Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-01@10:27:28 GMT

وزیر بهداشت: نگران تأمین واکسن کرونا نیستیم

تاریخ انتشار: ۱۸ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۵۹۳۱۷

وزیر بهداشت: نگران تأمین واکسن کرونا نیستیم

 بهرام عین اللهی، وزیر بهداشت در نشست مشترک با فرمانده کل سپاه پاسداران، فرماندهان سپاه استانی و روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی، اظهار داشت: تا پایان این ماه حدود ۴۰ تا ۵۰ میلیون دُز واکسن کرونا در اختیار ما قرار می‌گیرد و با وجود چندین مجموعه تولید کننده واکسن کرونا در کشور، نگرانی از بابت تامین واکسن نداریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: واردات و تامین واکسن به میزان کافی در شرایط کنونی با لطف خدا انجام شده و ادامه هم خواهد داشت. علاوه بر تامین واکسن، انجام واکسیناسیون سریع بسیار مهم است.

وزیر بهداشت با اشاره به تلاش های رییس جمهور، معاون اول رییس جمهور و هیات دولت در تسریع واردات واکسن کرونا به کشور، گفت: در حال حاضر حدود ۲۱ میلیون دُز واکسن کرونا ذخیره داریم و محموله جدیدی فردا با حجم ۸ میلیون و یکشنبه با حجم ۱۰ میلیون دُز واکسن وارد کشور می شود.

وزیر بهداشت تصریح کرد:‌نیروهای بهداشتی و درمانی در این مدت تلاش زیادی در واکسیناسیون عمومی داشتند و انتظار داریم شاهد حرکت مردمی و جهادگونه در این زمینه باشیم. هر دستگاهی بتواند فضا یا نیروی انسانی برای واکسیناسیون در اختیار ما قرار دهد، قدردان آنها هستیم.

مردم برای کمک به واکسیناسیون وارد صحنه شده‌اند

وزیر بهداشت یادآور شد: حرکت های مردمی در واکسیناسیون در حال حاضر هم وجود دارد و از رسانه‌ها تقاضا داریم که این حرکت ها را به تصویر بکشند. در استان خوزستان از یک حسینیه و در تبریز از ورزشگاه بزرگی بازدید کردیم که نیروهای آن عاشقانه کار می کردند.

 عین اللهی خاطرنشان کرد: خوشبختانه مردم برای کمک به واکسیناسیون وارد صحنه شده اند و بسیج نیز در این زمینه نقش مهمی دارد چون همواره این نیروی ارزشمند در بحران‌های مختلف از جمله سیل و زلزله مشارکت داشته؛ امروز نیز کرونا، بحران اصلی کشور است و این نیروها وارد صحنه شده اند.

وی ادامه داد: برای تسریع در تامین واکسن کرونا تلاش‌های زیادی در مجموعه های مختلف دولت از جمله وزارت امور خارجه، وزارت راه و شهرسازی و بسیاری از دستگاه‌های اجرایی شده است.

عین الهی متذکر شد:‌در حال حاضر این تعداد مرگ و میر بیماران مربوط به موج پنجم است و در حال حاضر یک فرصت طلایی ۶ تا ۸ هفته ای تا موج بعدی بیماری داریم که هر روز این هفته ها برای ما ارزش دارد. دانشگاه های علوم پزشکی بلافاصله پس از رسیدن واکسن، اقدام به تزریق کنند.

تلاش ما این است که مردم در صف واکسن نمانند

وزیر بهداشت یادآور شد: در کنار تلاش های بی وقفه و شبانه روزی مدافعان سلامت، مجاهدین واکسیناسیون می توانند نقش مهمی در کنترل بیماری داشته باشند. اکنون که در ماه محرم هستیم و مردم به دنبال خیرات هستند، بهترین و مهمترین جهاد فی سبیل الله شرکت در حماسه ملی واکسیناسیون است تا به سرعت، واکسن های تامین شده، تزریق شوند.

 عین اللهی تاکید کرد: از روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی تقاضا داریم که تعداد مراکز واکسیناسیون را تقویت کنند و این مراکز نباید به صورت یک شیفته فعالیت کنند و باید ساعات فعالیت این مراکز، افزایش پیدا کند. عزت و احترام مردم باید حفظ شود و در صف نمانند. تلاش ما این است که مردم در صف واکسن نمانند. توان نیروهای ما و کمک های مردمی بسیار زیاد است.

وی ادامه داد: هیچ محدودیتی در راه اندازی مراکز جدید واکسیناسیون نداریم و مدارس، پادگان‌ها و پایگاه های هلال احمر یا هر مرکز دیگری می تواند به مرکز واکسیناسیون تبدیل شود؛ چون واکسیناسیون کار دشواری است و نیاز به تزریق واکسن و ثبت اطلاعات دارد.

وزیر بهداشت تاکید کرد: مراکز واکسیناسیون همانند بیمارستانها که ۲۴ ساعته و شبانه روزی فعال هستند می توانند فعالیت کنند و این مراکز برای ما شاخص ارزشیابی دانشگاه ها هستند. رسانه‌ها هم بیشتر مردم را به تزریق واکسن کرونا ترغیب کنند؛ دانشگاه‌های علوم پزشکی نیز باید به سرعت واکسن های توزیع شده را تزریق کنند.

