Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@17:56:11 GMT

ضرورت توسعه همکاری و تعاملات دینی ایران و ارمنستان

تاریخ انتشار: ۱۷ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۵۵۴۷۹

ضرورت توسعه همکاری و تعاملات دینی ایران و ارمنستان

عالیجناب گارگین دوم اسقف اعظم ارامنه در دیدار سفیر و رایزن فرهنگی کشورمان در ارمنستان با یادآوری رابطه و همزیستی تاریخی ایرانیان و ارامنه، بر ضرورت تحکیم دوستی و توسعه همکاری و تعاملات دینی دو کشور تأکید کرد.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، در دیدار ظهوری، سفیر و سید حسین طباطبایی، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در ارمنستان با عالیجناب گارگین دوم اسقف اعظم ارامنه که در مقر اسقف اعظم در شهر اچمیادزین صورت پذیرفت، زمینه‌های همکاری و تعامل دینی ایران و ارمنستان مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گارگین دوم اسقف اعظم ارامنه به شرایط ناشی از جنگ اخیر اشاره و ابراز اطمینان کرد که ارامنه از این آزمون تاریخی نیز با سربلندی عبور خواهند کرد.

وی با یادآوری رابطه و همزیستی تاریخی ایرانیان و ارامنه، کشور ایران را دوست همیشگی ارمنستان معرفی و بر ضرورت تحکیم دوستی دو کشور در همه زمینه‌ها تأکید کرد.

سفیر کشورمان در ارمنستان نیز با ابراز خرسندی از ملاقات با رهبر دینی ارامنه، به موقعیت ارامنه به عنوان هموطنانی محترم و خوشنام اشاره کرد و زندگی آرام ارامنه در کنار دیگر ایرانیان را به عنوان الگویی از همزیستی پیروان ادیان توحیدی برشمرد.

ظهوری با مرور تلاش‌های برخی محافل برای سو استفاده از تفاوت‌های مذهبی و دینی برای دامن زدن به اختلافات و درگیری‌ها در صحنه بین‌المللی، همزیستی ارامنه و دیگر ایرانیان و نیز روابط دوستانه دو کشور را به عنوان الگویی قابل عرضه به دنیا برشمرد.

وی با تأکید بر دیدگاه جمهوری اسلامی ایران مبنی بر ضرورت حل و فصل اختلافات بین کشورهای منطقه از طریق گفتگو،  مذاکره را بهترین شیوه رفع اختلافات و حصول مطالبات دانست و ابراز امیدواری کرد برای اجرای دستور کار همکاری‌های مشترک به توسعه مناسبات هر دو کشور و رفاه مردم ارمنستان و ایران کمک کند.

اسقف اعظم گارگین دوم نیز بر آمادگی کلیسای حواری ارمنی برای پیگیری برنامه‌های مشترک با نهادهای ایرانی تأکید کرد.

در ادامه، طباطبایی، رایزن فرهنگی کشورمان در ارمنستان نیز در سخنانی ضمن ارج نهادن به همکاری‌های کلیسای اچمیادزین با رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در ارمنستان، با یادآوری احترامی که ایران برای جایگاه کلیسای ارمنی در حفظ هویت ارامنه قائل است، توضیحاتی درباره برنامه‌های در دست پیگیری با بخش بین‌الملل کلیسای ارمنی و نیز دانشکده الهیات دانشگاه دولتی ایروان ارائه کرد.

وی با اشاره به توافق پیشین صورت گرفته با اسقف ناتان در خصوص میزبانی کلیسای اچمیادزین برای برگزاری اولین دور گفتگوی دینی، آمادگی طرف ایرانی برای برگزاری این برنامه در سه ماهه پایانی سال جاری را اعلام کرد.

در پایان این دیدار، هیأت ایرانی به همراه اسقف ناتان هوانیسیان مدیر روابط بین‌الملل آستان قدس اچمیادزین از گنجینه آستان بازدید کردند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ایران و ارمنستان اسقف اعظم دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۵۵۴۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت افزایش نقش اقتصاد دیجیتال در اقتصاد کشورها

‌به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سازمان برنامه و بودجه کشور، داوود منظور در این دیدار که در محل کمیسیون اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد برای آسیا و اقیانوسیه (اسکاپ) در بانکوک برگزار شد، با تأکید بر لزوم گسترش همکاری‌ها و نقش نهادهای توسعه‌ای مانند اسکاپ در ارتقای توسعه کشورها، گفت: استفاده از ظرفیت نهادهای وابسته به سازمان ملل در راستای توسعه همکاری‌های منطقه‌ای، تکمیل کریدورها و مقابله با خشکسالی، حائز اهمیت است.

