Web Analytics Made Easy - Statcounter

چهارمین نشست کارگروه بلندپایه بازبینی استراتژی بلندمدت اوپک به ریاست نماینده ایران در هیئت‌عامل اوپک برگزار شد.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، به نقل از وزارت نفت، چهارمین نشست کارگروه بلندپایه بازبینی راهبرد بلندمدت اوپک (OPEC Long-Term Strategy, LTS) عصر دیروز (چهارشنبه، ۱۷ شهریورماه) با حضور نمایندگان کشورهای عضو اوپک و به ریاست امیرحسین زمانی‌نیا، نماینده ایران در هیئت‌عامل اوپک به‌صورت ویدیوکنفرانس برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زمانی‌نیا در این نشست با یادآوری خلاصه‌ای از مباحث مطرح شده در سومین نشست این کارگروه که خردادماه ۱۴۰۰ برگزار شد از دبیرخانه اوپک برای تهیه و ارسال گزارش فنی به نمایندگان کشورهای عضو اوپک تشکر کرد.

محمد سانوسی بارکیندو، دبیرکل اوپک در این نشست با بیان مقدمه‌ای کوتاه از فرآیند بازبینی راهبرد بلندمدت اوپک در سه نشست گذشته، به اهمیت سناریوهای مختلف طراحی شده برای رویارویی با تردیدهای پیش‌روی بازار نفت در بلندمدت پرداخت و اشاره کرد که گزارش دبیرخانه اوپک، موضوع تحول در سیاست‌های انرژی در سطح جهان و پیامدهای این تحولات برای چشم‌انداز عرضه و تقاضای جهانی نفت را مورد توجه قرار داده است.

دبیرکل اوپک، چشم‌انداز مصرف جهانی نفت در بخش‌های مختلف به‌ویژه بخش حمل و نقل و سرمایه‌گذاری کافی برای عرضه نفت را از جمله مهمترین چالش‌های پیش‌روی اوپک دانست و تأکید کرد: پیش‌بینی برای افزایش تقاضای نفت در کشورهای غیر عضو سازمان توسعه و همکاری اقتصادی (Non-OECD) به‌یژه در قاره آفریقا تا سال ۲۰۴۵ میلادی یکی از فرصت‌های مهم برای تداوم روند رشد تقاضای جهانی نفت است.

بارکیندو در این نشست به مسیرهای پیش‌روی جهان در زمینه اجرای برنامه‌ها و تعهدهای مقابله با تغییرات اقلیمی و آثار آن بر تقاضا و ترکیب انرژی جهان، انتشار دی‌اکسید کربن مرتبط با انرژی و پیامدهای اقتصادی-اجتماعی اجرای این برنامه‌ها اشاره کرد.

شایان یادآوری است که راهبرد بلندمدت اوپک، یکی از اسناد بالادستی سازمان کشورهای صادرکننده نفت است که نخستین نسخه آن طی سال ۲۰۰۵ در نشست وزارتی این سازمان تصویب شد.

در این سند، برنامه‌ها، اهداف، چالش‌ها و خطی‌مشی‌های بلندمدت سازمان منطبق با شرایط و تحولات بازارهای جهانی نفت و انرژی در چهارچوب سناریوهای مختلف و با در نظر گرفتن نقش عوامل و مولفه‌های مختلف حاکم بر عرصه نفت و انرژی جهان تعیین شده است.

سند راهبرد بلندمدت اوپک بر اساس مصوبه نشست وزارتی اوپک در سال ۲۰۰۵ هر پنج سال یکبار بازبینی می‌شود. در این زمینه، بازبینی پیشین راهبرد بلندمدت اوپک در سال ۲۰۱۶ انجام ششد و پس از گذشت پنج سال، این بازبینی در سال ۲۰۲۱ و طی هفت نشست انجام می‌شود.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: اقتصادی وزارت نفت اوپک پلاس اوپک راهبرد بلندمدت اوپک جهانی نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۵۹۸۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید نفت اوپک در آوریل کاهش یافت

نظرسنجی خبرگزاری رویترز نشان داد تولید نفت خام اعضای سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در آوریل ۲۰۲۴ کاهش یافته است.

به گزارش خبرگزاری رویترز، تازه‌ترین نظرسنجی رویترز نشان داد تولید نفت اوپک در ماه آوریل در پی افت صادرات سه کشور عضو این سازمان در کنار کاهش‌ داوطلبانه شماری از اعضای ائتلاف اوپک و غیراوپک (اوپک‌پلاس) است.