امروز یک وضعیت خاص در کشور داریم که در طول تاریخ، بی سابقه بوده است

عین اللهی اظهار داشت: بعد از واکسیناسیون عمومی، برنامه ما قرنطینه هوشمند است تا مردم دچار محدودیت های کسب و کار، تردد شبانه و مسافرت نشوند و افرادی که کارت واکسن دارند، بتوانند به راحتی کارهای خود را انجام داده و خدمات مختلف را دریافت کنند.

وزیر بهداشت گفت: هدف کنونی دانشمندان در سراسر جهان، کنترل بیماری کرونا است و مهمترین راه کنترل این بیماری نیز، واکسیناسیون است تا شاهد کاهش مرگ و میر بیماران باشیم.

وی ادامه داد:‌متاسفانه سال گذشته نیروهای بهداشتی و درمانی زیادی را از دست دادیم اما با واکسیناسیون ۹۵ درصد از آنها، امسال مشکل خاصی نداریم. با تزریق واکسن شاید احتمال بروز بیماری خفیف وجود داشته باشد اما در کنترل بیماری و کاهش مرگ و میر بسیار مفید و اثرگذار است.

عین اللهی ضمن تقدیر از کمک‌های بسیج و سپاه به وزارت بهداشت، خاطرنشان کرد: امروز یک وضعیت خاص در کشور داریم که در طول تاریخ، بی سابقه بوده است و با بحران ناشی از کرونا، این روزها شاهدیم که روزانه بیش از ۶۰۰ نفر از هموطنان ما جان خود را از دست می‌دهند و این تعداد خانواده، هر روز عزادار می‌شوند و مشاهده چنین صحنه هایی برای مردم و نیروهای بهداشتی و درمانی، غیر قابل تحمل است.

وی یادآور شد: بعد از انقلاب در حوزه سلامت موفقیت‌های زیادی در منطقه و خاورمیانه داشته ایم. در حال حاضر ۲۰ هزار عضو هیات علمی در دانشگاه های علوم پزشکی فعالیت دارند که بسیاری از آنها در رشته های مختلف، افراد شاخص و با رتبه های بالای علمی هستند که این برای کشور، افتخار و یک سرمایه است./ فارس

منبع: فردا

کلیدواژه: وزیر بهداشت واکسن کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۵۹۳۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشگیری از دومیلیون مرگ کودکان با استفاده واکسن‌های موجود

مژگان مینوسپهر رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی یزد گفت:با استفاده وسیع تراز واکسن‌های موجود، می‌توان سالیانه از دومیلیون مرگ دیگرجلوگیری کرد.

وی اظهار داشت: برنامه توسعه ایمن سازی کودکان از اولین و موفق‌ترین برنامه‌های ادغام شده در نظام ارائه خدمات بهداشتی درمانی کشور از سال ۱۳۶۳بوده است.

مینوسپهر خاطر نشان کرد: فراهم آوری امکانات و تجهیزات لازم برای توزیع و نگهداری واکسن، تامین به موقع واکسن و بکارگیری نیرو‌های آموزش دیده در رده‌های مختلف سبب شد که پوشش واکسیناسیون کودکان زیر یکسال از ۳۷ درصد در سال آغاز برنامه به سرعت به بالای ۹۰ درصد در سال ۱۳۶۸ برسد و طی ۱۵ سال گذشته همواره بالای ۹۵ درصد بوده است.

مینو سپهر ادامه داد: از جمله دستاورد‌های تلاش ۵۰ ساله در زمینه واکسیناسیون می‌توان به حذف کزاز نوزادی، کنترل بیماری‌های دیفتری و سیاه سرفه، کاهش چشمگیر موارد شدید بیماری سل در دوره کودکی، حذف سرخک و سندروم سرخجه مادرزادی و عاری شدن کشور از فلج اطفال اشاره کرد.

وی افزود: سالهاست که کشور عاری از فلج اطفال است، سرخک، سرخجه وکزازنوزادی حذف شده اند. بیماری‌های دیفتری، سیاه سرفه و اوریون کنترل شده اند و میزان شیوع حاملان مزمن هپاتیت B به کمتراز یک درصد کاهش یافته است.

مینوسپهر تصریح کرد: به خاطر داشته باشیم جمعیت اتباع، تردد غیر مجاز آنها و باور‌های غلط نسبت به واکسیناسیون و اینکه می‌توانیم با روش‌های مختلف مانند طب سنتی جایگزین مناسب برای واکسیناسیون پیدا کنیم از جمله تهدید‌های این برنامه می‌باشد و امکان بازگشت بیماری‌هایی مانند سرخک، دیفتری، سیاه سرفه و سایر بیماری‌هایی که در این چند دهه کنترل شده است وجود دارد.

 

باشگاه خبرنگاران جوان یزد یزد

دیگر خبرها

  • توصیه آژانس دارویی اتحادیه اروپا درباره واکسن‌ کرونا
  • اعتراف یک شرکت تولیدکننده مهم واکسن کرونا به عوارض نادر و لخته خون
  • پیشگیری از دومیلیون مرگ کودکان با استفاده واکسن‌های موجود
  • موج مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس
  • وحیدی: قادر به پذیرش بیشتر اتباع نیستیم
  • وزیر کشور: دیگر قادر به پذیرش بیشتر اتباع نیستیم
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال
  • نقش مهم ایران در تأمین دارو و تجهیزات پزشکی بازار سوریه
  • انجام واکسیناسیون پنوموکوک کودکان در استان سیستان و بلوچستان