناوری جذب و ذخیره کربن است، هیدروژن سبز با استفاده از فرآیندی به نام الکترولیز با استفاده از انرژی تجدیدپذیر تولید می‌شود.

آقای هاوارت گفت: در حالی که هیدروژن آبی اغلب به‌عنوان یک راه‌حل اقلیمی معرفی می‌شود، متأسفانه انتشارات آن بسیار زیاد است. وی افزود: هیدروژن آبی، فرآیندی خوب، مدرن و مانند راهی برای آینده انرژی ما به نظر می‌رسد، اما این‌گونه نیست.

در استرالیا، هیدروژن آبی از سوی صنعت گاز و دولت فدرال به‌عنوان راه‌حل فناوری پاک استفاده می‌شود. دامیان دایور (Damian Dywer)، معاون اجرایی انجمن صنعت نفت و گاز استرالیا (APPEA)، هیدروژن را فرصتی عظیم برای استرالیا برای سرعت بخشیدن به انتقال به اقتصاد کربن کمتر توصیف کرده است.

صنعت گاز استفاده گسترده از هیدروژن در ذخیره برق، خطوط لوله گاز و حمل‌ونقل را ترویج می‌کند، اگرچه کارشناسان معتقدند دیگر راه‌حل‌ها نظیر باتری، وسایل و خودروهای برقی کارآمد در بیشتر موارد ارزان‌تر و بهتر هستند.

آنگوس تیلور (Angus Taylor)، وزیر انرژی استرالیا، از آژانس انرژی‌های تجدیدپذیر این کشور می‌خواهد از پروژه‌های هیدروژن آبی به‌عنوان نسل بعدی فناوری کم انتشار حمایت کند، اما گرگ بورن (Greg Bourne)، رئیس سابق ARENA این سیاست را گامی واپس گرا توصیف کرد که برای تقویت سوخت‌های فسیلی با استفاده از پول مالیات‌دهندگان طراحی شده است.

در هر حال، مقاله هاوارت و جیکوبسن می‌گوید هیچ داده‌ای ارائه نشده است که ادعاهای صنعت مبنی بر انتشار کم کربن در فرآیند تولید هیدروژن آبی را نشان دهد.

مقاله آنان نشان داد که حتی در مقایسه با تولید هیدروژن خاکستری (بدون فناوری CCS)، کاهش مقدار انتشار در فرآیند هیدروژن آبی اندک و ۹ تا ۱۲ درصد است، حتی اگر نویسندگان مقاله بهترین مورد تولید هیدروژن آبی را که در آن فناوری جذب کربن به‌واقع کار کند، قادر به جذب و ذخیره گازهای گلخانه‌ای به‌طور نامحدود باشد.

در واقع، آنها یادآوری می‌کنند، هیچ تجربه‌ای در مقیاس تجاری برای فناوری جذب و ذخیره‌سازی کربن وجود ندارد و در مواردی که از آن استفاده می‌شود، بیشتر برای بهبود بازیابی نفت یا ازدیاد برداشت از مخازن نفت است.

مقاله منتشرشده در نشریه Energy Science & Engineering نشان می‌دهد در سال ۲۰۲۱، فقط دو تأسیسات هیدروژن آبی در مقیاس تجاری در جهان وجود دارد. یکی از سوی شرکت شل (Shell) در آلبرتا و دیگری از سوی شرکت Air Products در تگزاس اداره می‌شود.

برچسب هاآژانس بین المللی انرژی (IEA) استرالیا بین الملل شبکه اطلاع رسانی نفت و انرژی (شانا)

منبع: انرژی امروز

کلیدواژه: آژانس بین المللی انرژی IEA استرالیا بین الملل آسیا اروپا اقتصاد انرژی امروز ایران بین الملل تحریم خبرگزاری بین المللی خبرگزاری داخلی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا ریاست جمهوری سازمان های بین المللی سایتهای اینترنتی شرکت ملی نفت ایران NIOC شرکت های بین المللی مجلس شورای اسلامی وزارت نفت وزارت نیرو هیدروژن آبی تولید هیدروژن جذب و ذخیره فناوری جذب زغال سنگ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۴۷۹۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بزرگترین خدمت به عرصه تولید مدیریت مصرف انرژی است

ایسنا/فارس استاندار فارس بزرگترین خدمت به عرصه تولید را مدیریت مصرف انرژی دانست و خواستار نقش‌آفرینی بسیج سازندگی در این عرصه شد.

محمدهادی ایمانیه امروز، ۱۲ اردیبهشت‌ماه در جلسه قرارگاه محرومیت‌زدایی استان فارس با اشاره به نامگذاری سال به نام «جهش تولید با مشارکت مردم» از سوی رهبر معظم انقلاب خواستار جلب مشارکت‌های مردمی در راستای تحقق شعار سال شد.

وی با بیان اینکه پیشنهاد می‌شود بسیج سازندگی در راستای کاهش مصرف انرژی نقش‌آفرینی کند، افزود: ناترازی آب، برق و گاز از موانع جدی هستند که در برابر تولید ایستادگی می‌کند.

ایمانیه، بزرگترین خدمت به عرصه تولید را مدیریت مصرف انرژی دانست و افزود: راهکارهایی مانند انتقال آب از خلیج فارس، احداث چاه‌های عمیق و بارورسازی ابرها به صورت مقطعی می‌توانند انرژی پایدار را برای بخش صنعت تامین کنند.

استاندار فارس با تصریح اینکه با کاهش ۱۰ درصدی مصرف آب در استان شاهد رونق چشمگیر پروژه‌های تولیدی خواهیم بود، گفت: تکنولوژی شرکت‌های دانش‌بنیان به یاری مجتمع‌های تولیدی در کاهش مصرف انرژی بیاید و این امر در مقیاس کلان می‌تواند نقش مهمی در مدیریت مصرف ایفا کند.

وی در بخش دیگری از سخنانش خواستار بهره‌مندی از ظرفیت‌های بسیج برای راه‌اندازی نهضت صنایع دستی شد و افزود: با تأمین زنجیره تولید و فروش در عرصه‌های داخلی و خارجی می‌توان به ارزش افزوده و درآمدزایی چشمگیری دست یافت.

ایمانیه از آزادسازی ۳ هزار هکتار زمین برای اجرای نهضت مسکن روستایی خبر داد و افزود: با سرمایه‌گذاری در این عرصه شاهد پیشگیری از مهاجرت و کاهش حاشیه‌نشینی خواهیم بود.

استاندار فارس  در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به اهمیت بسط حوزه‌های اعتقادی و معرفتی در جامعه افزود: تعریف پیوست فرهنگی برای پروژه‌ها نقش موثری در مقابله با آسیب‌های اجتماعی دارد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • انتشار فراخوان بخش ویژه «کتاب و سینما» جشنواره فیلم کوتاه تهران
  • بزرگترین خدمت به عرصه تولید مدیریت مصرف انرژی است
  • تعطیلی آخرین نیروگاه زغال‌سنگ بریتانیا برای پیشبرد هدف کربن‌صفر
  • ساخت نوعی باتری سدیمی که ظرف چند ثانیه شارژ می‌شود
  • حذف سریال «حشاشین» از تمام سکو‌های ایرانی
  • حذف سریال «حشاشین» از تمام سکوهای ایرانی 
  • طرح یک شرکت آمریکایی برای نصب آینه در فضا برای تولید انرژی خورشیدی
  • اولین جایگاه سوخت هیدروژن برای کامیون ها افتتاح شد
  • انتشار دومین فراخوان حمایت از تولید فیلم ۱۰۰
  • دلایل حذف یک سریال از پلتفرم‌های ایرانی