Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصادآنلاین- عاطفه حسینی؛  به گزارش سی‌ان‌بی‌سی، چین مانند بسیاری از کشورهای دیگر مهلت ۳۰ جولای برای ارائه تعهدات جدید آب و هوایی به سازمان ملل متحد را از دست داد. به گفته گاوین تامپسون، نایب رئیس وود مکنزی آسیا اقیانوسیه، این امر ممکن است در بیست و ششمین کنفرانس سازمان ملل متحد در زمینه تغییرات آب و هوا امسال، تغییراتی و تنش‌هایی ایجاد کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گزارش‌ها حاکی از آن است شی جین پینگ، رئیس‌جمهوری چین دعوت شخصی برای حضور در COP۲۶ دریافت کرده است، اما هنوز مشخص نیست او در این نشست حضور پیدا کند. به گفته کارشناسان در اجلاس آینده آب و هوایی شهر گلاسگو اسکاتلند چین با انتظاراتی جدی از سوی سایر کشورها در زمینه تغییرات اقلیمی روبه‌رو خواهد شد.

ارسال رسمی نقشه راه یا توضیح چگونگی دستیابی به اهداف زیست محیطی توسط چین قبل از COP۲۶، که از ۳۱ اکتبر آغاز می‌شود، مهم‌ترین و اساسی‌ترین گامی است که توسط چین باید برداشته شود.

به اعتقاد کارشناسان جهان باید انتظارات بیشتری از چین در مورد چگونگی دستیابی به اهداف زیست محیطی داشته باشد. به عبارتی دیگر چین باید برای رسیدن به هدف کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای و همچنین کربن صفر در سال ۲۰۶۰، برنامه‌ای جامع درباره چگونگی ایجاد تغییراتی گسترده در نحوه تولید و انتقال انرژی خود داشته باشد.

به باور نایب رئیس وود مکنزی آسیا اقیانوسیه، علی‌رغم فشارهای جامعه بین‌المللی، چین اصرار دارد که مسیر خود را برای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای تعیین کند و این کار را ادامه خواهد داد. بر اساس پیش‌بینی کارشناسان بعید است فعالیت کارخانه‌های زغال سنگ در چین قبل از سال ۲۰۲۵ ممنوع شود. همچنین برنامه پنج ساله این کشور بر اساس حمایت از زغال سنگ با کربن زیاد تدوین شده است.

اهداف چین از یک سو برای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای و از سوی دیگر رشد اقتصادی، این کشور را بر سر یک دوراهی قرار داده است و سبب ایجاد یک فشار بین‌المللی بر چین برای انعطاف‌پذیری بیشتر در دستیابی به اهداف زیست محیطی شده است. با این وجود، چین در زمینه انرژی‌های تجدیدپذیر و پاک سرمایه‌گذاری کرده است و برای تحقق هدف خود برای به حداقل رساندن انتشار دی اکسید کربن تا سال ۲۰۳۰ تلاش می‌کند.

از طرفی دیگر چین در ماه جولای سیستم تجارت انتشار گازهای گلخانه‌ای را با هدف مقابله با آلودگی معرفی کرد، اما در مقابل با طرح اتحادیه اروپا برای وضع مالیات بر کالاهای پرمصرفی که نقش مهمی در افزایش انتشار کربن دارند، مخالفت کرده است.

همچنین در سال‌های اخیر چین بر افزایش مسئولیت کشورهای توسعه یافته‌تر و ثروتمندتر در کاهش انتشارات جهانی گازهای گلخانه‌ای تاکید کرده است. این سیاست مزایای بالقوه اقتصادی برای چین به همراه دارد، زیرا این کشور در عرضه و پردازش بیشتر مواد اولیه برای فناوری‌های پاک پیشتاز است. بنابراین با افزایش فشار بر کشورهای توسعه یافته برای مقابله فوری با تغییرات آب و هوایی می‌تواند اقتصاد خود را قوی‌تر کند.

در سال ۲۰۲۰، زمانی که دولت ترامپ ایالات متحده را از توافقنامه تغییرات آب و هوایی پاریس که در سال ۲۰۱۵ امضا شده بود خارج کرد، پکن سعی کرد خود را به عنوان یک رهبر جهانی در زمینه تغییرات آب و هوایی معرفی کند. اما در شرایطی که دولت بایدن رویکرد کاملاً متفاوتی در قبال تغییرات اقلیمی و محیط‌زیست اتخاذ کرده است، چین برای تبدیل شدن به یک رهبر واقعی در جهان باید بیشتر تلاش کند.

