Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-07@16:28:59 GMT

ضرورت روشن شدن فوری تکلیف کاغذ

تاریخ انتشار: ۱۷ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۴۷۹۳۶

ضرورت روشن شدن فوری تکلیف کاغذ

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به‌تازگی از عزم برای برنامه‌ریزی جهت حل مشکلات کاغذ گفته و اینکه اگر با روش فعلی پیش برویم طی ماه‌های آینده به مشکل می‌خوریم. بله. حقیقت است و ضروری است که ایشان و دیگر مسئولان فرهنگی و حتی اقتصادی چاره‌ای بیندیشند.

من اقتصاد‌دان نیستم و درباره مسائل اقتصادی کل جامعه و همچنین بحث ارز نمی‌توانم نظری بدهم اما در ارتباط با حوزه نشر معتقدم که اگر به‌سرعت اقدامی صورت نگیرد باید منتظر تبعات سنگینی برای نشر باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هم‌اکنون جز چند ناشر قدیمی و حرفه‌ای حوزه عمومی، مابقی توان چندانی برای ادامه جدی فعالیت‌های خود ندارند. ما در دهه هفتاد هم تجربه‌های ناخوشایندی را در بحث کاغذ پشت‌سر گذاشتیم؛ هرچند که تفاوتی میان اینهاست، اینکه آن سال‌ها کاغذ نایاب شد و خب حالا این‌چنین نیست و در دسترسمان هست. آن زمان ارز در اختیار خود تشکل‌ها قرار گرفت و البته بسیاری از تشکل‌ها و تعاونی‌ها هم از آن موقع شکل گرفتند. در دولت دوازدهم هم طی یکی از تصمیمات خوبی که آقای صالحی، وزیر سابق گرفت برای هجده ماه در تهیه کاغذ مشکلی نداشتیم. هرچند که تکلیف کاغذ سال 1399 و 1400 مشخص نشد. این بلاتکلیفی سبب شد واردکنندگان کاغذ دست به واردات نزنند تا ببینند بالاخره قرار است چه بشود. البته تقصیر هم نداشتند نگران بودند که کاغذ وارد کنند و یک‌دفعه کاغذ با ارز دولتی وارد بازار شود و آنها ضرر کنند. امیدوارم وزیر محترم ارشاد جلسه‌ای با انجمن‌ها و تشکل‌های نشر برپا کند تا تصمیمی جدی با همراهی خود اهالی نشر گرفته شود. البته تا جایی که می‌دانم گویا خردادماه و در آخرین روزهای دولت دوازدهم هم‌ارز 4 هزار و 200 تومانی به کاغذ اختصاص داده شده، اما نمی‌دانم کسی این ارز را برای واردات کاغذ دریافت کرده یا نه، اصلاً کاغذی وارد شده؟ اینها مسائلی است که باید معاونت فرهنگی درباره‌شان اطلاع‌رسانی کند. امیدوارم هر چه زودتر تکلیف حمایت کردن یا نکردن از آن مشخص شود. واردکنندگان بخش خصوصی تا زمانی که ندانند قرار است همچنان ارز دولتی 4 هزار و 200 تومانی یا ارز نیمایی به کاغذ اختصاص پیدا می‌کند یا نه به کار خود ادامه نمی‌دهند. این در حالی است که کاغذی که با ارز دولتی بندی 150 هزار تومان است در بازار آزاد، روز گذشته (سه‌شنبه) بندی 650 هزار تومان فروخته می‌شد. اینکه تکلیف کاغذ مشخص شود به نفع همه است و حداقل قیمت آزاد کاغذ هم کمی کنترل می‌شود. به‌عنوان یکی از قدیمی‌های حوزه نشر پیشنهاد دیگری هم به مسئولان فرهنگی دولت دارم، اینکه مجدد شورای مشاوران و تشکل‌ها در معاونت فرهنگی راه‌اندازی شود. متأسفانه چند سالی است که این شورا برپا نمی‌شود درصورتی که در زمان برپایی‌اش کارکردهای مثبتی داشت، از هر تشکل و صنفی یکی دو نفر در آن شرکت داشتند که خود من هم بارها در آن حضور داشتم. در خلال برپایی چنین شوراها و جلساتی می‌توان قبل از سیاستگذاری‌ها، از نظرات اهالی نشر هم بهره گرفت. به‌هرحال ما فعالان حوزه کتاب در هر بخشی از نشر که مشغول فعالیت باشیم سال‌ها تجربه کسب کرده‌ایم. بی‌شک نه‌فقط من، دیگر همکارانم نیز حاضر به همکاری و تعامل برای کمک به عبور از مشکلات فعلی صنعت نشر هستیم.

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: تشکل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۴۷۹۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای بیش از هزار برنامه در دهه کرامت اصفهان

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکزاصفهان؛ رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان اصفهان گفت: این برنامه ها به صورت مردمی مدیریت و اجرا خواهد شد که ترویج معارف اهل البیت(ع) و ایجاد شور و نشاط مد نظر قرار می گیرد.

حجت الاسلام علیرضا ناجی، کانون‌های مساجد را محور برنامه‌های دهه کرامت اصفهان معرفی کردو افزود: هیات های مذهبی، موسسات مردمی، تشکل های دینی و قرآنی، مساجد، اصناف، بقاع متبرکه و ادارات فرهنگی و شهرداری ها در این مناسبت برنامه ریزی هایی دارند.

وی گفت: ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد دبیر ستاد دهه کرامت و این مراکز محور بسیاری از برنامه‌ها هستند. حجت الاسلام علیرضا ناجی افزود: این دهه همزمان با سالروز ولادت حضرت معصومه(س) آغاز و تا ولادت امام رضا(ع) ادامه دارد که تشکل‌های مردمی برای این دهه فعالیت می کنند.

وی ادامه داد: کانون های مساجد محور بخش عمده برنامه های این ایام هستند که در نقاط شهری و روستایی فعالیت هایی را در تعامل با ادارات دولتی و خدماتی و تشکل های مردمی اجرا می کنند.

حجت الاسلام ناجی با بیان اینکه جشن های مردمی و جلسات عمومی در مساجد برگزار می شود، افزود: بخشی از این برنامه ها با حضور خادمین حضرت معصومه(س) و امام رضا(ع) توام خواهد بود.

وی یادآورشد: برنامه ها تنها با محوریت جشن نیست و مسابقات فرهنگی، تولید محتوا در فضای مجازی، معرفی دختران نمونه و تجلیل از آنان و تبیین اهمیت حجاب و عفاف برای اغنا فکری نیز پیش بینی شده است.

دیگر خبرها

  • «کاغذ شطرنجی» بهروز افخمی پروانه ساخت گرفت
  • ارسال نامه پیشنهادی شورای عالی تشکل‌های ورزشی به رئیس جمهور+عکس
  • اجرای بیش از هزار برنامه در دهه کرامت اصفهان
  • افزایش ظرفیت تولید کاغذ تحریر/ ناشران و مخاطبان کودک و نوجوان حمایت می‌شوند
  • تحقق عدالت فرهنگی با فروش هم‌زمان حضوری و مجازی در نمایشگاه کتاب
  • تنظیم بازار و جهش تولید با مشارکت تشکل ها
  • آماده حمایت جدی از ناشران و مخاطبان این حوزه هستیم
  • صد و شصت و دومین کاغذ خبر ایسکانیوز منتشر شد
  • نکونام تکلیف خودش با مالکان جدید استقلال را روشن کرد
  • ۹۴۰ اثر تاریخی زنجان در فهرست آثار ملی ثبت شده است