Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-30@14:46:25 GMT

برنامه‌ آموزش و پرورش برای ۸ میلیون کودک زیر ۶ سال

تاریخ انتشار: ۱۷ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۴۸۳۲۱

برنامه‌ آموزش و پرورش برای ۸ میلیون کودک زیر ۶ سال

رئیس سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک گفت: ۸ میلیون کودک زیر ۶ سال داریم که باید برای تمام آنها برنامه‌ریزی داشته باشیم و در این راستا اقداماتی انجام شده است.

به گزارش مشرق، علیرضا حاجیان‌زاده رئیس سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک، درباره تشکیل این سازمان، اظهار کرد: سبقه تشکیل سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک، رهنمود و مطالبه مقام معظم رهبری در سال گذشته در اجلاس رؤسای مدیران آموزش و پرورش بود؛ یکی از تأکیدات ایشان، مسأله مهدکودک‌ها بود

بیشتر بخوانید: هشدار WHO درباره عواقب روانی درازمدت کرونا 

وی افزود: پیرو آن بیانات، شورای عالی انقلاب فرهنگی وارد موضوع شد و جلساتی با حضور وزرای آموزش و پرورش، رفاه و دیگر مسؤولان برگزار و پیشنهاداتی تنظیم شد که به مقام معظم رهبری تقدیم شد و ایشان در پی نوشت مکتوبی به سه نکته اشاره کرده بودند مبنی بر اینکه سازمان یا مرکزی برای این کار تشکیل شود؛ زیرمجموعه آموزش و پرورش باشد و تاکید بر تسریع کار داشتند که این پی‌نوشت مبنای ورود شورا به این کار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

* ۸ میلیون کودک زیر ۶ سال داریم

حاجیان‌زاده ادامه داد: در یک مرحله طی یک ماده واحده‌ای، اصل کار تصویب و در مرحله بعد، اساسنامه سازمان تصویب شد و تقریباً اسفند ماه ۹۹ ابلاغ شد و در همان مصوبه پیش‌بینی شده بود که مقدمات تشکیل سازمان نهایی شود و هیأت امنا، رئیس سازمان را بعد از پیشنهاد وزیر انتخاب و معرفی کند که این اقدام، اواخر خرداد ماه انجام شد و هیأت امنا تشکیل شد؛ وزیر آموزش و پرورش، بنده را به عنوان رئیس پیشنهاد داد که به تأیید هیأت امنا رسید.

وی با تأکید بر اینکه در ایجاد سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک هیچ سابقه قبلی وجود ندارد و از صفر، کار را شروع کردیم، ادامه داد: با یک مخاطب گسترده و حساس مواجهیم یعنی ۸ میلیون کودک زیر ۶ سال داریم که باید برای تمام آنها برنامه ریزی داشته باشیم.

*۵۰ هزار مهد و پیش‌دبستانی زیرمجموعه سازمان تعلیم و تربیت کودک

رئیس سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک درباره برنامه‌ریزی برای کودکان گفت: برنامه‌ریزی به معنای این نیست که همه کودکان به مهدکودک بروند بلکه تعدادی در منزل و در کنار خانواده هستند و باید برای آنها در جهت توانمندسازی خانواده‌ها برنامه‌ریزی کنیم یعنی محتوایی چون قصه و بازی و مسائل تربیتی را تهیه کنیم.

 وی اضافه کرد: بخش دیگر مهدکودک‌ها و پیش‌دبستانی‌ها هستند که به لحاظ آماری ۱۶ هزار مهدکودک مجوزدار از سازمان بهزیستی داریم و حدود ۳۰ هزار مرکز پیش دبستانی زیرمجموعه آموزش و پرورش داریم و ۱۴ دستگاه هستند که مهدکودک و مهدقرآن هایی با مجوز داخلی آن دستگاه‌ها دارند.

بیشتر بخوانید: چگونه به کودک «زبان دوم» یاد دهیم؟

حاجیان‌زاده تصریح کرد: تقریباً در مجموع ۵۰ هزار مهد و پیش دبستانی باید زیرمجموعه سازمان ملی تعلیم و تربیت قرار گیرند و با استانداردهای جدید مجوز بگیرند.

