Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/گیلان یک متخصص عفونی، در پاسخ به این سوال که «آیا لازم است واکسن های مختلف را برای افزایش ایمنی بدن تزریق کنیم؟»، عنوان کرد: نباید در انتخاب و تزریق واکسن دچار وسواس شویم و نیازی به تزریق انواع واکسن نداریم، زیرا هدف از واکسن زدن عدم ابتلا به نوع شدید بیماری کروناست

دکتر توفیق یعقوبی در گفت وگو با ایسنا، در پاسخ به این سوال که «آیا واکسن کرونا در مقابل سویه های جدید همچون لامبدا و مو هم ایمنی ایجاد می کند؟»، گفت: واکسن های کرونای موجود در دنیا و کشور ما ایمنی نسبی ایجاد می کنند، اما همه افراد باید واکسن بزنند تا واکنش متقاطع اتفاق بیفتد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی جهش های ویروسی را تغییر در ژنوم ویروس دانست و اظهار کرد: اگرچه ویروس ها جهش می کنند، اما ژن های اصلی در همه جهش ها وجود دارد و لذا تزریق واکسن سیستم ایمنی را در برابر کرونا و جهش های آن مقاوم می کند و در صورت ابتلا، حالت خفیف بیماری رخ می دهد.

این متخصص بیماری های عفونی، تزریق واکسن را به معنی عدم ابتلا به کرونا ندانست و بیان کرد: همه افراد بالاخره در معرض ابتلا به ویروس کرونا قرار می گیرند و هدف از تزریق واکسن جلوگیری از مرگ و میر است.

یعقوبی، از افرادی که در حال حاضر مبتلا به ویروس کرونا هستند خواست بعد از شش هفته از بهبودی اقدام به تزریق واکسن کنند و یادآور شد: میزان ایمنی زایی واکسن بستگی به نوع آن دارد؛ مثلا واکسن سینوفارم و مدرنا و فایرز و آسترازنکا و... از نظر ایمنی زایی متفاوت هستند، اما با تزریق هر دو دوز واکسن اثربخشی نهایی رقم می خورد؛ اگرچه تزریق دوز اول حدود ۴۰ درصد ایمنی ایجاد می کند، اما تزریق هر دو دوز ایمنی زایی واکسن را کامل می کند.

وی ایمنی زایی واکسن را منوط به گذشت یک ماه از تزریق دوز دوم دانست و اضافه کرد: مادامی که اپیدمی کرونا در جامعه وجود دارد، نباید دست از رعایت پروتکل های بهداشتی به ویژه ماسک زدن برداریم. در واقع رعایت پروتکل های بهداشتی ربطی به واکسن ندارد و باید تا پایان اپیدمی ماسک به چهره داشته باشیم.

این متخصص عفونی، در پاسخ به این سوال که «آیا لازم است واکسن های مختلف را برای افزایش ایمنی بدن تزریق کنیم؟»، عنوان کرد: نباید در انتخاب و تزریق واکسن دچار وسواس شویم و نیازی به تزریق انواع واکسن نداریم، زیرا هدف از واکسن زدن عدم ابتلا به نوع شدید بیماری کروناست و اگر پروتکل واکسن در دسترس را کاملا اجرا کنیم، منجر به تولید آنتی بادی در بدن می شود و احتیاجی به تزریق انواع دیگر واکسن نیست.

یعقوبی، با بیان اینکه آنتی بادی ایجاد شده پس از تزریق واکسن در مقابل سویه های ویروس نیز تا حدودی ایمنی زایی ایجاد خواهد کرد، گفت: تزریق واکسن علیرغم تب و بدن درد خفیف، مشکلی برای افراد ایجاد نمی کند و حتما باید واکسن بزنیم تا اپیدمی تمام شود.

وی با اشاره به تلاش محققان و پزشکان در طول تاریخ برای تولید واکسن و کاهش مرگ و میر انسان ها بر اثر ویروس، یادآور شد: واکسن امید به زندگی را بالا می برد و در صورت واکسینه شدن بخش عمده ای از افراد می توانیم شاهد ریشه کنی کرونا باشیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی کرونا در ایران واکسن کرونا تزریق واکسن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۵۲۱۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلقیح و تزریق بیش از ۱۶۱ هزار دز واکسن فلج اطفال در همدان 

 به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان همدان، فاطمه ترکمان اسدی افزود: این آمار شامل ۱۲۱ هزار و ۱۱۸ دز واکسن خوراکی و ۴۰ هزار و ۷۰۰ دز واکسن تزریقی می‌شود.

 او تصریح کرد: واکسن فلج اطفال تکمیلی همزمان با دیگر نقاط کشور برای گروه‌های هدف دارندگان کودک زیر پنج سال شامل فرزندانی که احتمال می‌رود همراه مادران خود در زندان باشند، اتباع خارجی و کارگران فصلی سیار و کودکان ساکن در مراکز تجمعی همزمان با آغاز هفته سلامت شروع شد.

 معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی همدان گفت: نوبت اول واکسیناسیون از دوم تا چهارم اردیبهشت ماه به گروه‌های هدف خورانده شد و مرحله بعدی یا همان نوبت دوم یکماه دیگر آغاز می‌شود.

 ترکمان اسدی با بیان اینکه تیم‌های سیار در شهرستان‌های همدان، نهاوند، ملایر و رزن حضور دارند، افزود: برخی افراد غیر بومی در مزارع کشاورزی همدان به صورت فصلی فعالیت دارند بنابراین با شناسایی و مراجعه به این مراکز نسبت به واکسینه کردن کودکان زیر پنج سال در برابر فلج اطفال اقدام می‌شود.

دیگر خبرها

  • توصیه آژانس دارویی اتحادیه اروپا درباره واکسن‌ کرونا
  • اعتراف یک شرکت تولیدکننده مهم واکسن کرونا به عوارض نادر و لخته خون
  • واکسن سرخک و سرخجه بدون درد از راه رسید
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • اعتراف آسترازنکا: لخته شدن خون و کاهش پلاکت خون!
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال
  • تلقیح و تزریق بیش از ۱۶۱ هزار دز واکسن فلج اطفال در همدان 
  • این افراد در خطر ابتلا به ام اس قرار دارند
  • جزییات استفاده از اولین واکسن سرطان