Web Analytics Made Easy - Statcounter

شهرام پرورش معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان همدان در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان، با اشاره به اقدامات جهادکشاورزی در خصوص بهره وری و صرفه جویی در مصرف آب با توجه به موضوع بحران و کمبود آب در استان، گفت: پارسال در ۱۶۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان همدان طرح‌های نوین آبیاری اجرا شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: از ابتدای امسال تاکنون هم در این زمینه برای ۲ هزار ۴۰۰ هکتاراین طرح اجرا شد که با اجرای این طرح حدود ۷۰۰ هزار میلیون متر مکعب در مصرف آب صرفه جویی شد.

پرورش با اشاره به توسعه کشت کم آب بر و اصلاح الگوی کشت از جمله کشت محصولاتی، چون کلزا، گیاهان دارویی و ساخت گلخانه‌ها در این استان بیان کرد: سال گذشته در ۱۰۷ هکتار از اراضی کشاورزی کشت محصولات کم آب بر و گلخانه‌ای اجرا شد و از ابتدای امسال تاکنون هم در ۱۱۷ هکتار صورت گرفته است.

پرورش به توسعه کشت نشایی که نقش قابل توجهی برای صرفه جویی در مصرف آب را دارا است هم اشاره کرد و ابراز داشت: کاشت نشاء به جای بذر در زمین‌های زراعی و گلخانه‌ها مزیت‌های زیادی رابه دنبال دارد که از جمله کاهش دفعات آبیاری، زود رس کردن محصولات، تراکم مناسب بوته و افزایش عملکرد محصول پاییزه را می‌توان مطرح کرد که در این خصوص هم در سطح ۳ هزار هکتار در استان در قالب کشت سبزیجات و صیفی جات از جمله هندوانه، خیار و پیاز همچنین اصلاح و جایگزینی باغات قدیمی به باغات جدید و با الگوی جدید و کاهش سطوح محصولات پر آب از جمله ذرت، سیب زمینی، چغندر قند به کم آبخواه انجام شده است.

این مسئول به ترویج آموزش به کشاورزان در بهره وری استفاده بهتر و صرفه جویی از آب با روش سیستم‌های نوین آبیاری و روش استفاده از محصولات کم آب بر سالانه به بیش از ۱۰ هزار هکتار کشاورز آموزش داده می‌شود.
انتهای پیام/ج

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: جهادکشاورزی طرح نوین آبیاری صرفه جویی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۵۷۹۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صرفه‌جویی یک میلیارد دلاری پالایشگاه آبادان

مدیرعامل پالایشگاه آبادان گفت: این پالایشگاه با جایگزین کردن مکمل‌های سوختی با مکمل‌های طبیعی صرفه‌جویی یک میلیارد دلار را هدف‌گذاری کرده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز، حکیم قیم گفت: پالایشگاه آبادان از سال گذشته به دنبال جایگزین کردن مکمل‌های سوختی با طبیعی بود که در همین راستا با یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان در جهت تولید سوخت بایو به توافق رسید.

وی افزود: با جایگزینی اتانول با MTBE به عنوان یکی از اوکتان‌افزاها و با به سرانجام رسیدن این طرح، از لحاظ ارزی پالایشگاه آبادان حدود یک میلیارد دلار صرفه‌جویی ارزی خواهد داشت.

قیم گفت: پالایشگاه آبادان اولین شرکت صنعتی کشور درگذر از اقتصاد خطی به اقتصاد چرخشی با ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان، آب، اقلیم و محیط‌زیست با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تفاهم‌نامه همکاری امضا کرد تا در میان شرکت‌های صنعتی و نفتی ایران، پیشگام تغییر رویکرد اقتصادی از اقتصاد خطی به اقتصاد چرخشی باشد.

وی افزود: پالایشگاه آبادان درصدد است انواع پسماند از جمله گازهای ارسالی به مشعل، لجن‌های نفتی، گوگرد، پسماند الکترونیک و باتری مستعمل، کاستیک، پساب صنعتی و پسماندهای عمرانی و ساختمانی را با کمک طرح ملی توسعه فناوری‌های اقتصاد چرخشی و زیست‌محیطی معاونت علمی- فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری بازچرخانی کند.

مدیرعامل پالایشگاه آبادان یکی از این اهداف توسعه و مانع زدایی در طرح‌های زیست‌محیطی با استفاده از پتانسیل شرکت‌های دانش‌بنیان عنوان و ابراز امیدواری کرد: با برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده، اقتصاد چرخشی در پالایشگاه آبادان به‌عنوان اولین شرکت صنعتی در کل کشور محقق شود و زمینه‌ساز گسترش آن میان دیگر بنگاه‌های اقتصادی در سطح کشور باشد.

پالایشگاه نفت آبادان یکی از بزرگترین پالایشگاه‌های ایران است که فرآورده‌هایی همچون گاز مایع، بنزین موتور، نفت سفید، نفت گاز، سوخت جت، نفت کوره، انواع روغن موتور پایه، انواع قیر، انواع حلال‌ های نفتی، گوگرد و نفتای (خوراک آروماتیک پتروشیمی بندرامام) تولید می‌کند. 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نیمی از ۱۴ هکتار باغ گوجه سبز سرخه سامانه آبیاری نوین دارد
  • صرفه جویی ۳.۹ درصدی مصرف گاز در سال گذشته
  • تأمین آب ۷۵۰۰ هکتار شالیزار محمودآباد از آببندان
  • اتمام رفع تداخلات اراضی در سیستان‌ و بلوچستان
  • قرارگیری چهارمحال و بختیاری در جایگاه دوم استفاده از سیستم‌های نوین آبیاری
  • صادرات نفت با خط لوله نداریم
  • صرفه‌جویی یک میلیارد دلاری پالایشگاه آبادان
  • صرفه‌جویی ۳ میلیون تنی آرد و نان با اجرای مناسب طرح هوشمندسازی
  • آیا از لوله سیاه آهنی برای مصارف کشاورزی می‌توان استفاده کرد؟
  • صرفه‌جویی ۴۰۰ مگاواتی برق با اصلاح روشنایی معابر