این نظرسنجی که بر اساس داده‌های مربوط به رصد کشتی‌ها و اطلاعات به‌دست‌آمده از منابع صنعتی انجام شده است، نشان داد اوپک در ماه گذشته میلادی روزانه ۲۶ میلیون و ۴۹۰ هزار بشکه نفت خام  تولید کرد که نسبت به رقم بازنگری‌شده ماه مارس ۵۰ هزار بشکه کاهش نشان می‌دهد.

شماری از اعضای اوپک‌پلاس، شامل اوپک در ماه ژانویه امسال دور تازه‌ای از کاهش را برای مقابله با ضعف اقتصادی و افزایش عرضه تولیدکنندگان غیراوپک انجام دادند.

این دسته از اعضای اوپک‌پلاس تولیدکنندگان در ماه مارس توافق کردند که کاهش ها را تا پایان ژوئن ادامه دهند.

وزیران نفت و انرژی اوپک‌پلاس یکم ژوئن (۱۲ خرداد) برای تصمیم‌گیری درباره برنامه‌های تولید خود گرد هم می‌آیند.

بر اساس نظرسنجی رویترز، بیشترین کاهش تولید در ماه آوریل مربوط به نیجریه و عراق بوده است.

ایران در سال ۲۰۲۳ میلادی با وجود تشدید تحریم‌ها بیشترین افزایش تولید را در میان اعضای اوپک داشته است.

عراق در ماه مارس وعده داد صادرات نفت خود را کاهش دهد تا تخطی‌ از سهمیه خود در ماه‌های پیش را جبران کند، اما داده‌های روز دوشنبه نشان داد این کشور در ماه گذشته میلادی این تعهد را نادیده گرفت.

بر اساس نظرسنجی رویترز، تولید عراق آوریل نسبت به ماه مارس اندکی کاهش یافته است.

بر اساس آمارهای ردیابی نفتکش‌ها، تولید نفت نیجریه با کاهش شدید صادرات کاهش یافت، زیرا پالایشگاه تازه راه‌اندازی‌شده «دانگوته» (Dangote) محموله‌های بیشتری را جذب کرد.

 یک منبع گفت: توقف فعالیت در تأسیسات برای مدت کوتاهی جریان تولید نفت بونی را تحت تأثیر قرار داد.

نظرسنجی رویترز نشان داد اوپک در ماه آوریل حدود ۱۴۰ هزار بشکه در روز کمتر از کاهش هدف‌گذاری‌شده تولید کرده، زیرا عرضه نفت عراق و گابن بیش از سهمیه تولیدشان بوده است.

بر اساس این نظرسنجی، تولید نفت عربستان افزایش یافت و عرضه نفت کنگو، گینه استوایی و گابن هم با اندکی افزایش همراه بوده است.

هدف نظرسنجی رویترز رصد عرضه نفت در بازار است که بر اساس داده‌های مربوط به رفت‌وآمد کشتی‌ها از سوی منابع خارجی، داده‌های شرکت ال‌اس‌ئی‌جی، اطلاعات شرکت‌های رصد حمل‌ونقل کشتی‌ها مانند شرکت پترولجستیکس و کپلر و اطلاعات ارائه‌شده از سوی منابع شرکت‌های نفتی، اوپک و مشاوران انجام می‌شود.

دیگر خبرها

  • تولید نفت اوپک در آوریل کاهش یافت
  • چهارمین پیش‌نشست دوازدهمین همایش فلسفۀ دین معاصر در دانشگاه بین المللی مذاهب اسلامی
  • کاهش ۱۰۰ بشکه ای تولید روزانه نفت اوپک
  • تعیین تکلیف ۲۹ بنگاه اقتصادی در نشست کارگروه تسهیل فارس
  • مجری الجزیره از خجالت سیاستمدار آمریکایی درآمد؟!
  • بازبینی مصوبه افزایش ۲۰ درصدی ظرفیت پزشکی شورایعالی انقلاب فرهنگی
  • اقساط مالیاتی اصناف بلندمدت‌تر می‌شود
  • میانگین بارش سال زراعی سیستان وبلوچستان اعلام شد
  • نشست مشترک کارگروه ورزش حزب موتلفه اسلامی و مسئولین کمیته ملی المپیک
  • برگزاری نشست کارگروه ورزش حزب موتلفه و کمیته ملی المپیک