Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-29@22:03:43 GMT

مصرف افراطی داروهای آرتروز و خطر مرگ

تاریخ انتشار: ۱۸ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۵۹۲۵۱

مصرف افراطی داروهای آرتروز و خطر مرگ

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران ،  سازمان غذا و داروی ایالات متحده نسبت به ۳ دارویی که آرتریت روماتوئید را درمان می‌کنند هشدار داده است، زیرا باعث ایجاد تعدادی از بیماری‌های جدی و منجر به مرگ می‌شوند.

به گزارش العین،این لیست شامل Xeljanz، AbbVie's Rinvoq و Lilly's Olumiant است که همگی متعلق به یک گروه از مهار کننده‌های JAK هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این اولین بار نیست که سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) به این دارو‌های مهم در درمان بیماران مبتلا به آرتریت هشدار می‌دهد؛ به گونه‌ای که قبلاً در مورد لخته شدن خون و لنفوم پس از مصرف این دارو‌ها هشدار داده بود.

یک بررسی تازه FDA افزایش خطرمصرف مهار کننده‌های JAC را شامل حمله قلبی، سکته مغزی، سرطان، لخته شدن خون و مرگ معرفی کرده است.

FDA پس از انجام یک مطالعه بزرگ پس از فروش یکی از این دارو‌ها (Xeljanz) که به افزایش خطر عوارض جانبی مرتبط با قلب و سرطان در بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید مرتبط بود، به این تصمیم خود رسید.

یک کارآزمایی بالینی تصادفی در مورد داروی Xeljanz نشان داد که خطر لخته شدن خون فقط در دوز بالاتر از ۱۰ میلی گرم دو بار در روز افزایش می‌یابد، اما نتایج نهایی آزمایش نشان داد که خطر افزایش در دوز کمتر نیز وجود دارد.

در مورد Olumiant و Rinvoq، سازمان غذا و داروی آمریکا تصدیق کرد که هیچ آزمایش ایمنی قابل توجهی برای آن‌ها انجام نشده است و گفت: "بنابراین، خطرات به طور مناسب ارزیابی نشده است. ".

اما از آنجا که آن‌ها مکانیزم عمل را با Xeljanz به اشتراک می‌گذارند، FDA معتقد است که این دارو‌ها ممکن است خطراتی مشابه آنچه در آزمایش ایمنی Xeljanz مشاهده شده است داشته باشند.

سازمان غذا و دارو از تولیدکنندگان خواسته است تا هشدار‌های قبلی در مورد این دارو‌ها را بررسی کنند تا اطلاعات مربوط به خطرات مربوط به بیماری‌های قلبی عروقی، بدخیمی، ترومبوز و مرگ را شامل شوند.

جاناتان گریر پزشک روماتولوژیست مبتلا به آرتروز در فلوریدا، در مورد این هشدار اظهار داشت که هنگام در نظر گرفتن این یافته‌های بازنگری شده، چند نکته را باید در نظر داشت.

گریر گفت: "این مطالعه دقیق نیست؛ زیرا تنها یک زیر گروه از بیماران یعنی مردان بالای ۵۰ سال که حداقل یک عامل خطر بیماری قلبی عروقی داشتند را شامل شده است. "

وی افزود: "این یافته‌ها ممکن است برای سایر گروه‌های جمعیتی، مانند زنان یا افرادی که این عوامل خطر را ندارند، قابل تعمیم نباشد. "

FDA دارو‌های فوق را برای درمان آرتریت روماتوئید (RA) به تنهایی یا ترکیبی، و Xeljanz و Xeljanz XR را برای درمان آرتریت پسوریاتیک (PsA) و کولیت اولسروز تأیید کرده است. این دارو‌ها با مسدود کردن آنزیم‌های خاصی که باعث التهاب می‌شوند، فعالیت سیستم ایمنی را کاهش می‌دهند.

عوارض جانبی شایع مهارکننده‌های JAK علاوه بر خطرات آن‌ها شامل عفونت‌های تنفسی فوقانی مانند سرماخوردگی، عفونت‌های سینوسی، برونشیت، سردرد، سرفه، فشار خون بالا، بثورات تهوع و زونا می‌شود.

هدف از این هشدار‌های به روز شده این است که FDA استفاده از این دارو‌ها برای برخی از بیماران که در درمان با انواع دیگر دارو‌ها شکست خورده اند را محدود کند.

همچنین به پزشکان هشدار می‌دهد که هنگام تجویز دارو برای افرادی که دارای عوامل خطر خاصی هستند، مراقب باشند، یا زمان و نحوه استفاده از دارو را محدود کنند.