وی با بیان اینکه نیاز به گسترش همکاری‌های منطقه‌ای در سطوح مختلف وجود دارد، گفت: جمهوری اسلامی ایران با وجود تحریم‌های ظالمانه، آمادگی تأمین انرژی پایدار مورد نیاز کشورهای منطقه از جمله کشورهای ترکیه، پاکستان و هند و همچنین گاز مورد نیاز کشورهای اروپایی را دارد.

معاون رئیس‌جمهور با حائز اهمیت خواندن موضوع نشست امسال اجلاس اسکاپ، بر ضرورت افزایش نقش اقتصاد دیجیتال در آینده اقتصاد جهان تأکید کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران ضمن علاقه‌مندی به استفاده از تمامی ظرفیت‌های سازمان ملل در مسیر توسعه پایدار، آمادگی دارد در حوزه دیجیتال‌سازی هم همکاری داشته باشد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در ادامه با اشاره به مسئله‌محور بودن برنامه هفتم توسعه، گفت: در تأمین منابع مالی مورد نیاز برای رشد اقتصادی، به استفاده از منابع بین‌المللی هم توجه داریم.

وی نقش جمهوری اسلامی ایران در پشتیبانی از فعالیت‌های مرکز سازمان ملل متحد برای توسعه مدیریت اطلاعات بلایا در آسیا و اقیانوسیه (اپدیم) به عنوان یکی از مؤسسات منطقه‌ای زیرمجموعه اسکاپ مستقر در تهران مستقر را اساسی دانست و گفت: ما ضمن استفاده از همه ظرفیت‌های اپدیم، تجربیات موفقی در کاهش بلایا داریم که می‌توانیم آنها را با سایر کشورها به اشتراک بگذاریم.

منظور افزود: از جمله تجربیات موفق کشورمان، تجارب حاصل شده در مهار و مدیریت منابع آب و شیرین‌سازی آب است که با توجه به تأثیر تغییرات اقلیم بر بروز خشکسالی‌های پیاپی و کاهش منابع آب، همکاری مشترک به‌ویژه با کشورهای همسایه، اهمیت دوچندان دارد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور با اشاره به کمبود منابع آب به‌عنوان یکی از چالش‌های مهم در سطح جهان، گفت: ما آماده همکاری در زمینه مدیریت منابع آب با سازمان ملل متحد هستیم.

منظور با بیان اینکه خوشحال می‌شویم در منطقه به کشورهای مختلف به‌ویژه کشورهای محصور در خشکی در جهت حمل کالا کمک کنیم، گفت: اسکاپ می‌تواند نقش بیشتری را در این زمینه بازی کند و جمهوری اسلامی ایران نیز آمادگی دارد با تشکیل گروه کاری مشترک با کشورهای منطقه تحت مدیریت اسکاپ، نقش خود را در این زمینه ایفا کند.

وی با تأکید ضرورت افزایش نقش اقتصاد دیجیتال در اقتصاد کشورها و همکاری با اسکاپ در حوزه اقتصاد دیجیتال، علاقه‌مندی جمهوری اسلامی ایران برای همکاری بیشتر با اسکاپ و کمیته‌های مربوطه را اعلام کرد.

کد خبر 6089685 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • ایران هلث ۱۴۰۳ محفل توسعه تعاملات بین المللی فناورانه
  • تعاملات اقتصادی و سیاسی ایران با کشورهای دوست راهبرد برد- برد است
  • تعاملات اقتصادی و سیاسی ایران با کشورهای دوست، راهبرد برد- برد است
  • ایران و زیمباوه با ارزهای ملی خود تعاملات اقتصادی انجام دهند
  • وزیر صنعت: از کشور‌هایی کالا می‌خریم که از ما کالا بخرند
  • ضرورت توسعه تعاملات علمی دانشگاهی در راستای منافع دو کشور در عرصه بین‌المللی
  • توسعه همکاری های دفاعی و نظامی ایران و هند 
  • اعلام آمادگی ایران برای همکاری دفاعی و امنیتی با هند
  • توسعه همکاری‌های دفاعی و نظامی ایران و هند
  • ضرورت افزایش نقش اقتصاد دیجیتال در اقتصاد کشورها