Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل دفتر صید و صیادی سازمان شیلات ایران گفت: صید ضمنی و دورریز آبزیان توسط صیادان کشور با استفاده از روش‌ها و ابزار‌های معرفی شده از سوی سازمان فائو و اتخاذ تدابیر مدیریت صیدی شیلات بین ۲۰ تا ۳۰ درصد کاهش یافته است.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، «مختار آخوندی» افزود: یکی از برنامه‌های این سازمان کاهش صید ضمنی آبزیان است، زیرا صید ضمنی یا غیر هدف، به طور عمده متشکل از گونه‌های ریز با ارزش افزوده پایین است که بخشی از آن نیز دور ریز می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



مدیر کل دفتر صید و صیادی سازمان شیلات ایران اظهار داشت: بخشی از صید‌های ضمنی یا غیر هدف نیز برای تهیه پودر ماهی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

وی با تاکید بر کاهش صید ضمنی از طریق آموزش روش‌ها و استفاده از ابزار‌های مناسب هنگام صید تصریح کرد: اکنون صید ضمنی در بهره برداری از ذخیره ماهیان تجاری و صنعتی کم بوده و در صید ترال سنتی میگو که توسط لنج‌ها و قایق‌ها انجام می‌شود، به دلیل ماهیت شیوه صید تا حدودی زیاد است.

آخوندی با بیان اینکه حدود ۸۰ درصد صید ترال سنتی میگو، صید ضمنی یعنی صید گونه‌های ریز و دارای ارزش پایین اقتصادی است، گفت: در این حوزه با کمک سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) مطالعاتی انجام داده ایم تا با ابزار‌های مناسب، صید ضمنی کاهش یابد.

مدیرکل دفتر امور صید و صیادی سازمان شیلات ایران به اعمال مدیریت زمان صید برای کاهش صید ضمنی و غیر هدف اشاره کرد و گفت: برای کاهش صید ضمنی و صید پایدار میگو، فصل صید را محدود کرده ایم و بر اساس گشت‌های ارزیابی ذخائر که توسط پژوهشکده میگوی کشور سالانه انجام می‌شود، زمان شروع و پایان فصل صید و همچنین حداکثر میزان مجاز برداشت از ذخائر میگو برآورد و اعلام می‌شود به طوری که در بوشهر فقط ۳۵ تا ۴۵ روز فصل مجاز صید میگو اعلام شده و این در حالی است که کشور کویت ۶ ماه از سال صید میگو را با روش سنتی انجام می‌دهد.

وی افزود: صید میگو در بوشهر و خوزستان از یک ماه پیش شروع شده است و بعد از آن فصل صید میگو در مهر ماه به مدت تقریبی ۴۵ روز در هرمزگان انجام می‌شود.

آخوندی صید سالانه میگوی دریایی را هشت تا ۱۲ هزار تن عنوان کرد.

وی اضافه کرد: از ۴هزار و ۵۰۰ فروند شناوری که در استان هرمزگان داریم، فقط ۱۷۰ تا ۱۸۰ فروند از لنج‌های صیادی مجاز به صید میگو هستند.

گفتنی است، صید ۷۰۰ هزار تن انواع آبزیان در آب‌های جنوب و شمال کشور در برنامه ششم توسعه برای سال ۱۴۰۰ هدفگذاری شده است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: صیادان صید ضمنی صید میگو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۵۳۶۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش ۱۲ درصدی بارش‌ ها در ایران

بر اساس داده‌های سازمان هواشناسی، کشور در سال آبی جاری تا ۸ اردیبهشت، به‌طور میانگین ۱۲.۸ درصد با کاهش بارش روبرو بوده و طی این مدت ۱۷۸.۸ میلی‌متر بارش دریافت کرده این در حالی است که میانگین بلندمدت بارش کشوری در این بازه زمانی ۲۰۵.۱ میلیمتر بوده است.   به گزارش ایسنا بر اساس داده‌های سازمان هواشناسی طی هفت روز گذشته منتهی به ۸ اردیبهشت‌ماه ۱۱.۹ میلیمتر بارش در این بازه زمانی دریافت شده که این میزان در بلندمدت ۶.۲ میلیمتر است بنابراین ۸۹.۹ درصد بارش بیشتر در این بازه زمانی دریافت شده است.   از ابتدای ماه جاری منتهی به ۸ اردیبهشت‌ماه  در کشور به‌طور میانگین ۱۲.۱ میلیمتر بارش ثبت شده، در حالی که میزان آن در بلندمدت ۶.۹ میلیمتر است. در نتیجه ۷۴.۲ درصد با افزایش بارش نسبت به بلند مدت روبرو بوده‌ایم.   از ابتدای سال جاری تا ۸ اردیبهشت‌ماه به‌طور میانگین ۱۷۸.۸ میلیمتر بارش در کشور ثبت شده که نسبت به میانگین بلند مدت(۲۰۵.۱ میلیمتر) با کاهش ۱۲.۸ درصدی بارش روبرو هستیم.   جدول اطلاعات پهنه‌ای بارش‌ استان‌ها از ابتدای سال آبی جاری (اول مهرماه سال گذشته) نشان می‌دهد تنها استان‌های خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، کرمانشاه، گلستان، همدان و یزد نسبت به دوره بلندمدت بارش بیشتری دریافت کرده‌اند که این میزان برای خراسان جنوبی ۱۴.۷ درصد، یسیتان و بلوچستان ۵۴.۹ درصد، کرمانشاه ۱.۹ درصد، گلستان ۳.۶ درصد، همدان ۱.۶ درصد و یزد  ۳۵.۹ درصد است.   بارندگی در سایر استان‌ها  کمتر از حد نرمال بوده است و در این زمینه  قزوین بدترین وضعیت را تجربه می‌کند چراکه ۴۱.۳ درصد کمتر از حد نرمال طی سال آبی جاری بارش دریافت کرده است.   استان تهران نیز از جمله استان‌هایی است که با کم‌بارشی روبرو بوده است. در حالی که میانگین بارش تهران در بلند مدت ۲۲۸.۹ میلیمتر است ولی در سال آبی جاری تنها به‌طور میانگین ۱۴۰.۷ میلیمتر بارش دریافت کرده است که نشاندهنده کاهش ۳۸.۵ درصدی بارش در این استان است.   به گزارش ایسنا شروع سال آبی در ایران از ابتدای پائیز است. به این ترتیب یک سال آبی در ایران از ۱ مهرماه شروع می‌شود و تا ۳۱ شهریور سال بعد ادامه می یابد. کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: بحران آب در ۳ استان کشور افت ۱۶ درصدی بارش‌ ها نسبت به میانگین ۵۵ سال اخیر خشکسالی در کمین این استان‌ها

دیگر خبرها

  • رشد ۲.۴ درصدی موالید مادران زیر ۲۴ سال
  • کاهش ۱۴ درصدی صدمات حین کار در کشور
  • بارش‌های کشور به نرمال نزدیک شد
  • رشد ۶۲ درصدی صادرات آبزیان از خوزستان
  • کاهش ۱۲ درصدی بارش‌ ها در ایران
  • الگوی مهاجرت و گسترش گله‌های میگو در آب‌های استان بوشهر شناسایی شد
  • کاهش ۲۵ درصدی وقوع جرم سرقت در اردبیل
  • نقشه‌برداری از ذخایر میگو در خلیج فارس با اطلاعات ماهواره‌ای
  • کاهش ۵۰ درصدی نقاط حادثه‌خیز استان خوزستان
  • پیش‌بینی تولید ۱.۵ میلیون تن آبزیان پرورشی در ایران + فیلم