Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-29@16:42:39 GMT

زیست‌شناسان در پی کشف اسرار حیوانات نامرئی!

تاریخ انتشار: ۱۸ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۵۷۷۳۷

زیست‌شناسان در پی کشف اسرار حیوانات نامرئی!

آفتاب‌‌نیوز :

"آرون پومرانتز" (Aaron Pomerantz)، زیست‌شناس "دانشگاه کالیفرنیا، برکلی" (UC Berkeley)، هنگام قدم زدن در جنگل‌های بارانی پرو، موجوداتی دید که به نظر می‌رسید جت‌های نامرئی کوچکی باشند که از مسیری عبور می‌کنند.

او در این باره گفت: من تلاش ‌کردم تا آنها را با توری بگیرم، اما آنها مسیر خود را تغییر دادند و ناپدید شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این نخستین برخورد نزدیک "پومرانتز" با "شاپرک‌های بال‌شیشه‌ای" (clear-winged butterflies) بود. این حشرات، ساکن جنگل‌های آمریکای مرکزی و جنوبی هستند و وسایل قابل‌توجهی برای استتار دارند. این وسایل، بال‌های شفاف یا شیشه‌ای هستند که موجب می‌شود تشخیص شاپرک‌های بال‌شیشه‌ای، بسیار دشوار باشد.

"پومرانتز" که سرپرستی پژوهشی را در مورد نحوه رشد بال‌ها بر عهده دارد، گفت: این ویژگی مانند یک قدرت نامرئی است. اگر بتوانید یک شنل نامرئی بپوشید، پیدا کردن شما برای شکارچیان بسیار دشوارتر خواهد بود. در محیط‌های اقیانوسی، تعداد زیادی از گونه‌های شفاف وجود دارد، اما در خشکی بسیار کمتر رایج است. این موضوع به پدید آمدن این سوال می‌انجامد که شفافیت در خشکی به چه چیزی نیاز دارد؟

"پومرانتز" و همکارانش در دانشگاه کالیفرنیا، برکلی با بررسی بال‌های گونه‌های "پروانه شیشه‌ای" (Greta oto) در مراحل گوناگون رشد شفیره، عوامل بسیاری را کشف کردند. تغییراتی در شکل و تراکم مقیاس‌های میکروسکوپی وجود دارد که معمولا الگوهای رنگارنگ یک پروانه را ایجاد می‌کنند. یک لایه از ستون‌های مومی نیز مانند یک پوشش ضد تابش عمل می‌کند.

اگرچه به نظر می‌رسد که این یک اقتباس منحصر به فرد است، اما این‌طور نیست. "پومرانتز" ادامه داد: این ویژگی، چندین بار تکامل یافته است.

وی خاطرنشان کرد که چند صد گونه پروانه و پروانه با بال شیشه‌ای وجود دارد. اگرچه آنها تنها بخش کوچکی از راسته پروانه‌سانان را نشان می‌دهند، اما نمونه‌های نادر چنین شفافیتی به شمار می‌روند.

قورباغه‌های شیشه‌ای که درجات گوناگونی از شفافیت پوست را نشان می‌دهند، نمونه دیگری از این گونه موجودات هستند.

از سوی دیگر، اقیانوس مملو از گونه‌های شفاف است؛ از عروس دریایی و اسفنج گرفته تا سخت‌پوستان، سرپایان و حتی ماهی. در اوایل تابستان ۲۰۲۱ طی سفر یک کشتی پژوهشی در اعماق اقیانوس آرام، دو مورد نادر از اختاپوس شیشه‌ای مشاهده شد. به نظر می‌رسد که نامرئی شدن در اقیانوس به دلیل ویژگی‌های بصری و فیزیکی آب، تا اندازه‌ای ساده‌تر از خشکی است.

"لورا باگ" (Laura Bagge)، زیست‌شناس دریایی گفت: شما می‌توانید این موضوع را مانند وجود یک تکه شیشه در آب تصور کنید. این محیط، بسیار بی‌ویژگی‌تر از آن چیزی است که در خشکی وجود دارد و شما مجبور نیستید با گرانش برخورد کنید. به همین دلیل، بیشتر حیوانات آن، گونه‌های شناور هستند که ستون فقرات یا ساختارهای متراکم مورد نیاز برای زنده ماندن در خشکی را ندارند.

