Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-01@03:22:53 GMT

کنترل آسیب‌های اجتماعی با رونق بوستان‌ها

تاریخ انتشار: ۱۷ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۵۲۰۸۷

کنترل آسیب‌های اجتماعی با رونق بوستان‌ها

اما با کمال تأسف اکنون شهروندان عنوان می‌کنند که هنگام حضور در بوستان‌ها با انواع مزاحمت‌ها و آسیب‌های اجتماعی چه از طرف برخی شهروندان و چه از جانب متخلفان مواجه می‌شوند.
باید توجه داشت که وقتی بوستانی مکان‌یابی درست و مناسبی در شهر و محله ندارد بروز این مشکلات دور از انتظار نیست؛ مثلاً بوستان‌هایی که پیرامون کمربند فضای سبز یا کمی دورتر از بافت شهری و مسکونی قرار گرفته‌اند خانواده‌ها به راحتی به آنجا دسترسی ندارند و در کنار آن وقتی روشنایی کافی، زیرساخت مناسب، امکانات و خدماتی چون جمله کتابخانه، پاتوق فرهنگی و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. ندارند خیلی زود از رونق می‌افتد و جای خود را به انواع و اقسام ناهنجاری‌ها و آسیب‌های اجتماعی می‌دهند. بنابراین، یکی از راه‌های کنترل مشکلات اجتماعی بوستان‌ها این است که این اماکن رونق پیدا کند. در واقع زمانی که بوستان‌ها رونق ندارند به پاتوق معتادان و کسانی تبدیل می‌شوند که جامعه هدف احداث این بوستان‌ها نبوده‌اند.
اگر در جنوب تهران بخواهیم بوستان‌های پررونق و بی‌رونق را نام ببریم می‌توان به‌ترتیب به بوستان پرواز و بوستان پلیس اشاره کرد. در اولی امکانات و خدمات متنوع مانند پارک ژوراسیک در مجاورت بوستان پرواز، باغ‌های جانبی و بازی‌های مهیجی که به نوعی آدرنالین خون را بالا می‌برد باعث شده تا این بوستان رونق ویژه‌ای پیدا کند و معضلات اجتماعی آن نیز کمرنگ‌تر شود. اما در نقطه مقابل، می‌بینیم با وجود اینکه بوستان پلیس(باغ اناری قدیم) دسترسی محلی و موقعیت جغرافیایی نسبتاً خوبی هم دارد، اما به دلیل عدم ارائه خدمات مناسب و کمبود امکانات، با آسیب اجتماعی نظیر خرید و فروش موادمخدر دست به گریبان است. با بررسی این الگوها مشخص می‌شود که هنجارشکنان و بزهکاران در بوستان‌های پررونق احساس امنیت نمی‌کنند به همین دلیل در این‌گونه پارک‌ها کمتر دیده می‌شوند.
شاید به همین دلیل بود که در گذشته از نظر برخی خانواده‌ها وقت‌گذرانی در بوستان‌ها کار ناپسندی بود و بیشتر خانواده‌ها اجازه چنین‌کاری را نمی‌دادند، اما در شرایط کنونی و با وجود ارتقای زیرساخت‌های شهری و فرهنگ عمومی، راه انداختن «پیک نیک خانوادگی» در بوستان‌ها رونق زیادی پیدا کرده و همچنان در حال توسعه است و باید بیش از این توسعه یابد. اینکه عده‌ای نحوه حضور در فضاهای عمومی را یاد نگرفته‌اند نیاز به فرهنگسازی را ضروری می‌گرداند. در مجموع، برای اینکه برخی از مشکلات اجتماعی بوستان‌ها را کاهش دهیم باید تلاش کنیم که آگاهی و بینش شهروندان افزایش پیدا کند؛ یعنی هرچه شهروند آگاه‌تر باشد آرامش و امنیت بیشتری در بوستان‌ها حاکم خواهد شد.

کد خبر 625269 برچسب‌ها همشهری محله شهردار منطقه ۱۸ بوستان مدیریت شهری

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: همشهری محله شهردار منطقه ۱۸ بوستان مدیریت شهری بوستان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۵۲۰۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بانوان در حوزه کاهش آسیب‌های اجتماعی نقش‌آفرینی کنند

معاون سیاسی استاندار خراسان شمالی با اشاره به تأثیرگذاری پررنگ بانوان در جامعه، گفت: بانوان باید در حوزه کاهش آسیب‌های اجتماعی نقش‌آفرینی پررنگی داشته باشند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان شمالی، حسن ناهیدی امروز _ سه‌شنبه یازدهم اردیبهشت_ در کارگروه اجتماعی، فرهنگی، سلامت بانوان و خانواده اظهار کرد: ریشه‌یابی آسیب‌های اجتماعی در جامعه ضروری است و بدون این امر نمی توان مشکلات را حل کرد.

وی افزود: نیازمند تدوین برنامه ای جامع با خصوصیات کیفی و کمی هستیم تا با هماهنگی بین دستگاه ها اجرایی شود.

معاون سیاسی استاندار خراسان شمالی تصریح کرد: هر چقدر ریشه یابی و شناخت آسیب ها بهتر انجام شود، درمان و پیشگیری بهتری صورت می گیرد.

ناهیدی با اشاره به نقش سلامت اجتماعی در زندگی افراد و تاثیر آن بر کاهش آسیب های اجتماعی، گفت: در این راستا برنامه محور بودن از ضروریات است و در پیشگیری از اختلال و آسیب ها موثر خواهد بود.

وی تاکید کرد: اهداف کوتاه مدت و بلند مدت برای کاهش آسیب‌های اجتماعی در دستور کار باشد و اولویت‌بندی آسیب. ها و ارائه راهکار برای کاهش آسیب مورد توجه قرار بگیرد.

معاون سیاسی استاندار خراسان شمالی نقش آفرینی بانوان استان در تمام عرصه ها و در حوزه کاهش آسیب های اجتماعی را مهم خواند و افزود: در حوزه بانوان ظرفیت و فرصت های خوبی وجود دارد و در حوزه کاهش آسیب های اجتماعی نیز نقش بانوان موثر است.

کد خبر 749521

دیگر خبرها

  • بانوان در حوزه کاهش آسیب‌های اجتماعی نقش‌آفرینی کنند
  • ماموریت‌های مضاعف برای جهش تولید در موسسات سینمایی ابلاغ شد
  • اعلام اولویت‌های تولیدی از سوی رییس سازمان سینمایی
  • بیش از ۴۰ درصد متکدیان، معتاد هستند
  • بیش از ۴۰ درصد متکدیان مشهدی معتاد هستند
  • ۴۰ درصد متکدیان معتادند
  • طرح ساماندهی آسیب‌های اجتماعی ادامه دارد
  • دهه کرامت؛ فرصتی برای افزایش معرفت مردم به اهل بیت(ع)
  • وجود ۷ هزار نقطه بی‌دفاع شهری در اصفهان
  • بازوان توانمند کارگران تضمین کننده توسعه و رونق تولید در جامعه است