وی افزود: تا زمانی که استانداردها و دستورالعمل‌ها در حال تدوین هستند، برای آنکه کار متوقف نشود به همه کشور ابلاغ کردیم که مهدکودک‌هایی که از بهزیستی مجوز دارند همان مجوزها تمدید می‌شوند و پیش دبستانی‌ها هم که در اختیار آموزش و پرورش بوده‌اند با همان سازوکار ادامه می‌دهند تا استانداردهای جدید را تدوین کنیم.

* تا پایان سال ۱۴۰۱ مجوزها را تمدید کرده‌ایم

رئیس سازمان تعلیم و تربیت کودک با بیان اینکه تا پایان سال  ۱۴۰۱ مجوزها را تمدید کرده‌ایم، گفت: اگر استانداردها زودتر آماده و تصویب شوند فراخوان می‌دهیم تا مراکز مجوزهای جدید اخذ کنند.

وی با بیان اینکه حدود ۴ تا ۵ هزار مهدکودک زیرمجموعه دستگاه‌ها هستند، افزود: ۱۴ دستگاه هستند که مهدکودک هایی زیرمجموعه دارند مثلا در مساجد، ادارات، شهرداری در خانه محلات و غیره هستند که آمار دقیقی در اختیارمان نیست و تک تک صحبت کردیم یا سپاه و بسیج ۳۰۰۰ مهدکودک با گرایش قرآنی عمدتا در مساجد دارند.

* به جد دنبال تولید محتوا برای پیش‌دبستانی‌ها و مهدهای کودک هستیم

حاجیان‌زاده با تأکید بر اینکه به جد دنبال تولید محتوا برای پیش‌دبستانی‌ها و مهدهای کودک هستیم، ادامه داد: کمیته‌ای را تحت عنوان کمیته تولید محتوا تشکیل دادیم که در حال تدوین محتوا هستند.

وی اظهار کرد: برای سال تحصیلی پیش رو یک کاری را به صورت موقت ارائه می‌دهیم یعنی محتواهای موجود که توسط دستگاه‌ها و نشرهای مختلف تهیه شده در کمیته مربوط بررسی می‌شود و آنها که مورد تأیید هستند معرفی می‌شود و مهدها می‌توانند از آنها استفاده کنند.

* معتقدیم کتاب محور نباید باشیم

رئیس سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک افزود: منظور از محتوا صرفاً کتاب نیست بلکه گوش دادن و دیدن مهارت‌هایی هستند که مورد توجه هستند؛ معتقدیم کتاب محور نباید باشیم بلکه باید فعالیت محور باشیم. 

وی ادامه داد: مربیان ما باید بیاموزند که چگونه با بچه‌ها کار کرده و چگونه فعالیت کنند که بچه‌ها از نظر هوشی، اجتماعی و مقدمات مختلف برای یادگیری آماده شوند. به ویژه برای مناطق دوزبانه به شکل خاص‌تر برنامه‌های یادگیری زبان فارسی را به ویژه در یکی دو سال قبل از دبستان تأکید داریم که انجام دهیم.

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا تحولات افغانستان سلامت آموزش و پرورش مقام معظم رهبری بهزیستی رئیس سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک ۸ میلیون کودک زیر ۶ سال پیش دبستانی ها پیش دبستانی آموزش و پرورش برنامه ریزی حاجیان زاده مهدکودک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۴۸۳۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴۸۰ کودک بازمانده از تحصیل در خراسان جنوبی به چرخه آموزش برگشتند

به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا موسوی نژاد صبح سه شنبه در نشست خبری که به مناسبت هفته بزرگداشت مقام برگزار شد، اظهار کرد: یکی از برنامه های هفته معلم در خراسان جنوبی برنامه سپاس معلم در روز دوازدهم اردیبهشت است که توسط مسئولان و ائمه جمعه و…است که در راستای تکریم معلمان برگزار می شود.

مدیر کل آموزش و پرورش خراسان جنوبی بیان کرد: برنامه سپاس معلم در بیرجند در مدرسه متوسطه ۱۵ خرداد برگزار می شود.

۴۰ معلم و همکار فرهنگی خراسان جنوبی به دیدار مقام معظم رهبری می روند

موسوی نژاد یادآور شد: همچنین ۴۰ نفر از همکاران فرهنگی و معلمان عزیز خراسان جنوبی در روز دوازدهم اردیبهشت ماه با مقام معظم رهبری دیدار خواهند کرد.