"باگ" که در حال حاضر زیست‌شناس ارشد شرکت "تورچ تکنولوژیز" (Torch Technologies) در فلوریدا است، طی یک سفر پژوهشی برای پایان نامه خود، شیفته شفافیت حیوانات شد. او در این سفر، به یک نمونه مرموز از موجودات دریایی برخورد کرد. وی در این باره گفت: آن موجود دریایی، نوعی سخت‌پوست شبیه به خرچنگ بود، اما کاملا شفاف بود.

آن موجود دریایی که "سیستیسوما" (Cystisoma) نام داشت، شبیه به میگو است و می‌تواند رشد کند تا به بزرگی دست انسان شود. "باگ" افزود: این نوع موجودات واقعا جالب هستند، زیرا پوسته بیرونی سختی دارند و عضلاتی را در بر دارند.

"باگ" دریافت که پوسته‌های سیستیسوما دارای ساختارهای میکروسکوپی ناهموار مشابه ساختارهای موجود در پروانه‌های شیشه‌ای هستند. این نانوساختارها، الهام‌بخش کاربردهای پوشش ضد انعکاس در صفحات خورشیدی، عینک‌ها و دوربین‌ها هستند. عضلات سیستیسوما، سازگاری‌های دیگری نیز برای شفاف‌سازی آنها دارند و این موضوعی است که "باگ" قصد دارد برای مقاله پژوهشی آینده خود به آن بپردازد.

منبع: آفتاب

کلیدواژه: زیست شناسی حیوانات نامرئی شیشه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۵۷۷۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرگ اسرار آمیز دو جوان در پایتخت

همشهری آنلاین - حوادث: نخستین حادثه مربوط به مرگ مشکوک پسری ۲۲ ساله بود که ساعت ۱۲ ظهر یکشنبه به قاضی سالار صنعتگر بازپرس جنایی تهران اعلام شد و او دستور تحقیقات در این باره را صادر کرد. جسد پسر جوان در خانه اش پیدا شده که بر اثر ضربه کاتر به دستش و خونریزی شدید جان باخته بود. آنطور که خانواده اش می گفتند وی اقدام به خودکشی کرده بود. آنها مدعی بودند که جوان جان باخته، اعتیاد به مواد مخدر داشته و وقتی شنیده که خانواده اش قصد دارند وی را به کمپ ترک اعتیاد ببرند، اقدام به خودکشی کرده است. با این حال تحقیقات به دستور بازپرس جنایی تهران ادامه دارد تا مشخص شود که آیا گفته های خانواده وی درباره مرگ پسر جوان صحت دارد یا نه.

دومین حادثه که ساعت ۱۳:۳۰ یکشنبه به بازپرس جنایی تهران اعلام شد و مربوط به مرگ مردی جوان بود که جسد سوخته اش در زمین خاکی پیدا شده بود. در نزدیکی جسد گالن بنزین و فندک به چشم می خورد. همچنین یک خودروی پرایدی در نزدیکی محل کشف جسد پیدا شد که متعلق به مرد جان باخته بود. یافته های تیم جنایی نشان می داد که خانه مرد جان باخته در همان محدوده بوده است. خانواده اش می گفتند که متوفی با کسی خصومت شخصی نداشته است. با این حال تحقیقات برای کشف اسرار مرگ مرد جوان ادامه دارد.

کد خبر 848126 برچسب‌ها اعتیاد - معتاد قتل - قاتل حوادث ایران

دیگر خبرها

  • ثبت نخستین تصاویر از پلنگ ایرانی در زیستگاه‌های لرستان + فیلم
  • ثبت نخستین فیلم از پلنگ ایرانی در زیستگاه‌های لرستان
  • مرگ اسرار آمیز دو جوان در پایتخت
  • تلاش برای احیای کامل تالاب نئور
  • ثبت تصویر گوزن قرمز ایرانی در ارتفاعات جنگلی رودبار + فیلم
  • رخ نمایی مرال قرمز ایرانی در ارتفاعات جنگلی رودبار
  • خطا روی کریستیانو رونالدو توسط بازیکن نامرئی! / فیلم
  • آخرین وضعیت «ارس» تنها پلنگ ایرانی باغ‌وحش مشهد
  • کشف موجوداتی که 540 میلیون‌ سال قبل اقیانوس‌های زمین را نورانی می‌کردند (+عکس)
  • حداقل چند درصد اقتصاد جهان وابسته به ذخایر ژنتیکی است؟