پربیننده ترین آخرین آمار کرونا در ایران (۱۴۰۰/۶/۱۶) ۵ ماده غذایی مضر برای ریه اگر شب‌ ها راحت خوابتان نمی‌ برد، بخوانید ورود دومین محموله داروی درمان قارچ سیاه به کشور آخرین آمار کرونا در ایران (۱۴۰۰/۶/۱۷)

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: آرتروز سازمان غذا و دارو دارو ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۵۹۲۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلیل آبریزش دائمی بینی احتمالا «التهاب سینوسی مزمن» است

ایتنا - هرچند دوره بیماری‌های زمستان و آلرژی فصل بهار روبه پایان است، احتمال دارد آبریزش بینی به قوت خودش باقی باشد. اگر داروهای آلرژی هم علاج این آبریزش مدوام نبودند، وقتش رسیده که بدانید احتمالا به عارضه‌ای متفاوت دچارید.

به گزارش وری‌ول هلت،‌ دلیل آبریزش بینی ممکن است «التهاب سینوسی مزمن» (رینو‌سینوزیت، rhinosinusitis) باشد؛ بیماری التهابی مزمنی اگر بیش از سه ماه طول بکشد تورم سینوس‌ها را به‌دنبال خواهد داشت.  

البته ممکن است همزمان دچار آلرژی و التهاب سینوسی مزمن باشید. از آنجایی که آبریزش بینی هم جزو علائم التهاب سینوسی مزمن و هم جزو علائم آلرژی‌های فصلی است، افراد معمولا  فکر می‌کنند که دلیل اصلی آبریزش بینی آلرژی فصلی باشد. با وجود آنکه داروهای بدون نسخه ضدآلرژی در درمان آن موثر است، اما به افرادی که التهاب سینوسی مزمن دارند کمک چندانی نمی‌کنند.
  علائمی که نشان می‌دهند دلیل آبریزش بینی آلرژی نیست
نشانه‌هایی وجود دارد که آلرژی‌زا‌های (آلرژن‌ها) بهاری، که در محیط شناورند، شاید دلیل آبریزش بینی نباشند. برای مثال، اگر وضعیت آلرژی بیش از حد طول کشید یا اینکه داروهای بدون نسخه کارساز نبود، احتمالا پای بیماری زمینه‌ای در میان است.

جایانت پینتو، مدیر بخش راینولوژی (جراحی و درمان بیماری‌ها بینی) و آلرژی دانشگاه پزشکی شیکاگو، می‌گوید، وقتی با فردی مواجه می‌شویم که مدت‌زمان طولانی آبريزش بینی دارد به بیماری التهاب سینوسی مزمن مشکوک می‌شویم. افرادی که آنتی‌هیستامین، استروئیدهای داخل بینی یا اسپری بینی استفاده می‌کنند و همچنان آبریزش‌ بینی دارند، ممکن است به التهاب مزمن سینوس‌ مبتلا باشند که روش درمانی دیگری می‌طلبد.

بنابراین متخصصان توصیه می‌کنند که در چنین مواردی به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنید.
  درمان التهاب سینوسی مزمن
داروهای بدون نسخه برای تسکین علائم آلرژی کافی و مناسب‌اند اما معمولا به التهاب سینوسی مزمن کمکی نمی‌کنند. اما خبر خوب این است که اگر متخصص همه دلایل احتمالی را بررسی و موثرترین درمان را انتخاب کرده‌ باشد،‌ بیماری التهاب سینوسی مزمن درمان‌پذیر است.

روش‌های درمانی برای افراد مختلف متفاوت است، اما آنتی بیوتیک‌ها یا استروئیدها به‌همراه اسپری بینی و سینوس، از درمان‌های رایج التهاب سینوسی مزمن به‌شمار می‌روند. اگر این روش‌های درمانی کارساز نبود، جراحی سینوس راه دیگری است که متخصصان توصیه می‌کنند. 

دیگر خبرها

  • محققان هشدار دادند؛ افزایش خطر میگرن با مصرف داروهای سوزش معده
  • دلیل آبریزش دائمی بینی احتمالا «التهاب سینوسی مزمن» است
  • مصرف بیش از اندازه قهوه عجب بلایی سرتان می‌آورد
  • دلیل آبریزش دائمی بینی چیست؟
  • مواظب مصرف داروهای خواب آور باشید
  • بلای وحشتناکی که یک قرص به ظاهر ساده بر سرتان می‌آورد
  • کشف و جمع آوری ۱۸ قلم دارو و واکسن تاریخ گذشته در شهرستان بیرجند
  • بلایی که با خوردن ۴ استامینوفن سرتان می‌آید
  • چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از وجود سیاست‌های غلط در حوزه دارویی
  • چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از قیمت‌گذاری دستوری