وی گفت: برنامه تکریم از معلمان نمونه خراسان جنوبی (استانی و شهرستانی) در ۱۶ اردیبهشت برگزار می شود و از ۸۹ نفر از معلمان با همکاری استانداری و سازمان برنامه و بودجه تجلیل می شود.

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی اظهار کرد: در ۹۳ درصد مدارس خراسان جنوبی نماز جماعت اقامه می شود و درصد باقی مانده عمدتاً مدارس ابتدایی بوده اند.

موسوی نژاد افزود: همچنین از ابتدای سال تحصیلی تاکنون هزار و ۲۰۰ محفل قرآنی برگزار شده است که بسیاری از آنها در ماه مبارک رمضان برگزار شده است.

وی گفت: اجلاس نماز دانش آموزی در ۱۱ شهرستان برگزار شده است که در این برنامه از ۱۷۰ فعال در حوزه نماز دانش آموزی تجلیل شد.

۸۳ درصد معتکفین دانش آموز بوده اند

مدیر کل آموزش و پرورش خراسان جنوبی اظهار کرد: در اعتکاف ماه رجب ۲۲ هزار نفر شرکت کردند که طبق آمار اداره کل تبلیغات اسلامی ۸۳ درصد معتکفان دانش آموز بودند.

موسوی نژاد گفت: برای مهر ۱۴۰۳ سهمیه جذب ما از طریق استخدامی از محل ماده ۲۸ هزار و ۲۸۰ نفر است که امیدواریم با این اقدام مشکل نیروی انسانی ما بسیار کاهش یابد.

وضعیت نیروی انسانی برای مهر ۱۴۰۳

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی بیان کرد: انتظار بر این است که ۳۴۹ نفر فارغ التحصیل دانشگاه فرهنگیان متعهد به خدمت نیز در مهر ۱۴۰۳ شروع به کار کنند.

موسوی نژاد گفت: در مجموع استخدامی ها و فارغ التحصیلان دانشگاه فرهنگیان پیش بینی بر ورود نزدیک هزار و ۵۰۰ نفر به آموزش و پرورش استان است اما از طرف دیگر تا ابتدای ۱۴۰۴ تعداد هزار و ۵۹ معلم ما بازنشسته می شود.

وی ادامه داد: در سال تحصیلی جاری تعداد ۴۸۰ کودک بین ۶ تا ۱۱ سال که تحصیل باز مانده بودند، شناسایی و به چرخه آموزش برگشتند.

توزیع شیر رایگان در مدارس خراسان جنوبی

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی گفت: ۳۳ میلیارد تومان اعتبار برای توزیع شیر رایگان در مدارس خراسان جنوبی اختصاص یافت که امیدواریم این مهم در سال های آتی نیز ادامه پیدا کند.

موسوی نژاد با اشاره به اهمیت امتحانات نهایی یادآور شد: با توجه به تأثیرگذاری معدل در آزمون ورودی به دانشگاه ها، خانواده ها این مهم را مدنظر قرار دهند.

وی افزود: پیش بینی ما بر این است که نزدیک ۱۸ هزار ورودی پایه اول دبستان در خراسان جنوبی داشته باشیم.

کد خبر 6092688

دیگر خبرها

  • درخشش ۵۰۰ دانش‌آموز خراسان شمالی در المپیادهای ملی
  • جذب اعضای تیم والیبال دانش‌آموزان به عنوان معلم
  • تعالی آموزش و پرورش بالندگی ایران اسلامی را به همراه دارد
  • ۴۸۰ کودک بازمانده از تحصیل در خراسان جنوبی به چرخه آموزش برگشتند
  • رئیس جمهور: آموزش و پرورش نه مسئله با اولویت، بلکه مسئله اول کشور است
  • آموزش و پرورش برای ما «مساله اول کشور» است
  • تشکیل قرارگاه عدالت آموزشی با هدف توزیع متوازن امکانات در همه مدارس
  • تقویت مدارس دولتی با اولویت مدارس دولتی مناطق حاشیه‌ای
  • شروع مسیری هیجان‌انگیز با مهدکودک
  • تجلیل از مقام معلم؛ در آستانه گرامیداشت هفته معلم