Web Analytics Made Easy - Statcounter

دفتر تحکیم وحدت طی نامه‌ای خطاب به وزیر امور خارجه دولت سیزدهم به بیان توصیه‌هایی در جهت جبران عقب ماندگی‌های کشور در حوزه بین‌الملل پرداخت.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، دفتر تحکیم وحدت طی نامه‌ای خطاب به وزیر امور خارجه دولت سیزدهم به بیان توصیه‌هایی در جهت جبران عقب ماندگی‌های کشور در حوزه بین الملل پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متن این نامه به شرح زیر است:


جناب آقای دکتر امیرعبداللهیان
وزیر محترم امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

سلام علیکم.

دستگاه سیاست خارجی اداره‌کننده نیمی از نظام سیاسی و زمینه‌ساز تحقق امنیت و منافع ملی است (مقام معظم رهبری حفظه الله)

طول و تفسیر را که رسم غلط سال‌های گذشته بود، کنار بگذاریم. بی شک بهتر از ما مطلعید که عدم وجود راهبرد قوی و موثر از سوی مسئولین وزرات خارجه کشور در سال‌های گذشته، عقب ماندگی در حوزه بین‌المللی و از دست رفتن فرصت‌های مناسب برای رشد کشور را به همراه داشته است. از آنجا که دغدغه‌های شما را از جنس دغدغه‌های خودمان می‌دانیم، لازم دانستیم مواردی را در چهار موضوع محوری خدمتتان عرض کنیم؛

۱. مهم‌ترین موضوعی که از راهبرد‌های اصلی وزارت خارجه قلمداد می‌شود و می‌تواند پشتوانه محکمی برای کشور و نظام باشد، موضوع دیپلماسی اقتصادی وزارت خارجه است، در طول سال‌های گذشته جدای از اینکه طرح موضوعات اقتصادی در مسیر وزارت خارجه در اولویت نبود بلکه برنامه مدونی هم دیده نمی‌شد و چه ظرفیت‌هایی که می‌توانست در بازار‌های کشور‌های منطقه در اختیار ما قرار بگیرد؛ لیکن هیچ یک صورت نگرفت؛ نکته اول به حرکت در آوردن معاونت اقتصادی وزارت خارجه در سطح ارتباطات بین المللی و هموار کردن مسیر‌های ارتباطاتی شرکت‌های دانش بنیان با شرکت‌های بین المللی مخصوصا کشور‌های همسایه است، تا بتوان تبادل اطلاعات را در سطوح مختلف برقرار کرد و رشد مناسبی را در مسیر توسعه و پیشرفت‌های علمی در داخل صورت داد. نکته بعدی شناسایی ظرفیت‌ها و فرصت‌های کشور‌های منطقه و بازار جهانی و در اختیار قراردادن آن به تولیدکنندگان برای صادرات هدفمند است؛ تا در دراز مدت هم بازار‌های هدف در دستان تولیدکنندگان ایرانی قرار گیرد و هم اثرات مطلوبی دیگری هم، چون ایجاد اشتغال پایدار در داخل کشور اتفاق بی‌افتد. نکته‌ی بعد احیاء دوباره جایگاه معاونت اقتصادی در سفارت خانه‌ها است که مسئله اصلی در شناسایی بازار‌ها و پل ارتباطی اقتصاد داخل با بدنه‌ی اقتصادی دیگرکشور‌ها می‌باشد، بنابراین از موثرترین بخش‌ها در وزارت خارجه میباشد.

۲. سیاستگذاری روابط خارجه می‌بایست بر مبنای سود و زیان قرار گیرد، یکی از این مولفه‌ها نگاه راهبردی به شرق است، زیرا آزمون و خطا‌های گسترده‌ای در زمان‌های متعدد نسبت به ارتباط با غرب صورت گرفته است لیکن زیان آن بیشتر بوده است، بنا بر این بهتر است تغییری محسوس و راهبردی صورت گیرد، حال نگاه به شرق به چند جهت قابل بیان است که به اختصار اشاره می‌کنیم؛ اول نگاه اقتصادی که در مورد اول هم کاملا به آن پرداخته ایم: ویژگی بارز شرق، دسترسی آسان و نزدیکی آن است. همچنین راحت‌تر و بدون هیچ گونه مشکلی می‌توان زمینه پولی، بانکی و تولیدی مورد نیاز تعاملات اقتصادی شکل گیرد، اشتراکات نزدیک تاریخی و هویتی باعث جلوگیری از بروز اصتحکاک در روابط و تبادلات تجاری و علی الاخصوص گردشگری خواهد شد، تبادلات فناورانه با کشور‌هایی همچون روسیه، چین، هند، پاکستان و کره رشد علمی قابل توجهی را به ارمغان می‌آورد و وجود ارتباط با کشور‌های حوزه شرق میتواند بستر امنیتی مناسبی برای ایجاد قدرت منطقه‌ای ایجاد نماید.