چین باید سیاست‌های جسورانه‌تر، واقع‌بینانه‌تر و کاربردی‌تر را در در زمینه کربن صفر و کاهش انتشار گازهای گلخانه‌‌ای اتخاذ کند، زیرا بدون این‌ها شهرت و جایگاه جهانی این کشور می‌تواند با عملکرد دولت بایدن در زمینه محیط‌زیست تضعیف شود.

علی‌رغم اینکه آمریکا و چین توافق کردند که راه‌حلی برای معضل گرمایش جهانی پیدا کنند، اما دولت چین معتقد است بحران تغییرات اقلیمی در جهان را نمی‌توان جدا از سایر اختلافات بین این دو کشور، از جمله تحریم بعضی از مقامات چینی از سوی آمریکا به دلایل حقوق بشری حل کرد. در مقابل جان کری، نماینده ویژه آمریکا در امور اقلیمی در پاسخ به رهبران چین گفت که تغییرات آب و هوا مستقل از سیاست و بسیار مهم‌تر از اختلافات سیاسی بین دو کشور است.

پربیننده ترین تبدیل شدن آموزش و پرورش به خانه سالمندان ثبت نام خودرو / ام وی ام X55 با اقساط ۶۰ماهه پژو ۲۰۶ امروز چند معامله شد؟ + جدول موبایل سامسونگ چند؟ قیمت انواع خودروهای سایپا + جدول

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: عاطفه حسینی تغییرات اقلیمی عاطفه حسینی کاهش انتشار گازهای گلخانه انتشار گازهای گلخانه ای تغییرات اقلیمی تغییرات آب آب و هوایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۴۹۳۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علت آلودگی هوا و محیط‌زیست قم چیست؟

مدیرکل حفاظت محیط زیست قم عوامل موثر در آلودگی هوا و محیط‌زیست این استان را تشریح گرد. - اخبار استانها -

محمدحسین بازگیر در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در قم،در رابطه با عوامل مؤثر در آلودگی زمین، هوا و محیط‌زیست در استان، اظهار داشت: قم، یکی از کلان شهرهاست و در کلان شهرها علاوه بر بحث مدیریت شهری و اجتماعی، فعالیت‌های شهری که خود منشأ تولید برخی آلودگی هاست، قرار دارد و این استان به لحاظ طبیعی با بحث ریزگردها و گرد و غبار ناشی از کانون‌های فرسایش یافته اطراف شهر و آلودگی‌های ناشی از سوخت‌های فسیلی، خودروها، کارخانه‌ها، فاضلاب و نابسامانی در حوزه مدیریت پسماند مواجه است.

وی افزود: با توجه به موقعیت اقلیمی و اکولوژی قم، که منطقه ای خشک و بیابانی است میانگین بارش سالانه در استان بسیار کم بوده و جزو استان‌های کم برخوردار در این زمینه است و با توجه به موقعیت مکانی و عبور و مرور انواع خودروها و صنایع هیتوکربنی که آلودگی‌های خاصی دارد و همچنین تولید فولاد و سرب و روی و غیره زمینه ساز و مستعد آلودگی‌های زیست‌محیطی و هوا است که به شکل‌های مختلف در تابستان و زمستان شاهد آن هستیم.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم گفت: در استان، ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های خوبی همچون؛ منطقه حفاظت شده پلنگ درّه که بیش از 30 هزار هکتار است، با پوشش جانوری و گیاهی مناسب و حدود 5 تالاب که در فهرست تالاب‌های ملی کشور است، داریم.

بازگیر عنوان‌ کرد: بخشی از منطقه حفاظت شده کویری، با بیش از 80 هزار هکتار دارای پتانسیل‌های خوب در این استان است؛ پتانسیل‌هایی چون، گنبد نمکی که می‌تواند به یکی از میراث‌های طبیعی_تاریخی استان تبدیل شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جذب گازهای گلخانه ای در یک ماده متخلخل جدید 
  • تغییرات آب و هوایی میانگین درآمد مردم جهان را کاهش می‌دهد
  • لزوم بهره‌گیری از فناوری‌ و دستاورد‌های دانش‌بنیان در حفاظت محیط زیست
  • درخواست عجیب نامزد مستقل انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا از جو بایدن
  • راه حل مسئله فلسطین، ایجاد کشور مستقل در تمامی سرزمین‌های فلسطینی با پایتختی قدس است
  • علت آلودگی هوا و محیط‌زیست قم چیست؟
  • ایران: راه حل مسئله فلسطین، ایجاد کشور مستقل در تمامی سرزمین‌های فلسطینی با پایتختی قدس است
  • ۲۱ درصد گازهای گلخانه‌ای تولیدی مربوط به بخش کشاورزی است
  • زیستگاه های مرجانی خلیج فارس در معرض خطر
  • تغییرات اقلیمی افغانستان را تهدید می کند