Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-08@20:59:47 GMT

انتقاد از قیمت تضمینی محصولات استراتژیک

تاریخ انتشار: ۱۷ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۵۰۳۲۹

انتقاد از قیمت تضمینی محصولات استراتژیک

بهمن دانایی، دبیر انجمن کارخانجات تولیدکننده قند و شکر در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به تعیین قیمت تضمینی ١۴٧٣ تومان برای چغندر قند بهاره و قیمت ١۴٢٢ تومان برای چغندر پاییزه گفت: نگرانی ما این بود که افزایش قیمت چغندر قند به گونه‌ای باشد که قیمت شکر تولید داخل افزایش چشمگیری داشته باشد و مزیت رقابتی تولید داخل با واردات از بین برود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این فعال بخش خصوصی ادامه داد: قیمت تعیین شده برای چغندر قند رقم خوبی است اما عدم رعایت تناسب افزایش قیمت محصولات رقیب چغندر قند ایجاد مشکل کرده است.

وی با اشاره به اینکه در تصمیم‌گیری برای محصولاتی مانند چغندر قند که در ارتباط مستقیم با صنعت قند و شکر کشور است باید صاحبان صنایع نیز در جلسات حضور داشته باشند و نظرات خود را مطرح کنند، افزود: بین ۵٠ تا ۵۵ هزار نفر کشاورز چغندرکار تحت پوشش صنایع قند و شکر هستند و هیچ ارتباطی هم با وزارت جهاد کشاورزی و سایر دستگاه‌های دولتی ندارند و در ارتباط مستقیم با صنعت هستند.

این فعال بخش خصوصی با بیان اینکه دولت مردان نباید پشت درهای بسته برای صنایع تصمیم بگیرند، گفت: قبلاً در کمیسیون شورای اقتصاد نماینده انجمن را دعوت می‌کردند و ما نیز. نظرات و پیشنهادات خود را ارائه می‌کردیم اما در این دوره تنها به صحبت تلفنی با ما اتکا شد و متأسفانه نتیجه نهایی نیز مطلوب نبود.

تناسب در قیمت گذاری محصولات استراتژیک رعایت نشده است

دانایی ادامه داد: بر اساس فرمولی که پیش از انقلاب نیز وجود داشته در تعیین قیمت‌های تضمینی همواره قیمت گندم به عنوان نرخ پایه انتخاب می‌شد و بر اساس آن قیمت سایر محصولات نیز تغییر می‌کرد به عبارتی اگر قرار بود که قیمت‌ها صعود یا سقوط کند در یک رژیم اتفاق می‌افتاد و نسبت بین قیمت‌های محصولات مختلف کاملاً رعایت می‌شد.

وی اضافه کرد: به عنوان مثال سال گذشته که قیمت گندم پنج هزار تومان تعیین شد نرخ چغندرقند ۱,۲۴۷ تومان و ۶ ریال بود که این قیمت ۲۳ تا ۲۵ درصد قیمت گندم بود و رقم مناسبی به شمار می‌آمد و همچنین قیمت دانه‌های روغنی از جمله سویا ١.۵ تا ١.٩ قیمت گندم بود اما امسال قیمت دانه‌های روغنی دو برابر شده و قیمت چغندر قند ٢٠ درصد نرخ گندم است.

وی با اشاره به این که محصولاتی مانند سویا و آفتابگردان رقیب چغندرقند به حساب می‌آیند، گفت: در حال حاضر کشت آفتابگردان در غرب کشور و آذربایجان غربی به شدت افزایش پیدا کرده و مسئله عدم رعایت نسبت در تعیین قیمت‌ها نیز منجر به این می‌شود که تولید چغندر قند به شدت فروکش کند.

خودکفایی شکر را از دست می‌دهیم

دانایی با بیان اینکه امسال در آستانه خودکفایی شکر قرار داشتیم، افزود: با قیمت‌های تعیین شده، سال آینده این دستاورد را از دست می‌دهیم.

وی با اشاره به اینکه عدم رعایت نسبت در تعیین قیمت‌ها موجب می‌شود که دو تا سه محصول در کشت غالب شود و دستاوردهای دیگر از بین برود، افزود: با این وضعیت سال آینده چند محصول تولید بسیار زیادی خواهد داشت و روی دست کشاورزان و دولت می‌ماند از طرفی ما باید واردات شکر انجام دهید.

