Web Analytics Made Easy - Statcounter

سید هدایت الله موسوی، مدیرکل امور عشایر خوزستان در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، گفت: سبک زندگی عشایر به گونه‌ای است که در حالت عادی، چادر‌های آن‌ها به اندازه کافی با هم فاصله دارد و عشایر در مراتع به صورت پراکنده استقرار دارند، بنابراین در حالت عادی فاصله گذاری اجتماعی بین عشایر رعایت می‌شود و به همین دلیل تاکنون شیوع کرونا بین این قشر در مقایسه با سایر جوامع بسیار کم بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: اما در ماه‌های اخیر و با شیوع سویه‌های جدید این ویروس که سرعت سرایت بیشتری نسبت به سویه‌های قبلی دارند، شاهد گسترش و ابتلا عشایر به این بیماری هستیم و علت آن را می‌توان برگزاری مراسم عروسی و فاتحه خوانی به سبک سنتی جست و جو کرد.

موسوی با بیان اینکه عشایر برای اینگونه مجالس دور هم جمع می‌شوند و تراکم جمعیتی به وجود می‌آید، ادامه داد: همچنین افرادی از شهری و روستای نیز در این مراسم شرکت می‌کنند و حاصل آن چیزی جز شیوع ویروس منحوس کووید-۱۹ در منطقه و افزایش آمار ابتلا به این بیماری نیست.

این مقام مسئول اظهار داشت: در روز‌های اخیر به منظور بررسی بیشتر وضعیت کرونا در مناطق عشایری، تیم‌های مدافعان سلامت دانشگاه علوم پزشکی دزفول به وسیله بالکرد به منطقه احمدفداله از توابع شهرستان دزفول که ۱۸۰ کیلومتر با مرکز شهرستان فاصله دارد اعزام شدند و از عشایر منطقه تست گرفتند و نتایج این تست‌ها نشان داد که ۶۰ درصد عشایر محل به کرونا مبتلا هستند و این ویروس منحوس بین مردم منطقه شیوع پیدا کرده است.

مدیر کل امور عشایر خوزستان تصریح کرد: بررسی‌های تخصصی نشان داد که عامل اصلی این حجم از شیوع بیماری در این منطقه صعب العبور و دوردست، شرکت کردن عشایر در مراسم خاکسپاری متوفیان در شهر و روستا‌های منطقه است و بدین ترتیب با حضور آن‌ها در این مراسم، ویروس کرونا به مناطق عشایری انتقال یافته است.

او بیان داشت: ما برای کاهش شیوع کرونا در مناطق عشایری اقدامات و برنامه‌های بهداشتی و فرهنکی در نظر گرفته ایم که توزیع ۲۰ هزار عدد ماسک رایگان، برگزاری کلاس‌های آموزشی و توجیهی و واکسیناسیون عشایر بالای ۱۸ سال بخشی از آن‌ها به شمار می‌روند.

هدایت الله موسوی با بیان اینکه عشایر نیازی به ثبت نام در سامانه برای واکسیناسیون ندارند، اظهار کرد: با هماهنگی‌های به عمل آمده با دانشگاه‌های علوم پزشکی استان خوزستان، گروه‌های واکسیناسیون به مناطق عشایری اعزام و عشایر محل را علیه کرونا ویروس واکسینه می‌کنند.

او در پایان از عشایر خواست که ضمن رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی، فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کرده و از ماسک‌های سه لایه استاندارد استفاده کنند و از شرکت در مراسم شادی و عزا خودداری نمایند تا شاهد حوادث ناگوار در جامعه عشایری نباشیم.

انتهای پیام/گ

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: کرونا ویروس ویروس کرونا عشایر خوزستان مناطق عشایری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۴۹۳۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خطر فراموشی در کمین زندگی عشایری

قائم‌مقام سازمان امور عشایری کشور گفت: به دلایل مختلف نمادهای هویتی عشایر مغان در حال از دست رفتن است و مستندات زندگی عشایری رفته رفته به دست فراموشی سپرده می شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، مهدی میزبان ‌در آئین اختتامیه جشنواره کوچ عشایر در جعفرآباد مغان اظهار داشت: به دلایل مختلف نمادهای هویتی عشایر مغان در حال از دست رفتن است و مستندات زندگی عشایری رفته رفته به دست فراموشی سپرده می شود.