۳. موضوع مقاومت و کشور‌های جبهه مقاومت یک خط واحد و با ارزش برای کشور قلمداد می‌گردد، همان‌طور که می‌دانید یکی از مولفه‌های قدرت که باعث عقب نشینی دشمن از جنگ رودرو شده، وجود چنین مولفه‌ای مستحکم می‌باشد، توجه به این موضوع دو جنبه نظارت و پیشگیری ایجاد می‌نماید. بنابر این از مهم‌ترین مسائل فعلی ما توجه ویژه به جبهه مقاومت می‌باشد، در وهله اول تقویت این خط و پشتیبانی از آن یعنی ایجاد بازدارندگی و در وهله دوم ایجاد وحدت تمدنی ذیل پرچم واحد باید مورد توجه قرار گیرد، زیرا از مولفه‌های پایدار قدرت نرم و سخت انقلاب اسلامی خواهد بود.

۴. مسئله اصلی کشور که مقداری مردم را با چالش روبرو کرده است، وجود "تحریم‌های ظالمانه" است که بخش اعظمی از تبادلات پولی و صادرات را با مشکل مواجه کرده. یکی از مواردی که می‌توان در قبال خنثی کردن تحریم‌ها یا دور زدن آن انجام گیرد ایجاد مسیر مشخص تبادل پولی با شریک‌های تجاری در کشور‌های مورد نظر است که به مانند طرح تبادلی BRICS قابلیت اجرا دارد.

۵. سالیان سال است که اکثر ظرفیت سیاست خارجه ایران خرج سندی به نام برجام شده است. این سند با تمام کمی‌ها و کاستی‌های خود بالاخره باید تکلیفش مشخص گردد. ترمیم این سند و گرفتن تعهدات لازم از طرف عهدشکن دیگر مطالبه‌ی ما می‌باشد.

در طول این نامه گوشه‌ای از دغدغه‌های اصلی خود را با شما در میان گذاشتیم، لازم به ذکر است انشاالله در جریان سازی حول این مطالبات و دغدغه‌ها یاری گر شما خواهیم بود؛ و السلام علیکم و رحمت الله و برکاته

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: برجام خنثی کردن تحریم دیپلماسی اقتصادی جبهه مقاومت وزیر امور خارجه دفتر تحکیم وحدت وزارت خارجه دغدغه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۵۲۶۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیوان محاسبات: محیط زیست تکلیف قانونی خود را انجام نداده

به نقل از اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل دیوان محاسبات کشور، گزارش‌های این نهاد نظارتی نشان می‌دهد که سازمان حفاظت محیط زیست از سال ۱۳۸۶ تا ۱۴۰۰ صرفاً نسبت به ارزش گذاری ۲۰ منطقه از ۳۰۹ منطقه تحت مدیریت خود و از سال ۱۴۰۰ به بعد نسبت به ارزش گذاری اقتصادی خدمات اکوسیستم ۵ استان کشور (کردستان، قزوین، خراسان جنوبی، لرستان و کرمان) اقدام نموده است.

این در حالی است که این سازمان مکلف بوده ارزش اقتصادی منابع زیست محیطی و جداول و حساب‌های مربوطه را محاسبه و در حساب‌های ملی لحاظ نماید.

در ماده ۱۹۲ قانون برنامه پنجم، دولت (سازمان حفاظت محیط زیست) مکلف شده بود ارزش اقتصادی منابع زیست محیطی و جداول و حساب‌های مربوط را در حساب‌های ملی محاسبه و لحاظ کند.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

دیگر خبرها

  • دیدار رئیس اقلیم کردستان عراق با امیر عبداللهیان
  • سوریه:آمریکا صلاحیت اظهار نظر درباره حقوق بشر را ندارد
  • بررسی آخرین وضعیت مناسبات اقتصادی ایران و همسایگان شمالی در وزارت امور خارجه
  • بررسی وضعیت مناسبات اقتصادی ایران و همسایگان شمالی در وزارت امور خارجه
  • برگزاری سومین جلسه ستاد هماهنگی روابط اقتصادی خارجی در وزارت امور خارجه
  • دیوان محاسبات: محیط زیست تکلیف قانونی خود را انجام نداده
  • تعیین تکلیف هزار حلقه چاه در بزرگ‌ترین دشت برنج کشور
  • توافق مهم ایران و عربستان انجام شد | جلسه مشترک عبداللهیان و بن فرحان
  • خاتمی: دشمن برای کشور مشکل اقتصادی ایجاد کرده است/ دشمن می خواهد حیا و عفت بانوی ایرانی را نابود کند
  • ضرورت افزایش ظرفیت استخدام ماما در بخش بهداشت و درمان