این فعال بخش خصوصی درباره اینکه هم اکنون چه پیشنهادی برای برون رفت از این چالش وجود دارد؟، گفت: هم اکنون قیمت‌ها ابلاغ شده و دیگر نمی‌توان نرخ سایر محصولات را تغییر داد تنها راهکاری که وجود دارد این است که دولت قیمت چغندر را با رعایت نسبت‌های سنوات قبل ترمیم کند تا تولید این محصول آسیب نبیند که البته این اتفاق نیز منجر به افزایش قیمت تمام شده چغندر قند و در نهایت افزایش نرخ شکر تولیدی خواهد شد.

چاره‌ای جز افزایش قیمت چغندر قند نیست

دانایی با اشاره به اینکه در صورت رعایت تناسب قیمت بین محصولات مختلف، نرخ ۱,۴۷۳ تومان برای چغندرقند نرخ نسبتاً مناسبی بود، گفت: در حال حاضر باید این قیمت به ۱۶۰۰ تا ۱,۷۰۰ تومان افزایش پیدا کند و ما با این اتفاق مزیت قیمتی تولید داخل را نسبت به واردات از دست می‌دهیم اما برای جلوگیری از افت تولید چغندر قند و از دست رفتن خودکفایی شکر چاره دیگری نداریم.

این فعال بخش خصوصی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اهمیتی که وزیر جدید جهاد کشاورزی به تشکل‌های بخش خصوصی می‌دهد، افزود: اخیراً قرار شده است که ۱۵ تشکل بطور همزمان جلسه‌ای با وزیر جهاد کشاورزی داشته باشند و مشکلات بخش را مطرح کنند که البته معتقد هستیم چنین جلساتی با این حجم از افراد خروجی مناسبی ندارد و بهتر است که وزیر با تشکل‌های تخصصی به طور جداگانه دیدار کند و نظرات و پیشنهادات آنها را بشنود و مد نظر قرار بدهد تا به نتیجه مطلوب برسیم.

کد خبر 5299530 زهرا مهدوی

منبع: مهر

کلیدواژه: بهمن دانایی خرید تضمینی چغندرقند قیمت شکر شورای قیمت گذاری محصولات استراتژیک قیمت دلار وزارت جهاد کشاورزی شاخص کل بورس سازمان برنامه و بودجه اقتصاد آمریکا وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی قیمت یورو بانک مرکزی وام ودیعه مسکن اقتصاد روسیه گمرک ایران رمز ارز واکسن کرونا فولاد فعال بخش خصوصی افزایش قیمت قیمت چغندر تعیین قیمت برای چغندر چغندر قند قیمت گندم قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۵۰۳۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت محصولات سایپا و ایران خودرو چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت

قیمت روز انواع خودروهای داخلی، محصولات سایپا و ایران خودرو را در رادیو ایمنا امروز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت بشنوید. ایران خودرو همچنین از معرفی محصول جدید خود خبر داد؛ قیمت ری را ایران خودرو که البته هنوز زمان عرضه دقیق آن مشخص نیست، در محدوده ۶۰۰ تا ۸۰۰ میلیون تومان خواهد بود.

دانلود صوت قیمت محصولات سایپا

کد خبر 751711

دیگر خبرها

  • ۴ سبزی مفید برای سم‌زدایی بدن
  • قیمت هر کیلوگرم کلزا ۳۵ هزار تومان / ۵۰ درصد مطالبات پرداخت شد
  • قیمت محصولات سایپا و ایران خودرو چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت
  • قیمت خودرو امروز ۱۹ اردیبهشت + جدول
  • اعلام قیمت خرید تضمینی کلزا در گلستان
  • آغاز خرید گندم با نرخ هر کیلو ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان از هفته آینده
  • قیمت گندم مشخص شد
  • انتقاد صاحبان کارخانه‌های شن و ماسه خوی نسبت به وجود مافیا در این صنعت
  • خبر جدید برای گندمکاران/ قیمت گندم مشخص شد
  • قیمت هر کیلو گندم ۱۷ هزار و پانصد تومان/ آغاز خرید از هفته آینده