وی با تاکید بر اینکه سران طوایف عشایر باید نسبت به این فقدان حساسیت نشان دهند، خاطرنشان کرد: استفاده از نماد آلاچیق به عنوان سازه نماد استان اردبیل در همه تریبون‌ها و مراکز رسمی استان باید انجام شود تا با این روش های جلوی فراموشی و نسیان داشته های عشایری را بگیریم.

قائم مقام سازمان امور عشایری ایران با تاکید بر برندسازی محصولات و تولیدات عشایری باید مورد توجه قرار گیرد، گفت: ضروری است تا دستاوردها و محصولات تولیدی عشایر مغان از قبیل لبنیات، تولیدات سنتی و بافته های داری آنها برندسازی شده و به نام این طوایف ثبت شود.

میزبان با اشاره به اینکه عشایر هویت و تاریخ ملت ایران هستند، خاطرنشان کرد: دومین جشنواره بین المللی عشایر مغان ظرفیتی عظیم برای معرفی توانمندی های عشایر ایران در سطح ملی و بین المللی است و در این زمینه باید تمامی دستگاه های اجرایی پای کار باشند.

قائم مقام سازمان امور عشایری کشور عشایر مغان را جزو عشایر بااصالت و ریشه دار کشور معرفی کرد و گفت: معرفی و تبیین خدمات و ثمرات عشایر شاهسون مغان ضروری است و در این راستا برگزاری کنگره و همایش ملی و استانی برای معرفی و تبیین جایگاه جامعه عشایری در زندگی مردمان ایران زمین و به خصوص استان اردبیل مهم به نظر می رسد.

میزبان ثمرات برگزاری دومین جشنواره بین‌المللی کوچ عشایر شاهسون مغان را یادآور شد و بیان کرد: هدف از برگزاری این رویداد هماهنگی دستگاه های اجرایی برای مدیریت کوچ و معرفی آداب و سنن و زندگی مردمان کوچرو استان اردبیل و استان های شرکت کننده است.

وی خواستار برندسازی محصولات تولیدی جامعه عشایری مغان از جمله پنیر و لبنیات تولید شده توسط این قشر شد و گفت: لازم است که تولیدات این زحمتکشان در قالب برند شاهسون تولید و در بازارهای داخلی و بین المللی عرضه شود.

قائم مقام سازمان امور عشایری کشور از حضور 656 ایل و طایفه مستقل عشایری در کشور خبر داد و تصریح کرد: این عشایر در قالب سه ایل بزرگ بختیاری، قشقایی و شاهسون در حال کار و تولید هستند.

میزبان با بیان اینکه 60 اداره و دستگاه اجرایی در راستای ساماندهی امور عشایر دخیل هستند، اظهار کرد: خدمات رسانی به جامعه عشایری و هماهنگی برای خدمات بیشتر دو وظیفه اساسی سازمان امور عشایری کشور است که با تمام توان در ادای وظیفه به این جامعه مهم و بزرگ کشور تلاش می کنیم.

وی جمعیت جامعه عشایری کشور را 251 هزار خانوار و بیش از یک میلیون و 315 هزار نفر اعلام کرد و افزود: جامعه عشایری ایران 1.4 درصد جمعیت کشور را تشکیل می دهند اما در عین حال 25 درصد گوشت قرمز و 35 درصد صنایع دستی و بخش زیادی از گیاهان دارویی و مواد لبنی کشور را تامین می کنند.

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • ۱۸ درصد جمعیت جامعه عشایری ایلام در شهرستان آبدانان زندگی می‌کنند
  • توزیع ۷۰۰ تن نهاده دامی در مناطق عشایری شهرستان ارومیه
  • ضعف ادارات کرمانشاه در پرداخت سهم اعتباری عشایر
  • اصلاح و بهسازی محور‌های عشایری آبدانان
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • زندگی ۸۲۰۰ خانوار عشایری در استان خراسان رضوی
  • خطر فراموشی در کمین زندگی عشایری
  • ۸۰۰ میلیاردی تسهیلات اشتغالزایی به عشایر لرستان پرداخت شد
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد