Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-03@00:06:25 GMT

جمعیت سوادآموزان استان بوشهر به ۹۷ درصد افزایش یافت

تاریخ انتشار: ۱۷ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۵۲۳۶۷

جمعیت سوادآموزان استان بوشهر به ۹۷ درصد افزایش یافت

گروه استان‌ها - با افزایش طرح‌های سوادآموزی، جمعیت باسواد ۱۰ تا ۴۹ سال استان بوشهر بیش از ۵ درصد افزایش یافت و از ۹۲ درصد به ۹۷ درصد رسید. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بوشهر ، امروز 17 شهریور مطابق با روز جهانی سوادآموز است چراکه یونسکو 17 شهریور برابر با 7 سپتامبر را روز جهانی مبارزه با بی‌سوادی نامگذاری کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از شاخص‌های رشد، توسعه و پیشرفت در جوامع مختلف، میزان بهره‌مندی مردم آن کشور از میزان باسوادی است.

مبارزه با بی‌سوادی نه تنها در مقوله توسعه فرهنگی به‌عنوان نخستین گام در زمینه توسعه زیرساخت‌های توسعه و پیشرفت قلمداد می‌شود بلکه در حوزه‌های اجتماعی و اقتصادی و سیاسی حائز اهمیت ویژه‌ای است.

سواد، ابزار اصلی توسعه اقتصادی، اجتماعی و حفاظت از محیط‌زیست و زمینه رفع فقر و گسترش فرصت‌های شغلی و توانمندسازی مردم یک جامعه محسوب می‌شود.

پس از پیروزی انقلاب اسلامی با صدور فرمان حضرت امام خمینی (ره)، نهضت سوادآموزی در 7 دیماه سال 58 تأسیس شد و با فعالیت سوادآموزی، امکان تشکیل کلاس در تمام نقاط کشور فراهم شد.

استان بوشهر در عرصه سوادآموزی در 42 سال گذشته فعالیت‌های مهم و قابل توجهی داشته است به‌گونه‌ای که بر اساس بررسی آمارها میزان افراد باسواد در استان از  حدود 34 درصد تا قبل از پیروزی انقلاب اکنون به بیش از 97 درصد رسیده است.

معاون سوادآموزی آموزش و پرورش استان بوشهر از افزایش 5 درصدی سوادآموزی در استان خبر داد و اظهار داشت: بر اساس سرشماری سال 1395 میزان افراد با سواد استان بوشهر از 92 درصد، سال قبل به 97 درصد افزایش یافته است.

سید مجتبی هاشمی‌نژاد استان بوشهر را در شتاب بخشی سوادآموزی در کشور دارای رتبه نخست دانست و تصریح کرد: اکنون میزان افراد باسواد بین 10 تا 49 سال استان بوشهر 97 درصد است و جمعیت شهری 97.12 درصد و روستایی 95.24 درصد از سواد بهره‌مند هستند.

وی درصد مردان باسواد را 96.75 درصد و زنان 96.14 درصد دانست و بیان کرد: سال گذشته یک‌هزار و 640 نفر در کلاس‌های سوادآموزی استان بوشهر شرکت کرده‌اند که نتایج قبولی آنان نیمه دوم امسال اعلام می‌شود و این درحالی است که امسال بیش از 2 هزار و 200 نفر در کلاس‌های سوادآموزی شرکت می‌کنند.

معاون سوادآموزی آموزش و پرورش استان بوشهر از اجرا طرح پیوند سواد با زندگی و راه‌اندازی مرکز یادگیری محلی در استان خبر داد و تصریح کرد: اجرا طرح‌های سوادآموزی در خانه، حلقه‌های کتابخوانی، آموزش با خانواده، توانمندسازی سوادآموزان، توسعه سواد زنان و دختران عشایر و آموزش عملی نماز از برنامه‌های امسال است.

هاشمی‌نژاد، آموزش اتباع خارجه از جمله افغانستانی‌ها را از برنامه‌های سوادآموزی استان دانست و خاطر نشان کرد: امسال 410 نفر از اتباع خارجی که بیشتر افغانستانی هستند از خدمات سوادآموزی بهره‌مند می‌شوند و این درحالی است که سال گذشته 486 نفر از اتباع خارجی در استان بوشهر جذب دوره‌های سوادآموزی شدند.

خبر خوش برای آموزشیاران نهضت سوادآموزی؛ قانون استخدام نهضتی‌ها ابلاغ شد+جزئیاترشد نرخ سوادآموزی در قم/از آموزش سالانه 10 هزار سوادآموز تا کسب رتبه برتر در پژوهش و تحقق روش‌های نوین سوادآموزیمصوبه جدید مجلس برای استخدام آموزش‌یاران نهضت سوادآموزی

وی با بیان اینکه شعار امسال روز جهانی سوادآموزی «بهبود شرایط با محوریت انسان، کاهش فاصله دیجیتال» است گفت: اکنون عسلویه، دیر و دشتی دارای بیشترین آمار بی‌سوادی و شهرهای بوشهر، گناوه و دیلم از آمار باسواد بیشتری برخوردار هستند.

معاون سوادآموزی آموزش و پرورش استان بوشهر با اشاره به اینکه هم‌اکنون در برخی مناطق بی‌سوادی در گروه سنی 10 تا 49 سال به صفر رسیده است خاطر نشان کرد: این امر یکی از اهداف سند تحول بنیادین آموزش و پرورش است که با تحقق این برنامه فعالیت و دستورالعمل نهضت سوادآموزی نیز تغییر می‌کند.

انتهای پیام/190/ ع

منبع: تسنیم

کلیدواژه: آموزش و پرورش نهضت سوادآموزی استان بوشهر بی سوادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۵۲۳۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش اعتبارات شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور در برنامه هفتم توسعه

ایسنا/خراسان شمالی نماینده مجلس شورای اسلامی در بجنورد، مانه و سملقان، گرمه و جاجرم، راز و جرگلان از افزایش اعتبارات شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور در برنامه هفتم توسعه خبر داد. 

سید محمد پاکمهر در حاشیه آیین محوری نکوداشت شوراهای اسلامی شهر در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: در مجلس یازدهم برای پایدار کردن درآمد شهرداری‌ها و دهیاری‌ها یک درصد به عوارض ارزش افزوده اضافه شد و به ۱۰ درصد رسید. 

وی بیان کرد: این افزایش سبب اضافه شدن ۶۰ تا ۸۰ هزار میلیارد تومان می‌شود که در سهم شهرداری‌ها و دهیاری‌ها از این محل افزایش بسزایی دارد. 

وی گفت: پایدار کردن درآمد شهرداری‌ها و دهیاری‌ها، تخصیص قیر رایگان به آنها و همچنین فروش اوراق اسلامی از اقداماتی محسوب می شود که مجلس برای حمایت از شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور به ویژه در مناطق کم جمعیت اما محروم انجام گرفته است.

پاکمهر بیان کرد: شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور سالانه می‌توانند تا سقف ۳۲ هزار میلیارد تومان از اوراق استفاده کنند که کمکی ویژه به آن‌ها محسوب می‌شود.

این عضو مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در ماده چهارم الحاقی برنامه هفتم، تشکیل اتحادیه شهرداری‌ها به عنوان یک تشکل صنفی قید شده است تا آنها بتوانند موضوعات مرتبط با خود به ویژه مطالبات را به صورت خاص پیگیری کنند.

وی اظهار کرد: در ماده پنجم الحاقی نیز حضور عضو شورای عالی استان‌ها در شوراهای عالی معماری، محیط زیست، گردشگری، حمل و نقل، راه و... درج شده هست تا جایگاه واقعی آن‌ها تقویت شود.

برقراری فوق‌العاده خاص با ضریب نیم درصد با اختصاص ۱۰ هزار میلیارد تومان

نایب رئیس اول کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی همچنین از تخصیص ۱۰ هزار میلیارد تومان به منظور برقراری فوق العاده خاص کارکنان وزارت بهداشت با ضریب نیم درصد خبر داد.

پاکمهر گفت: اجرای فوق العاده خاص برای نیروهای وزارت بهداشت از جمله مهمترین مطالبات این قشر بوده که سبب افزایش انگیزه برای کارکنان وزارت بهداشت می‌شود، از این رو مسئله فوق‌العاده خاص کادر درمان با ضریب نیم درصد با اختصاص ۱۰ هزار میلیارد تومان به تصویب رسید.

وی همچنین از طرح درمان رایگان کودکان زیر هفت سال به عنوان نوعی سرمایه گذاری برای سلامت و آینده کشور یاد کرد و افزود: ممکن است نتایج این طرح اکنون مشخص و ملموس نباشد اما اثرات آن در آینده و سلامت کشور، موثر است. این طرح به همه بیمارستان‌های دولتی نیز ابلاغ شده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • افزایش اعتبارات شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور در برنامه هفتم توسعه
  • ۲۵۰۰ میلیارد تومان برای توسعه زیرساخت‌های آموزشی بوشهر اختصاص می‌یابد
  • اختصاص ۲۵۰۰ میلیارد تومان برای توسعه زیرساخت‌های آموزشی بوشهر
  • تأمین ۱۰۰۰ میلیارد تومان برای توسعه فضای آموزشی بوشهر
  • ترددهای بین استانی در بوشهر ۲۵ درصد افزایش یافت
  • تعداد تشکل‌های کارگری در استان بوشهر ۳۵ درصد افزایش یافت
  • افزایش فرزندآوری در مادران ۲۰ تا ۲۴ سال | روند صعودی زایمان فرزند چهارم و پنجم
  • توسعه مهارت‌های بازار محور در جهت افزایش تولید
  • خانه های هلال کشور توسعه می یابند
  • خانه‌های هلال در کشور به ۸۰۰۰ خانه افزایش می‌یابد